Μαγειρεψα.

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.810
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Αυτόν τον κόβω για κανένα κρυφό εκατομμυριουχο...
 



Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.810
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Και για να τα λέμε όλα....:137:, σήμερα κατάφερα να καψω τα βραστα αυγά!

Αν μπορείτε...ξεπεραστε με! :604:
 

Μηνύματα
3.730
Reaction score
89
Οριστε????

Φωτογραφικο υλικο υπαρχει για να δουμε πως εγινε το θαυμα???? :)))
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.163
Reaction score
30.786
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Και για να τα λέμε όλα....:137:, σήμερα κατάφερα να καψω τα βραστα αυγά!

Αν μπορείτε...ξεπεραστε με! :604:
Εγώ καλέ έκαψα το γιαούρτι που ήταν για να το κάνω τζατζίκι.
Και μια φορά έκαψα και τον πατσά που έβραζε σε νερό.
Στέγνωσε το νερό και έγινε ένα κομμάτι κάρβουνο.
Ο καπνός που βγήκε ήταν πολύ πυκνός και έκατσε παντού και άφησε μια γλοιώδη κιτρινίλα.
Τραγική εμπειρία.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.887
Reaction score
103.160
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Έ, μα κι εσύ ρε Μιχάλη, δεν τον έκανες ψητό, να ξέρεις τι σου γίνεται.....
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
307
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Ελαφρύ μεσημεριανό...

Παντζαροσαλάτα

4 μέτριου μεγέθους παντζάρια βρασμένα καλά
1 αχλάδι (κατά προτίμηση κοντούλα)
1 ξινόμηλο
λευκό μπαλσάμικο ξύδι
σκόρδο
τζίντζερ
Μαγιονέζα

Ψιλοκόβουμε τα παντζάρια, το μήλο και το αχλάδι. Χτυπάμε στο γουδί 1 σκελίδα σκόρδο και περίπου ίση ποσότητα τζίντζερ μαζί με 2 κουταλιές λευκό μπαλσάμικο ξύδι. Ανακατεύουμε το μείγμα των παντζαριών με μία κοφτή κουταλιά μαγιονέζα και με το περιεχόμενο του γουδιού. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι και ίσως λίγο ξύδι ακόμη.

Το συνοδεύουμε με ένα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Εγώ το συνόδεψα με ένα Μαρμαριά από το κτήμα Τσέλεπου. (http://www.houseofwine.gr/how/marmarias.html)
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.887
Reaction score
103.160
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Χριστίνα,

τώρα που επέστρεψα στην Ελλάδα, δεν ξαναρχίζεις το μαγείρεμα? :142::136:
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
307
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Λοιπόν από το πρωί σήμερα ένιωθα το λαιμό μου ερεθισμένο. Οπότε το μεσημέρι είπα να κάνω μια σουπίτσα. Βοηθούσε κι ο καιρός, έξω ψιλόβρεχε, ενώ χθές είχε κάνει κατακλυσμό, είχε πέσει και η θερμοκρασία...

Από την άλλη βαριόμουνα και δεν ήθελα να μπλέξω με καμία πολύπλοκη συνταγή. έτσι λοιπόν είπα να κάνω μία κλασσική γαλλική κρεμμυδόσουπα. Η παραδοσιακή συνταγή για 3 άτομα (ή δύο πεινασμένους) είναι η ακόλουθη:

Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές αγελαδινό βούτυρο και όταν ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε μέσα 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας. Πρέπει να γίνουν διαφανή και να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Οταν είναι έτσι, πασπαλίζουμε με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθεί κι αυτό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε ένα λίτρο ζωμό πουλερικών ή βοδινού σε θερμοκρασία βρασμού. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο και να το προσθέσουμε αργότερα για να ρυθμίσουμε την πυκνότητα της σούπας (εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε μισό ποτήρι γάλα για αυτό το σκοπό). Μαγειρεύουμε 20 - 30 λεπτά. Αν θέλουμε, μπορούμε μόλις μαγειρευτεί να την περάσουμε στο μπλέντερ (αν και έτσι το πιάτο δείχνει λίγο βλαχομπαρόκ).

Για τελείωμα κόβουμε 5-6 φέτες από μία γαλλική μπαγκέτα, τις απλώνουμε σε ταψί, τις ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και τις βάζουμε στο φούρνο να στεγνώσουν καλά, να γίνουν σαν φρυγανιές. Οταν είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα, βάζουμε τριμμένη γραβιέρα πάνω στις ψημένες φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε στο γκριλ να λιώσει το τυρί. Βάζουμε στα πιάτα τη σούπα και 1 - 2 φέτες με το λιωμένο τυρί από πάνω.

Παραλλαγές υπάρχουν πάρα πολλές. Εγώ το μόνο που κάνω επιπλέον έιναι να προσθέτω μαζί με την γραβιέρα και 3-4 φέτες πολύ ξεροψημένο καπνιστό μπέικον τις οποίες θρυματίζω σε μικρά κομματάκια. Το συνοδεύουμε με ένα έντονο κόκκινο κρασί, όπως μία Ραψάνη του 2008.

Καλή σας όρεξη...
 

Μηνύματα
21.449
Reaction score
17.810
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Ευχαριστω για την υπενθυμιση Σπυρο.Απο τις αγαπημενες μου σουπες του φθινοπωρου - χειμωνα.Ποιον ν αγγαρεψεις ομως για τον καθαρισμο των κρεμμυδιων....

 


gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.739
Reaction score
4.436
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Tip:
Αν θέλετε η σούπα να λίγη λίγο πιο πηχτή βράστε 1-2 μεγάλες πατάτες και χρησιμοποιείστε το νερό αυτό.
Για να γίνει βελουτέ χτυπάτε στο μπλέντερ την σούπα και τις βρασμένες πατάτες.
Tip2:
Πάντα στις σούπες βάλτε 1/2 λεμόνι στο τελείωμα.
 


Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.299
Reaction score
870
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Tip:
Αν θέλετε η σούπα να λίγη λίγο πιο πηχτή βράστε 1-2 μεγάλες πατάτες και χρησιμοποιείστε το νερό αυτό.
Για να γίνει βελουτέ χτυπάτε στο μπλέντερ την σούπα και τις βρασμένες πατάτες.
Tip2:
Πάντα στις σούπες βάλτε 1/2 λεμόνι στο τελείωμα.
Αυτές είναι χαιντέδικες σούπες, όχι ότι κι ότι.
 


gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.739
Reaction score
4.436
Απάντηση: Μαγειρεψα.

Αυτές είναι χαιντέδικες σούπες, όχι ότι κι ότι.
Να σου φτιάξω ultra hiendαδικη καροτόσουπα,με τσιπς φέτας,λάδι τρούφας και καραμελωμένο μήλο.
Η ακόμα καλύτερα σούπα ala italien(3χρωμία στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας).

:114:
 




Staff online

  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Μηνύματα
3.047.226
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale
Top