Αγοράζοντας κλασσική μουσική με τον... Τσαρουχά!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.573
Η ιστορία έχει ως εξής: Μετά από την προτροπή του Νίκου Κανελλόπουλου, πήρα το θάρρος και εξέφρασα την απορία μου. Πήρα απαντήσεις (1, 2 και 3) από τον Δημοκηδή και μετά από λίγο καιρό πήρα και την απάντηση του Νίκου. Η προγραμματιζόμενη αγορά, λόγω αστάθμητων παραγόντων, πήρε μερική παράταση κάτι το οποίο αποδείχθηκε ότι είχε τα θετικά του!

Το Σάββατο 10/09, πήγα μέχρι το κατάστημα του Μιχάλη του KEF (όπως τον ξέρουν στην Λευκωσία, λόγω του ότι αντιπροσωπεύει την εταιρία ηχείων KEF). Στο κατάστημα του Μιχάλη, πέραν των ηχείων, των ενισχυτών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων του Hi-Fi και Hi-End που αντιπροσωπεύει, διατίθεται προς πώληση και μια εξαιρετικά ετερόκλητη συλλογή καινούριων (σφραγισμένων) δίσκων βινυλίου (από AC/DC και Dianna Krall και από Bill Evans σε κονσέρτα του Mozart), από την οποία συλλογή επέλεξα να κάνω τις (όχι και τόσο) πρώτες αγορές δίσκων κλασσικής μουσικής (θα εξηγήσω πιο κάτω).

Το θετικό ήταν ότι στην αγορά είχα την βοήθεια του Νίκου Τσαρουχά! Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, αρχίσαμε να σαρώνουμε τη συλλογή δίσκων του Μιχάλη και με τη βοήθεια του Νίκου, επέλεξα τα εξής:
1) Leopold Stokowski - Rhapsodies **
2) Enrique Jorda – Falla: The Three-Cornered Hat
3) Leopold Stokowski – Francesca Da Rimini/Hamlet

στις εκδόσεις που αναφέρονται τα links στο Acoustic Sounds. Ακούσαμε μέρος του πρώτου δίσκου στον χώρο του Μιχάλη* και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Ελπίζω να βρω χρόνο σύντομα να ακούσω και τους τρεις δίσκους στον χώρο μου, ειδικά τον δεύτερο που, σύμφωνα με τον Νίκο, αποτελεί μια εξαιρετικά σπάνια μέθοδος ηχογράφησης και - κατόπιν - απόδοσης σε βινύλιο.

Να σημειώσω ότι λίγο πριν να εκφράσω την απορία μου στο σχετικό θέμα είχα προβεί στην αγορά των πιο κάτω:
1) Tchaikovsky – Swan Lake σε test pressing δίσκο βινυλίου, εκτελεσμένο από την Concertgebouw Orchestra of Amsterdam υπό την διεύθυνση του Anatole Fistourali. Μιας και είναι test pressing, είπα κι εγώ να κάνω ένα “test” (πείραμα καλύτερα) και έτσι αυτός ο δίσκος αποτέλεσε την πρώτη μου αγορά στο χώρο της κλασσικής μουσικής. Τον άκουσα και έμεινα πολύ ικανοποιημένος.

2) Tchaikovsky – Swan Lake box set (3lps και ένα δίπτυχο με πολλές πληροφορίες), από την εταιρία мелодия, μεταχειρισμένο αλλά οι δίσκοι ήταν σε άριστη κατάσταση. Σε συνέχεια του θετικού που ανέφερα πιο πάνω, το άλλο θετικό ήταν ότι, όσο οι δίσκοι ήταν κρατημένοι στο κατάστημα, ο Μιχάλης έκατσε και έπλυνε το box set στο πλυντήριο δίσκων της VPI που διαθέτει και μετά άλλαξε και τα inner sleeves με καινούρια! Οι δίσκοι ήταν σε άριστη κατάσταση (θέμα αν παίχτηκαν μια φορά), ε, τώρα είναι και εντελώς καθαροί έτοιμοι προς ακρόαση!

Λοιπόν, κύριοι γνώστες του είδους της κλασσικής μουσικής, ποια είναι η γνώμη σας για τις πρώτες αγορές μου;

Στην αρχή σκέφτηκα αυτό το θέμα να είναι το επόμενο blog spot του Σεπτεμβρίου. Δεν το έκανα και ο λόγος είναι ότι το θέμα θα ανανεώνεται κάθε φορά που προκύπτει μια νέα αγορά! Ευχηθείτε μου καλή διαδρομή, γιατί το ταξίδι μόλις άρχισε…!

*Trivia 1: Σε μια φάση, μου λέει ο Νίκος «Ρε συ, υπάρχει περίπτωση τα κανάλια (left, right) να είναι ανάποδα;» Του λέω «Τι εννοείς;» «Ε, να» μου λέει «στις ορχήστρες, τα βιολιά ξεκινάνε από μπροστά αριστερά και κάνοντας ημικύκλιο καταλήγουν μπροστά δεξιά, με τα πιο μπάσα βιολιά να είναι δεξιά. Εδώ, τα ακούω ανάποδα, τα μπάσα βιολιά είναι αριστερά!». Φωνάζουμε τον Μιχάλη, του το λέμε, ελέγχει τα καλώδια από το πικ απ στο phono και μας λέει «Ναι, έχει δίκιο ο Νίκος, τα είχα βάλει ανάποδα!» :622:

** Από την ώρα που αγόρασα τον συγκεκριμένο δίσκο και σε όλη τη διαδρομή μέχρι να πάω σπίτι τον Νίκο, επαναλάμβανε μία συγκεκριμένη κουβέντα: «Φίλε, δεν ξέρω αν στο είπα, αλλά σήμερα αγόρασες έναν πολύ καλό δίσκο!». Σταμάτησα να μετράω μετά την έκτη φορά που το είπε σε διάστημα 30 λεπτών!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.713
Απάντηση: Αγοράζοντας κλασσική μουσική με τον... Τσαρουχά!

Ο Νίκος παρέστη σε αγορά βινυλίων ε;
Α ρε ξενιτιά τι κάνεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Αγοράζοντας κλασσική μουσική με τον... Τσαρουχά!

Ο Νίκος παρέστη σε αγορά βινυλίων ε;
Α ρε ξενιτιά τι κάνεις.
Άστα ρε φίλε. Σε λίγο θα πουλήσω το tripath για να πάρω λαμπατέρ. Τι να τον κάνω που είναι αθεράπευτος βινυλιομαζώχτρας. Αλλά και ο φίλος του στο μαγαζί δεν πήγαινε πίσω. Τα βινύλια σε περίοπτη θέση ενώ τα κακόμοιρα τα σιντάκια πεταμένα σε μια γωνία... Anyway, εγώ για Moby έψαχνα αλλά μόνο κλασική και χαϊεντάδικα είχε οπότε... :116: Ο Μιχάλης ήταν άκρως εξυπηρετικός και πρόθυμος να μας δώσει όσο χρόνο θέλουμε στο demo room με τα πολύ συμπαθητικά proac. Μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση, ιδίως επειδή δεν εξέλαβε την διόρθωση που του υπέδειξα στα κανάλια όπως κάποιοι μυγιάγγιχτοι (μεγαλέμποροι με ουίσκια και πούρα εις τας Αθήνας)...

Λοιπόν ειδικά ο πρώτος δίσκος με τον μέγα μαέστρο Stokowski είναι από τους αγαπημένους μου. Τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την ηχογράφηση (ας είναι του '60). Επιπλέον είναι από τους δίσκους (αναλογικού μάστερ) που άνετα βρίσκει κανείς αυτή τη στιγμή σε τρία φορμά (βινύλιο, cd, hd αρχείο), ούτως ώστε να ασχοληθεί και με συγκρίσεις. Στις ηχογραφήσεις της Everest σε μαγνητικό φίλμ 35 χιλιοστών, είχαμε αναφερθεί παλαιότερα εδώ.

Με γειά George και καλές ακροάσεις!

...

Reaction score
855

Κοίταξε, δεν θέλω να μετριάσω την χαρά σου ... τα έργα είναι καλά, οι εκτελέσεις το ίδιο, αλλά μου έμεινε η εντύπωση ότι δεν ψάχνεις γα μουσική, αλλά για ήχους που (αντιγράφω από ένα εκ των λινκς σου) : ''....This is titanic sound that will sink most speakers and amps for that matter.... '' ... ή κάτι τέτοιο ...

Κατά την γνώμη μου προηγούνται, για το χτίσιμο μιας κλασσικής δισκοθήκης, κάποια άλλα σημαντικότερα έργα, τόσο γενικότερα, όσο και των συνθετών που ήδη αγόρασες ...

Ωστόσο, απόλαυσε επί του παρόντος τις αγορές σου και τα στερεοφωνικά σου και στην συνέχεια βλέπεις ....

Καλές ακροάσεις !!!!

wizzy

Reaction score
22.573

Καταρχήν, σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου.

Κοίταξε, δεν θέλω να μετριάσω την χαρά σου ... τα έργα είναι καλά, οι εκτελέσεις το ίδιο, αλλά μου έμεινε η εντύπωση ότι δεν ψάχνεις γα μουσική, αλλά για ήχους που (αντιγράφω από ένα εκ των λινκς σου) : ''....This is titanic sound that will sink most speakers and amps for that matter.... '' ... ή κάτι τέτοιο ...
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Τα σχόλια των links που παρέθεσα δεν είναι υποχρεωτικό να με εκφράζουν. Παρέθεσα τα links για σκοπούς αναφοράς και για να ξέρει ο εκάστοτε αναγνώστης σε ποιον δίσκο αναφέρομαι και για ποιο πράγμα μιλάω. Για κλασσική μουσική ψάχνω, όχι για ήχους για να δω αν παίζουν καλά τα μηχανήματά μου!:123:

Κατά την γνώμη μου προηγούνται, για το χτίσιμο μιας κλασσικής δισκοθήκης, κάποια άλλα σημαντικότερα έργα, τόσο γενικότερα, όσο και των συνθετών που ήδη αγόρασες ...
Θες να κάνεις συγκεκριμένες προτάσεις; Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Ωστόσο, απόλαυσε επί του παρόντος τις αγορές σου και τα στερεοφωνικά σου και στην συνέχεια βλέπεις .... Καλές ακροάσεις !!!!
Σε ευχαριστώ!

Reaction score
855

Δες καταρχήν εδώ :http://www.avsite.gr/vb/showthread....-%EC%EF%F5%F3%E9%EA%DE!&p=1335759#post1335759

Για αρχή πάρε :

Μότσαρτ : Κονσέρτα για πιάνο, 9, 20, 21, 24 Ρέκβιεμ
Μπετόβεν : Συμφωνία νο 3 & νο 9, Κονσέρτο για βιολί, κονσέρτο για πιάνο νο 4 & 5
Μπαχ : Κονσέρτο για πιάνο νο 1, Τα κατά Ματθαίον πάθη
Μάλερ : Συμφωνία νο 2, νο 5, τραγούδι της γης
Σούμπερτ : Σονάτες για πιάνο 958, 959, 960
Μπραμς : Κονσέρτο για πιάνο νο 2, συμφωνία νο 4, κουιντέτο για κλαρινέτο
Τσαικόφσκυ : Συμφωνίες 4, 5 & 6
Ντβόρζακ : Συμφωνία νο 9, κονσέρτο για τσέλλο
Μέντελσον : Κονσέρτο για βιολί, συμφωνία νο 4

Αν με το καλό σου αρέσουν και σιγά σιγά τα απορροφήσεις, μετά the sky is the limit ...

O Τσαρουχάς πρέπει να έχει και έναν σκληρό, αν θυμάμαι μία προ διετίας κίνηση .... τα περισσότερα είναι ήδη εκεί, για έναν πρώτο δειγματισμό, ώστε να προβείς με μεγαλύτερη βεβαιότητα στις αγορές ...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.210
Οι 3 δισκοι που πηρες ειναι εξαιρετικοι!

Εχω τους 2 πρωτους, και ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος.

Οι Ραψωδιες ειναι φανταστικο εργο, και βεβαια ολες οι ηχογραφησεις της Everest.

Eπομενη αγορα παρεα με το ΝΙκο Τσαρουχα, το αγαπημενο του, το φετιχ του , ενας λαμπατος ενισχυτης.
Πιστευω θα σε βοηθησει κι εκει!

Reaction score
15

Καλησπέρα Wizzy,

θα συμφωνήσω με τον Δημοκήδη. Η μουσική μετράει αρχικά. Όλα τα άλλα τα βαριέσαι σύντομα, όσο καλή εγγραφή και να έχουν.
Κάποιες προτάσεις εκ μέρους μου:
String Quartets: ότι μπορείς να βρεις από Haydn, Mozart, Beethoven αγόρασέ τα
Επίσης Schubert string quintets (The Trout: Must) και επίσης string trios, quartets
Από συμφωνίες πέρα από τις κλασσικές (Beethoven, Mahler κ.λ.π), θα σου πρότεινα τις πιο "εύκολες" του Haydn.
Fantasia for piano and orchestra L.V.Beethoven
Egmont overture L.V.Beethoven
Hungarian Rapsodies F.List
Paganini Violin Concertos 1 & 2 (Must)
Beethoven piano sonatas: Moonlight, Apassionata, Pathetique (Must)
Αυτά προς το παρόν

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ο Γιώργος θέλει να πάρει πολλά βινύλια κλασικής. Το θέμα είναι ότι οι διαθέσιμες επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές στο συγκεκριμένο κατάστημα. Εννοείται ότι υπάρχουν περίπου 2ΤΒ κλασικής μουσικής για όλα τα γούστα... Το ερώτημα είναι αν παίζει σκληρούς δίσκους το project του Γιώργου. :114:

Όσον αφορά στους λαμπάτους, τον έχω ήδη βάλει σε σωστό δρόμο. :135:

...

Reaction score
2

Επειδή βλέπω ότι δίνεις πολλή σημασία στον ήχο, μια κλασική μουσική που προσφερεται να τεστάρεις τα ηχεία σου, καθώς έχει πολύ δυναμικό πρωτόγονο ήχο, είναι το μπαλέτο Ιεροτελεστία της Άνοιξης (Rite of Spring) του Stravinsky.
Βέβαια δεν ξέρω κατά ποσο "προχωρημένος" είσαι στο θέμα κλασικής μουσικής για να σου αρέσει σαν έργο.

Αν έχεις δει τη Φαντασία του Disney, είναι το κομμάτι με τους δεινόσαυρους! Βέβαια αρκετά συντομευμένο εκεί..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527

Επειδή βλέπω ότι δίνεις πολλή σημασία στον ήχο,...
αν έδινε πολλή σημασία στον ήχο, θα έπαιρνε αυτό που ήθελε ο "Τσαρουχάς", δηλαδή μόμπι:

... Anyway, εγώ για Moby έψαχνα ...

wizzy

Reaction score
22.573

Παιδιά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι:

Τα περί αναζήτησης ήχων αντί για μουσικής, τα είπε ο Δημοκηδής

[...] αλλά μου έμεινε η εντύπωση ότι δεν ψάχνεις γα μουσική, αλλά για ήχους που (αντιγράφω από ένα εκ των λινκς σου) : ''....This is titanic sound that will sink most speakers and amps for that matter.... '' ... ή κάτι τέτοιο...[...]
όχι εγώ.

Η απάντησή μου ήταν:
Καλησπέρα Wizzy, θα συμφωνήσω με τον Δημοκήδη. Η μουσική μετράει αρχικά. Όλα τα άλλα τα βαριέσαι σύντομα, όσο καλή εγγραφή και να έχουν.
και αυτό το σχόλιο:
Επειδή βλέπω ότι δίνεις πολλή σημασία στον ήχο, μια κλασική μουσική που προσφερεται να τεστάρεις τα ηχεία σου
είναι άστοχα. Δεν θέλω να "ακουστώ" επιθετικός προς κανέναν, απλά δεν θέλω να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, πόσω δε μάλλον να διατηρούνται.

wizzy

Reaction score
22.573

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τα περί αναζήτησης μουσικής αντί ήχων,

[...] είναι το μπαλέτο Ιεροτελεστία της Άνοιξης (Rite of Spring) του Stravinsky. Βέβαια δεν ξέρω κατά ποσο "προχωρημένος" είσαι στο θέμα κλασικής μουσικής για να σου αρέσει σαν έργο. Αν έχεις δει τη Φαντασία του Disney, είναι το κομμάτι με τους δεινόσαυρους! Βέβαια αρκετά συντομευμένο εκεί..
Φίλε thinredline, στο χώρο της κλασσικής μουσικής είμαι αρχάριος, όπως άλλωστε δήλωσα και στο topic "Απορίες περί κλασσικής μουσικής" του Νίκου Κανελλόπουλου. Οπότε κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη, διότι βρίσκομαι σε πειραματική φάση. Απλά επειδή δεν ήθελα να πέσω στην παγίδα του "ακούω ό,τι βρω μπροστά" ζήτησα την φυσική συνδρομή του Νίκου και την διαδικτυακή συνδρομή του υπόλοιπου forum. Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου!

Δες καταρχήν εδώ:http://www.avsite.gr/vb/showthread....-%EC%EF%F5%F3%E9%EA%DE!&p=1335759#post1335759

Για αρχή πάρε:

Μότσαρτ: Κονσέρτα για πιάνο, 9, 20, 21, 24 Ρέκβιεμ
Μπετόβεν: Συμφωνία νο 3 & νο 9, Κονσέρτο για βιολί, κονσέρτο για πιάνο νο 4 & 5
Μπαχ: Κονσέρτο για πιάνο νο 1, Τα κατά Ματθαίον πάθη
Μάλερ: Συμφωνία νο 2, νο 5, τραγούδι της γης
Σούμπερτ: Σονάτες για πιάνο 958, 959, 960
Μπραμς: Κονσέρτο για πιάνο νο 2, συμφωνία νο 4, κουιντέτο για κλαρινέτο
Τσαικόφσκυ: Συμφωνίες 4, 5 & 6
Ντβόρζακ: Συμφωνία νο 9, κονσέρτο για τσέλλο
Μέντελσον: Κονσέρτο για βιολί, συμφωνία νο 4

Αν με το καλό σου αρέσουν και σιγά σιγά τα απορροφήσεις, μετά the sky is the limit ...

O Τσαρουχάς πρέπει να έχει και έναν σκληρό, αν θυμάμαι μία προ διετίας κίνηση .... τα περισσότερα είναι ήδη εκεί, για έναν πρώτο δειγματισμό, ώστε να προβείς με μεγαλύτερη βεβαιότητα στις αγορές ...
Φίλε Δημοκηδή, σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Καταγράφηκαν και αναζητούνται! Ο σκληρός του Νίκου δεν αναζητείται απλά, καταζητείται!:116:
Κάποιες προτάσεις εκ μέρους μου:
String Quartets: ότι μπορείς να βρεις από Haydn, Mozart, Beethoven αγόρασέ τα
Επίσης Schubert string quintets (The Trout: Must) και επίσης string trios, quartets
Από συμφωνίες πέρα από τις κλασσικές (Beethoven, Mahler κ.λ.π), θα σου πρότεινα τις πιο "εύκολες" του Haydn.
Fantasia for piano and orchestra L.V.Beethoven
Egmont overture L.V.Beethoven
Hungarian Rapsodies F.List
Paganini Violin Concertos 1 & 2 (Must)
Beethoven piano sonatas: Moonlight, Apassionata, Pathetique (Must)
Αυτά προς το παρόν
Φίλε music, όπως και με τους προηγούμενους δύο συμforumίτες, σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Καταγράφηκαν και αναζητούνται!

wizzy

Reaction score
22.573

Kotsidis John said:
Οι 3 δισκοι που πηρες ειναι εξαιρετικοι!

Εχω τους 2 πρωτους, και ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος.

Οι Ραψωδιες ειναι φανταστικο εργο, και βεβαια ολες οι ηχογραφησεις της Everest.
Να 'σαι καλά John!:446:

Nikos Tsarouchas said:
Ο Γιώργος θέλει να πάρει πολλά βινύλια κλασικής. Το θέμα είναι ότι οι διαθέσιμες επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Αυτό δεν με προβληματίζει καθόλου. Ο Μιχάλης είναι πρόθυμος να φέρει ότι του παραγγείλω αλλά εκτός των άλλων (δισκοπωλεία σε Αθήνα και Λονδίνο), internet is my friend!

Nikos Tsarouchas said:
Εννοείται ότι υπάρχουν περίπου 2ΤΒ κλασικής μουσικής για όλα τα γούστα... Το ερώτημα είναι αν παίζει σκληρούς δίσκους το project του Γιώργου. :114:
To Pro-Jectάκι μου μπορεί να μην παίζει σκληρούς δίσκους, αλλά το PC μου παίζει μια χαρά!:119:

Kotsidis John said:
Eπομενη αγορα παρεα με το Νικο Τσαρουχα, το αγαπημενο του, το φετιχ του , ενας λαμπατος ενισχυτης. Πιστευω θα σε βοηθησει κι εκει!
Nikos Tsarouchas said:
Όσον αφορά στους λαμπάτους, τον έχω ήδη βάλει σε σωστό δρόμο. :135:

...
Άστα John.... Εμένα άλλος ήταν ο πόθος μου, αλλά μετά από μια περί ενισχυτών συζήτηση με το Νίκο, μου άλλαξε γνώμη (...νομίζω...). Ο σωστός δρόμος θα φανεί μάλλον προς Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά μεριά...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ συμφωνώ με την λίστα του Δημοκηδή, με εξαίρεση τον Μάλερ με τον οποίο βγάζω σπυριά. :125:
Ίσως να έβαζα και όπερα μέσα στη λίστα, κανένα βαλς για την πεθερά (που μέχρι τότε θα της έχεις πάρει τα αυτιά) καθώς και τα νυχτερινά του Σοπέν για μουσικό χαλί σε ένα ρομαντικό ξενύχτι με τη σύζυγο και τα σπάνια κρασιά σας, (θα βοηθήσει ιδιαίτερα στο ψηστήρι για τον νέο τελικό). :116:

...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.210
Να κανω μια παρενθεση.

Οσο καλο κ να ναι ενα εργο, αν δεν ακουγεται καλα, δεν καθομαι να το ακουσω.

Γιατι να ταλαιπωρουμαι, αφου μου κοβει την ευχαριστηση?
Αρα γιατι να μην αναζητησω στα καλυτερα εργα, τα καλυτερα μεσα με τις καλυτερες εκτελεσεις?

ας το απολαυσω ακομα καλυτερα.

Χθες βραδυ πχ εβαλα το Bolero - Ravel απο ενα παλιο μου δισκο που δεν επαιζε κ πολυ καλα.
Μου την εδωσε κ το εβγαλα.
Και το ακουσα απο αλλη εκτελεση,παραγηγη της decca ,σαφως ανωτερη.

Καταλαβατε το νοημα νομιζω.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.210

Να προτεινω μερικα κι εγω λοιπον.

απο τον καταλογο της Everest

Sir Malcolm Sargent - Respighi: Pines & Fountains of Rome

http://store.acousticsounds.com/d/3...ines__Fountains_of_Rome-200_Gram_Vinyl_Record

Sir Eugene Goossens - Antill: Corroboree/ Ginastera: Panambi
http://store.acousticsounds.com/d/6...boree_Ginastera_Panambi-200_Gram_Vinyl_Record

Sir Eugene Goossens - Villa Lobos: The Little Train of the Caipira

http://store.acousticsounds.com/d/5...le_Train_of_the_Caipira-200_Gram_Vinyl_Record

wizzy

Reaction score
22.573
Απάντηση: Re: Αγοράζοντας κλασσική μουσική με τον... Τσαρουχά!

Nikos Tsarouchas said:
Εγώ συμφωνώ με την λίστα του Δημοκηδή, με εξαίρεση τον Μάλερ με τον οποίο βγάζω σπυριά.
Ίσως να έβαζα και όπερα μέσα στη λίστα, κανένα βαλς για την πεθερά (που μέχρι τότε θα της έχεις πάρει τα αυτιά)
Όχι ρε την πεθερούλα μου, μια χαρά γυναίκα είναι!:105: Πάντως, το υλικό εκείνου του σκληρού που καταζητείται από το προηγούμενο post πρέπει σε κάποια φάση να περιέλθει έστω και προσωρινά στην κατοχή μου για να ξεκινήσουν οι ανάλογες ακροάσεις όπως η προτεινόμενη->

Nikos Tsarouchas said:
[...] καθώς και τα νυχτερινά του Σοπέν για μουσικό χαλί σε ένα ρομαντικό ξενύχτι με τη σύζυγο και τα σπάνια κρασιά σας, (θα βοηθήσει ιδιαίτερα στο ψηστήρι για τον νέο τελικό). :116:

...
...αλλά τώρα που το σκέφτομαι, για ρομαντικά ξενύχτια μετά ψηστηρίου για νέα ενισχυτικά έχω υλικό ρε, το box set του Bill Evans, που είναι ακόμα σφραγισμένο στο κουτί του!:143: Α! και δεν έχουμε σπάνια κρασιά, μόνο σπάνιους δίσκους! Τα κρασιά τα πίνει η σύζυγος και οι δίσκοι μένουν στο ράφι για να διατηρούνται!:135:

@ Kotsidis John: ευχαριστώ για τις προτάσεις και για τα links!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.210

καποια που μ αρεσουν παρα πολυ της Classic Records

Fritz Reiner - Bartok: Concerto For Orchestra

http://store.acousticsounds.com/d/6..._Concerto_For_Orchestra-200_Gram_Vinyl_Record

Alexander Gibson - Moussorgsky: Witches' Brew
http://store.acousticsounds.com/d/1...oussorgsky_Witches_Brew-200_Gram_Vinyl_Record

Antal Dorati - Stravinsky: The Firebird
http://store.acousticsounds.com/d/5..._Firebird_Complete_Ballet-Vinyl_Test_Pressing

Ernest Ansermet - The Royal Ballet/ Gala Performances

http://store.acousticsounds.com/d/6..._Ballet_Gala_Performances-45_RPM_Vinyl_Record

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos