Volvo V50 1.6D DRIVe

Reaction score
43
Λοιπόν, η κατάσταση έχει ώς εξής:

Πρίν ενάμισυ χρόνο αγοράστηκε ένα BMW 316 Ε90 το οποίο ήδη έγραψε 32.000km.

Πολύ ευχαριστημένος απο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στιβαρό, καλοστημένο, πολύ άκαμπτο αμάξωμα με πολύ καλή κατανάλωση καυσίμου (8,0 με 8,6 l/100km στην πόλη) πολύ καλή ηχομόνωση και κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Δέν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για να το αλλάξω.

Και μετά ήρθε η πετρελαιοκίνηση.

Kαι μετά την πετρελαιοκίνηση ήρθε η προσφορά της Volvo για το V50 1.6D DRIVe.
99 gr/km εκπομπές, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, κατανάλωση 3,9lt/100 km, 115hp, 27 κιλά ροπής απο τις 1,750 έως τις 2,500 rpm (με remap φτάνει στα 140 hp και 30,7 κιλά ροπής).

Έχω διαβάσει σε ξένα fora πολύ καλά σχόλια γενικώς αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ στα αρνητικά: Απο αδιάφορο έως πολύ βαρετό στην οδήγηση και η ποιότητα κατασκευής χαρακτηριστικά "nowhere near BMW". Απο προβλήματα δεν είδα να βγάζει κάποια εκτός απο κάποια παραπονάκια για μυρωδιά απο τον καταλύτη ή/και τον συμπλέκτη που αφορούσαν όμως στο V50 2.0D.

Πώς κρίνετε αυτη τη μετάβαση? Ποιά τα σχόλια ή οι εντυπώσεις σας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο?

Ποιά η γνώμη σας γενικώς?

Ευχαριστώ.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Απάντηση: Volvo V50 1.6D DRIVe

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το V50 έχει το πάτωμα του Focus C-max, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό στο δρόμο. Ίσως όχι τόσο "κοφτερό" όσο μια E90 ή ένα Gold/Leon (αυτό εξαρτάται και από τη ρύθμιση της σκληρότητας και απόσβεσης), αλλά πάντως σαφέστατο. Οι διαφορές θα εντοπίζονται στην αυξημένη ευαισθησία στον πλάγιο άνεμο (φυσικό), στην μειωμένη αίσθηση νεύρου λόγω diesel, και στην ιδιαιτερότητα της μπροστινής κίνησης. Αν Δεν σου χρειάζονται οι χώροι, και δεν υπάρχει ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα συντήρησης (καύσιμα, τέλη), θα έλεγα να μείνεις στην Ε90.

Reaction score
12.136
Είμαι φίλος BMW, οπότε μείνε εκεί. Δεν ξέρω αν εκμεταλλεύεσαι την πίσω κίνηση, αλλά σίγουρα είναι ποιοτικό και όμορφο αυτοκίνητο. Δεν έχει τα 30 κιλά ροπής, αλλά σε αποζημιώνει αλλιώς.

Reaction score
28.458

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η BMW ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΙΒΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΒΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ" ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΩΡΩΝ.
ΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΤΡΑ Η ΦΟΥΛ ΕΞΤΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ "ΠΟΥ ΗΜΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο Μ......Σ :114:(ΣΟΡΡΥ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΩ) ΚΑΙ Τ ΑΚΟΥΜΠΑΓΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ?

Reaction score
181
Είναι ακόμα νωρίς.
Πιθανολογώ πως θα γίνει νέο μπαμ με τα ντηζελ και θα αυξηθούν αναλόγως οι προσφορές των αντ/πειών καθώς θα χορέψουν όλες και με πολλά μοντέλα.

Κάτι με αυτόν http://europeanmotornews.com/2011/05/18/the-renault-new-energy-dci-130-diesel-engine/ ας πούμε θα ήταν ακόμα καλύτερο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.941
Απάντηση: Re: Volvo V50 1.6D DRIVe

Με κλειστά μάτια θα έπαιρνα την 320D αλλα δεν έχω λεφτά!
περίμενε. σε λίγο οι μαντράδες θα γεμίσουν με μεταχειρισμένα ντίζελ από γερμανία.

Reaction score
26.645

η διαφορα στο κοστος συντηρησης με τα χιλιομετρα που κανεις ειναι χαωδης. πρεπει να το σκεφτεις σοβαρα.
πχ θελεις περιπου 3600 ευρω το χρονο για βενζινη (υποθετω 25000 το χρονο) και 260 τελη (φετος ποσα ειναι?)
με το volvo θες με το ζορι 1800 ευρω πετρελαιο και 0 τελη.
απο γκαζι παλι θα εχεις μεγαλη διαφορα ειδικα με τη μοντιφα.
επισης τα volvo παραδοσιακα κραταγανε πολυ καλη τιμη μεταπωλησης στην γερμανια (συμπεραινω οτι ενας λογος ειναι η ελλειψη ζημιων και η ποιοτητα κατασκευης)
αλλα απο την αλλη να αλλαξεις αυτοκινητο 1 ετους τετοια εποχη μου κανει λιγο κουλο

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Tο συγκεκριμένο Volvo το σκεπτόμουν κι εγώ για αντικαταστάτη του Mondeo. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων...

Reaction score
43
Re: Απάντηση: Volvo V50 1.6D DRIVe

η διαφορα στο κοστος συντηρησης με τα χιλιομετρα που κανεις ειναι χαωδης. πρεπει να το σκεφτεις σοβαρα.
πχ θελεις περιπου 3600 ευρω το χρονο για βενζινη (υποθετω 25000 το χρονο) και 260 τελη (φετος ποσα ειναι?)
με το volvo θες με το ζορι 1800 ευρω πετρελαιο και 0 τελη.
απο γκαζι παλι θα εχεις μεγαλη διαφορα ειδικα με τη μοντιφα.
επισης τα volvo παραδοσιακα κραταγανε πολυ καλη τιμη μεταπωλησης στην γερμανια (συμπεραινω οτι ενας λογος ειναι η ελλειψη ζημιων και η ποιοτητα κατασκευης)
αλλα απο την αλλη να αλλαξεις αυτοκινητο 1 ετους τετοια εποχη μου κανει λιγο κουλο
Έτσι ακριβώς όπως την περιγράφεις είναι η κατάσταση. Τέτοια εποχή είναι όντως κουλό... Αλλα πάλι το η διαφορά θα είναι μεγάλη στο κόστος χρήσης...
Να περίμενα κανένα εξάμηνο να δώ πως θα διαμορφωθεί η "χάρτα"?

Reaction score
51

Γιατί δεν πας να κάνεις ένα test drive?
Άσε κατά μέρους τις προδιαγραφές και την εντύπωση που προκαλούν τα πολλά kg.m (που μπορεί να μη φαίνονται πολύ λόγω πολύ μακριών σχέσεων) και δες από πρώτο χέρι αν σου αρέσει τόσο πολύ ώστε να προχωρήσεις.

Reaction score
26.645

...την εντύπωση που προκαλούν τα πολλά kg.m (που μπορεί να μη φαίνονται πολύ λόγω πολύ μακριών σχέσεων)

πεστα το μπελα μου μεσα , μας τα χουν κανει τσουρεκια με τα κιλα της ροπης!!

Reaction score
1.772

τα diesel ετσι κι αλλιως εχουν πολυ μακρυτερες σχεσεις αλλα και παλι....

Reaction score
43

Πήγα εχθές και είδα -δεν οδήγησα- το V50 σε μια αντιπροσωπεία.

Χώροι: Πολύ καλό πόρτ μπαγκάζ, μου φάνηκε όμως αρκετά ρηχό λόγω εφεδρικού τροχού ανάγκης , καλοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα. Για τους επιβάτες τώρα, είναι σαφώς πιο στενό απο το 316, με ελαφρά μεγαλύτερο χώρο για τα κεφάλια.

Ποιότητα κατασκευής, υλικά: Όντως πουθενά κοντά στο BMW, θα έλεγα οτι είναι λίγο καλύτερα απο Renault ενω θα μπορούσαν να συγκριθούν με VW, αλλα μέχρι εκεί. Ένα με δύο επίπεδα κάτω απο Audi - BMW.

Τιμή: Στις 27,000 ευρώ η πλούσια έκδοση με HID και δερμάτινα καθίσματα χωρίς ηλιοροφή για το 1,6D μου φάνηκε τσιμπημένο...

Εν κατακλείδι: Όπου και να κοιτάξεις, όπου και να ακουμπήσεις στο αυτοκίνητο είσαι μια έως δύο κατηγορίες κάτω σε ποιότητα υλικών και συναρμογή. Απο το κλείσιμο της πόρτας που είναι το πρώτο που κάνεις μόλις μπείς στο αυτοκίνητο και ενεργοποιεί αφή, ακοή, όσφρηση και όραση μέχρι και την αίσθηση που έχουν οι διάφοροι διακόπτες και το λεβιέ ταχυτήτων.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα προχωρήσω σε test drive ή με περαιτέρω οικονομία στραφώ αλλού (Audi Q3)...

Reaction score
43

Δίκιο έχεις αλλά την ώρα που πήγα σχεδόν έκλειναν...

Εκτός του οτι ξεφεύγει απο τα 99 gr CO2/km πρέπει να είναι εντελώς "άλλο" αυτοκίνητο...

Reaction score
1

τα diesel ετσι κι αλλιως εχουν πολυ μακρυτερες σχεσεις αλλα και παλι....
Μπερδεύτηκες..πολύ κοντύτερες ήθελες να πείς..

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729