The king is dead.Long live the king?(Panasonic Pro VX 300)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Re: The king is dead.Long live the king?(Panasonic Pro VX 300)

Kι εγώ! Αλλά δεν βγαίνω μάνα μ'. :116:

8000 λίρες, χωρίς καν τηλεοπτικό δέκτη, μου πέφτουν κομματάκι βαριά στο ευαίσθητο στομάχι μου. Αν όμως δείχνουν τα πράγματα που έρχονται από την Panasonic, τότε ίσως να αξίζει η αναμονή 1-2 χρόνων ακόμα, για πιο γήινες τιμές.

Φαίνεται πάντως πως την εικόνα που δίνουν τα plasma panels, θέλουν πολύ ψωμί για τα τα φτάσουν (αν ποτέ....) τα lcd με led backlight.
Με αυτα παιρνεις κ καλο προβολεα κ τ.ν καλη 50+:203:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: The king is dead.Long live the king?(Panasonic Pro VX 300)

LED μόνο σε προβολέα, στις τηλεοράσεις μέχρι στιγμής είναι πεταμένα λεφτά.
Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι η χρήση ηλεκτρονικών με δυνατότητα απεικόνισης χρώματος 30bit.
Ένα panel plasma περιορίζεται μόνο από τα ηλεκτρονικά;
Σε μεγάλο βαθμό,ναι.Το ''αέριο'' θεωρητικά μπορεί να δείξει άπειρες χρωματικές διαβαθμίσεις.
Τι συμβαίνει στα panels LCD, LED-LCD, OLED και AMOLED;
'Αλλο τα full-led,άλλο τα LCD με λάμπες φθορισμού,άλλο τα LCD με RGB(δλδ ότι βλέπουμε τώρα) και άλλο τα OLED/AMOLED.
Τα τελευταία έχουν τα προτερήματα(και κάποια απ τα ελλατώματα) των plasma panel σε αυξημένο βαθμό.Πχ όντως πλεόν μιλάμε για μηδενικό μάυρο καθότι κάθε εικονοστοιχίο μπορεί να κλείσει τελείως,οπότε θα μας ενδιαφέρει πλέον η φωτεινότητα.
Βέβαια κουβαλάει ακόμα το θέμα του burn και του image retention,ενώ οι χρωματικές αποκλίσεις είναι μεγαλύτερες σε σχέση με μια full-led οθόνη.
Απ την άλλη το κόστος ένος full-led είναι εξωφρενικό,χωρίς να υπάρχουν προοπτικές μείωσης του ενώ η κατανάλωση πάει στο Θεό όταν η εικόνα πάει να δώσει σκηνές με πολλά και έντονα φωτεινά στοιχεία κάτι που δεν συμβαίνει με τις OLED/AMOLED.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ο οποιός είναι απίθανο να σου δώσει την ακρίβεια της εικόνας του εν λόγω μονιτορ.
Εδλω μιλάμε για εργαλείο δουλειάς,άσχετα αν πλέον μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει και σε οικιακό περιββάλον.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.729

Σωστά. Απλά ψάχνω για την εν δυνάμει αντικαταστάτρια της Kuro.

Στις 65", στα μισά (και βγάλε) λεφτά. :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Η VT30 μπορεί άνετα να στην αντικαταστήσει εκεί που την έχεις.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.729

Η VT30 μπορεί άνετα να στην αντικαταστήσει εκεί που την έχεις.
Σιγά την τηλεόραση. :136::138:

Ας μιλήσουμε για Kuro killer, και όχι για Kuro wannabe.

Reaction score
897

Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να υπάρξει ένα νήμα που να αναφέρει αντικειμενικά τις καλλίτερες τηλεοράσεις που "τρέχουν" απο την εκάστοτε τεχνολογία την συγκεκριμένη χρονική περίοδο χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να χρειαστεί να κλείσει το φόρουμ!!!!!

Τρέχω να κρυφτώ.

Αν υπάρξουν νεότερα ειδοποιήστε τους δικηγόρους μου.

Reaction score
49

Σωστά. Απλά ψάχνω για την εν δυνάμει αντικαταστάτρια της Kuro.

Στις 65", στα μισά (και βγάλε) λεφτά. :126:

Όταν την βρεις Γιάννο, μη με ξεχάσεις για την 5090Η :109:

JL_

Reaction score
19
Aπό τα 0,016 cd/m2 της VX300 μέχρι τα 0,0012-0,003 cd/m2 των 9G KURO είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The king is dead.Long live the king?(Panasonic Pro VX 300

Γιώργο, δηλαδή πιστεύεις ότι θα έχουν ανταγωνιστική τιμή και εικόνα σε τρία χρόνια??? Ξανά χαχαχα!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

...βρε παιδιά,όσοι ψάχνετε για τον αντικαταστάτη της KURO,εκτός από το καταπληκτικό πράγματι μαύρο της(και γενικά της εικόνας της) θέλετε να έχει και την κίνηση 'κομπρεσέρ' που έχει...γιατί μην πείτε πως δεν....

εκτός αν δεν σας ενδιαφέρει η κινούμενη εικόνα:105: και βλέπεται μόνο φωτογραφίες σε plasma(προσοχή-προσοχή:116:)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
Re: Απάντηση: The king is dead.Long live the king?(Panasonic Pro VX 300)

...βρε παιδιά,όσοι ψάχνετε για τον αντικαταστάτη της KURO,εκτός από το καταπληκτικό πράγματι μαύρο της(και γενικά της εικόνας της) θέλετε να έχει και την κίνηση 'κομπρεσέρ' που έχει...γιατί μην πείτε πως δεν....

εκτός αν δεν σας ενδιαφέρει η κινούμενη εικόνα:105: και βλέπεται μόνο φωτογραφίες σε plasma(προσοχή-προσοχή:116:)
Οι Pioneer δεν έχουν IR, η δική μου έχει μείνει εκατοντάδες ώρες στο desktop.

Γιά την κίνηση τώρα, τι να πω Μανωλάκη? Φρίκη...

Και δεν είναι ότι μου αρέσει το frame interpolation στις συσκευές απεικόνισης, ποτέ δεν χρησιμοποιώ.

JL_

Reaction score
19
Αν βλέπετε κίνηση "κομπρεσέρ" σε KURO, μάλλον είναι επιλεγμένο λάθος Drive Mode ή Film Mode σε σχέση με το εισερχόμενο σήμα...

Ναι, κάποια πράγματα που γίνονται αυτόματα στις άλλες τηλεοράσεις, στις KURO πρέπει να τα κάνεις χειροκίνητα (το αυτό ισχύει και για την VX300 βεβαίως). Γι' αυτόν τον λόγο όμως, μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν γίνονται σε άλλες καταναλωτικές συσκευές, όπως π.χ. να εξαφανίσεις το 3:2 pulldown από ταινίες/σειρές που είναι γραμμένες σε NTSC ή σε 1080i60, κ.α. :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ποιά κίνηση κομπρεσέρ βρε Μανώλη;
Περνάει αέρα σκηνές που ακόμα και σημερινές τηλεοράσεις σκαλώνουν.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Aπό τα 0,016 cd/m2 της VX300 μέχρι τα 0,0012-0,003 cd/m2 των 9G KURO είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα...
Γιάννη επειδή δεν το έχω εύκαιρο,η της Kuro είναι μέτρηση απο το AVforums;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The king is dead.Long live the king?(Panasonic

Γιώργο, δηλαδή πιστεύεις ότι θα έχουν ανταγωνιστική τιμή και εικόνα σε τρία χρόνια??? Ξανά χαχαχα!
Κάτσε να δούμε τις τιμές αυτών που θα παρουσιαστούν στην CES 2012.
Όσο για την εικόνα,κοντός ψαλμός..

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The king is dead.Long live the king?(Panasonic

Ποιά κίνηση κομπρεσέρ βρε Μανώλη;
Περνάει αέρα σκηνές που ακόμα και σημερινές τηλεοράσεις σκαλώνουν.
...όταν μιλάει ο κάτοχος μιας '5090' εγώ τι να πω;;;στην Panny πάντως που έχω μια χαρά είναι η κίνηση,από ό,τι μου λέει η σύζυγος,εγώ δεν την χρησιμοποιώ:105:...

Γιά την κίνηση τώρα, τι να πω Μανωλάκη? Φρίκη...
...βρε συ μήπως μπερδεύτηκες με την κίνηση του Runco και συμφωνείς:143:;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Mανόλη δες τι έγραψε και ο JL:126:
Ειδικά στα 24p,χωρίς FI, κοντράρει όλες τις συγχρόνες tv άνετα.
Απλά σε ορισμένα γρήγορα παναρίσματα κάνει το γνωστό μας κινηματογραφικό θόλωμα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
Αν βλέπετε κίνηση "κομπρεσέρ" σε KURO, μάλλον είναι επιλεγμένο λάθος Drive Mode ή Film Mode σε σχέση με το εισερχόμενο σήμα...

Ναι, κάποια πράγματα που γίνονται αυτόματα στις άλλες τηλεοράσεις, στις KURO πρέπει να τα κάνεις χειροκίνητα (το αυτό ισχύει και για την VX300 βεβαίως). Γι' αυτόν τον λόγο όμως, μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν γίνονται σε άλλες καταναλωτικές συσκευές, όπως π.χ. να εξαφανίσεις το 3:2 pulldown από ταινίες/σειρές που είναι γραμμένες σε NTSC ή σε 1080i60, κ.α. :126:

Γιάννη, όταν έχεις καλιμπράρει και έχεις ενεργοποιήσει το ISF setting, τότε δεν μπορείς να επέμβεις παρά μόνο στο drive mode. :126:
Και δεν μιλάω γιά κομπρεσέρ φυσικά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas