Optoma HD87

Reaction score
123
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD87

Ο προβολέας χθες έδειχνε αρκετά σ...έξι :) Τον έχω καλιμπράρει μόνος μου μόνο σε brightness και contrast από το δισκάκι THX. Θα το κάνω κάποια στιγμή πάντως.
Ο LS10 που έχω δει παίζει μέσω crystalio, oppo 85, hdmi furutech, καλώδιο ρεύματος και με τις συσκευες όλες συνδεδεμένες πάνω σε ps audio p1000 crystalio και oppo και ps audio premier ο προβολέας μόνος του. Η οθόνη είναι stewart firehawk. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό αλλά δεν θα πλήρωνα την διαφορά εικόνας σε καμία περίπτωση. Υπάρχει και ένα ψέμα στον optoma που στο ανθρώπινο μάτι είναι πολύ όμορφο και λείπει από τον LS10. Δεν ξέρω αν θα σας το εξηγήσω καλά... είναι το κόψιμο, το ξυράφι της εικόνας... στον ls10 πιο smooth η εικόνα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.819
Απάντηση: Optoma HD87

Πολλοί προτιμούν αυτή την εικόνα-ξυράφι από την smooth.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Ο ls-10 είναι τρίτσιπος dlp,λογικό μου φαίνεται να ισχύει αυτό...

αφήστε που για δείξει τις αρετές του θέλει πραγματικά μεγάλη οθόνη...150'-180' ίντσες τις έχει για πλάκα

Reaction score
123
Και ο Marantz τρίτσιπος ήταν αλλά η διαφορά του από τους τότε ανταγωνιστές του ήταν τεράστια ακόμα και όταν τον συγκρίναμε με τους Runco ή τον τρίτσιπο της Infocus. Μπροστά στους μονότσιπους δε, ούτε λόγος και η εικόνα του ήταν κοφτερή όσο δεν πάει. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που στα τρία χιλιάρικα HD87 έχεις εικόνα που ξεφτιλίζει μηχανήματα που πριν λίγα χρόνια στοίχιζαν 35000 ευρώ Marantz VP10-S1! Σε καμία περίπτωση η εικόνα του LS10 δεν δικαιολογεί τα 20000 παραπάνω χρήματα που κοστίζει. Και στις 120" δεν θα δικαιολογούσε ούτε 2 χιλιάρικα παραπάνω. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι τον Marantz παλαιότερα τον πλήρωνες και ήξερες ότι έπαιζε 10 φορές καλύτερα από τους υπόλοιπους. Ο ls10 είναι εκπληκτικός, εκπληκτικός είναι όμως και ο HD87 και αν θες να ξοδέψεις ντε και καλά 20000 ακόμα μπορείς να πάρεις power plant, scaler, καλώδια, player, οθόνη πράγματα που θα τον βοηθήσουν να παίξει ακόμα καλύτερα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Είναι ανούσιο να πάρει κάποιος τρίστιπο dlp για να παίζει σε 120'' ή ακόμα και 130''.
Δεν είναι φτιαγμένα για τέτοιες διαστάσεις αυτά τα μηχανάκια.

Για βάλε κόντρα πάνω απ τις 150'' να δεις πόσο πίσω είναι τα οικονομικά μηχανήματα.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Optoma HD87

Λοιπόν την ίριδα την έχω στη μεσαία ρύθμιση. Το Dynamic Black έχει 2 modes "κινηματογράφος 1" και "κινηματογράφος 2". Στο 2 είναι για τα μπάζα. Στο 1 δεν είναι τόσο επιθετικό αλλά και πάλι σε εμένα γίνεται αντιληπτό. Δεν νομίζω πάντως ότι το χρειάζεται.
Νασαι καλα Κλεων....:126:

Οπως ειδες ο καθενας το βλεπει και διαφορετικα....αλλον τον ενοχλει..αλλον οχι κ.λ.π.

Το ζητουμενο ειναι οτι εχει καποιο θεμα και αυτο μας ενδιαφερε..

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD87

Ο προβολέας χθες έδειχνε αρκετά σ...έξι :) Τον έχω καλιμπράρει μόνος μου μόνο σε brightness και contrast από το δισκάκι THX. Θα το κάνω κάποια στιγμή πάντως.
Ο LS10 που έχω δει παίζει μέσω crystalio, oppo 85, hdmi furutech, καλώδιο ρεύματος και με τις συσκευες όλες συνδεδεμένες πάνω σε ps audio p1000 crystalio και oppo και ps audio premier ο προβολέας μόνος του. Η οθόνη είναι stewart firehawk. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό αλλά δεν θα πλήρωνα την διαφορά εικόνας σε καμία περίπτωση. Υπάρχει και ένα ψέμα στον optoma που στο ανθρώπινο μάτι είναι πολύ όμορφο και λείπει από τον LS10. Δεν ξέρω αν θα σας το εξηγήσω καλά... είναι το κόψιμο, το ξυράφι της εικόνας... στον ls10 πιο smooth η εικόνα.
Καλιμπραρισε τον οποτε μπορεσεις,θα δεις διαφορα Κλέων(μου θυμισες τον Χορν...:403:)

Στον LS-10 επρεπε να εδιναν και μια firehawk
....δλδ πακετο και τα δυο...αλλιως δεν "παιζει" ο LS-10

Ευτυχως που εχει και την ιριδα του LS-5 σωνοντας την κατασταση..

Ολα τα μονοτσιπα δινουν οπτικα ποιο ξυραφενια εικονα για δυο λογους.
1) λογω του ενος τσιπ
2) καλυτερου ansi contrast
Βεβαια με τις οποιες επιπτωσεις λογω τροχου(πονοκεφαλος-ουρανιο τοξο)
Και μην ξεχναμε τι οξυτητα εχουμε βαλει στο εκαστοτε μηχανημα...η αυτο που εχουμε η αυτο που βλεπουμε σε αλλον και δεν ξερουμε πως παιζει....
Για ασφαλη συμπερασματα οξυτητας,θα πρεπει να εχει γινει σωστη ρυθμιση αυτης της παραμετρου και στα δυο μηχανηματα.

Τωρα τελευταια,εχουν πλησιασει αρκετα και τα δυο αυτα + των μονοτσιπων dlp οι αλλες τεχνολογιες.... χωρις βεβαια προβληματα κουρασης κατα την θεαση .....στο 100% των θεατων.

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD87

Βεβαια με τις οποιες επιπτωσεις λογω τροχου(πονοκεφαλος-ουρανιο τοξο)
.
η παιρνεις τον 82(και τον 83 αν ειναι ιδιος)και τα ξεχνας αυτα.Ο πιο ξεκουραστος dlp ever made.Σα να βλεπεις τριτσιπο lcd.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Κλέων ο ls-10 του φίλου σου με τι διάσταση οθόνη παίζει;αν και ήμαστε τελείως of topic:108:

ο Marantz που λες,όσο 'όνειρο' κι αν ήταν κάποτε,μην ξεχνάς ότι είναι μοντέλο οκταετίας...και στους προβολείς αυτό είναι τεράστιο διάστημα....

τα παραδείγματα πολλά....για ρώτα και τον συντονιστή μας να σου πει για τον 'ruby' που στην εποχή του έκανε πάταγο...και τόσοι άλλοι

Reaction score
123
Re: Απάντηση: Optoma HD87

120"
Μα αυτό ακριβώς λέω! Κάποτε η διαφορά μεταξύ των ακριβών και φτηνότερων μοντέλων ήταν χαόδης!!! Τα έβλεπες τα λεφτά σου. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Ο LS10 είναι πολύ καλός και δεδομένου τιμής θα περίμενε κανείς ότι θα κέρδιζε κατα κράτος. Λοιπόν ο HD87 υπερέχει στην κίνηση λόγω frame interpolation που απουσιάζει από τον LS10. H οξύτητα επίσεις στα δικά μου μάτια μου αρέσει ο optoma αλλά θα συμφωνήσω ότι είναι υποκειμενικό. Ασχολούμε με τη βιντεοπροβολή από το 95 με έναν sony lcd (δεν θυμάμαι μοντέλο) και στην συνέχεια με τον vidikron helios....
http://homepage.mac.com/oldtownman/recording/vidikron.html

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD87

...νομίζω ότι είναι μικρή αυτή η διάσταση για ένα τόσο φωτεινό προβολέα...

έστω κι αν η οθόνη είναι η firehwak...αλλά εσύ θα μας πεις καλύτερα...μπορεί να 'τιθασευτεί' τόση φωτεινότητα η' λείπουν ακόμα καμιά τριανταριά ίντσες;:143:

Μα αυτό ακριβώς λέω! Κάποτε η διαφορά μεταξύ των ακριβών και φτηνότερων μοντέλων ήταν χαόδης!!! Τα έβλεπες τα λεφτά σου. Αυτό δεν ισχύει πλέον.
...έτσι πιστεύω κι εγώ...και αυτό βασικά ήθελα να πω πιο πάνω...για μικρές διαφορές πληρώνεις πολλή περισσότερο....εκτό ίσως από τον Q750 που λόγω LED τέτοια χρωματική απόδοση δεν νομίζω να την δεις σε άλλον προβολέα με 'συμβατική' λάμπα ανεξαρτήτου κόστους

Ο LS10 είναι πολύ καλός και δεδομένου τιμής θα περίμενε κανείς ότι θα κέρδιζε κατα κράτος. Λοιπόν ο HD87 υπερέχει στην κίνηση λόγω frame interpolation που απουσιάζει από τον LS10.
...σαν λάθος της Runco μου μοιάζει αυτό...βάλτο και ...αχρείαστο να είναι...νομίζω δεν έχει κανένας της σειράς ls(που αγοράζεται:105:)

Ασχολούμε με τη βιντεοπροβολή από το 95 με έναν sony lcd (δεν θυμάμαι μοντέλο) και στην συνέχεια με τον vidikron helios....
http://homepage.mac.com/oldtownman/recording/vidikron.html
...γεια σου ρε Κλέων....εδώ δικαιολογείς το αρχαιότατο όνομά σου:615:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.819

Aν και off topic:
Ο LS-10 που είχε στήσει στην έκθεση η Projecting & Sounding Art με την κοίλη οθόνη και τον αναμορφικό, είχε υπερβολικό φώς. Βέβαια η οθόνη που έπαιζε είχε και τεράστιο gain (πάνω από 3 αν θυμάμαι καλά), αλλά σε 120" στραβώνει.

Πιστεύω ότι οι 150" είναι οριακά το κατώφλι που θα πρέπει να προβάλει αυτός ο προβολέας.

Τέλος του off topic.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.430

Βέβαια η οθόνη που έπαιζε είχε και τεράστιο gain (πάνω από 3 αν θυμάμαι καλά)
2 gain ήταν Γιάννη και 144 ίντσες νομίζω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.819

Sorry Γιώργο, η ηλικία βλέπεις.....

Όμως ισχύει ότι έχει υπερβολικό φως για συνθήκες ελεγχόμενου φωτισμού σε κάτω από 150".

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

...έτσι όπως το πάμε θα κάνουμε συγκριτικό Optoma HD87 με Runco ls-10....

θα το δει ο Βαγγέλης και 'θα μας πάρει και θα μας σηκώσει':143:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Τι να κάνουμε;

Άστο,είδαμε και την κόντρα Sony-Runco:114:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.552
...έτσι όπως το πάμε θα κάνουμε συγκριτικό Optoma HD87 με Runco ls-10....

θα το δει ο Βαγγέλης και 'θα μας πάρει και θα μας σηκώσει':143:

Αφού ο Optoma είναι καλύτερος σε νορμάλ συνθήκες. :107:

Βαγγέληηηηη?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.320
Members
38.684
Νεότερο μέλος