Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Reaction score
51
Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Giovanni , δεν ξέρεις τι συμβαίνει εκεί και πως είναι ο δρόμος .

Πριν ενα μήνα περίπου ,Σ.Μερκούρη και Τοσίτσα(ενα στενό πριν την Στουρνάρη) παρκαρισμένο όχημα δεν αφηνε φορτηγο μεταφορών (οχι νταλίκα) να περάσει και η ουρά ηταν στην Αλεξάνδρας.Τροχαία δεν εμφανίστηκε, μέχρι την ασφαλιστική εταιρία κάλεσαν , μήπως μέσω του ασφαλιστή βρούν τον οδηγό.
11 χρονια εργαζόμουν στα Εξαρχεια , το μπάχαλο ποτέ δεν το έκαναν οι θαμώνες της πλατείας.

Εγώ κρίνω από την φωτογραφία.
Δεν ζω εκεί και αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει θέμα πολλές φορές γιατί κάποιος θα διπλοπαρκάρει για να πάρει τα μελάνια του εκτυπωτή του, κάποιος άλλος για να παραδώσει το pc του στο πλαίσιο (ή να παραλάβει την τηλεόρασή του) κοκ.

Όμως άλλο το να φωνάξω την αστυνομία ή στην τελική να μπινελικώσω (ή και να πλακωθώ) κάποιον και άλλο να του σπάσω το αυτοκίνητο.
Αφενός γιατί δεν ξέρω γιατί έχει διπλοπαρκάρει, αφετέρου γιατί το θεωρώ εντελώς αδελφίστικο. Έχεις πρόβλημα με την συμπεριφορά κάποιου, πιάστον και πες του/κοπάνησέ τον κοκ. Το να σου σπάσω το κινητό/ το αυτοκίνητο/ το μηχανάκι/ το τζάμι μου θυμίζει συμπεριφορές δημοτικού «θα σου ξεφουσκώσω τα λάστιχα γιατί με έσπρωξες».

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

...
Σε τελική ανάλυση τα μαγκάκια μπορούσαν να περιμένουν τον οδηγό και να παίξουν τις μπουνιές. Πολύ πιο αντρίκειο θα ήταν και το βασικότερο: θα είχε ο «κατηγορούμενος» την ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις που μπορεί να τον δικαίωναν.
+1
Και το παράδειγμα του ληστή που αναφέρω είναι διότι μερικοί ληστές όταν τύχει και συλληφθούν αφού κάνουν την ληστεία, ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και απαιτούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
Αν ο ληστής φάει και καμιά σφαλιάρα θεωρεί υπερβολική την αντίδραση;
Και μετά ζητάει τον δικηγόρο του;
Δεν θα πρέπει να περιμένει κάποια υπερβολική αντίδραση;
Εδώ Μιχάλη θεωρώ ότι δεν έχεις δίκιο που παραλληλίζεις, γιατί η υπερβολή της αντίδρασης εξαρτάται από τη βαρύτητα της δράσης.
Άλλο να σου κάνουν μερικά χιλιάρικα ζημιά επειδή ενόχλησες, κι άλλο να σου ρίξουν μερικές ψιλές επειδή έκανες ληστεία που συνεπάγεται σωματική ή έντονη ψυχολογική βία κατά συνανθρώπου/ων και αφαίρεση ή/και καταστροφή ξένης περιουσίας (δηλαδή κάτι πολύ περισσότερο από την αντίδραση που υφίστασαι).
Κι επειδή κάποιοι (δεν αναφέρομαι απαραίτητα στους εδώ συνομιλητές) εντάσσουν στην ψυχολογική βία και την ημίωρη αναμονή, δεν πιστεύω να βάζει κανείς στην ίδια βαθμίδα τον εκνευρισμό από την αναμονή με την κατατρομοκράτηση από μια ληστεία που ενέχει εκβιασμό και απειλή κατά της ζωής...

Εν κατακλείδι, και με δεδομένη τη μη έγκαιρη άφιξη της τροχαίας, που θα ήταν η σωστή λύση, πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν το αυτοκίνητο το είχε τουμπάρει π.χ. κάποιος συγγενής μεταφερόμενου με ασθενοφόρο ή κάποιος που το μαγαζί του είχε πάρει φωτιά και περίμενε το πυροσβεστικό που δεν μπορούσε να φτάσει. Εκεί θα μιλούσαμε για ανάγκη και σαφώς θα ίσχυε αυτό που είπε παραπάνω ο Αβεσσαλώμ:

Σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ άμυνα, κατάσταση ανάγκης, αυτοδίκαιη προστασία νομής) υπάρχουν περιθώρια αυτόβουλης δράσης δίχως υποχρέωση αναμονής της συνδρομής της αρχής.

Reaction score
1.772

γιαννη δεν εγραψα οτι θα παθη 3.000 ζημια αν τουμπαρη με 60χιλ αλλα οτι μπορει να φτιαχτη με 1000 ευρω η με 3000 ευρω οπως ειναι τωρα.
οσο για τα υπολοιπα ας σταματησουμε μια και δεν εχουμε φωτο απο τις ζημιες και οτι και να λεμε ακρη δεν θα βγαλουμε.

Reaction score
51

γιαννη δεν εγραψα οτι θα παθη 3.000 ζημια αν τουμπαρη με 60χιλ αλλα οτι μπορει να φτιαχτη με 1000 ευρω η με 3000 ευρω οπως ειναι τωρα.
οσο για τα υπολοιπα ας σταματησουμε μια και δεν εχουμε φωτο απο τις ζημιες και οτι και να λεμε ακρη δεν θα βγαλουμε.

:619:

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Εγώ κρίνω από την φωτογραφία.
Δεν ζω εκεί και αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει θέμα πολλές φορές γιατί κάποιος θα διπλοπαρκάρει για να πάρει τα μελάνια του εκτυπωτή του, κάποιος άλλος για να παραδώσει το pc του στο πλαίσιο (ή να παραλάβει την τηλεόρασή του) κοκ.

Όμως άλλο το να φωνάξω την αστυνομία ή στην τελική να μπινελικώσω (ή και να πλακωθώ) κάποιον και άλλο να του σπάσω το αυτοκίνητο.
Αφενός γιατί δεν ξέρω γιατί έχει διπλοπαρκάρει, αφετέρου γιατί το θεωρώ εντελώς αδελφίστικο. Έχεις πρόβλημα με την συμπεριφορά κάποιου, πιάστον και πες του/κοπάνησέ τον κοκ. Το να σου σπάσω το κινητό/ το αυτοκίνητο/ το μηχανάκι/ το τζάμι μου θυμίζει συμπεριφορές δημοτικού «θα σου ξεφουσκώσω τα λάστιχα γιατί με έσπρωξες».
Γιάννη είναι πάνω στη στροφή, και το λεωφορείο είναι αρθρωτό. Ήδη με αποκλειστικά νόμιμη στάθμευση το λεωφορείο στρίβει οριακά. Και επειδή όλοι οι τριγύρω δρόμοι είναι μιας λωρίδας, έτσι και μπλοκάρει αυτή η στροφή έχουν μπλοκάρει πολλά τετράγωνα τριγύρω. Σίγουρα μιλάμε για εκατοντάδες ταλαιπωρημένους. Αρκετές.

Δε νομίζω ότι αυτό που έγινε είναι πράξη καθαρά εκδικητική. Περισσότερο το αντιλαμβάνομαι ως μια προσπάθεια να καθαρίσει ο δρόμος, απλά χωρίς να λογαριάζει κανείς το τι συνέπειες θα έχει αυτό στο αυτοκίνητο. Και πολύ καλά έγινε δηλαδή. Όταν κάποιος ασυνείδητα ταλαιπωρεί εκατοντάδες κόσμου επειδή είτε βαριέται να ψάξει να παρκάρει είτε τσιγκουνεύεται να σκάσει το τάλιρο σε ένα πάρκινγκ, δε νομίζω ότι όσοι δέχονται την ταλαιπωρία είναι και υποχρεωμένοι να σέβονται από πάνω την περιουσία του. Στο κάτω κάτω τις χτυπημένες και γρατζουνισμένες πόρτες ο παλίκαρος τις είχε μάλλον δεδομένες. Όταν παρκάρεις έτσι σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων χτυπήματα πρέπει να τα περιμένεις. Εφόσον το αμάξι κινείται, ε ας το έχει και χτυπημένο.

Reaction score
4.910

Αν νομίζετε οτι η αντίδραση στην Ελλάδα ήταν...υπερβολική, δείτε λίγο και πως αντιμετωπίστηκε ενα παράνομο παρκάρισμα στο Βίλνιους την πρωτεύουσα της Λιθουανίας!
http://www.youtube.com/watch?v=V-fWN0FmcIU&feature=player_embedded

(δειτε το ως το τέλος ώστε να δείτε και την αντίδραση του ιδιοκτήτη....)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.467

Αν νομίζετε οτι η αντίδραση στην Ελλάδα ήταν...υπερβολική, δείτε λίγο και πως αντιμετωπίστηκε ενα παράνομο παρκάρισμα στο Βίλνιους την πρωτεύουσα της Λιθουανίας!
http://www.youtube.com/watch?v=V-fWN0FmcIU&feature=player_embedded

(δειτε το ως το τέλος ώστε να δείτε και την αντίδραση του ιδιοκτήτη....)
fake:118:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

fake:118:
Απολύτως. Το αναφέρουν και στα σχόλια του βίντεο. Και ούτε κάν αληθοφανές - μόνο για κλιπ καμπάνιας είναι κατάλληλο. Ακόμα και στην ψυχρή και πειθαρχημένη Γερμανία (γιατί για τη Λιθουανία δεν ξέρω), δεν υπήρχε καμία περίπτωση α) να μη συγκεντρωθούν περίεργοι, και β) ο ιδιοκτήτης να μην πει ένα "Mein Gott" ή μια βρισιά μόλις το δει και να μη διαμαρτυρηθεί, κόσμια και αναγνωρίζοντας το άδικό του, αλλά ζητώντας να είχε τουλάχιστον μια προειδοποίηση. Πόσο μάλλον που ο τυπος βγαίνει από πόρτα μαγαζιού, άρα λογικά θα έπρεπε να έχει γίνει σούσουρο εκεί μπροστά και να έχει πεταχτεί έξω.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990

Πόσο μάλλον που ο τυπος βγαίνει από πόρτα μαγαζιού, άρα λογικά θα έπρεπε να έχει γίνει σούσουρο εκεί μπροστά και να έχει πεταχτεί έξω.
Μα γιατί. Φυσιολογική αντίδραση του μέσου Λιθουανού νομοταγούς πλην απρόσεκτου στο παρκάρισμα νταβατζή.

Reaction score
4.910

Αν ειστε τόσο σίγουροι οτι ειναι fake ....να το πάρω πίσω, αλλά την Μερσεντέ την τσαλάκωσαν κανονικά και σε μία Βόρεια χώρα θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί. Αυτό που εμείς μπορεί ενδεχομένως να θεωρούμε υπερβολικό, γι αυτούς ειναι συχνά φυσιολογικό, ειδικά σε ότι σχετίζεται με Νόμους. (Στην Αγγλία πχ ξέρω για βιλλα 10 εκατομμυρίων λιρών που την γκρέμισαν γιατι ειχε κτιστεί μόλις 6 μέτρα πιο πέρα απο αυτό που έδειχνε το σχέδιο, σε απολύτως νόμιμο οικόπεδο και με νόμιμα σχέδια βέβαια. Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε ουτε καν ένσταση...μου λετε λιγο τι θα γινόταν σε μας σε ανάλογη περίπτωση; Φυσικά και την παράγκα του φτωχού την γκρεμίζουν εξίσου εύκολα, αν ειναι παράνομη)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Αν ειστε τόσο σίγουροι οτι ειναι fake ....να το πάρω πίσω, αλλά την Μερσεντέ την τσαλάκωσαν κανονικά και σε μία Βόρεια χώρα θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί. Αυτό που εμείς μπορεί ενδεχομένως να θεωρούμε υπερβολικό, γι αυτούς ειναι συχνά φυσιολογικό, ειδικά σε ότι σχετίζεται με Νόμους. (Στην Αγγλία πχ ξέρω για βιλλα 10 εκατομμυρίων λιρών που την γκρέμισαν γιατι ειχε κτιστεί μόλις 6 μέτρα πιο πέρα απο αυτό που έδειχνε το σχέδιο, σε απολύτως νόμιμο οικόπεδο και με νόμιμα σχέδια βέβαια. Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε ουτε καν ένσταση...μου λετε λιγο τι θα γινόταν σε μας σε ανάλογη περίπτωση; Φυσικά και την παράγκα του φτωχού την γκρεμίζουν εξίσου εύκολα, αν ειναι παράνομη)
Είναι στημένο όπως εξηγείται και εδώ, αλλά δεν είναι fake για να ξεγελάσει - θέλει να περάσει ένα σωστό μήνυμα και το περνάει. Οπότε καλώς το έβαλες, απλώς επισημάνθηκε η πραγματικότητα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990

Αν ειστε τόσο σίγουροι οτι ειναι fake ....να το πάρω πίσω, αλλά την Μερσεντέ την τσαλάκωσαν κανονικά και σε μία Βόρεια χώρα θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί.
Τι να συμβεί δηλαδή; Η ισοπέδωση ενός ι.χ. λόγω παρανόμου στάθμευσης του τελευταίου;
Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφενός μεν τα εμπλεκόμενα όργανα θα έχαναν τα αξιώματά τους (οι αιρετοί) ή θα απολύονταν, αφετέρου δε τη Μερτσέντες 15 ετίας θα την πλήρωναν για φετεινή Φεράρι.
Δεν νομίζω σε καμία ευρωπαϊκή χώρα να προβλέπεται τίποτε άλλο πέρα από πρόστιμο άντε και απομάκρυνση του παρανόμως σταθμευμένου με γερανό. Εφόσον εφαρμόζονται αυτά, ούτε τεθωρακισμένα χρειάζονται ούτε πάνθηρες των δρόμων.

Να πω κι εγώ για τον δικό μας ποδηλατόδρομο, τον οποίο χρησιμοποιώ; Πώς παραβιάζεται από οχήματα και πεζούς; Ολόκληρο πεζοδρόμιο δίπλα, αυτοί αμέριμνοι σουλατσάρουν δυο-δυο στον ποδηλατόδρομο, ούτε που γυρνούν με το απλό κουδουνάκι ποδηλάτου. Για τους τελευταίους ειδικώς, σκέφτομαι να προμηθευτώ ειδικό κλάξον πολλών db.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.783

...................... Για τους τελευταίους ειδικώς, σκέφτομαι να προμηθευτώ ειδικό κλάξον πολλών db.
Oι κινέζοι έχουν κάτι τέτοια παραφερνάλια ποδηλάτων.
Πάρε ένα τέτοιο, είναι και φτηνό (φυσικά) μόνο με δύο ευλώ.

Reaction score
2.243
Εντάξει εδώ δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε ακόμη τους πεζόδρομους, θα ξέρουμε τους ποδηλατόδρομους; Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι στην πεζοδρομημένη Αγ. Σοφίας, οι πεζοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τα παλιά πεζοδρόμια, αφήνοντας τον πεζόδρομο στα μηχανάκια.

Οι ποδηλατόδρομοι στην Ναυαρίνου και την Αριστοτέλους είναι μνημεία προχειρότητας. Όσο για τον παραλιακό, πες μου έναν τρόπο να πας από την στάση ή τα παραλιακά πάρκα μπροστά στη θάλασσα χωρίς να διασχίσεις τον ποδηλατόδρομο... Νομίζω ότι αν τον έκαναν κολλητά στα παρτέρια και όχι στη μέση του πεζοδρόμου θα ήταν πολύ καλύτερα.

Reaction score
4.910

Τι να συμβεί δηλαδή; Η ισοπέδωση ενός ι.χ. λόγω παρανόμου στάθμευσης του τελευταίου;
Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφενός μεν τα εμπλεκόμενα όργανα θα έχαναν τα αξιώματά τους (οι αιρετοί) ή θα απολύονταν, αφετέρου δε τη Μερτσέντες 15 ετίας θα την πλήρωναν για φετεινή Φεράρι.
Δεν νομίζω σε καμία ευρωπαϊκή χώρα να προβλέπεται τίποτε άλλο πέρα από πρόστιμο άντε και απομάκρυνση του παρανόμως σταθμευμένου με γερανό. Εφόσον εφαρμόζονται αυτά, ούτε τεθωρακισμένα χρειάζονται ούτε πάνθηρες των δρόμων.

Να πω κι εγώ για τον δικό μας ποδηλατόδρομο, τον οποίο χρησιμοποιώ; Πώς παραβιάζεται από οχήματα και πεζούς; Ολόκληρο πεζοδρόμιο δίπλα, αυτοί αμέριμνοι σουλατσάρουν δυο-δυο στον ποδηλατόδρομο, ούτε που γυρνούν με το απλό κουδουνάκι ποδηλάτου. Για τους τελευταίους ειδικώς, σκέφτομαι να προμηθευτώ ειδικό κλάξον πολλών db.
Κανεις λάθος, προφανώς γιατι δεν έχεις ζήσει έξω!
Δεν θα γινόταν βέβαια με τανκς και με μαγνητοσκόπηση αλλά με τρόπο που στα δικαστήρια θα...αποδιδόταν δικαιοσύνη!
Έχω πάρα πολλά παραδείγματα απο Γαλλία, παρόλο που δεν μπορεί να θεωρηθεί εξ ολοκλήρου Βόρεια χώρα....Συγκεκριμένα ο ξάδερφός μου δύο φορές δεν παραχώρησε προτεραιότητα και ο άλλος ούτε καν προσπάθησε να σταματήσει και τον τράκαρε κανονικά (ενω μπορούσε να το αποφύγει) και μετα κατέβηκε σαν κύριος και κάλεσε την τροχαία και φυσικά αποζημιώθηκε πλήρως απο την ασφαλιστική του ξαδέρφου μου (που επειδή δεν έχει ασφαλιση και για δικό του φταίξιμο- λόγω κόστους- πλήρωσε απο την τσέπη του τις δικές του ζημιές). Αυτό του συνέβη δύο φορές, που σημαίνει ότι δεν ήταν τυχαίο και έκτοτε φροντίζει να παραχωρεί πάντα την προτεραιότητα! Επίσης αν τυχόν σε δουν να παραβιάζεις κόκκινο...μπορεί και να επιταχύνουν για να σε τρακάρουν, ώστε μετα να πληρώσεις. Ετσι την συγκεκριμένη Μερσεντέ κάλλιστα μπορούσε να την ειχε τρακάρει ενα φορτηγό μερικών τόνων και μετά να ζητάει και αποζημίωση ψυχικής οδύνης γιατι ενω αυτός πήγαινει κανονικά στο διαγραμμισμένο τμήμα του δρόμου που του ανήκε....βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του το όχημα και δεν μπορούσε να το αποφύγει! Αυτά τα ξέρουν όλοι σ αυτές τις χώρες και οι δικηγόροι συμβουλεύουν τους πελάτες τους να πράξουν ανάλογα, δηλαδή αν ενα όχημα σε εμποδίζει και η παράκαμψή του μπορεί να σε κάνει πχ να τρακάρεις μετωπικά με άλλον, τον σουτάρεις κανονικά αυτόν που εμποδίζει και μετα σου το φτιάχνουν καινούργιο το 'όχημα ενω μπορεί και να κερδίσεις και αποζημίωση για ψυχική οδύνη!

Reaction score
1.188

Προφανώς ο οδηγός του Audi είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια. Αμετανόητος πασόκος.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990

Κανεις λάθος, προφανώς γιατι δεν έχεις ζήσει έξω!
Δεν θα γινόταν βέβαια με τανκς και με μαγνητοσκόπηση αλλά με τρόπο που στα δικαστήρια θα...αποδιδόταν δικαιοσύνη!
Έχω πάρα πολλά παραδείγματα απο Γαλλία, παρόλο που δεν μπορεί να θεωρηθεί εξ ολοκλήρου Βόρεια χώρα....Συγκεκριμένα ο ξάδερφός μου δύο φορές δεν παραχώρησε προτεραιότητα και ο άλλος ούτε καν προσπάθησε να σταματήσει και τον τράκαρε κανονικά (ενω μπορούσε να το αποφύγει) και μετα κατέβηκε σαν κύριος και κάλεσε την τροχαία και φυσικά αποζημιώθηκε πλήρως απο την ασφαλιστική του ξαδέρφου μου (που επειδή δεν έχει ασφαλιση και για δικό του φταίξιμο- λόγω κόστους- πλήρωσε απο την τσέπη του τις δικές του ζημιές). Αυτό του συνέβη δύο φορές, που σημαίνει ότι δεν ήταν τυχαίο και έκτοτε φροντίζει να παραχωρεί πάντα την προτεραιότητα! Επίσης αν τυχόν σε δουν να παραβιάζεις κόκκινο...μπορεί και να επιταχύνουν για να σε τρακάρουν, ώστε μετα να πληρώσεις. Ετσι την συγκεκριμένη Μερσεντέ κάλλιστα μπορούσε να την ειχε τρακάρει ενα φορτηγό μερικών τόνων και μετά να ζητάει και αποζημίωση ψυχικής οδύνης γιατι ενω αυτός πήγαινει κανονικά στο διαγραμμισμένο τμήμα του δρόμου που του ανήκε....βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του το όχημα και δεν μπορούσε να το αποφύγει! Αυτά τα ξέρουν όλοι σ αυτές τις χώρες και οι δικηγόροι συμβουλεύουν τους πελάτες τους να πράξουν ανάλογα, δηλαδή αν ενα όχημα σε εμποδίζει και η παράκαμψή του μπορεί να σε κάνει πχ να τρακάρεις μετωπικά με άλλον, τον σουτάρεις κανονικά αυτόν που εμποδίζει και μετα σου το φτιάχνουν καινούργιο το 'όχημα ενω μπορεί και να κερδίσεις και αποζημίωση για ψυχική οδύνη!
Αυτό που περιγράφεις είναι συνειδητή (δολία) πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, και από όσο γνωρίζω είναι σε όλες τις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις (τουλάχιστον στα λεγόμενα ηπειρωτικά δίκαια) παράνομη. Εάν δε γίνει από κάποιο όργανο ή αρχή.... ε ρε μαύρο φίδι που τον έφαγε.

Άλλο το να γίνει από αμέλεια ή όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όταν βλέπεις παρανόμως σταθμευμένο να σου φράσσει την οδό, προφανώς και υπάρχει άλλη επιλογή: να σταματήσεις και να περιμένεις την αρχή να το απομακρύνει. Το να το καταστρέψεις είναι απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας, και δη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. Αυτό παντού είναι παράνομο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Πχ στη Γερμανία τιμωρείται (§ 303 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, Sachbeschaedigung) με φυλάκιση έως δύο ετών. Δεν νομίζω να είναι κανείς τόσο τσαμπουκάς εκεί. Εδώ είναι η ανομία που δεν αφήνει περιθώριο, εκεί δεν υπάρχει δικαιολογία.

Reaction score
4.910

Αυτό που περιγράφεις είναι συνειδητή (δολία) πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, και από όσο γνωρίζω είναι σε όλες τις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις (τουλάχιστον στα λεγόμενα ηπειρωτικά δίκαια) παράνομη. Εάν δε γίνει από κάποιο όργανο ή αρχή.... ε ρε μαύρο φίδι που τον έφαγε.

Άλλο το να γίνει από αμέλεια ή όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όταν βλέπεις παρανόμως σταθμευμένο να σου φράσσει την οδό, προφανώς και υπάρχει άλλη επιλογή: να σταματήσεις και να περιμένεις την αρχή να το απομακρύνει. Το να το καταστρέψεις είναι απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας, και δη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. Αυτό παντού είναι παράνομο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Πχ στη Γερμανία τιμωρείται (§ 303 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, Sachbeschaedigung) με φυλάκιση έως δύο ετών. Δεν νομίζω να είναι κανείς τόσο τσαμπουκάς εκεί. Εδώ είναι η ανομία που δεν αφήνει περιθώριο, εκεί δεν υπάρχει δικαιολογία.
Ειναι συνειδητή προσπάθεια να τιμωρήσουν τον παράνομο ωστε...να το καταλάβει μιά για πάντα και έχουν την κάλυψη του Νόμου που συνήθως τους δικαιώνει! Φυσικά αυτοί δεν θα πουν στο δικαστήριο "προλάβαινα να φρενάρω αλλά προτίμησα να τον στουκάρω για να ...μάθει". Δεν μιλάω για όργανο φυσικά αλλά για άλλο οδηγό. Δυστυχώς έχω ακόμη και παράδειγμα θανατηφόρου τροχαίου με ελληνα οδηγό που ειχε δίπλωμα μόλις 4 ημέρες και δεν έδωσε προτεραιότητα σε διασταύρωση και τον διεμβόλισε νταλίκα και σκοτώθηκε! (στην Γαλλία και μαλιστα μοναχοπαίδι φίλης της μητέρας μου). Ο οδηγός της νταλίκας αθωώθηκε κανονικά, παρότι προκάλεσε θανατηφόρο, γιατι δυστυχώς η παράβαση ήταν ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη!

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.467

το θεμα μας ειναι αν συνεβαινε αυτο σε αλλη χωρα ποιες θα ηταν οι συνεπειες του?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.783

Το θέμα είναι ότι οι έλληνες που διαπρέπουν στην γαϊδουριά και την αναισθησία, πρέπει κάποτε να μάθουν να φέρονται.
Κι αν αυτό δεν γίνει μπορεί να τιμωρηθούν για την παρανομία τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Με τον γραπτό ή τον άγραφο νόμο.
Ο άγραφος νόμος συνήθως είναι σκληρός και αμείλικτος.

Να πω ένα παράδειγμα;
Σκεφτείτε να βγει στους δρόμους ένας πρώην υπουργός λαμόγιο που έχει κάνει τα χίλια μύρια, που έχει φάει και καταχραστεί το δημόσιο.
Ο γραπτός νόμος λέει ότι παραγράφηκαν τα αδικήματά του.
Ο άγραφος νόμος λέει ότι είναι ένοχος ακόμη και πρέπει να τιμωρηθεί.
Οπότε αν του ορμήσουν μερικοί, αρκετοί, ή πολλοί και τον λυντσάρουν ................ε!!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.170
Members
38.540