Sony VPL-VW1000ES 4k για σπιτι

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.276
Απάντηση: Re: Sony VPL-VW1000ES 4k για σπιτι

υλικό υπάρχει Κώστα?
Πάρα πολλές από τις ταινίες έχουν γυριστεί σε 4Κ. Πιο εύκολα θα βρεθεί υλικό 4Κ, παρά αυθεντικά γυρισμένο 3D. Aκόμα κι αυτές που είναι γυρισμένες σε φιλμ, είναι εύκολο να μετατραπούν ψηφιακά σε 4Κ, αφού ήδη υπάρχει η πληροφορία.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Sony VPL-VW1000ES 4k για σπιτι

μα οταν κανεις τεστ σε 80"-90" μπορεις να δεις τα παντα σε patterns.

oποτε βλεπεις τις οποιες διαφορες απο προβολεα σε προβολεα.....και που υπαρχει προβλημα..

οποτε κατα την μεγενθυση του προβληματος ξερεις το αποτελεσμα....

μην κοιτας εσυ.....που κρινεις κατα την θεαση ταινιας κουκουρουκου....:116:

Reaction score
8.350

μα οταν κανεις τεστ σε 80"-90" μπορεις να δεις τα παντα σε patterns.

oποτε βλεπεις τις οποιες διαφορες απο προβολεα σε προβολεα.....και που υπαρχει προβλημα..

οποτε κατα την μεγενθυση του προβληματος ξερεις το αποτελεσμα....

μην κοιτας εσυ.....που κρινεις κατα την θεαση ταινιας κουκουρουκου....:116:
τελος παντων,οπως νομιζεις,ειμαι εκτος θεματος νομιζω.Εγω σου λεω τι εχω δει στην πραξη και οχι απο ταινια κουκουρουκου αλλα απο ρυθμισμενους προβολεις.Και σου λεω οτι τον 4Κ αν δεν τον δεις σε ιντσες δεν προκειται να καταλαβεις τιποτα.Τελος στην παρενθεση.:126:

Reaction score
15.548

βρε συ.... οταν λεω κουκουρουκου εννοω οτι η κριτικη που θα κανεις ειναι οβερολ....
...ενω με patterns βλεπεις ενα ενα τα στοιχεια που απαρτιζουν την εικονα και εχεις ακριβης αποψη για το καθενα.

π.χ.εαν εχεις λιγο προβλημα συγκλισης..... στην ταινια θα ειναι δυσκολο να το δεις....ενω σε patterns θα κανει μπαμ.
οποτε γνωριζεις,οτι οσο μεγαλυτερο καδρο κανεις τοσο το χειροτερο..

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004

αυτή είναι η σταθερή οθόνη του συγκεκριμένου site κάτω από μια οθόνη μήκους 2 μέτρων (90 ιντσών). Αρα η σταθερή πρέπει να είναι πάνω από 100...κάτω από 110.

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Sony VPL-VW1000ES 4k για σπιτι

αυτή είναι η σταθερή οθόνη του συγκεκριμένου site κάτω από μια οθόνη μήκους 2 μέτρων (90 ιντσών). Αρα η σταθερή πρέπει να είναι πάνω από 100...κάτω από 110.
εμενα απο το βιντεακι δεν μου φαινεται 100αρα με τιποτα ,αλλα φυσικα μπορει να κανω λαθος.Αρκετα με την ενσταση μου,την αποσυρω,παμε παρακατω.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Re: Sony VPL-VW1000ES 4k για σπιτι

εμενα απο το βιντεακι δεν μου φαινεται 100αρα με τιποτα ,αλλα φυσικα μπορει να κανω λαθος.Αρκετα με την ενσταση μου,την αποσυρω,παμε παρακατω.
σιγά βρε, κουβεντούλα να κάνουμε...

Reaction score
8.350

βρε συ.... οταν λεω κουκουρουκου εννοω οτι η κριτικη που θα κανεις ειναι οβερολ....
...ενω με patterns βλεπεις ενα ενα τα στοιχεια που απαρτιζουν την εικονα και εχεις ακριβης αποψη για το καθενα.

π.χ.εαν εχεις λιγο προβλημα συγκλισης..... στην ταινια θα ειναι δυσκολο να το δεις....ενω σε patterns θα κανει μπαμ.
βρε Κωστα δεν ειπα εγω τιποτα για τα πατερνς,αλλα ελεγα,τελος παντων,αστο.:126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Και οι δύο Γερμανοί που τον αγόρασαν συγκλίνουν στις μετρήσεις τους. Κάνω ένα paste απο τον W.Mayer:

the unit has at high lamp mode (very quiet) no iris at all
contrast at full 100 (no clipping) with d 65 color and lens to the adjust to the biggest
picture it can do with oppo bd player in 2d and 1 hour at the lamp

1920 center lumen!!!

when you select that the 1920x1080 24p signal was scale up to
full wide of the panel the vw 1000 offers

2064 center lumen!!!

Ακόμα και η λάμπα να ψοφήσει, κάδρο 130+ ιντσών το έχει...

Reaction score
15.548

πως σας φαινονται ? :116:

απο αυτο εδω 1920 x 1080

JVC X90

SONY VPL-VW1000es

βεβαια δεν ξερουμε σε τι κατασταση ειναι ο jvc.

Reaction score
8.350

επειδη δεν βλεπω κανεναν να γραφει τιποτα:116:και νομιζω σε αφησα με απορια,να σου εξηγησω τι λεω.Οι μετρησεις ασφαλως και μας δινουν πληροφοριες,αλλιως ποιο το νοημα.Οταν εχεις μετρησεις και εχεις δει μια εικονα ξερω γω στις 80" μπορεις να ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ με σχετικη ασφαλεια ,οπως λες,τι θα γινει στις μεγαλυτερες ιντσες.Αλλα ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ.ΔΕΝ τον εχεις δει.Κι εγω σου λεω οτι ενας ρηβιουερ για μενα πρεπει να το ΕΧΕΙ ΔΕΙ,οσο ασφαλεια και ναχει αυτο που υποθετει με τις μετρησεις.Δηλαδη λεγαμε για τον Επσονα που θα παει η φωτεινοτητα αν ανοιξει ιντσες.Κι εγω σου λεω τον μετραει ο Μανωλης ,ξερουμε ποση φωτεινοτητα εχει και μετραει και το μαυρο και ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ που θα παει το μαυρο οταν πεσει η φωτεινοτητα στις μεγαλυτερες ιντσες.Ωραια ειναι αυτα.Αλλα καλυτερα δεν ειναι να τοχει δει κανεις κατευθειαν? Απλα αυτο λεω.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Sony VPL-VW1000ES 4k για σπιτι

αστα να πανε Γιωργο....

το μηχανακι δειχνει το μελλον.....κοντος ψαλμος :403:

φετος ολα θα γινουν 4κ(καρτες-player-scaler)οπως το μυριζομαι.....
..και απτου χρονου,θα εχουμε εικονα στο σπιτι....για οσους αντεχει η τσεπη φυσικα για αρχη.

μεχρι και για LED λευκο εχω διαβασει........ με καλη φωτεινοτητα...!!!!!!!

ιδωμεν....
Κωστή νομίζω πως η μετάβαση στην 4k εποχή και η εμφάνιση μεγάλων panel oled, είναι ότι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε για τα επόμενα χρόνια.
Το δεύτερο μελλοντικά μπορεί να είναι και projector killer.

Reaction score
15.548

επειδη δεν βλεπω κανεναν να γραφει τιποτα:116:και νομιζω σε αφησα με απορια,να σου εξηγησω τι λεω.Οι μετρησεις ασφαλως και μας δινουν πληροφοριες,αλλιως ποιο το νοημα.Οταν εχεις μετρησεις και εχεις δει μια εικονα ξερω γω στις 80" μπορεις να ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ με σχετικη ασφαλεια ,οπως λες,τι θα γινει στις μεγαλυτερες ιντσες.Αλλα ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ.ΔΕΝ τον εχεις δει.Κι εγω σου λεω οτι ενας ρηβιουερ για μενα πρεπει να το ΕΧΕΙ ΔΕΙ,οσο ασφαλεια και ναχει αυτο που υποθετει με τις μετρησεις.Δηλαδη λεγαμε για τον Επσονα που θα παει η φωτεινοτητα αν ανοιξει ιντσες.Κι εγω σου λεω τον μετραει ο Μανωλης ,ξερουμε ποση φωτεινοτητα εχει και μετραει και το μαυρο και ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ που θα παει το μαυρο οταν πεσει η φωτεινοτητα στις μεγαλυτερες ιντσες.Ωραια ειναι αυτα.Αλλα καλυτερα δεν ειναι να τοχει δει κανεις κατευθειαν? Απλα αυτο λεω.
Δεν διαφωνω ......αλλα ομως ξερεις σε μεγαλο ποσοστο τι θα δεις ....

Εαν καποιος σου πει....
εχω εναν CRT 8" με οθονη ασσο και βλεπω στις 120ιντσες
...δεν θα ξερεις τι βλεπει..?:116:

Reaction score
15.548

jvc

sony

εμφανες χασιμο πληροφοριας στην εικονα του διατηματος στον sony....λογω δυναμικης ιριδας
πανε τα αστερακια..!!!!!!

βεβαια δεν μπορουμε να δουμε το επιπεδο μαυρου και το οποιο πιθανον θα ειναι καλυτερο του jvc

πηγη

Reaction score
8.350

Δεν διαφωνω ......αλλα ομως ξερεις σε μεγαλο ποσοστο τι θα δεις ....

Εαν καποιος σου πει....
εχω εναν CRT με οθονη ασσο και βλεπω στις 120ιντσες
...δεν θα ξερεις τι βλεπει..?:116:
Καλα,ειδικα σε CRTπου θελει συγκλιση και ενα σωρο,αστο καλυτερα τι βλεπει...μονο αυτος ξερει:116:
Αλλα,εγω αυτο που ελεγα ειναι δεν καταλαβαινω γιατι οι ρηβιουερ δεν βαζουν μια κατοσταρα που εχει ο κοσμος και επιμενουν οι περισσοτεροι σε κατι 80τοσες ιντσες.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
...και κάτι πολύ ενδιαφέρον:

audio vision the leading home cinema magazine in germany was told from
sony that the inputboards from the vw 1000 are upgradable.

so far i know the new hdmi 2.0 standard will support 4096x2160 till to 60p
and this will be at the market in about one year.

may guess is that this new inputboard will comes when the chips for the
hmdi 2.0 are ready.

Reaction score
15.548

δειχνουν να εχουν διαφορα στο gamma....

οπως επισης διαφορα στο sharpnes της εικονας με καλυτερη αποδοση του sony

το gamma δεν σχολιαζεται....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676