OPPO 93 vs OPPO 95 !!!! ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!

Reaction score
67
Ζητάω τη βοήθεια των φίλων του forum και ιδιαίτερα όσων είχαν κάποια επαφή με το OPPO 93 η το OPPO 95. Γνωρίζοντας τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων θα ήθελα να πω όσο περίεργο και αν ακουστεί ότι πρώτα με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή SACD με Multichannel αναπαραγωγή και στη συνέχεια η ποιότητα αναπαραγωγής σαν Blueray. Σε καμία περίπτωση δε θα δώσω βαρύτητα στο θέμα media player για αναπαραγωγή αρχείων ( MKV - FLAC κτλ. κτλ ) όπως και στην αναπαραγωγή audio cds . Υπάρχει στην κατοχή μου και καλό media player και cd player ( οχι οτι δε θα μπω στη διαδικασία της σύγκρισης όταν καταλήξω σε ένα από τα δύο OPPO αλλά όπως προανέφερα η βασική δουλειά του player θα είναι τα SACD και τα Blue ray Discs. Τέλος να πω ότι για την αποκωδικοποίηση υπάρχει στην κατοχή μου ο AV προενισχυτής ONKYO PR 5508 ο οποίος αποκωδικοποιεί άψογα. Μήπως τα DAC του προενισχυτή είναι σε θέση να με καλύψουν με σύνδεση HDMI και να μη χρειαστεί να πάω στο 95 που έτσι και αλλιώς στο θέμα του αναλογικού ήχου είναι ανώτερο από το 93. Περιμένω για τη βοήθεια σας ώστε να καταλήξω στο σωστό. Ξέρω ότι το 95 είναι δυνατό μηχάνημα αλλά ζητάει τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με το 93 και δε ξέρω στην περίπτωση μου ανά αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα. Ευχαριστώ - Στέφανος

Reaction score
38
Απάντηση: OPPO 93 vs OPPO 95 !!!! ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!

1) Σωστά κατάλαβες σε εικόνα είναι τα ίδια μηχανήματα...
2) Η διαφορά τους στον ήχο είναι που τα ξεχωρίζει - φυσικά το 95 παίζει πολύ καλύτερα (διαθέτω το 93 - έχω ακούσει το 95 σε τρία διαφορετικά συστήματα)
3) Δεν έχω ιδέα για την ψηφιοαναλογική μετατροπή του onkyo, θα έβαζα όμως στοίχημα ότι είναι υποδεέστερος του 95! ίσως και του 93...
4) Για να γίνουν εύκολα ανιχνεύσιμες οι διαφορές μεταξύ δύο πηγών χρειάζεται να δοκιμαστούν στο αντίστοιχα καλό σύστημα και χώρο. Αν μας γράψεις τα στοιχεία του υπόλοιπου συστήματος νομίζω ότι θα πάρεις και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

εκ πρώτης όψεως πάντως φαίνεται ότι το 95 θα κάνει την διαφορά...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το 93 λαρυγγωνει καθε ονικακο.........πρεπει να ματωσει καποιος για να μην ακουσει διαφορες απο αναλογικες vs hdmi

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.770
τα dac του 95 δεν υπαρχουν μονο για τις αναλογικες εξοδους ?

τα hdmi κανουν χρηση των dac ????

Reaction score
38

Ναι τα dac χρησιμοποιούνται μόνο για την αναλογική έξοδο.

Η HDMI δίνει ψηφιακό σήμα, άρα δεν χρειάζεται κάποια μετατροπή μέσω των dac του player, τα οποία σε αυτή τη περίπτωση παρακάμπτονται και η ψηφιοαναλογική μετατροπή του σήματος γίνεται στον receiver .

Reaction score
67

Ονικάκο ;; Πιστεύω να μην ήθελες να γράψεις Onkyako γιατί δε νομίζω ότι είναι τόσο αξιολύπητα μηχανήματα (τουλάχιστον για τον προενισχυτή και έχοντας προσωπική εμπειρία έχει περάσει αρκετά τεστ και συγκρίσεις με αρκετούς ολοκληρωμένους AV μεγάλης κατηγορίας και στάθηκε στο ύψος του, αλλά ας μην ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο των ενισχυτών γιατί θα μας φάνε οι Pionnerakides - Denonakides κτλ κτλ) Όπως και να έχει αυτός είναι ο βασικός μου προβληματισμός , πηγαίνω στο 95 με τα 32 bit SABRE που είναι εξαιρετικά όπως πολλοί λένε η καταλήγω στο 93 και αφήνω τα 24 bit Burr-Brown του ONKYO να κάνουν τη δουλειά τους ( με ότι αυτό συνεπάγετε ) μέσω του HDMI. Ο πειραματισμός πάντως μου έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι το HDMI μιας πηγής αν δεν περνάει ποιοτικό σήμα δε το σώζει κανένας AV ενισχυτής και όπως λέει και ο φίλος argi πρέπει να πέσει πολύ αίμα για να περάσει αναλλοίωτο το ηχητικό σήμα μέσω HDMI. Μιας και διαφορά δεν υπάρχει στην εικόνα καταλήγουμε ότι πληρώνουμε τα διπλάσια για να αξιοποιήσουμε τα DAC της συσκευής και χρησιμοποιούμε την αναλογική του έξοδο. Αν είχα τη δυνατότητα να συνδέσω ψηφιακά και τις δύο συσκευές στον ενισχυτή πιστεύετε δε θα είχα διαφορά ; Τελικά 93 η 95 ; Ακούω τις προτάσεις σας . Ευχαριστώ !!!

Reaction score
38

Γενικά η ΗDMI δεν ενδύκνειται για δικάναλο ήχο. Προσωπικά θα προτιμούσα spdif.

Για hd πολυκάναλο ήχο βέβαια ούτε λόγος... δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εφόσον επιλέξεις τα dac του ενισχυτή (μη ενδεδειγμένο για την περιπτωση του 95, όπως είπαμε)

Κατα τα άλλα διαφορά μεταξύ 93 και 95 δεν θα ακούσεις σε περίπτωση ψηφιακής σύνδεσης.

Reaction score
30.361

Γιατί δεν ενδύκνειται το hdmi για δικάναλο? και ενδύκνειται το spdif?
Το bandwidth του hdmi είναι πολλαπλάσιο απο του spdif.Ο ρυθμός διαμεταγωγής δεδομένων το ίδιο.
Γιατί δλδ δεν κάνει το hdmi?Και μη μου πείς για jitter και ιστορίες με φίδια , γιατί θα βάλω τα γέλια.
Οσο για τα dacs , δεν παίζει καλυτερα το καλύτερο , αλλά το καλύτερα υλοποιημένο.
Δεν αρκεί ενα sabre για να παίξει καλύτερα.

Reaction score
38

Ειλικρινά δεν έχω τη γνώση να το εξηγήσω φίλε μου.

Απο προσωπικές ακροάσεις στο δικό μου και σε άλλα συστήματα το κρίνω.
Προτιμώ ασυζητητί τις spdif.

Πιθανόν να είναι και θέμα υλοποίησης των εξόδων και να κάνω λάθος.

Reaction score
67

Και για να επανέλθω μιας και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξω AV ενισχυτή. Αυτό που θα με βοηθήσει πολύ στο αν θα καταλήξω τελικά στο 93 η το 95 είναι πως αν δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών στην απόδοση περνώντας το σήμα μέσω HDMI (Direct Stream Digital) δε βρίσκω λόγο στο να πάω στο 95. Περιμένω για τη γνώμη σας ιδιαίτερα σε αυτόν τον παράγοντα. Μου αρέσουν οι γνώμες σας και με βρίσκουν σύμφωνο γιατί έχω φάει πολύ χρόνο με τις συνδεσμολογίες. Πραγματικά και για μένα η SPDIF ακούγεται ποιό ευχάριστα απ 'ότι το HDMI πέρα από το ρυθμό δειγματοληψίας, αλλά εδώ σίγουρα μιλάμε ότι τα ψηφιακά κυκλώματα έχουνε αναβαθμιστεί σημαντικά και δε θα είμαι προκατειλημμένος μέχρι να ακούσω ένα από τα δύο OPPO.

Reaction score
38

Οσο για τα dacs , δεν παίζει καλυτερα το καλύτερο , αλλά το καλύτερα υλοποιημένο.
Δεν αρκεί ενα sabre για να παίξει καλύτερα.
(Δεν πρόλαβα το edit σου)

Σαφώς και ισχύουν αυτά που γράφεις. Τροφοδοσία και υλοποίηση του αναλογικού σταδίου είναι εξίσου σημαντικά, αν όχι σημαντικότερα.

Τι έχει να κάνει όμως αυτό με την hdmi και spdif ή την αναζήτηση του φίλου?
Πιστεύεις μήπως ότι ο onkyo θα έχει καλύτερη τροφοδοσία στο board της αναλογικής ή καλύτερη υλοποίηση?
Έχεις ακούσει κάποιον ΑV της κατηγορίας να επιτυχαίνει κάτι τέτοιο?

Reaction score
30.361

Κοίτα κατά κανόνα οι περισότεροι av κάνουν καλύτερο decoding , απο τα περισότερα players.Και αυτό λόγω μεγαλύτερης υπολογιστικής ισχύος. Ελάχιστα αν οχι κανένα , απο τα players , ακόμη και τα κορυφαία των 5000 , μπορεί να παίξουν εξίσου καλά με εναν av. Απλά γιατί δεν είναι η δουλειά τους αυτή. Μην συγκρίνεις παλιά δικάναλα cd που υποθετικά έπαιζαν καλύτερα.
Τα σύγχρονα players αυτό που πρέπει να κάνουν , είναι εξαγωγή του stream η των streams εικόνας και ήχου απο το δίσκο.
Δεν υπάρχει λόγος να κάνουν αποκωδικοποίηση και ψηφιοαναλογική μετατροπή. Αυτά που το κάνουν το παρέχουν ως δώρο και that"s it. Δεν γίνεται να συγκριθεί και να κονταροχτυπηθεί ενα player με εναν av σε αυτό το θέμα και να μην χάσει.Period.
Γι αυτό άλλωστε και εχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά απο τις εταιρίες , για την εξέλιξη των chipsets των av.Τα λίγα καλά και ακριβά players που πλησιάζουν η που φτάνουν την απόδοση των ενισχυτών είναι ελάχιστα και μερικά είναι και ειδικού σκοπού, πχ universal , όπως το denon dvd a1ud. Ομως ελάχιστους ενδιαφέρουν.
Οσο αφορά στην δηγματοληψία μεταξύ spdif και hdmi , δεν εχει καμία διαφορά. Μπορεί οι onkyo να μην έχουν ιδαίτερα προσεγμένα αναλογικά στάδια , αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας.Εχω ακούσει διάφορους av και onkyo και denon που εχω και pioneer, και yamaha, και διάφορους άλλους.Σημαντικές διαφορές δεν εχω εντοπίσει.
Είναι αλήθεια οτι οι Onkyo είναι σινεματζίδικοι, με ηχο στο δικάναλο κάπως τραχύ σκληρό , όμως η ψηφιοαναλογική μετατροπή στο player και μετά το πέρασμα των αναλογικών στον onkyo μικρή η καθόλου διαφορά θα έχει.Πάντα για το δαπανηθέν ποσό.

Reaction score
38

(Αν μου επιτρέπεις τον ενικό γιατί δεν τα πάω καλά με τα user names...)

Γιάννη, το ερώτημα, όπως το κατάλαβα, ήταν αν θα προτιμήσει κάποιος την μετατροπή του ηχητικού ψηφιακού σήματος στο ένα μηχάνημα ή το άλλο.

Σε όσες δοκιμές έχω κάνει, σε σχεδόν όλα τα μοντέλα των Υamaha (έως V1900) και Pioneer (έως LX83) το αποτέλεσμα σε δικάναλη αναπαραγωγή, ήταν καλύτερο όταν η μετατροπή γινόταν από την πηγή (διάφορες πηγές, όχι μόνο sabre ή οppo αλλά αντίστοιχης αξίας) με τους AV σε κατάσταση "pure audio"... δεν ήταν τραγικές οι διαφορές αλλά ανιχνεύσιμες.

Όταν αναλάμβαναν δράση τα dacs και οι pre των ενισχυτών, ο ήχος χειροτέρευε πχ. σκλήρυνε (ειδικά στους pio) ή οι χαμηλές "φούσκωναν" (ειδικά στους yamaha) κτλ

Δεν τέθηκε επίσης ποτέ θέμα (σε εμένα) όσον αφορά την απόδοση των pre σε δικάναλο πρόγραμμα, σε σχέση ακόμα και με αρκετά φθηνότερους δικάναλους pre ή ολοκληρωμένους...

Μακάρι ο onkyo (συμφωνώ ότι "τσιρίζουν" αλλά τον συγκεκριμένο pre δεν είχα την τύχη να τον δοκιμάσω) να τα πάει καλά και σε δικάναλο, αλλά αμφιβάλω...

Αυτά με τα δικά μου αυτιά πάντα και με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος onkyo ακολουθεί την παράδοση των υπολοίπων AV ενισχυτών (κάτι που αν δεν συνέβαινε θα είχε γίνει ντόρος πιστεύω)

Τέλος για τις hdmi και spdif δεν μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω απο αυτό που έχω ακούσει.
Mπορεί να είναι θέματα χρονισμού και jitter, μπορεί ποιότητας υλικών, μπορεί να συμμετέχουν περισσότερα κυκλώματα και να μπερδεύει το πράγμα... μπορεί τέλος να είναι και η ιδέα μου, γιατί όντως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες... :203:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

2,0 παλι εγραφες πινοντας .........?
:143:

Reaction score
67

Εγώ απόψε σας διαβάζω πίνοντας .... Τα λέτε πολύ ωραία, και για αυτό το λόγο έβαλα να ζεσταθούνε τα λαμπιόνια μου και έκανα μία ποιοτική Full αναλογική ακρόαση από τον 845 Single Ended Ενισχυτή μου... Όλα τα AV για απόψε σε stand by MODE !! Αύριο τα σπουδαιότερα και ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Ακόμη όμως με ταλανίζει το θέμα 95 η 93 , 93 η 95 ;;; Ζαλίστηκα από το ποτό και τους Pink Floyd και δεν έχω πολύ κουράγιο να γράψω :(

Reaction score
11

H σύνδεση HDMI, έχει βρεθεί να μην "κάνει" για δικάναλο ήχο και ο λόγος είναι, ναι, το υπερβολικό jitter που προκαλεί, έως 8.000 ps!

Μόνο αν υπάρχει ειδική μέριμνα, όπως στην σειρά ΑS της SONY, μπορεί να το παλαίψει κανείς, και πάλι...

:107:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

στον προ του αποστολη δεν ακους διαφορες απο hdmi vs αναλογικων.
Σε προ του κιλου ακους και παρακους.
Εκτος βεβαια αν εισαι κουφος ή δεν θες να ακους.

Reaction score
30.361

Μπουρδολογία ολκής.Πως δεν έχουν αρκετά pins , όταν απο το 1,3 στο 1,4 προσέθεσαν , 1 audio return chanel from tv ,2 ethernet, bidirectional. Πως δεν έχουν αρκετά pins?. Οταν απο τα 22 χρησιμοποιούσαν τα 19? στο 1,3.
Οτι είναι μάπα σαν βύσμα είναι. Δεν τους αρκούσε το dvi-d? αλλά είναι πόντιοι. Τεςπά αλλού είναι το θέμα και στο συγκεκριμένο που πόσταρες χρήστο το άνωθεν δλδ , γράφουν βλακείες.Οσο για το Jitter επίσης. Τα έχουμε ξαναπεί περί jitter , μην τα ξαναλέμε .Οσο αφορά στην μείωση του jitter , εχουν ασχοληθεί και άλλες εταιρίες , πλην της sony με την ES σειρά. Βλέπε Denon με denon link.Αλλά ούτως η άλλως πιστεύεις οτι ακούς αντιλαμβάνεσαι το jitter? Οταν η μόνη διαφορά που εχει με ενα σήμα χωρίς jitter είναι μια ολίσθηση ταχύτητας μερικών εκατομμυριοστών του δευτερολέπτου?Ασε που το spdif, που οι γκουρού θεωρούν οτι δεν έχει jitter, δεν μπορεί να μεταφέρει video stream, αρα εξ ορισμού αυτά που γράφουν είναι παλι μπούρδες.
Αν το ακούς και το αντιλαμβάνεσαι δεν έχεις αυτιά , παλμογράφο έχεις.!!!!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.317
Members
38.682
Νεότερο μέλος
Andrewk