Η Ducati στο group VAG!!!

Reaction score
51

Το φλερτ μεταξύ της Audi και της Ducati που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό λαμβάνει τελικά αίσιο τέλος. Η ιταλική εταιρία θα περάσει στα χέρια του Γερμανού κατασκευαστή έναντι 860+180 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα, με αναφορές από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, μεταξύ των οποίων και το Reuters, η απόκτηση της ιταλικής εταιρίας από τον όμιλο Volkswagen, αποτελούσε διακαή πόθο του προέδρου του, Ferdinand Piech (έχει στη συλλογή του και ένα superbike της Ducati!), ο οποίος είχε εκφράσει ξανά ενδιαφέρον για την απόκτησή της το 2008, τότε που η Ducati κατέληξε τελικά στο επενδυτικό γκρουπ Investindustrial.

«Θα ήθελα (να έχω) και έναν μικρό πολύτιμο κατασκευαστή μοτοσικλετών», είχε δηλώσει ο Piech σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό περιοδικό τον Απρίλιο του 2008, ενώ δεν παρέλειψε να πει τότε ότι έπρεπε να είχε αγοράσει την εταιρία από την Bologna, το 1985 (!), όταν και «κόστιζε ψίχουλα».

Η απόκτηση της Ducati από τη θυγατρική της VW, Audi, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, είναι μία κίνηση γοήτρου, καθώς η γερμανική εταιρία θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση ως κατασκευαστής σπορ οχημάτων, ειδικά της έναντι της BMW, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, στους τέσσερις τροχούς, και όπως όλα δείχνουν, πλέον και στους δύο.

Ωφελημένοι, βέβαια, θα βγουν και οι δύο από τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των τμημάτων τους, τόσο σε επίπεδο κινητήρων όσο και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας.
Μεταξύ των κατασκευαστών που έδειξαν ενδιαφέρον για την Ducati, από τότε που η Investindustrial εκδήλωσε την πρόθεσή της να την πουλήσει, ήταν η Hero MotoCorp Ltd (ο μεγαλύτερος κατασκευαστής δικύκλων της Ινδίας), αλλά και η Daimler AG.

Αυτός είναι ο 12ος κατασκευαστής που μπαίνει κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του ομίλου VW, ο οποίος έχει επίσης στην κατοχή του μάρκες όπως η Lamborghini (η οποία επίσης υπάγεται στην Audi), η Bugatti και η Bentley.

Πηγή 1 & 2

Reaction score
28.458
Απάντηση: Η Ducati στο group VAG!!!

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ BMW.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ...:103:

Reaction score
28.458

ΕΕΕΕ! ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ......
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΒΟΛΚΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΑ 1500ΑΡΙ ΤΟΥΡΜΠΟ ΜΕ PCM ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΧΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Y

Yiannis_B

Guest

ωχ..ωχ.. να δω τον μάστορα που θα ρυθμίζει desmo σε Quattro...

Reaction score
28.458

ΤΑ ΝΤΕΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ Η ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ Η ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΝ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ.

Reaction score
28.458

ΕΕΕΕ! ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ......
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΒΟΛΚΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΑ 1500ΑΡΙ ΤΟΥΡΜΠΟ ΜΕ PCM ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΧΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΝΩΣΗ 2Χ750 V2=V4 5VALVE ALA AUDI ME TURBO 300ΗΡ ME 7SPEED PCM!!!!
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΖΙΟΒΑΝΙ.
ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ....:103:

Reaction score
43

Το φλερτ μεταξύ της Audi και της Ducati που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό λαμβάνει τελικά αίσιο τέλος.
Αυτό τώρα θεωρείται "αίσιο" ?

Θα την πάρουν και θα την κάνουν σα τα μούτρα τους...:141:

Reaction score
2.316
Και εγώ, αν και δεν είμαι αναβάτης και ίσως δεν έχω δικαίωμα να ομιλώ, την ίδια αίσθηση έχω.

Reaction score
4

Οχι ρε γμτ...

Ανησυχώ... θα πάω καμμια μέρα για service το αυτοκίνητο και θα φύγω με κανα 999..... (αν και νομίζω ότι ομορφότερη απο την 996 δεν θα βγάλει ποτέ)...

Γιατί μου το κάνουν αυτό! αφου προσπαθώ να το κόψω.... :116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

E,ρε και να κάνουν κανά μπραφ με καμιά Alfa τι έχει να γίνει:204:

Reaction score
51

E,ρε και να κάνουν κανά μπραφ με καμιά Alfa τι έχει να γίνει:204:

Να σου πω, αυτή η σκέψη με ανησυχεί πολύ καιρό τώρα. :116:

Αλλά, ακόμα και η κωλοφαγούρα του Πιχ για την Alfa Romeo, αποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς πως είναι δυνατό χαρτί και όνομα που η vag δεν μπορεί να χτίσει εύκολα

:109:

Reaction score
28.458

ΟΦΤΟΠΙΚ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΤΟ ΞΑΝΑΜΑΤΑΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΛΦΑ 3,200 ΜΟΤΕΡ ΣΕ ΑΜΑΞΩΜΑΤΑ 166,159,ΜΠΡΕΡΑ,GT ΚΛΠ.

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1894044/

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

Δεν νομίζω να είναι θέμα ονόματος.Αν ήθελαν θα μπορούσαν πανέυκολα να χτυπήσουν την ταλαίπωρη Lancia,εξίσου δυνατό όνομα,με σπορτιφ ιστορία και πολυτέλεια.
Ο σκοπός του μάλλον είναι να πάρει ένα προσοδοσφόρο χαρτί απ τον Ιταλικό όμιλο καταφέροντας διπλό χτύπημα(ενδυνάμωση δική τους και αποδυνάμωση του groupo FIAT),σε αντίθεση με την αιματηρή Lancia..

Reaction score
51

Γιώργο, το brand Alfa Romeo είναι σαφέστατα πολύ ισχυρότερο από το Lancia.
Και έχει πολύ ισχυρό δέσιμο με τους πελάτες της ως εταιρία.
Και είναι κάτι που ως συνδυασμός (ισχυρό χαρτί/όνομα, βαρβάτη ιστορία, σπορτίφ φιλοσοφία, πιστούς πελάτες) δεν υπάρχει στο vag group.

Reaction score
5

Και είναι κάτι που ως συνδυασμός (ισχυρό χαρτί/όνομα, βαρβάτη ιστορία, σπορτίφ φιλοσοφία, πιστούς πελάτες) δεν υπάρχει στο vag group.
Και με ...πλήρη γκάμα μοντέλων: 3 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 2 παραλίγο στο ίδιο segment και το τρίτο δεν έχει βγει ακόμα στην παραγωγή!

http://www.alfaromeo.gr/default.aspx?id=3

:624:

Reaction score
298

Ανάλογους φόβους είχαν οι φανατικοί φίλοι της Lamborghini όταν εξαγοράστηκε η εταιρία τους απο τον όμιλο VAG. Όμως, η φίρμα πήρε τα πάνω της σε κάθε επιπεδο, σύμφωνα με όσους έκαναν κριτική στα μοντέλα

Reaction score
51

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

Έχω κάποιες μικρές αμφιβολίες..
Δλδ για το ηλικιακό target group 30-50(το ισχυρότερο για την αυτοκινητοβιομηχανία) ποιό πιστεύεις ότι είναι το αυτοκίνητο μύθος;
Μήπως αυτό; :

Σου έρχεται κανά αντίστοιχο της Alfa απ την συγκεκριμένη περίοδο;Εμένα όχι.Καλώς ή κακώς η Alfa επί 25 τουλάχιστον χρόνια ήταν ''νεκρή'',κάτι βέβαια που φαίνεται να ισχύει τώρα για την Lancia..

Το ίδιο και η VW και η Toyota..
Bέβαια μην λαμβάνεις υπόψιν την πεσμένη,πλέον,ευρωπαϊκή αγορά,αλλά τις ανθίζουσες άπω-ανατολικές(Κίνα-Ίνδια κτλ..) όπου στο brand naming οι Γερμανοί εχουν σαρώσει τα πάντα.Δεν είναι τυχαίο ότι δεν βλέπεις απομιμήσεις Ιταλικών αυτοκινήτων,αλλά κυρίως Γερμανικών άντε και κανά Γιαπωνέζικου..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts