TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Reaction score
38
Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Κι όμως υπάρχουν κι άλλες διαφορές που γίνονται σχετικά εύκολα αντιληπτές όπως η απόκριση συχνοτήτων και η σκηνή.

Με το κατάλληλο αναλογικό στάδιο μπορείς να φέρεις ένα σύστημα πιο κοντά στα "μέτρα σου", οπότε με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια (τα έτερα τρυγόνια η ευκολίες αναπαραγωγής άυλων και η υψηλή ανάλυση για όσους τα επιζητούν)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
ta wc ενιοτε, λειτουργουν και σαν μπασοπαγιδες :107:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Γιατί κατά τη γνώμη μου ενισχυτές και ηχεία έχουν πολύ περισσότερο "χαρακτήρα" και οι διαφορές τους γίνονται εύκολα αντιληπτές. Αντίθετα σωστά σχεδιασμένα dacs δε διαφέρουν σε θέματα όπως π.χ. τονικότητα και πρέπει α. να εστιάζεις σε διαφορές σε θέματα που γίνονται πιο δύσκολα αντιληπτά π.χ. δυναμική περιοχή, παραμόρφωση και β. να σου επιτρέπει το σύστημα/χώρος να ακούσεις όποιες διαφορές υπάρχουν. Ευτυχώς για το β. υπάρχουν και τα ακουστικά.
Γιατί ξαφνικά όμως το αναλογικό στάδιο ενός προενισχυτή έχει περισσότερο χαρακτήρα από αυτό ενός DAC?

Reaction score
8
Απάντηση: Re: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Γιατί ξαφνικά όμως το αναλογικό στάδιο ενός προενισχυτή έχει περισσότερο χαρακτήρα από αυτό ενός DAC?
Δεν ξερω και δεν μπορω να δωσω απαντηση ! Και εγω περιμενα οτι θα ακουγα πολυ διαφορετικα πραγματα (οχι απαραιτητα καλυτερα) απο τα καινουγια ψηφιακα αλλα δυστυχως δεν ...
Εσεις Κυριε Θεμη με την τεραστια εμπειρια σας στον χωρο και ως επαγγελματιας εχετε διαπιστωσει διαφορες αντιληπτες απο διαφορα ντακ που κατα καιρους εχετε ακουσει ?
βεβαια εαν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει , αλλα ολοι πλεον θελουν και απαιτουν ακροαση στο συστημα τους για να μην υπαρχει καμμια αμφιβολια για το τελικο ηχητικό αποτελεσμα.
Θα ηθελα την δικη σας θεση πανω στο λεπτο αυτο ζητημα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον ερώτημα και θα ήθελα οι πιο καταρτησμένοι στα ηλεκτρονικά να μας το εξηγήσουν, αν φυσικά ισχύει. Η δική μου καθαρά υποκειμενική εμπειρία είναι ότι οι προενισχυτές αφήνουν έντονο το χρώμα τους στο συνολικό αποτέλεσμα. Ίσως επειδή είναι ένα (ή και πολλά) ακόμη ενισχυτικά στάδαο που δρουν προσθετικά, ίσως επειδή κάποιοι σχεδιαστές προενισχυτών επιδιώκουν να έχει η σχεδίασή τους ηχητική υπογραφή, δεν ξέρω.

Reaction score
38

Η γνώμη μου είναι ότι το όλο ζήτημα είναι επιλογή του κατασκευαστή και μόνο.
Αν θέλει να έχει χαρακτήρα το μηχάνημα ή όχι.

Από εκεί και πέρα ισχύει αυτό που προείπε ο Δημήτρης, δηλ. ψάχνουμε τα επίπεδα παραμόρφωσης και τα δυναμικά.
Λεπτομέρειες δηλ που πιθανότατα να μην μπορούν να αξιολογηθούν σε ένα οικιακό σύστημα (μιλώντας πάντα για dac της μεσουψηλής κατηγορίας, καλής σχεδίασης κτλ)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Να βοηθήσω λίγο τη συζήτηση... Πόσο κέρδος έχει το αναλογικό τμήμα ενός DAC ή CD player?

Reaction score
1.772

πριν απο λιγο καιρο καποιοι χομπιστες μαζεψαν 6-7 βουβαλια ενα λαμπατο dac κινεζικη αντιγραφη του audionote που εβαλε ο κουφου και 1 ακομα consumer της ταξης των 2.000.τους εστειλα και το
δικο μου βουβαλι που ειναι αρκετα προσεγμενο με 6 χωριστα τροφοδοτικα salas.

μαλιστα το ενα απο τα υπολοιπα βουβαλια το ειχα φτιαξη εγω και σε συγκριση στο συστημα μου

η διαφορα τους ηταν χαωδης υπερ αυτου με τα salas.

η εκπληξη μου ηταν μεγαλη οταν κατα κοινη ομολογια ολα τα βουβαλια επαιξαν κοντα μεταξυ τους
ενω το δικο μου εμεινε πισω ακομα και αυτο που εγω γνωριζα οτι ηταν πολυ κατωτερο.

τελικα η απαντηση δοθηκε απο τον ιδιοκτητη του συστηματος που εχει ερθη στο σπιτι μου και εχει
ακουση το dac μου στο συστημα μου.

ειχα ξεχαση οτι παιζοντας με 2kw και χωρις προενισχυτη ειχα χαμηλωση την εξοδο του dac για να μη γινη κανενα ατυχημα και τα παρω ολα στο χερι.

φυσικα με τοση ισχυ δεν ειχα θεματα δυναμικων οδηγησης κλπ.

στο συστημα της δοκιμης ομως το dac μου αρχιζοντας μολις να παιζη κοντα στο τερμα του volume

εχανε τις εντυπωσεις χωρις να ασχοληθουν περαιτερω οι ακροατες.

ακομα και μετα ομως που ιδιοκτητης το ακουσε πιο προσεκτικα δεν οδηγουσε τον προ του

οπως επρεπε.

το οτι ακουσες λοιπον ενα diy dac δεν λεει και πολλα γιατι ο κατασκευαστης μπορει να εχει

κανη οτιδηποτε που ενω στο δικο του συστημα δουλευη σε αλλα να δημιουργει προβλημα.

κατα τα αλλα ολα περιπου τα βουβαλια επαιξαν κοντα μεταξυ τους οπως και το consumer dac ενω

το κινεζικο τελειως διαφορετικα και κερδισε την προτιμηση ολων.

σημειωνω οτι τα βουβαλια μετρανε καλα οπως και το consumer ενω αν κρινουμε απο την υλοποιηση

μ/τ+λαμπα το κινεζικο οχι.

επισης το κινεζικο εχει εξοδο 17volt!!!!!!.

τα συμπερασματα δικα σας για το τι ειναι σωστο και τι αρεσει.

Reaction score
2.566
Έτσι είναι Γιώργο, το κινέζικο είχε κάποια στοιχεία που πραγματικά σε γοήτευαν, που όμως ένα εκπαιδευμένο αυτί μπορεί να καταλάβει ότι είναι υπερβολικά ή αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας να το πω καλύτερα, παραμορφώσεων κλπ. Απλά, όντως το θέμα τελικά είναι ότι αυτό μπορεί και να αρέσει πολλές φορές και ανάλογα πάντα με το τί προτιμήσεις έχει ο καθένας, πώς γουστάρει να ακούει τη μουσική του, άσχετα αν είναι σωστό ή όχι.
Το ιδανικό για εμένα ντακ θα ήταν με έναν διακόπτη που να μπορείς να βάζεις τον χαρακτήρα που θες (μείγμα παραμορφώσεων φαντάζομαι) αλλά και να μπορείς φυσικά να ακούς και αντικειμενικά όταν το επιθυμείς.

Reaction score
38

+1

Παρόν και στη δοκιμή με τα βουβάλια την αντιλόπη και το ad. Είναι έτσι όπως τα είπαν τα παιδιά.

+++
Άλεξ υπάρχουν ήδη dac με διαφορετικά φίλτρα ώστε να έχεις επιλογές.
Επίσης μπορείς να έχεις δύο αναλογικές εξόδους. πχ η μία να είναι με λάμπα.

Reaction score
38

ε ναι, αφού ένα τέτοιο το δοκιμάσαμε σπίτι σου. :)

Reaction score
8.905

Έχω μια απορία “τεχνικού χαρακτήρα” πως κάνετε συγκριτικό τα dac μεταξύ τους... δηλαδή θέλω να πω συνδέοντας – ξεσυνδέοντας κλπ.? η με κάποιο switcher?

Reaction score
28
Re: Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

+1

Παρόν και στη δοκιμή με τα βουβάλια την αντιλόπη και το ad. Είναι έτσι όπως τα είπαν τα παιδιά.

+++
Άλεξ υπάρχουν ήδη dac με διαφορετικά φίλτρα ώστε να έχεις επιλογές.
Επίσης μπορείς να έχεις δύο αναλογικές εξόδους. πχ η μία να είναι με λάμπα.
by the way ισως off topic αλλα εγω με το audiolab mdac μια χαρα τα παω .....(sabre γαρ)

Reaction score
38

Έχω μια απορία “τεχνικού χαρακτήρα” πως κάνετε συγκριτικό τα dac μεταξύ τους... δηλαδή θέλω να πω συνδέοντας – ξεσυνδέοντας κλπ.? η με κάποιο switcher?
Η συγκεκριμένη αναφορά (με τα πολλά βουβάλια) ήταν πιο πολύ ακρόαση, παρά συγκριτικό αλλά κάποια πράγματα φάνηκαν εύκολα.

Γενικά συνδέοντας / ξεσυνδέοντας το τρανσπορτ πάνω στα dac τα οποία μένουν συνδεδεμένα πάνω σε line in του pre.
Φυσικά για μια σύγκριση που θα πληρεί τις ελάχιστες προυποθέσεις θέλει και ισοστάθμιση (αναλόγως της εξόδου του dac) και κατάλληλη ρύθμιση στο volume του pre.

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

by the way ισως off topic αλλα εγω με το audiolab mdac μια χαρα τα παω .....(sabre γαρ)
Kαι τα πηγαίνει τουλάχιστον το ίδιο καλά με αρκετές κατασκευές βουβαλιών (τεσταρισμένο και αυτό και όχι μόνο άποψή μου). Και θυμίζω ότι το συγκεκριμένο δεν έχει καμιά εξεζητημένη τροφοδοσία.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569

Να βοηθήσω λίγο τη συζήτηση... Πόσο κέρδος έχει το αναλογικό τμήμα ενός DAC ή CD player?
Πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο ενός προενισχυτή; Άρα ακούμε περισσότερο τον όποιο χαρακτήρα του προ;

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Έτσι είναι Γιώργο, το κινέζικο είχε κάποια στοιχεία που πραγματικά σε γοήτευαν, που όμως ένα εκπαιδευμένο αυτί μπορεί να καταλάβει ότι είναι υπερβολικά ή αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας να το πω καλύτερα, παραμορφώσεων κλπ. Απλά, όντως το θέμα τελικά είναι ότι αυτό μπορεί και να αρέσει πολλές φορές και ανάλογα πάντα με το τί προτιμήσεις έχει ο καθένας, πώς γουστάρει να ακούει τη μουσική του, άσχετα αν είναι σωστό ή όχι.
Το ιδανικό για εμένα ντακ θα ήταν με έναν διακόπτη που να μπορείς να βάζεις τον χαρακτήρα που θες (μείγμα παραμορφώσεων φαντάζομαι) αλλά και να μπορείς φυσικά να ακούς και αντικειμενικά όταν το επιθυμείς.
δεν ειναι τοσο απλο αλεξη.

μπορη στο χομπυ μας να βαριομαστε και να επιζητουμε την αλλαγη αλλα η μακροχρονια

συμβιωση εχει δειξη οτι οσο περναη ο καιρος και ακους διαφορα ειδη μουσικης και πιο

μετριες παραγωγες απο μια συσκευη

τοσο ανακαλυπτης αδυναμιες που δεν ειχες προσεξη απο τον αρχικο εντυσιασμο.

οσο πιο καλα μετραη μια συσκευη τοσο μετριαζεται το φαινομενο ενω οσο πιο

χρωματισμενη ειναι τοσο πιο απροβλεπτο το αποτελεσμα.

οσο για τον διακοπτη που λες πιστεψε με αν τον ειχες μετα απο καμποσες

δοκιμες θα κατεληγες παντα να χρησιμοποιης μια θεση που εντελως συμπτωματικα

θα ηταν και η πιο σωστη.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο ενός προενισχυτή; Άρα ακούμε περισσότερο τον όποιο χαρακτήρα του προ;
Ομολογώ οτι δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά δεν φαντάζομαι η line που τροφοδοτεί έναν προ έχει καμία σχέση με την έξοδο ενός ολοκληρωμένου μετατροπής D/A προς το αναλογικό στάδιο του DAC.
Για πε ημίθεε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Γιατί ο κόσμος "πλήτει" και όπως μόλις είπες "έχουν γίνει πάλι της μόδας" ας ακούς περισσότερο rumble από μουσική ή θεωρείς την λιγότερη ανάλυση σαν "μουσικότητα".
Τώρα τα είπες όλα Κε Θέμη. Τελικά η μεγάλη ανάλυση <<βλάπτει>> τη μουσικότητα και ένας απαίδευτος εγκέφαλος τείνει υπέρ της χαμηλής πληροφορίας καθότι δεν τον κουράζει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@