Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά η μουσική ή όποιο άλλο s/w πληρώσατε στην Apple στην πραγματικότητα δεν σας ανήκει. Την ίδια διαπίστωση έκανε ο Bruce Willis όταν αναρωτήθηκε γιατί να μην μπορεί να μεταβιβάσει την μουσική συλλογή που διατηρεί στο itunes, στα παιδιά του.

http://www.guardian.co.uk/film/2012/sep/03/bruce-willis-apple-itunes-library

Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει το άρθρο, με τα χρήματα που δώσατε απλά κερδίσατε το πλεονέκτημα να μην σας κάνει μήνυση η apple για την χρήση του αρχείου... Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα οικοσυστήματα.

Τράτζικ;

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Είστε άσχετοι...η Apple έχει δίκιο...:205:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δεν καταλαβαίνω τι λέτε.

Αλλά ας έρθει η κάθε apple να της δείξω σε ποιόν ανήκουν τα δισκάκια μου.

Reaction score
1.458

Υπαρχουν τρόποι να παρακαμθούν οι περιορισμοί της Apple με προγράμματα 3ων.Δε θέλει κόπο,θέλει τρόπο!:114:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Δεν καταλαβαίνω τι λέτε.

Αλλά ας έρθει η κάθε apple να της δείξω σε ποιόν ανήκουν τα δισκάκια μου.
Οχι τα δισκακια νεαρε, αλλα η μουσικη που αγοραζεις μεσω applestore/itunes. Μαλλον: ενοικιαζεις για προσωπικη ακροαση και οχι για να την κληρονομησουν τα παιδια σου. Μαλλον σωστα τα λεει.

Τα downloadιασμενα σε ποιον ανηκουν;:):):)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οχι τα δισκακια νεαρε, αλλα η μουσικη που αγοραζεις μεσω applestore/itunes. Μαλλον: ενοικιαζεις για προσωπικη ακροαση και οχι για να την κληρονομησουν τα παιδια σου. Μαλλον σωστα τα λεει.
Κάνω εγώ τέτοιο πράμα και δεν τόξερα?:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Υπαρχουν τρόποι να παρακαμθούν οι περιορισμοί της Apple με προγράμματα 3ων.Δε θέλει κόπο,θέλει τρόπο!:114:
Πάντα υπάρχει τρόπος να γίνεις κλέφτης. Το θέμα είναι αν πρέπει.

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Τελικά έχει κάποιο προϊόν η Apple που δεν χρειάζεται "σπάσιμο" για να δουλέψει; :431:

Reaction score
12

Αν αγορασεις εναν καναπε, ενα αυτοκινητο η οτιδηποτε αλλο, δεν μπορεις να το μεταβιβασεις, η να το πουλησεις, αυτοι δεν εχουν πνευματικα δικαιωματα? Μονο στα τραγουδια η στις ταινιες γινονται αυτα, τι στιγμη που στο πουλαει ειναι δικο σου, αν ηθελε ας μην το πουλουσε.

Reaction score
403
Με την λογική των πνευματικων δικαιωμάτων, απο την στιγμη που πληρωνω τα δικαιωματα και οχι το μέσο, αφου έχω αγοράσει έναν δίσκο (βινυλιο) ή ένα DVD, θα έπρεπε να μου κάνουν δώρο της έκδοσης τους σε cd, mp3, flac και bluray αντίστοιχα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το θέμα εδώ δεν είναι τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη αλλά της... apple.

...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Το θέμα εδώ δεν είναι τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη αλλά της... apple.

...
Τα εχει εξαγορασει καθ΄ολοκληριαν ή μονον για τη χρηση μεσω αυτης; μαλλον μονο το δευτερο, οποτε...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν ασχολούμαι με i-πράγματα.

Όταν αγοράζουμε ένα CD/βινύλιο/whatever, παίρνουμε:
α) το μουσικό έργο προς ακρόαση όπου θέλουμε (και όχι σε περιορισμένο αριθμό συσκευών)
β) το φυσικό μέσο (δίσκο, δισκάκι)
γ) το κουτί
δ) το εξώφυλλο, το οποίο περιλαμβάνει έργα με πνευματικά δικαιώματα (φωτογραφία, σχέδιο), layout που κάποιος το έκανε και το πληρώθηκε, και κόστος εκτύπωσης.
ε) συχνά, το booklet
στ) το δικαίωμα διάθεσης του πράγματος που αγοράσαμε (πώληση μεταχειρισμένου δίσκου, δανεισμός στον οποιονδήποτε, χάρισμα).
Τη δυνατότητα αντιγραφής δεν τη βάζω γιατί δεν είναι ούτως ή άλλως νόμιμη.

Αντιθέτως, όταν "αγοράσω" από την Apple, παίρνω μόνο ένα κουτσουρεμένο (όσον αφορά τις συσκευές) δικαίωμα ακρόασης.

Το ερώτημά μου είναι, η διαφορά της τιμής δικαιολογεί το να παίρνω τόσα λίγα; Όχι μόνο αυστηρά κοστολογικά (αφαίρεση της αξίας του εξωφύλλου, του μέσου κλπ.), αλλά και όσον αφορά την έλλειψη των επιπλέον νόμιμων δικαιωμάτων που μου προσφέρει η αγορά του φυσικού μέσου; Αν δεν το δικαιολογεί, μήπως ο πρώτος που φταίει είναι ο κόσμος που τα αγοράζει, ενώ αν δεν τα αγόραζε το εγχείρημα της Apple να διαθέσει μουσική με αυτόν τον στραγγαλιστικό τρόπο θα πήγαινε άπατο;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Τα εχει εξαγορασει καθ΄ολοκληριαν ή μονον για τη χρηση μεσω αυτης; μαλλον μονο το δευτερο, οποτε...
Μα είναι δυνατόν να έχει πνευματικά δικαιώματα επί της μουσικής το δισκάδικο; Αυτά μόνο τα φανμπόιζ τα καταπίνουν αμάσητα. :114:

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

στο τέλος λένε και ευχαριστώ....:405:

Το θέμα με την διαδικτυακή αγορά μουσικής είναι τεράστιο, γενικά έχουν βρει την κότα που κάνει χρυσά αυγά με τις τιμές που χρεώνουν ουσιαστικά για "αέρα".

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Μα είναι δυνατόν να έχει πνευματικά δικαιώματα επί της μουσικής το δισκάδικο; Αυτά μόνο τα φανμπόιζ τα καταπίνουν αμάσητα. :114:
...
Ως εμπλεκομενος (και) με τα του εμποριου, ασφαλως ξερεις πως ο,τιδηποτε πωλειται/αγοραζεται ειναι "res", "πραμα", αντικειμενο, και ως εκ τουτου υπαρχουν "εμπορικα δικαιωματα και τριχες κατσαρες"!
Η κυρα-Μηλού βρηκε μακακες* που αγοραζουν και πουλαει - οποτε ειναι φανερο ποιος φταιει (ε, Μαρω; )

*εις εξ αυτων κι εγω που πηρα ενα ipod- γιατι οντως ειναι καλο μηχανακι και μπορεις να το "σπασεις", ελληνιστι. Ας εβγαζε και η...Superscope ενα παρομοιο να μου τα παρει αυτη - ποιος φταιει που πηγα "εκει";

Reaction score
4.909
Δηλαδη είστε πολλοί που έχετε αγοράσει απο το AppStore μουσική και προβληματίζεστε για το πως θα την μεταβιβασετε στους απογόνους σας;
Θέλω να πω ...το να φωνάζουν γι αυτο οι αμερικάνοι που αγοράζουν είναι λογικό, αλλα να φωνάζουν και οι έλληνες.....

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σε ποιόν ανήκει η μουσική που έχετε;...

Ως εμπλεκομενος (και) με τα του εμποριου, ασφαλως ξερεις πως ο,τιδηποτε πωλειται/αγοραζεται ειναι "res", "πραμα", αντικειμενο, και ως εκ τουτου υπαρχουν "εμπορικα δικαιωματα και τριχες κατσαρες"!
Η κυρα-Μηλού βρηκε μακακες* που αγοραζουν και πουλαει - οποτε ειναι φανερο ποιος φταιει (ε, Μαρω; )
*εις εξ αυτων κι εγω που πηρα ενα ipod- γιατι οντως ειναι καλο μηχανακι και μπορεις να το "σπασεις", ελληνιστι. Ας εβγαζε και η...Superscope ενα παρομοιο να μου τα παρει αυτη - ποιος φταιει που πηγα "εκει";
Ρε συ, δεν γίνεται να πούλησε η Madona τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής της στην apple. Δεν στέκουν αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο οι άνθρωποι. Όταν κάνεις download ένα αρχείο και το έχεις πληρώσει, είναι δικό σου. Το καις, το σπας, το βάζεις φωτιά που λένε και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Αν κάνεις το λάθος να το αγοράσεις και να το αποθηκεύσεις στο itunes, το 'χασες το κορμί πατριώτ. Απλά πλήρωσες για να το ακούς. Είναι ένα διαδικτυακό juke box ενώ το διαφημίζουν για μαγαζί. Τα τάληρα φεύγουν νερό κι εσύ μένεις με την... ανάμνηση. :405:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δηλαδη είστε πολλοί που έχετε αγοράσει απο το AppStore μουσική και προβληματίζεστε για το πως θα την μεταβιβασετε στους απογόνους σας;
Θέλω να πω ...το να φωνάζουν γι αυτο οι αμερικάνοι που αγοράζουν είναι λογικό, αλλα να φωνάζουν και οι έλληνες.....
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Δηλαδή εσύ το βρίσκεις σωστό επειδή είσαι Έλληνας και δεν αγόρασες μουσική; Τι άλλο θα ακούσουμε... :139:

...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab