- Reaction score
- 78.818
Αρκεί να υπάρχει. :114:
Γι αυτό Ζιζίκο μου, φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά.:113:Αρκεί να υπάρχει. :114:
Η εκτρωση ωστόσο 9 στις 10 φορές είναι μια δικαιολογημένη ή όχι δολοφονία...
Έκτρωση
Νομική και κοινωνική παράμετρος
Ελλάδα
Στην Ελλάδα η έκτρωση επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 304 επιτρέπει την έκτρωση (τεχνητή διακοπή της κύησης) μόνο με τη συναίνεση της εγκύου και μόνο από γιατρό μαιευτήρα - γυναικολόγο με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα στις ακόλουθες περιπτώσεις:
Εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης σε κάθε περίπτωση
Δολοφόνος δεν πρόκειται να γίνει μα κόρη που παίρνει από το σπίτι της αρχές, οι οποίες την κάνουν να βάζει το δικαίωμα στη ζωή πάνω από το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος της μητέρας (το οποίο είναι λάθος γιατί όταν μια γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, το "σώμα της" δεν ανήκει μόνο στην ίδια, αλλά σε δύο ανθρώπους, αυτήν και το αγέννητο παιδί της), ενώ παράλληλα έχει μεγαλώσει από παιδί με αρκετή συναισθηματική ασφάλεια και στήριξη ώστε να έχει την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη που χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της, αν ο πατέρας λακίσει γιατί, εχμ, καλό το π**ημα αλλά όχι και να βάλουμε μυξιάρικα στο κεφάλι μας.…δολοφονικός ο νόμος λοιπόν…..φτιαγμένος από δολοφόνους …για δολοφόνους (δικαιολογημένους και αδικαιολόγητους).
Εύχομαι πάντως ποτέ να μην βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να χαρακτηρίσετε την κόρη σας δολοφόνο.
Πολλές έννοιες δεν υφίστανται στη φύση. Πχ η δολοφονία. Στη φύση είναι απλά θανάτωση, και δεν διέπεται από ιδιαίτερους κανόνες.Φυσικά η ίδια. Αφενός σιγά μην φταίει το παιδί για τον τρόπο με τον οποίο έρχεται στον κόσμο, αφετέρου στη φύση δεν υφίσταται ο όρος "βιασμός". Σαφέστατα το παιδί είναι πάντα και των δυο γονέων.
...
Sent from my Lumia 800 using Board Express
Παιδιά ενός κατώτερου θεού τα υπόλοιπα...που δεν παίρνουν από το σπίτι τις σωστές αρχές... (που ως άποψη στερείται επίσης βασικού εκπαιδευτικού πνεύματος, που οφείλει να κατευθύνει τους νέους στο να μάθουν να σκέφτονται, να μην καταπίνουν τίποτα αμάσητο και να διαμορφώνουν την δική τους ηθική ως αποτέλεσμα αυτής της δια βίου διαδικασίας.)Δολοφόνος δεν πρόκειται να γίνει μα κόρη που παίρνει από το σπίτι της αρχές, οι οποίες την κάνουν να βάζει το δικαίωμα στη ζωή πάνω από το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος της μητέρας (το οποίο είναι λάθος γιατί όταν μια γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, το "σώμα της" δεν ανήκει μόνο στην ίδια, αλλά σε δύο ανθρώπους, αυτήν και το αγέννητο παιδί της), ενώ παράλληλα έχει μεγαλώσει από παιδί με αρκετή συναισθηματική ασφάλεια και στήριξη ώστε να έχει την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη που χρειάζεται για να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της, αν ο πατέρας λακίσει γιατί, εχμ, καλό το π**ημα αλλά όχι και να βάλουμε μυξιάρικα στο κεφάλι μας.
Αν η κόρη αυτή χρειαστεί ποτέ να καταφύγει σε έκτρωση, θα είναι γιατί ανήκει όχι στο 9 στα 10, αλλά στο 1 στα 10 και θα κινδυνεύει είτε η ζωή της, είτε να φέρει στον κόσμο ένα παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας και αρτιμέλειας που θα το τυραννούν σε όλη του τη ζωή.
Για τις άλλες κόρες... όποιος τις έχει ας τις στηρίξει από νωρίς για να μη φτάσουν εκεί.
Για κοπέλα και για πρόσφατα δεν ξέρω, αλλά μας διαβάζω εγώ που έχω υποβληθεί στη διαδικασία πριν πολλά χρόνια (για μη προβλέψιμο σοβαρό ιατρικό λόγο που είχε σχέση με το ίδιο το παιδί, το τονίζω αυτό). Έχει κανείς άλλος από εδώ μέσα υποβληθεί σε άμβλωση στο δικό του σώμα, όντας ήδη γονιός για να έχει συνειδητοποιήσει ποια ακριβώς διαδικασία διακόπτει, ή μήπως κρίνετε απέξω σαν να προσπαθώ εγώ να πω σε κάποιον πώς να κάνει τη δουλειά του ή πώς αισθάνεται χωρίς να έχω τις εμπειρίες του αλλά με βάση τις δικές μου θεωρητικές απόψεις;Θα μας διαβάζει και καμιά κοπέλα που πρόσφατα έκανε έκτρωση (ή μπορεί να παρακολουθεί ο φίλος της), και χωρίς να μπορείτε να κρίνετε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αφού αγνοείτε παντελώς την ζωή της, θα της πετάτε ότι είναι δολοφόνος.
Ελπίζω να είναι αρκετά ώριμη...για να αντέχει τις ακραίες απόψεις αυτού του νήματος.
Στα περισσότερα συμφωνώ, έχεις σκεφτεί όμως την πιθανότητα να θέλει να κρατήσει ο πατέρας το παιδί, αφού συμφωνήσει η μητέρα ότι θα ήθελε να το γεννήσει?Δεν ξέρω αλλά είναι προφανές ότι η έκτρωση είναι γυναικείο δικαίωμα.
Τι ζωή μπορεί να έχει ένα παιδί που η μητέρα δεν το θέλει?
Ποιός μπορεί να υποχρεώσει μια γυναίκα σε μια γέννα,ακόμα κι αν το παιδί δοθεί για υιοθεσία?
Και δεν μιλάω μόνο για βιασμό...ακόμα και για μια αποτυχημένη ή πρόσκαιρη σχέση.
Δεν τίθεται θέμα προσοχής,γιατί καμμία μέθοδος δεν προσφέρει 100% αντισύλληψη...
Μήπως τότε πρέπει να δούμε και το θέμα αντισύλληψη?
Μακρυά πάει η βαλίτσα!!!
αυτά.....Εκτρώσεις,
Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια
...ενώ στις χώρες της Ευρώπης το αντισυλληπτικό χάπι χρησιμοποιείται από το 22% των γυναικών κατά μέσο όρο, η χρήση του στην Ελλάδα φτάνει μόλις το 3,2%!
Τώρα για τις εκτρώσεις κάνεις πλάκα... ξέρεις πόσες γυναίκες μου έχουν πει "έλα μωρέ... δεν είναι τίποτα" για τη διαδικασία της επέμβασης; (και είναι όντως ελαφριά). Αν ήτανε και τζάμπα, ποιος ξέρει πόσα ζευγάρια παραπάνω θα τη θεωρούσαν... αντισυλληπτικό....
οι εκτρώσεις δεν εντάσσονται στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων
το αντισυλληπτικό χάπι έχει βγει από τη λίστα των φαρμάκων που συνταγογραφούνται.
Για να τη χαρακτηρίσουμε κάπως πρέπει να την αφήσουμε να ζήσει...…δολοφονικός ο νόμος λοιπόν…..φτιαγμένος από δολοφόνους …για δολοφόνους (δικαιολογημένους και αδικαιολόγητους).
Εύχομαι πάντως ποτέ να μην βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να χαρακτηρίσετε την κόρη σας δολοφόνο.