Βοήθεια για επιλογή DAC

Reaction score
2
Τον τελευταίο καιρό είμαι σε αναζήτηση DAC και σκέφτηκα να ρωτήσω και εδώ χρησιμοποιώντας αυτό το thread.

Βασικές παράμετροι για την επιλογή μου είναι οι παρακάτω

Υποχρεωτικά

1. USB 2.0 και SPDIF μέχρι 24/192
2. Όσο αφορά το USB, αξιοπιστία όσον αφορά την υποστήριξη των drivers σε Windows 7 64bit
3. Όσο αφορά το DAC καθεαυτό, μετά και τις πρόσφατες εμπειρίες μου με το UMC-1 της Emotiva, είναι απαραίτητο να είναι αξιόπιστο και ο κατασκευαστής να προσφέρει σοβαρή υποστήριξη
4. μέχρι 1.5Κ eu

Προαιρετικά

1. Ενίσχυση για ακουστικά
2. Υποστήριξη υψηλότερων αναλύσεων για PCM (π.χ. 24/384 - αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν αργότερα αποφασίσω να πειραματιστώ με έναν player όπως ο XXHiEnd)
3. Υποστήριξη DSD

To DAC δεν χρειάζεται να μπορεί να μπορεί να εκπληρώσει χρέος προ (έως και είναι αδιάφορο), καθώς θα συνδεθεί σε υπάρχοντα stereo προ χρησιμοποιώντας RCA.

Μέχρις στιγμής έχω επισημάνει τα παρακάτω DAC ως υποψήφια

1. Mytek DSD 192
2. Antelope Zodiac (το μικρότερο μοντέλο)
3. Wyred4Sound DAC-2

Κάποια άλλη πρόταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.861
Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή DAC

Δες επίσης και το Schiit BIFROST. Πληροί τις υποχρεωτικές προϋποθέσεις που έθεσες στο ακέραιο.

Μια άλλη - ακριβότερη - πρόταση είναι το Benchmark DAC1 USB, το οποίο, όπως και το προηγούμενο, πληροί τις υποχρεωτικές προϋποθέσεις που έθεσες στο ακέραιο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο βγαίνει και σε εκδόσεις που ικανοποιούν και κάποιες από τις προαιρετικές προϋποθέσεις - με το ανάλογο αντίτιμο. Εδώ θα βρεις τον τιμοκατάλογο της Benchmark.

Απορία: Στα €1500 που έθεσες ως ανώτατη τιμή, υπολογίζεις μόνο το κόστος αγοράς ή/και δασμούς τελωνείου/ΦΠΑ κτλ στην περίπτωση που παραγγείλεις κάτι από τις Η.Π.Α.;

Reaction score
2

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως το Benchmark θα μπορούσε να είναι στο short-list αλλά συγκριτικά με τα άλλα που αναφέρω υστερεί τουλάχιστον σε features - ηχητικά από την άλλη, φαντάζομαι πως όλα πάνω κάτω είναι εξ' ίσου καλά σε αυτό το επίπεδο τιμής.

Απορία: Στα €1500 που έθεσες ως ανώτατη τιμή, υπολογίζεις μόνο το κόστος αγοράς ή/και δασμούς τελωνείου/ΦΠΑ κτλ στην περίπτωση που παραγγείλεις κάτι από τις Η.Π.Α.;

Σχετικά με την ανώτατη τιμή, αναφέρομαι σε συνολική τιμή, με δυνατότητα υπέρβασης έως 100-200 € αν και εφ' όσον εμφανιστεί κάποιος ισχυρός υποψήφιος.

Σκεφτόμουν επίσης και το Weiss DAC2 (μεταχειρισμένο), αλλά δύστυχος δεν έχω βρει κάτι στην τιμή που ψάχνω.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.568

για δες και αυτο..........Burson Audio DA-160

Reaction score
8.905

Αυτό

Και τα ρέστα παγωτά:107:
Συμφωνώ! Το έχω ακούσει και με εξέπληξε... και DSD... :444:

Δεν συμφωνώ για τα παγωτά... τα υπόλοιπα σε ποτά & φαγητά... για να μας καλέσεις και νου ευχηθούμε καλορίζικο...:410:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Aντιλοπη δαγκωτο και τα μυαλα στα καγκελα. Απλα καταπληκτικο !!!

Y

Yiannis_B

Guest

Σκεφτόμουν επίσης και το Weiss DAC2 (μεταχειρισμένο), αλλά δύστυχος δεν έχω βρει κάτι στην τιμή που ψάχνω.
1,5 k ? :116:

Reaction score
2

Καταρχήν, σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τον χρόνο σας.

Αυτό

Και τα ρέστα παγωτά
Ναι, η αλήθεια είναι πως και εγώ προς τα εκεί κλείνω.

Στα αρνητικά, πως η υποστήριξη φαίνεται να μην είναι πολύ καλή (τουλάχιστον από όσα συζητούνται στο σχετικό thread του computer audiophille, όπου εμφανίζεται ο σχεδιαστής του DAC όποτε προλαβαίνει για να απαντήσει όσα ερωτήματα μπορεί. Επίσης, δεν είναι απόλυτα σίγουρος πως οι USB drivers δουλεύουν αξιόπιστα σε Win7 64bit.

Συμφωνώ! Το έχω ακούσει και με εξέπληξε... και DSD...

Δεν συμφωνώ για τα παγωτά... τα υπόλοιπα σε ποτά & φαγητά... για να μας καλέσεις και νου ευχηθούμε καλορίζικο...
Μπορείς να επεκταθείς λίγο στο set-up του συστήματος, όσο αφορά το κομμάτι του PC-> DAC ?

Όσο για τα κεράσματα, αν πάρεις αεροπλάνο για να έρθεις στο Βέλγιο να το ακούσεις, σε κερνάω ότι θες :)

Aντιλοπη δαγκωτο και τα μυαλα στα καγκελα. Απλα καταπληκτικο !!!
Μιλάμε πάντα για την μικρή έκδοση, καθώς το + ανεβαίνει πολύ σε κόστος. Αν έχω καταλάβει καλά, η μόνη της μικρής εκδόσεως με την + είναι οι ψηφιακές έξοδοι (που όμως δεν με απασχολούν καθόλου) και η μη υποστήριξη εξωτερικού ρολογιού (επίσης αδιάφορο). Έχω καταλάβει σωστά;

Στα καλά του Antelope, η εξωτερική τροφοδοσία που μπορεί να αναβαθμιστεί. Κατά τα άλλα, τα μόνα μείον σε σχέση με το Mytek είναι το περίεργο USB-IN (το οποίο κάνει δύσκολη την εύρεση USB καλωδίου σε γήινα λεφτά) και η μη υποστήριξη DSD (αν και επί της παρούσης δεν έχω καθόλου τέτοιο υλικό).

1,5 k ? :116:
Ναι...Ξέρω :)

Reaction score
8.905

Κοίταξε να δεις, εγώ το άκουσα με Mac + Amara και με εξέπληξε η απόδοσή του, μαζί μου είχα και διάφορα αρχεία, όπως 24/96 – 24/192 – DSD (.dff) κλπ. και τα έπαιξε απροβλημάτιστα, όσον αφορά την όποια ασυμβατότητα, λόγω drivers που αναφέρεις στα Win7 64bit δεν το γνωρίζω, πιστεύω μπορούν να σε βοηθήσουν κάποιοι άλλοι (κατοχοι) σε αυτό. Το μόνο αρνητικό μέρος είναι η χαμηλή ανάλυση οθόνης... αλλά μπροστά στην απόδοση είναι ψιλά γράμματα αυτά!

Reaction score
84

Να προτείνω το wadia 121. Αν θυμάμαι καλά η εδώ αντιπροσωπεία θα το φέρει σιγά σιγά. Είναι μικρό, όμορφο και κατά την γνώμη μου παίζει καλά. Δεν είμαι ο έμπειρος ακροατής ούτε και έμπειρος δοκιμαστής συσκευών αλλά στο δικό μου συστηματάκι ακούγεται μια χαρά. Έχει το sabre 9018, απ ότι διαβάζω και στο εξωτερικό το παινεύουν οπότε δεν είναι μόνο η δική μου καλή εντύπωση. Έχει ενισχυτή ακουστικών αξιοπρεπέστατο με επιλογή για ακουστικά υψηλής και χαμηλής αντίστασης, η έντασή του "κλειδώνει" αν συνδέσεις τα ακουστικά, οπότε και να τα βγάλεις μετά δεν θα παίξει τέρμα, τηλεχειριστήριο πλήρες και με τον mac παίζει άψογα.

Reaction score
0
Μέχρις στιγμής έχω επισημάνει τα παρακάτω DAC ως υποψήφια

1. Mytek DSD 192
2. Antelope Zodiac (το μικρότερο μοντέλο)
3. Wyred4Sound DAC-2

Κάποια άλλη πρόταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Καλημέρα φίλε μου. Επειδή κι εγώ ψάχνω αυτόν τον καιρό το ίδιο πράγμα με τις ίδιες πάνω-κάτω απαιτήσεις, κι έχω καταλήξει στους ίδιους υποψήφιους, αν καταλήξεις σε κάποιο ρίξε εδώ μια ενημέρωση και σχετικές εντυπώσεις.
Στο μεταξύ μπήκε στο παιχνίδι και το νέο benchmark.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Σήμερα ακούσαμε το Mytek κόντρα στο DacMagic Plus .
Προσωπική εκτίμηση και προτίμηση:Mytek .
Καθαρός ήχος,σωστή εστίαση οργάνων,ανάλυση,ταχύτητα και έλεγχος χαμηλά.
Αυτά στο φίλτρο slow με Β&W 803 matrix ηχεία .Στο sharp εμφάνισε μια οξύτητα που όμως σε κάποιο "στρογγυλεμένο "ηχείο θα ήταν ευπρόσδεκτη ίσως ανάλογα και με τα γούστα και τα λοιπά συνοδά βέβαια.
Από USB 2 (192KHz) συγχρονίζει και διαβάζει τα πάντα με τους απαραίτητους drivers που κατεβάζεις από την εταιρεία.
Το αν παίζει μιάμιση φορά καλύτερα(500 - 1300 €) από το Dac Magic είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης .
Ασχέτως τιμής πάντως βγήκε ομόφωνα νικητής στο mini test που κάναμε .

Reaction score
8.905

Όντως στα σημεία βγήκε το Mytek 192, Στο φίλτρο slow είχε καλύτερη (και διαφορετική) διαχείριση στα ψηλά με τον απαιτούμενο αέρα, στα μεσοχαμηλά πολύ μικρές έως ελάχιστες διαφορές που του έδιναν ένα μικρο γενικό προβάδισμα. Στο φίλτρο sharp εμφάνισε υπερβολικά πρίμα και με οξύτητα όπου επηρέαζε και το υπόλοιπο φάσμα. Και τα δυο έπαιξαν απευθείας πάνω στους τελικούς Xindak και στα B&W 803 s2 Matrix. Στα αρνητικά του Mytek 192 ήταν...η ανάλυση οθονης και μην κάνετε το λάθος και ανοιγοκλείσετε τον προενισχυτή όταν ο τελικός/οι είναι On, αυτό οφείλετε στην τροφοδοσία? Το DacMgagic Plus ήταν (και για τα λεφτα του) αξιοπρεπέστατο και με ποιο “λαμπάτο” ήχο, όπου και με συνδυασμό τα λεφτά του... ζεις άνετα μαζί του. Τα ηχεία και οι τελικοί... έδειξαν “μεγάλο χαρακτήρα” και ήταν όλες οι μικροδιαφορές / αλλαγές αισθητές! Κλείνοντας να πω ότι όλα αυτά ακούστηκαν στα συγκεκριμένα συνοδά και χώρο... και δεν είναι γενικό μέτρο σύγκρισης!

Reaction score
3.980

"ξεκούραστο" ντακ, για πολλές ώρες ακρόασης.

εξαιρετική συνέργεια με τα 9αρια της φοκαλ, ξεμπερδεύεις απο τη λάσπη του προ, με 2 τεμάχια ονλυ και ελάχιστο κόστος καλωδίων!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

off topic mode

Να μην παραβλέψουμε και την πχιότητα των Hitachi καλωδίων (interconnect και ηχείων) που αναδεικνύουν τα μικροδυναμκά και τις λεπτομέρειες .:114:

Reaction score
3.980

Όντως στα σημεία βγήκε το Mytek 192, ....................................... και ήταν όλες οι μικροδιαφορές / αλλαγές αισθητές! Κλείνοντας να πω ότι όλα αυτά ακούστηκαν στα συγκεκριμένα συνοδά και χώρο... και δεν είναι γενικό μέτρο σύγκρισης!
Πολύ άψογα τα λες φιλαράκο μου.

Το πως διαφοροποιείται ένα σύστημα ή ένα κομμάτι συστήματος στο τελικό αποτέλεσμα που προσλαμβάνει ο ακροατής είναι μεγααααααάλη ιστορία.

Αν υποθέσουμε ότι ο χώρος ΔΕΝ έχει σημαντικά προβλήματα και κάνουμε ΚΡΙΤΙΚΗ ακρόασηηη..

Το σύνολο των τραγουδιών που θα ακούσουμε πρέπει να είναι ΠΟΛΥ γνωστό.

Η άμεση διαφοροποίηση ηχογράφησης απο ηχογράφηση (εννοείται για άσματα απο διαφορετικά άλμπουμ) είναι το πρώτο που πρέπει να διαπιστώσουμε, αν ενδιαφερόμαστε βέβαια για ορθή αναπαραγωγή.

Συνεχίζεται...:144:

Reaction score
5.635
Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή DAC

Πάντως και σε σύντομη δοκιμή του Mytek έναντι του Weiss Dac202 στο σύστημα του Dapost δεν μας ξένισε κάτι, οπότε πρέπει να πρόκειται για καλό μηχανάκι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april