- Reaction score
- 37.219
καλα ρε μονος ειμαι Ποντιος σε ολοκληρο forum??
σα δε ντρεπεστε...
σα δε ντρεπεστε...
Kαι εγώ από Βυζάντιο, η οικογένεια μου πήγε στη Μάνη το 1028-1040 και έκτισαν την Εκκλησία Άγιοι Ανάργυροι στη Κηπούλα το 1048 αντί του 1265 που φημολογείται. Ξέρω όλο το γεννεολογικό δέντρο από τότε!Γεννημενος Αθηνα.
Πατερας απο Μυλοποταμο Ρεθυμνου, πιο παλια απο Σφακια, ακομα πιο παλια απο Βυζαντιο...
Μητερα απο Αχαια
καλα ρε μονος ειμαι Ποντιος σε ολοκληρο forum??
σα δε ντρεπεστε...
Μάνα πατέρας από Δημητσάνα!Καταγωγή παππού εκ μητρός,Δημητσάνα.
Το επίθετο από το σόι του Παππού μου ήταν Σακελλάρης,πριν του το...αλλάξουν από παρατσούκλι.Μάνα πατέρας από Δημητσάνα!
Γεννήθηκα Αθήνα.
Μεγάλωσα στο Πειραιά.
Η μάνα του πεθερού μου είναι Σαμιώτισσα...Παππούς από Αγιά ή Σκήτη και Γιαγιά από Σάμο = Πατέρας
Παππούς + Γιαγιά από Σμύρνη = Μητέρα
Πατέρας + Μητέρα = Σταύρος!
Κι' αν περάσεις απ' τη Δίβρη θα σε φάει το μαύρο φίδι..."Από Κούμανι κι Αντρώνι ο θεός να σε γλυτώνει" που λέμε ε? :114:
Μητερα από Γδοχια Ιεραπετρας Κρητης.
Σωστός!!!Κι' αν περάσεις απ' τη Δίβρη θα σε φάει το μαύρο φίδι...![]()
To αδελφάκι σου από τόσο μικρό είχε τριχόπτωση ???Παιδιά εγώ είμαι γέννημα θρέμμα Μποτσουάνας.
Ήρθαμε στην Ελλάδα πριν από 5 χρόνια και πέρσι ξαναφύγαμε γιατί βρώμα η δουλειά.
Παρόλα αυτά κρατήσαμε την Ελληνική υπηκοότητα για... μαγκιά!
Για του λόγου το αληθές παραθέτω φωτογραφίες εμού και του μικρού μου αδερφού.
![]()
![]()
...
Εδώ στην περιοχή (που η πλειονότητα των παλιών κατοίκων είναι απόγονοι προσφύγων), οι ηλικιωμένοι, παιδιά προσφύγων οι ίδιοι, αυτό το αποκαλούν "ΤΟ ταξίδι". Π.χ. "όσο είμαι ακόμα γερός, θέλω να κάνω το ταξίδι", ή "εγώ το ταξίδι το έκανα το 2005" Είναι κάτι σαν προσωπικό στοίχημα. Συνήθως όσοι πάνε επιστρέφουν κάπως... άλλοι άνθρωποι, λίγο πιο διαλλακτικοί, πιο ήπιοι, σαν να έχουν ησυχάσει από κάτι που τους κατέτρωγε. Δεν ξέρω πόσο... ρομαντικό ή εξιδανικευμένο ακούγεται αυτό, αλλά πάντως την αλλαγή την έχουμε παρατηρήσει σε πολλούς....Και τον πατέρα μου τον έπιασε πριν 7-8 χρόνια να επισκεφτεί τον τόπο των προγόνων του (Μαρμαρινοί). Πήρε το αυτοκίνητο και κίνησε για την Προκόννησο (νήσος του Μαρμαρά). Έψαξε στα νεκροταφεία, στα κιτάπια... τους βρήκε. Του έδειξαν και το σπίτι που γεννήθηκε ο πατέρας του. Κούντα Κίντε ένα πράμα.
...