Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Διαβαζα εδω γυρω κατι για 150 ιντσες , ........:114:
Και αναρωτιεμαι , ο καθε ανω των 125 (να μην πω 120 ) ιντσων
εχει ηχο αναλογο της εικονας του ?
Το κεντρικο του φτανει να μην εχει τρυπες με τα lr ?
τα lr παιζουν ικανες σταθμες για το μεγεθος της εικονας ?
Για μπροστα και πλαι του κεντρικου εχουμε τρυπουλες -ως τρυπαρες .......
Μια ισοσταθμιση δεν ειναι σε θεση να κανει μαγικα κολπα , οποια και αν ειναι αυτη.
Οποτε λες εχω εικοναρα
ηχαρα εχεις ?
Ξερεις ποσο κοστιζει ο πιο φτηνος τροπος για καθεσαι στα 5,5+ μετρα
και να σηκωνεις 125+ db.
Θα μου πεις λεφτα εχω , να παρω απο Klipsch RF7 -RC 64 και πανω
και καμποσα σαμπακια για να παιζω ΔΥΝΑΤΑ και ΑΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΑ ,
αλλα χωρο εχεις για ολα αυτα ?
Σε καμια απο τις φροες που ειδα εικονα ανω των 125 ιντσων δεν ειχα ΗΧΟ
που γ*μ*σε και εδερνε .......να μου κουναγε μανικια , και να μου σφαλιαρωνε το σβερκο.
Να λες, τις τρωω και μου αρεσει......
Βεβαια αν δεις ΕΙΚΟΝΑΡΑ μενεις
αλλα και ο ΗΧΟΣ , σε brutal καταστασεις σε κανει να βλεπεις μετα το set up σου
και να το ροχαλιαζεις........
Ειναι σαν να βαζεις εξ αναγκης στενο λαστιχο σε φεραρα
ή να νομιζεις οτι επειδη εβαλες βαρδυ λαστιχο στο χρεπι εγινε λαμποργκινα.
ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΧΟΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ
οτι το εχεις μικρο σου σαχνει ενα συνδρομο κατωτεροτητας ,......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

.............και γυρω γυρω μην εισαι γυαλινος
γιατι το γυαλι μια φορα σπαει,
μετα
ή θα σου σπασει το τσοκαρο στο κεφαλι,
ή θα παιζεις πιο χαλαρα.......
Μην γινουμε κουμπαροι με τον τζαμα........:143:

Reaction score
298

Μεγάλος ήχος = κουφαμάρα για την υπόλοιπη μέρα ή ποιοτικός ήχος;

για να ξέρουμε την ορολογία σας και μεις οι αρχάριοι με το άθλημα

Reaction score
403
Ωραία όλα αυτα που αναφέρεις αλλα κυρίως έχει να κάνει με τις ανάγκες και φυσικα τον χώρο και τα χρήματα που διαθέτεις.

Πχ σε dedicate bat cave 5x3,5m και οθονη 120" να πιάνει απο τον ένα τοίχο στον άλλο, με τα ηχεια L-R-C να ειναι κατω απο την οθονη μιας και δεν υπαρχει χωρος δεξια και αριστερα της οθονης, δεν έχεις πολλές επιλογές.. Κυρίως για 3 λόγους..

1) σε ορισμενες συχνότητες ακους τα προβλήματα του χώρου, παράθυρα και τσαμια που τρίζουν κτλ
2) βλέπω κυρίως ταινίες που απασχολούν αποκλειστικά το κεντρικό ηχειο, οπου δεν εχουν reference ηχο 5.1 και 1-2 φορές τον μήνα, σε επίσκεψη φιλου, καμία περιπέτεια, sci fi, thriller..(βλέπω 20+ ταινίες κάθε μήνα)
3) λόγω μικρου χώρου (με 2 sub) οι στάθμες είναι υπέρ αρκετές..
Φυσικα αν έχεις να προτείνεις να γίνουν ακόμα πιο υψηλές και ποιοτικές (ανεξοδα, μιας και λεφτα δεν υπαρχουν....) είμαι όλος αυτιά..

Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχει να κάνει με τις προτεραιότητες και δυνατοτητες του καθενός..
Όμως για να πάω και το ερώτημα σου παρακάτω...

Ωραία τα 4k, ωραία και τα super duper ηχεία με στάθμες που σου φεύγουν οι μασελες, όμως προς τι όλα αυτα; .....αν δεν έχει κάποιος αισθητική ικανότητα με δυνατη και ποιοτικη συλλογη ταινιων και το χρόνο να τα απόλαυση; Και η μονη συγκίνηση που παίρνει είναι απο την ένταση και την σούπερ εικονα.. demo εκρήξεων, εφηβικες ταινίες Hollywood, και με τον προβολεα να γράφει 6 ώρες τον μήνα..

Έχω γνωρίσει αρκετούς με πολυ δυνατά μηχανήματα αλλα με πολυ αδιάφορες και εφηβικες συλλογές ταινιών. Που συγκινουνται περισσότερο απο την ποιότητα εικόνας και τον δυνατό ήχο παρα απο τον κινηματογράφο ως τέχνη.. Κάποιοι, είναι λάτρες των μηχανημάτων και της τεχνολογιας, κάποιο άλλοι, λάτρες του κινηματογράφου ως τέχνη. Και κάποιο και των δυο.

Reaction score
103

Argi επρεπε να ειμαστε γειτονες εμεις,στο ΗΤ θα βγαζαμε κεφια!!!Αρε κ να'χα τον χωρο...Ας οψονται τα 30τμ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.592

30τμ τα θεωρείς λίγα? Είναι παραπάνω από αρκετά για να στήσεις ένα ονειρικό hc. Φυσικά πάντα αν μιλάμε για dedicated χώρο.

Reaction score
103

ναι τα θεωρω πολυ λιγα.Για να "αποδοσουν" τις χαρες τους στο 90% τα ηχεια μου σε συνδιασμο με το DD18 να απλωσει τις χαμηλες του,στις 150 ιντσες που αναφερει ο argi τα ηθελα τουλαχιστον 40-45τμ

Reaction score
103

εννοειτε οτι δεν μιλαμε να εχεις πχ τα περιφεριακα στο 1.5μ απο τα αυτια σου ετσι...Αν ειναι να καθομαι αγκαλια με τα ηχεια φτανουν και τα 15τμ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.592

Η ισοστάθμιση γιατί υπάρχει?

Μεγάλα χέρια έχεις για να παίρνεις αγκαλιά τα περιφερειακά στο 1,5 μέτρο. :136::116:

Reaction score
103

αμα σου αρεσει να παιζεις με τσιτο το γκαζι δεν λεω βοηθαει η ισοσταθμιση αλλα...Θελεις να πατησεις 300+ κριμα να το φρεναρεις το εργαλειο....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Ωραία όλα αυτα που αναφέρεις αλλα κυρίως έχει να κάνει με τις ανάγκες και φυσικα τον χώρο και τα χρήματα που διαθέτεις.
μιλαμε για μεγαλη εικονα = ο μεγαλος χωρος εκει θεωρειται δεοδομενος

Πχ σε dedicate bat cave 5x3,5m και οθονη 120" να πιάνει απο τον ένα τοίχο στον άλλο, με τα ηχεια L-R-C να ειναι κατω απο την οθονη μιας και δεν υπαρχει χωρος δεξια και αριστερα της οθονης, δεν έχεις πολλές επιλογές.. Κυρίως για 3 λόγους..
σε παραπλησιο χωρο (5,7 x 4,5) αρχισα με 113 ιντσες, και το καθισμα εκει που φανταζομουν οτι θα εμπαινε,
εκει λοιπον τα ηχεια (teufel) δεν προλαβαιναν να ανοιξουν τον ηχο στους σε αποσταση περιπου 4,7 μετρα ,
οποτε το καθισμα πηγε ενα μετρο πισω , και καπου εκει η εικονα <μικρυνε> καπου εκει ηρθε η οθονη 123 ιντσων , και το θεμα εκλεισε οριακα,
Αν βαλεις ηχεια κατω απο την οθονη μιλαμε για κουτακια = αντιο σταθμες,αν δε εχεις και κανα γαιδουροσαμπο (λεγε με svs 13)
εκεινα δεις γλεντια

1) σε ορισμενες συχνότητες ακους τα προβλήματα του χώρου, παράθυρα και τσαμια που τρίζουν κτλ
αν ο χωρος ειναι dedicated ακους προβληματα, απλα πρεπει να συνειδητοποιησεις οτι εχουμε 2012 = οι ισοσταθμισεις μειωνουν ικανοποθητικοτατα τις κουλαδες του χωρου, παραθυρα τζαμια , ολα <ντυνονται> και δεν ακους κιχ, αν φερεις ενα τετοιο χωρο στα ορια του μιλαμε για σταθμες εκωφαντικες .......αν αντεξουν τα ηχεια σου
2) βλέπω κυρίως ταινίες που απασχολούν αποκλειστικά το κεντρικό ηχειο, οπου δεν εχουν reference ηχο 5.1 και 1-2 φορές τον μήνα, σε επίσκεψη φιλου, καμία περιπέτεια, sci fi, thriller..(βλέπω 20+ ταινίες κάθε μήνα)
εγω παλι βλεπω σε τελεοραση 32ρα με ενα br του λολου , τι σχεση εχουν ολα αυτα με ΜΕΓΑΛΗ εικονα , εδω μιλαμε για 130++_ ιντσες
3) λόγω μικρου χώρου (με 2 sub) οι στάθμες είναι υπέρ αρκετές..
και μικρης εικονας (μη αναγκης για μεγαλη εικονα = μεγαλυτερεςσταθμες
Φυσικα αν έχεις να προτείνεις να γίνουν ακόμα πιο υψηλές και ποιοτικές (ανεξοδα, μιας και λεφτα δεν υπαρχουν....) είμαι όλος αυτιά..
αν το βρεις μου λες και εμενα ,

Οπότε όπως καταλαβαίνεις έχει να κάνει με τις προτεραιότητες και δυνατοτητες του καθενός..
ειπαμε 130++++ ιντσες , οχι για κοινους θνητους
Όμως για να πάω και το ερώτημα σου παρακάτω...

Ωραία τα 4k, ωραία και τα super duper ηχεία με στάθμες που σου φεύγουν οι μασελες, όμως προς τι όλα αυτα; .....αν δεν έχει κάποιος αισθητική ικανότητα με δυνατη και ποιοτικη συλλογη ταινιων και το χρόνο να τα απόλαυση; Και η μονη συγκίνηση που παίρνει είναι απο την ένταση και την σούπερ εικονα.. demo εκρήξεων, εφηβικες ταινίες Hollywood, και με τον προβολεα να γράφει 6 ώρες τον μήνα..

Έχω γνωρίσει αρκετούς με πολυ δυνατά μηχανήματα αλλα με πολυ αδιάφορες και εφηβικες συλλογές ταινιών. Που συγκινουνται περισσότερο απο την ποιότητα εικόνας και τον δυνατό ήχο παρα απο τον κινηματογράφο ως τέχνη.. Κάποιοι, είναι λάτρες των μηχανημάτων και της τεχνολογιας, κάποιο άλλοι, λάτρες του κινηματογράφου ως τέχνη. Και κάποιο και των δυο.
συνηθως οσοι ασχολουνται με το χομπι , ειναι αματσουρ, ειναι σαν να κυνηγας την σκια σου ,με οποια ταχυτητα και αν τρεξεις παντα θα σου φευγει.Γιαυτο και η εδω κατηγορια <εκατσε> σε σχεση με αυτη του δικαναλου.
Ειδε ο κοινος θνητος οτι δεν εχει καν λεφτα για ιντερνετ , και δεν ασχολειται πια, οι χαιφιντελιστες , εκατσαν στα αβγα τους και απολαμβανουν στο μετρο τους μουσικουλα.
Το 4Κ οπως εχω ξαναπει ειναι το γελοιο του πραματος,
οι αναλωσιμοι 2 εδω και ενα μηνα τρεχουν σε dvd , και σε br δεν ξερουμε ποτε......και μιλαμε για 4Κ ?
Ακομα το dvd υπαρχει στο ραφι και εμεις χανουμε το νοημα αγναντευοντας το μελλον, εις βαρος του παροντος ?
Με τετοια νοοτροπια , και αδεια τσεπη απλα δεν πας μακρια,
αν το ζητουμενο ειναι να βλεπεις ποσες ακριβως ψειρες εχει στα γενια του ο γκανταλφ ,
δεν βλεπεις ταινια, ψαχνεσαι ,
και οταν ψαχνεσαι δεν το φχαριστισεαι,
οπως οταν πηγαινες σινεμα, και δεν σε ενοιαζε ιδιαιτερα ( να μην πω καθολου) αν το αριστερο αυτι του χομπιτ ειχε 2 αντι για 3 ψειρες που εβαλε ο ποιητης.......

Reaction score
5.672
και τα 2 χρειαζονται .
ξεκινας οπως μπορεις και αργοτερα διορθωνεις συνεχεια ...
και δυστηχως το παιχνιδι αυτο δεν σταματαει ποτε ...
και μια ζωη αγοραζεις και χωνεις στον χωρο σου οτι μπορεις ...
παρε για παραδειγμα εμενα .
μολις καταφερα να κανω ενα σωστο 5.1 εβαλα σκοπο να το κανω 7.1 .
τωρα θελω να το κανω 7.3 .
επαιζα μια χαρα στις 106 ιντσες με τον 9αρι , δεν μου ελειπε τιποτα .
λογω σαλονιου εβαλα λιφτ , αναγκαστικα να βγαλω το 9αρι και εβαλα τον sony 95 . αποτελεσμα ? θελω μεγαλυτερη οθονη τωρα αλλα 3 προς 4 με μασκινγκ . κοστος ? 12000 ευρω .
δεν εχω , δεν βαζω , τελος η αναβαθμιση ! σταματαω εδω ... (λεω εγω τωρα !)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ναι τα θεωρω πολυ λιγα.Για να "αποδοσουν" τις χαρες τους στο 90% τα ηχεια μου σε συνδιασμο με το DD18 να απλωσει τις χαμηλες του,στις 150 ιντσες που αναφερει ο argi τα ηθελα τουλαχιστον 40-45τμ

+ βαλε , θες πλατος οθονης ,και ηχεια σταθμικα ,
τα ηχεια σου ,σε τοιους χωρους , το μονο που ειναι ικανο να κανουν σε τετοιους χωρους ειναι να τσουρουφλισουν τα τουιτερ τους,
ο σωτηρης το καταλαβε μετα απο ακροαση κορνας,
και οπως ειπε μετα :
Ποιος ξανα αγοραζει ιδια μαρκα ηχεια με αυτα που εδωσε ,
μεγαλο σχολειο ο σωτηρακης ,
ακουσε και εμαθε,
Βεβαια μιλαμε για σταθμες ανω των 125db σε θεση ακροαση και 50 περιπου τμ............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

και τα 2 χρειαζονται .
ξεκινας οπως μπορεις και αργοτερα διορθωνεις συνεχεια ...
και δυστηχως το παιχνιδι αυτο δεν σταματαει ποτε ...
και μια ζωη αγοραζεις και χωνεις στον χωρο σου οτι μπορεις ...
παρε για παραδειγμα εμενα .
μολις καταφερα να κανω ενα σωστο 5.1 εβαλα σκοπο να το κανω 7.1 .
τωρα θελω να το κανω 7.3 .
επαιζα μια χαρα στις 106 ιντσες με τον 9αρι , δεν μου ελειπε τιποτα .
λογω σαλονιου εβαλα λιφτ , αναγκαστικα να βγαλω το 9αρι και εβαλα τον sony 95 . αποτελεσμα ? θελω μεγαλυτερη οθονη τωρα αλλα 3 προς 4 με μασκινγκ . κοστος ? 12000 ευρω .
δεν εχω , δεν βαζω , τελος η αναβαθμιση ! σταματαω εδω ... (λεω εγω τωρα !)
εσυ μια μερα πρεπει να ερθεις απο τη δουλεια να βαλω τους παιδοψυχολογους να σε περασουν ενα τεστακι
σταματας εδω ?
εσυ ?
ας γελασω τρεις φορες (που ελεγε ο σταυριδης )
χα
χα
χα
Βεβαια λιαν συντομος , το θεμα ηχος θα το ξεχασεις .......
το νου ομως μην σπασεις κανα τζαμι .........
Την μεγαλυτερη οθονη με αυατ τα ηχεια και αυτιο το χωρο ξεχνα τα.....
εκτος και να μικρυνεις το μπαλκονι........

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Eγω τα ελυσα τα προβληματα μου, παω κινηματογραφο!:136:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μεγάλος ήχος = κουφαμάρα για την υπόλοιπη μέρα ή ποιοτικός ήχος;

εξαρταται απο την κουφαμαρα, αν προερχεται απο ηχεια επαγγελματικα = ηχος ελαφρως ή βαριος μπαζε ,
ή κατι σε wisdom ?

για να ξέρουμε την ορολογία σας και μεις οι αρχάριοι με το άθλημα

καθενας με τις δυνατοτητες - ανησυχιες του βαζει τα <ορια> του
και καθε τρεις και μια τα αυξανει......
λεγε με μαρκου
το εχει κανει το λιβιγκ ρουμ , αποθηκη κουτιων, και την χαρα που ονειρευεται (μπασα σεξουαλικα) δεν την βρισκει
αν την βρει , θα βρει και την λυπη του σπασοτζαμι........

λεγε με μακη , που χωνει χωνει χωνει , και σε λιγο , θα
κοβει κοβει κοβει.....
Ταινιες βλεπουμε συνηθως μεχρι 100 db , απο εκει και μετα οποιος βλεπει ανω των 125 , απλα ειναι ανωμαλιαρης ,............

καπου εδω ερχεται και ο σωτηρης αλλα οπως ειπα , ομερτα...........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Eγω τα ελυσα τα προβληματα μου, παω κινηματογραφο!:136:

αλλλη κρυφη πληγη απο δω
τελικα ειναι καμποσοι , απλα ειναι σκορπιοι και δεν κοζαρονται ευκολα..........................

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

αλλλη κρυφη πληγη απο δω
τελικα ειναι καμποσοι , απλα ειναι σκορπιοι και δεν κοζαρονται ευκολα..........................
οπως και να το δεις το τοστ ειναι τετραγωνο και η παριζα υφαντης:143:

Reaction score
5.672
Re: Απάντηση: Re: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

εσυ μια μερα πρεπει να ερθεις απο τη δουλεια να βαλω τους παιδοψυχολογους να σε περασουν ενα τεστακι
σταματας εδω ?
εσυ ?
ας γελασω τρεις φορες (που ελεγε ο σταυριδης )
χα

χα
χα

τουλαχιστον φρεναρω λιγο μεχρι το καλοκαιρι εκτος και αν παρω την υπογα !!!

Βεβαια λιαν συντομος , το θεμα ηχος θα το ξεχασεις .......
το νου ομως μην σπασεις κανα τζαμι .........

υπομονη για καμμια βδομαδα ακομα να στρωσει και λιγο !
να δουμε και τι καναμε ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εννοειτε οτι δεν μιλαμε να εχεις πχ τα περιφεριακα στο 1.5μ απο τα αυτια σου ετσι...Αν ειναι να καθομαι αγκαλια με τα ηχεια φτανουν και τα 15τμ
εξαρταται τι <κυβικα> (ηχειων) εχεις μπροστα,
αν εισαι 3λιτρος και τουρμπο
πλαι και σφυριχτρες δεν παιζει
θα πεταχτει το στραγαλι απο μεσα τους σε μικρο χρονο
οποτε θες ηχειουμπα αναλογων λιτρων (καμπινας-μοναδων)
οποτε εκει θες μια Α αποσταση ωστε να προλαβει να σαξει το κυτιο τον ηχητικο θολο τον οποιο ειναι σχεδιασμενο
Οπως και το αναλογο υψος............

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis