Βοηθεια για στησιμο digital συστηματος

Reaction score
239
Μιας και ειμαι με αδεια αυτες τις μερες και εχω λιγο χρονο στη διαθεση μου αποφασισα να ασχοληθω και λιγο με το δικαναλο κομματι του συστηματος μου. Εχω αρχισει να περνω τα cd σε flac και μελετω πως θα μπορουσα να αναπαραξω τη μουσικη

Στην κατοχη μου εχω

1. ενα αρκετα γρηγορο υπολογιστη ι7, 6gb ram....αλλα οχι ξεχωριστη καρτα ηχου. Για ταινειες κτλπ χρησημοποιω την εξοδο της μητρικης και στελλω στο lexicon
2. Martin logan summy speakers
3. Denon Monoblocks

To pc απ τους monoblock χωριζουν γυρω στα 10μ καλωδιο. οποταν μετα απο συμβουλη γνωστου συμφορουμιστα σκευτομε για αγορα ενος dac το οποιο θα μπει μεταξυ των ενισχυτων και θα δωσει αναλογικο σημα με xlr. Aπ τον υπολογιστη στο dac θα παω με οπτικες ινες

εχω μια δυο αποριες

υπαρχει λογος για αγορα καλυτερης καρτας ηχου απ την μητρικη? αφου μονο ψηφιακο σημα θα στελνω?

ποιο dac μεχρι 3χιλιαρικα? απαραιτητη προυποθεση να εχει volume controller και remote γιατι θα ηθελα να το ενσωματωσω με το προντο και να παραμεινω με ενα τηλεχειριστηριο

και μια ιδες απο το χωρο

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.219
Φοβούνται να προτείνουν οι κότες.

Γιατί τόσο ψηλά?

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Εδώ ο Ear πήρε πικάπ και ακούει δίσκους Ραφαέλα Καρα...τι περιμένεις?

Reaction score
239
Ψηλα ενοεις σε τιμη? Αυτο βαζω καπακι, αν γινετε και πιο χαμηλα δεν με ενοχλει

Sent from my iPad mini using Tapatalk HD

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλησπέρα Χαράλαμπε!
Υπάρχουν πολλοί ωραίοι τρόποι να φας 3 χιλιάρικα σε ψηφιακό σύστημα. Και ο καλύτερος από αυτούς δεν είναι η αγορά ενός DAC.
Τα ψηφιακά πλέον είναι σε άλλη διάσταση. Οι δυνατότητες είναι απίστευτες. Όλα εξαρτώνται μέχρι που θέλεις να φτάσεις κι αν έχεις όρεξη για ψάξιμο πέραν του να βάζεις απλά τις μηχανές στη πρίζα και να ακούς μουσική. Οι κάρτες ήχου, εσωτερικές ή εξωτερικές και η χρήση εξειδικευμένων s/w για ισοστάθμιση χώρου, κρος ή άλλων φίλτρων είναι μονόδρομος. Δεν θέλω να σε βάλω υποχρεωτικά σε βαθιά νερά, απλά πριν πάρεις τις αποφάσεις σου καλό είναι να ξέρεις τις επιλογές σου, ένα παραπάνω που χρησιμοποιείς ήδη PC.

Θα τα πούμε και το ΣΚ από κοντά. :126:

...

Reaction score
239
Φιλε δεν διαφωνω. Απλα ψαχνω συνηθως την ευκολη λυση. Επισης οταν ειμαι ευχαριστημενος με κατι δεν το πειραζω εχω μαθει να εχω αυτη την αυτοσυγκεντρωση απ την σκοποβολη

Η λυση των καρτων δεν θα με ενοχλουσε. Εχω και προσβαση σε φιλους ηχοληπτες που θα μπορουσαν να μας βοηθησουν και με ρυθμισεις. Απλα πρεπει να δουμε τη βολευει με την ιδιορυθμια του χωρου και το οτι τα μηχανηματα μου ειναι περα δωθε ))

Με χορτατο στομαχι θα ακουμε καλυτερα

Reaction score
7.198
Απάντηση: Βοηθεια για στησιμο digital συστηματος

γιατι σημα απο την καρτα ηχου με οπτικη ινα στο dac και οχι απλα με usb και σημα σε usb-dac? Με αυτο δεν εχει απολυτως καμια σημασια ο υπολογιστης,ακομα και με ενα λαπτοπ της πλακας (350-400 ευρω) θα κανεις την δουλεια σου και θα εχεις και οθονη να βλεπεις το μουσικο υλικο.Τον μεγαλο υπολογιστη αφησε τον για τις ταινιες. Τα 3000 χιλιαρικα ειναι πολλα,προσωπικα θα εδινα 1000 για ενα καλο dac και ενα χιλιαρικο για εναν καλο αναλογικο προενισχυτη να οδηγησει τους τελικους.

Reaction score
239
Απλα θελω να εχω μονο ενα υπολογιστη ο οποιος να συγκεντρωνει τα παντα πανω λογω ευκολιας. Εχω σκομα ενα λαπτοπ της δουλεις αν φερω και αλλο....

Τωρα το θεμα usb νομιζω μπορει να γινει και με τον κεντρικο υπολογιστη. Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με 10μ usb καλωδιο

Reaction score
7.198

Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με 10μ usb καλωδιο
και ομως υπαρχει,οσοι εχουν δοκιμασει συνδεση υπολογιστη με usb dac λενε οτι το μηκος του καλωδιου παιζει ρολο,μεγαλυτερο ακομα και απο την ποιοτητα του καλωδιου. Δεν εχω κανει αναλογη δοκιμη (εγω προτιμησα ενα usb audioquest με μηκος 75cm) αλλα ειναι γενικος κανονας οτι αποφευγουμε τα μεγαλα μηκη καλωδιων (ηχειων,interconnect,γενικα οτι μεταφερει το σημα). Aφου εχεις το λαπτοπ βαλτο διπλα,ετσι και αλλιως θα ειναι μπελας να εχεις σε αποσταση τον υπολογιστη.Πως θα διαχειριζεσαι το μουσικο υλικο? Σηκω κατσε θα εισαι συνεχεια.
Βεβαια μπορεις και να μην μπλεξεις με τιποτα απο αυτα και να πας σε ενα καλο music network player που θα εκτελει και χρεη προενισχυτη και ξεχνας και υπολογιστες και καλωδια και αποσταση. Πας σε αυτο Cambridge Audio Stream Magic 6 που εχει και balanced εξοδους για να οδηγησει τους τελικους σου σαν προενισχυτης,πολυ καλο ενσωματωμενο dac και φυσικα ευκολια χρησης σε σχεση με εναν υπολογιστη αλλα και οικονομια ρευματος οσο και αν αυτο φαινεται δευτερευων. Φυσικα και σε αυτο μπορεις να συνδεσεις με usb τον υπολογιστη σου και να εχεις και αυτη την δυνατοτητα. Με ενα 1000ρικο καθαρισες και τα αλλα 2000 τα βαζεις στον κουμπαρα σου.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

...
Τωρα το θεμα usb νομιζω μπορει να γινει και με τον κεντρικο υπολογιστη. Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με 10μ usb καλωδιο

Δεν θα δουλέψει, ή θα λειτουργεί με προβλήματα, διότι το USB προδιαγράφεται με μέγιστο μήκος καλωδίου 5m. Βάλε τον DAC κοντά στον υπολογιστή και χρησιμοποίησε μακρύ interconnect. Αν οι ενισχυτές έχουν είσοδο XLR, να τις προτιμήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ τέτοιες εξόδους θα πρέπει να έχει και ο DAC, ενώ, αν ενσωματώνει και volume, θα είναι πάρα πολύ εύχρηστος. Παράδειγμα...

Reaction score
1.173

Στην περίπτωσή (USB) μου δεν έχω πρόβλημα με 6m καλώδιο(5m προέκταση) και διαφορά στον ήχο δεν έχω ή τουλάχιστον δεν άκουσα εν σύγκριση με κοντότερα καλώδια. Το σωστό είναι στο USB 2 max 5m. Αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει με το εάν έχει αρκετό ρεύμα η usb θύρα.(SATA2-SATA3)
Δουλεύει η δεν δουλεύει.

Με usb hubs μπορεί να μεταφερθεί η πληροφορία μέχρι και 30m.

Μέχρι 10m έχω συνδέσει άλλη συσκευή με επιτυχία, αλλά όχι dac.

Ακόμα γιατί μεταφέρει σήμα μέσω του του usb; Το σήμα έρχεται σε πακέτα δεδομένων. Δεν νομίζω να υπάρχουν απώλειες από το καλώδιο παρά μόνο από τον μετατροπέα controller USB.(Πριν)

Διορθώστε με όσο αφορά την παρέμβασή μου για την USB σύνδεση εάν κάνω λάθος.

Reaction score
239
Αρα το usb το ξεχναμε οσο αφορα θεμα αποστασης. Απ εκει και περα. Ειναι καλυτερα να εχω μεγαλα balanced interconnects? H μεγαλο digital ειτε με rca ειτε tosslink?

Κωστα ακριβως τετοιο μηχανημα ψαχνω. Διαβαζα και για το benchmark dac1 hdr. Το προβλημα ειναι οτι στην Κυπρο δεν υπαρχουν πολλα τετοια μηχανηματα για δοκιμη. Η αληθεια ειναι οτι dac δεν ειδα καπου...

Οποταν μαλλον θα αγορασω κατι απο το ιντερνετ και μαλλον θα ειναι χωρις να το δοκιμασω

Reaction score
239
Σ ευχαριστω Ταντο. Δεν χρειαζομε απαραιτητα προενισχυτη απλα θελω volume control.

Οι denon poa 6600 εχουν xlr. Γνωριζει καποιος αν ειναι οντως ισοροπημενη κατασκευη? καπου νομιζω διαβασα οτι δεν ειναι true balance

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Δεν είναι true balanced, αλλά και δεν ξεγελάει τον πελάτη, όντας μια single ended συσκευή με XLR υποδοχή. Μετατρέπει το σήμα σε single ended με τελεστικό ενισχυτή, αμέσως μετά την υποδοχή. Επομένως, ενδείκνυται να τον συνδέσεις ως balanced. Μην το σκέφτεσαι...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Αρα το usb το ξεχναμε οσο αφορα θεμα αποστασης. Απ εκει και περα. Ειναι καλυτερα να εχω μεγαλα balanced interconnects? H μεγαλο digital ειτε με rca ειτε tosslink?

Κωστα ακριβως τετοιο μηχανημα ψαχνω. Διαβαζα και για το benchmark dac1 hdr. Το προβλημα ειναι οτι στην Κυπρο δεν υπαρχουν πολλα τετοια μηχανηματα για δοκιμη. Η αληθεια ειναι οτι dac δεν ειδα καπου...

Οποταν μαλλον θα αγορασω κατι απο το ιντερνετ και μαλλον θα ειναι χωρις να το δοκιμασω

Αν κοιτάς το benchmark, αξίζει να περιμένεις το καινούργιο το οποίο φαίνεται πολυυυυυύ καλό:

http://www.benchmarkmedia.com/dac/dac2-hgc

Reaction score
239
Δεν είναι true balanced, αλλά και δεν ξεγελάει τον πελάτη, όντας μια single ended συσκευή με XLR υποδοχή. Μετατρέπει το σήμα σε single ended με τελεστικό ενισχυτή, αμέσως μετά την υποδοχή. Επομένως, ενδείκνυται να τον συνδέσεις ως balanced. Μην το σκέφτεσαι...
Clear! Thanks :)

Reaction score
239
Αν κοιτάς το benchmark, αξίζει να περιμένεις το καινούργιο το οποίο φαίνεται πολυυυυυύ καλό:

http://www.benchmarkmedia.com/dac/dac2-hgc
Οντως φενετε σουπερ και με πολλες ευκολιες. Triggers, hc pass thru

Αυτοι πουλανε κατευθειαν στο κοινο?

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662