Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση:There will be Blood...

...
Και γιατι μεσα στο budget αγορας να μην διαθεσει και 1000 ευρω για να αρχισει με μια δισκοθηκη 50 επιλεγμενων βινυλίων και σιγα-σιγα προχωραει...
(Σημαδιακό νούμερο το ΄50΄,αρκετοί εστέτ του χαϊενδισμού-καμία σχέση με τους παρευρισκόμενους- ξεκινούν και...σταματούν σ'αυτό:126:)

Έχουμε έναν καταναλωτή υψηλής πιστότητας,γιά τον οποίον ισχύουν τα εξής:

-Επιθυμεί να ξεκινήσει μιά ενασχόληση με βινύλια,η οποία όμως δεν προορίζεται να ΄΄καπελώσει΄΄ τις ακροάσεις του.
-Διαθέτει ήχοσύστημα υψηλής πιστότητας που τον ικανοποιεί ήδη και χωρίς βινυλιακή αναπαραγωγή.
-Έχει προαιρετικά στη διάθεσή του υποδομή ανύψωσης και ισοστάθμισης φωνογραφικού σήματος.
-Το προϋπάρχον πλήθος βινυλιακών δίσκων του είναι 0-50 τεμάχια και σκοπεύει-γιά τους δικούς του λόγους- να το αυξήσει με συμφέρουσες αγορές.

Γι αυτόν τον τύπο καταναλωτή,το ποσό 8-10 Κ είναι υπερβολικό.Μπορεί να κάνει τη δουλειά του άνετα-συμπεριλαμβανομένου και του εστετισμού- με το ήμισυ αυτού.

Και ποιά θα ήταν η σκοπιμότητα ενασχόλησης;Θεωρώ ότι τη σήμερον ημέρα είναι ουτοπική η προσμονή από μιά βινυλιακή αναπαραγωγή να μας δείξει αληθοφανείς δυναμικές αντιθέσεις,χροιές,ρυθμικές αγωγές,μελωδικά περιγράμματα,ροές κ.ο.κ. από μόνη της,εάν το υπάρχον σύστημα δεν αποδίδει όλα τα προηγούμενα κάλλιστα και χωρίς αυτή.

Η βινυλιακή ακρόαση ωφελεί όταν επιδιώκουμε μιά διαφορετική αισθητική προσέγγιση στο ζήτημα της αναπαραγωγής.Αυτή συνδέεται με το βαθμό στον οποίο συμπεριφερόμαστε ως ΄΄εμπειρικοί΄΄ ή ΄΄υποδειγματικοί΄΄ ακροατές.

Οι εμπειρικοί αντιμετωπίζουν το αποτυπωμένο σήμα ως φορέα ιδιαιτέρων γι αυτούς παθών,τα οποία δεν είναι υποχρεωτικά συνυφασμένα με το ίδιο το μουσικό περιεχόμενο,αλλά μπορεί να πυροδοτούνται από αυτό.Κάτι τέτοιο συμβαίνει εύκολα και συχνά,από τη στιγμή που δεν υφίστανται απόλυτοι κανόνες ως προς τον τρόπο αντίληψης ενός ηχητικού σήματος.Ως επακόλουθο,επιζητούν μονίμως να ελέγχουν κατά πόσο το αναπαραγόμενο σήμα θ'ανταποκρίνεται πιστά σε προσωπικές ηχητικές εμπειρίες του παρελθόντος.

Οι υποδειγματικοί ακροατές,δεχόμενοι ότι το αποτυπωμένο σήμα δεν δύναται να μεταβληθεί από μόνο του,προσπαθούν να μεταφέρουν την πραγματικότητα στον τόπο του αναπαραγομένου σήματος,εστιάζοντας μάλιστα σ'εκείνες τις πλευρές της πραγματικότητας που θ'αντιστοιχούσαν πιστότερα στις παρεχόμενες περιγραφές από το σύστημα.

Οι πρώτοι αρέσκονται να θεωρούν ότι το βινυλιακό σήμα εκφράζει ένα ΄΄πραγματικό μουσικό γεγονός΄΄.Οι δεύτεροι λαμβάνουν διαφορετικά στοιχεία από μιά βινυλιακή και μιά ψηφιακή αναπαραγωγή,με σκοπό ν'αναπλάθουν συνειδητά διαφοροποιημένες πλευρές της πραγματικότητας ενός μουσικού γεγονότος.

Το ποιοί εκ των δύο παρασύρονται ευκολότερα από Τίμια Ξύλα,Εξκάλιμπερ,Στρογγυλές Τράπεζες,αναζητήσεις Αγίου Δισκοπότηρου,Ναΐτες Ιππότες σχεδιασμού,πανοπλίες αδράνειας,άμεσες κοπές παρουσία του πελάτου και λοιπά φετιχιστικά ανάλογα,επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: There will be Blood...

δηλαδη τι θες ρε Μπουτχια? Να αρχισει αποτομα με 1000 δισκους, υπαρχει κι αυτο το ενδεχομενο αν κληρονομησει τη δισκοθηκη του πατερα η βρει καμια καλη τρυπα στο Μοναστηράκι....

Reaction score
777
Σκοτώνει τη μουσική.
Εώς την απαρχή της πειρατείας οι "μεγάλοι καλλιτέχνες" ζούσαν μια παντελώς σπάταλη ζωή και ο όρος που έχει καθιερωθεί γι αυτό είναι ο "star". Ο στάρ λοιπόν απο τα CD και τις συναυλίες(και απο τις βίζιτες) έβγαζε χρήματα που του έφταναν για πέντε ζωές. Ένα ελάχιστο μέρος αυτών των χρημάτων πήγαινε φυσικά σε επενδύσεις σε στούντιο και εξοπλισμό και ένα τεράστιο μέρος τους σε κότερα στη Μύκονο.

Οπότε δέν καταλαβαίνω γιατί ο πιτσιρικάς πρέπει να δίνει το χαρτζιλίκι του για να αγοράσει ένα ποπ σκουπιδο-δίσκο των REM όταν αυτοί έχουν αποσβέσει πάνω απο 50 φορές την επένδυση τους. Το cd των REM οφείλει να έχει κάτω των 2 ευρώ. Όσο δηλαδή το δίνουν και οι εφημερίδες. Με τα 2 ευρώ μισθώνεται και ο καλλιτέχνης και η αλυσίδα παραγωγής. Μία χαρά.

Δέν καταλαβαίνω γιατί απο τη μία πρέπει να βλέπω τον Χατζηγιάννη με την γκομεν@ρ@ στη Μύκονο και σε πλουσιοπάροχο σπίτι και απο την άλλη να τον ακούω να μυξοκλαίγεται για την πειρατεία. Με ενοχλεί.

Ο Θεοδωράκης επίσης βγήκε και λέει δημόσια να κατεβάσουμε τη δισκογραφία του απο επιλεγμένα σάιτ ετσι ώστε να την έχουμε ως κειμήλιο. Γιατί ο Θεοδωράκης "απόσβεσε" τα δισκάκια του και ζεί τώρα μία αστική ζωή. Έβγαλε και μία γενιά καλλιτεχνών όπως και ο Χατζιδάκις. Ο Χατζηγιάννης απο την άλλη θα μείνει στην Ελληνική μουσική ως ο τίποτας. Ο τύπος που θα μας θυμίζει τα μπραζίλ μαγιό στις παραλίες. Και γι αυτό απαιτεί να κυκλοφορεί με audi tt.
Ο Χατζηγιάννης, η Βανδή και το MTV σκότωσαν την μουσική. Η μπιχλοκουλτούρα που μας πέρασαν μέσα απο τα βλακώδη σόου τους και όχι η πειρατεία...
Τους δίσκους των Beatles τους πλήρωσε ο πατέρας μου το 70. Τους πλήρωσα εγώ σε cd το 2000. Ε η μικρή μου αδερφή ΔΕΝ θα τους πληρώσει 20 ευρώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: There will be Blood...

δηλαδη τι θες ρε Μπουτχια? Να αρχισει αποτομα με 1000 δισκους, υπαρχει κι αυτο το ενδεχομενο αν κληρονομησει τη δισκοθηκη του πατερα η βρει καμια καλη τρυπα στο Μοναστηράκι....
Καλο πουλι ο βατραχος αλλα εχει κουκουτσια.
Σου δινω ασιστ!
Οποία σύμπτωση!Το ίδιο συμβαίνει και με το μυαλό ορισμένων ανθρώπων...:126:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Για την πειρατεία κάποια άποψη;
υπαρχουν στο internet κατι ζορικα παιδια που τα λενε ---UPLOADERS--και εχουν τοσο μα τοσο καλη καρδια που τους αρεσει να μοιραζονται τα αρχεια τους με αλλους.............εγω σαν Βλασης δεν ειναι στο χαρακτηρα μου να προσβαλλω καποιον και ειδικα οταν απλοχερα μου δινει κατι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:116:

Υπαρχει αλλωστε--πειρατεια ---ατελειωτη στην ζωη μας σε τοσους αλλους τομεις που το --giving--σε data ειναι απλα......αστειο!!!!!

Reaction score
3.513
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Μπερδεύτηκα
Δηλαδή αυτός που εχει 50+/- δίσκους να μην αγοράσει ακόμα πικάπ;
Και τους δίσκους τι θα τους κάνει, σουπλά;:204:

Reaction score
2.051

υπαρχουν στο internet κατι ζορικα παιδια που τα λενε ---UPLOADERS--και εχουν τοσο μα τοσο καλη καρδια που τους αρεσει να μοιραζονται τα αρχεια τους με αλλους.............εγω σαν Βλασης δεν ειναι στο χαρακτηρα μου να προσβαλλω καποιον και ειδικα οταν απλοχερα μου δινει κατι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:116:

Υπαρχει αλλωστε--πειρατεια ---ατελειωτη στην ζωη μας σε τοσους αλλους τομεις που το --giving--σε data ειναι απλα......αστειο!!!!!
Kαμία καλή καρδιά δεν έχουν, από αυτά που κάνουν Upload βγάζουν τρελό χρήμα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Μπερδεύτηκα
Δηλαδή αυτός που εχει 50+/- δίσκους να μην αγοράσει ακόμα πικάπ;
Και τους δίσκους τι θα τους κάνει, σουπλά;:204:
Αι γεια σου..........................:116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Kαμία καλή καρδιά δεν έχουν, από αυτά που κάνουν Upload βγάζουν τρελό χρήμα.
Μαρτυριάρη:405:

Reaction score
3.513

Αι γεια σου..........................:116:
Γιατί καλέ;
προσπαθώ να καταλάβω :116:
Hobbit=καλό παιδί με αύρα αλλά κουτό:143:

Reaction score
59
Είναι γνωστό ρε Άλεξ ότι μπερδεύουμε την μουσικοφιλία με τον φετιχισμό. Τόσο στις μουσικές όσο και στα μηχανάκια. Ο άλλος πιο πάνω νιώθει περισσότερο μουσικόφιλος επειδή "αγοράζει", λες και οι άλλοι κλέβουν. Κάποιος άλλος επειδή "δείχνει" τα μηχανάκια του κ.ο.κ.. Πόσοι από τους πικαπάκηδες πιστεύεις ότι είναι πραγματικά μουσικόφιλοι; Κατ' αρχάς το 90% έχουν ελλιπέστατες δισκοθήκες. Αυστηρά ότι βγαίνει σε μελετημένες εκδόσεις από καλές εταιρείες ενώ η μουσική γι αυτούς σταμάτησε όταν σταμάτησαν να τυπώνονται δίσκοι. Και είναι λογικό. Άντε βρες τώρα την δισκογραφία του BB King σε βινύλιο και μάλιστα από αναλογική μήτρα. Από πότε αυτό είναι μουσικοφιλία; Πάνε σε έναν μουσικόφιλο από δαύτους να ακούσεις πχ blues, minimal ή ηλεκτρονική μουσική. Θα βαράς το κεφάλι σου στα ντουβάρια. Αυτοί νομίζουν ότι έγιναν μουσικόφιλοι επειδή αγόρασαν 100 δίσκους jazz και 200 κλασσικής ενώ δεν έχουν ιδέα για κανένα από τα δύο είδη. Έχουν λιώσει τον Χάρυ Μπελαφόντε, τις κρυόκ@λες των test records και το 1812 overture. Άμα δε το εξώφυλλο γράφει πχ sheffield ότι σκ@τά και να 'χει μέσα είναι μουσικάρα. Αν είναι έτσι οι μουσικόφιλοι, εγώ την μισώ την μουσική.

...
Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, φιλόμουσος μπορεί να είναι και κάποιος που δεν έχει ούτε ένα δίσκο, ούτε καν στερεοφωνικό. Το πώς ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ να ακούμε την ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μας μουσική, γούστο και καπέλο μας. Να μας λείπουν τα σχόλια. Όποιος αμφισβητεί τις προτιμήσεις του άλλου, τότε αυτόματα δίδει το δικαίωμα και στον άλλο να τον αμφισβητεί. Αυτό λέγεται στοιχειώδη αρχή δημοκρατίας και λογικής. Λ.Σ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τα βινύλια δεν κοπιάρονται .
Άρα όσοι έχουν βινύλια τα αγοράζουν,είναι καθώς πρέπει και συνεπώς μουσικόφιλοι (δηλαδή φίλοι των μουσικών αφού τους συντηρούν δια των χρημάτων που καταβάλλουν)
Αυτά που λέει ο Αλεξ παραπάνω περί απόσβεσης είναι εκ του πονηρού .
Τι σου φταίει ο Χατζηγιάννης βρε ;Αν βγάλει 3 βινύλια κι αυτός θα μείνει στο Πάνθεον των αθανάτων :137:
Νομίζω πως οι εταιρείες μόλις βρουν ένα αξιόπιστο τρόπο να "κλειδώσουν" τα ψηφιακά αρχεία τα βινύλια θα πάνε νανάκια .
Οι απανταχού παλαιοί βινυλιάδες μάλλον γίνονται παπαγαλάκια των δισκογραφικών εταιρειών εν αγνοία τους ευλογώντας την παλαιά τεχνολογία και τα "ζωντανά ακούσματα"
Άλλο prestige έχουν 3000+ δίσκοι κι άλλο 8 terα σε σκληρούς.Κάντε ένα σύντομο υπολογισμό να δείτε πόσα album είναι τα 8 tera
Για να είμαστε βέβαια ακριβοδίκαιοι οι πικαπάδες ακούν περισσότερο μουσική,βάζουν 1 πλευρά και συνήθως την ακούν όλη εν αντιθέσει με τους ψηφιακούς που συνηθέστερα λιώνουν 3 telecontrol κατ' έτος .
Έφτασε όμως η στιγμή μετά από τόσα λεχθέντα (γραφέντα επι το ακριβέστερον) να μας εξηγήσει ο Βλάσης τι σημαίνει η απειλή...."θα βάλω φωτιά στην Μετρικ μου"
επικαλούμενος μάλιστα αρχαιοπρεπώς γνωστό πικαπολάγνο .:431:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, φιλόμουσος μπορεί να είναι και κάποιος που δεν έχει ούτε ένα δίσκο, ούτε καν στερεοφωνικό. Το πώς ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ να ακούμε την ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μας μουσική, γούστο και καπέλο μας. Να μας λείπουν τα σχόλια. Όποιος αμφισβητεί τις προτιμήσεις του άλλου, τότε αυτόματα δίδει το δικαίωμα και στον άλλο να τον αμφισβητεί. Αυτό λέγεται στοιχειώδη αρχή δημοκρατίας και λογικής. Λ.Σ.
Λουκα......μην ξεχνιεσαι .....η φραση-- Να μας λείπουν τα σχόλια-οχι εδω,οχι σε εναν ιστοτοπο οπου ελευθερα γραφονται αποψεις!!!!
Αυτο αλλωστε αντιτιθεται με τα ανω γραφωμενα σου--Αυτό λέγεται στοιχειώδη αρχή δημοκρατίας---!!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τελικα αυτο θα ειναι το νήμα της χρονιας!!! Θα ζητησω ποσοστά γιατι εχει το ονομα μου στο τιτλο... :116:
Ολοι γραφουν αλλα και πολλοι άλλοι το παρακολουθουν, περιμένοντας....... τη καταιγίδα χαχαχαχα....
Θα ερθει μην ανησυχειτε.... :617::618:

Α ρε Βλασάρα, εχεις κατι ιδεες....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Τελικα αυτο θα ειναι το νήμα της χρονιας!!! Θα ζητησω ποσοστά γιατι εχει το ονομα μου στο τιτλο... :116:
Ολοι γραφουν αλλα και πολλοι άλλοι το παρακολουθουν, περιμένοντας....... τη καταιγίδα χαχαχαχα....
Θα ερθει μην ανησυχειτε.... :617::618:

Α ρε Βλασάρα, εχεις κατι ιδεες....
Αγορι μου.......................:144:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.579

Βρε σεις, ακόμη να ''σκοτωθείτε''; :109:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Συμπεράσματα:

1. Μεχρι 8.000 euro παιρνεις CD (δηλ metric... :116:)
2. Πανω απο 8.000 παιρνεις πικαπ (μαζας για δυναμκά, αναρτησης με μικρη μαζα, για αυξηση της υπνηλίας...:103:)
3. Aντι για πικαπ 80.000 καλυτερα να παρεις Ferrari που δεν ειναι εταιρια του κώλου...
4. Αν εχεις 50 βινυλια, τα δινεις στο Μπουτχια και παιρνεις laptop και DAC...:114:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Συμπεράσματα:

1. Μεχρι 8.000 euro παιρνεις CD (δηλ metric... :116:)
2. Πανω απο 8.000 παιρνεις πικαπ (μαζας για δυναμκά, αναρτησης με μικρη μαζα, για αυξηση της υπνηλίας...:103:)
3. Aντι για πικαπ 80.000 καλυτερα να παρεις Ferrari που δεν ειναι εταιρια του κώλου...
4. Αν εχεις 50 βινυλια, τα δινεις στο Μπουτχια και παιρνεις laptop και DAC...:114:
Καπως ετσι δηλ ..
:619:

Last edited by a moderator:

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Οπότε δέν καταλαβαίνω γιατί ο πιτσιρικάς πρέπει να δίνει το χαρτζιλίκι του για να αγοράσει ένα ποπ σκουπιδο-δίσκο των REM όταν αυτοί έχουν αποσβέσει πάνω απο 50 φορές την επένδυση τους. Το cd των REM οφείλει να έχει κάτω των 2 ευρώ. Όσο δηλαδή το δίνουν και οι εφημερίδες. Με τα 2 ευρώ μισθώνεται και ο καλλιτέχνης και η αλυσίδα παραγωγής.
Εάν πραγματικά γνώριζες το τι έχουν προσφέρει οι REM γενικά και στην μουσική (και όχι μόνο στην βιομηχανία)... δεν θα τους έφερνες σαν παράδειγμα... λίγο προσοχή δεν βλάπτει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7