MARANTZ PM 68

Reaction score
16
Αγορασα πριν λιγες ημερες τον PM 68,καμια ωριτσα που τον εβαλα και τον ακουσα καλος μου φανηκε!Τον εχει καποιος τον ενισχυτη ή τον ειχε παλια?Εψαξα αλλα δεν βρηκα και πολλες πληροφοριες!Στο set μαζι πηρα και το cd 67 SE και ολα μαζι αυτα τα ακουσα με τα ARTEMIS τα οποια επαιζαν καταπληκτικα(αυτα δεν τα πηρα)!Τωρα ψαχνομαι για ηχεια δαπεδου να τα ταιριαξω με τον ΜΑΡΑΝΤΖ ο οποιος εχει 95 watt λεει!Πισω εχει κατι υποδοχες που γραφει PROCESSOR IN&OUT εκει μπορω να συνδεσω equalizer εαν θελω?Τωρα ανοιξα πολλα θεματα αλλα πιο πολυ θελω να μαθω τι ελεγε σαν ενισχυτης τοτε που βγηκε!

Reaction score
725
Απάντηση: MARANTZ PM 68

Φιλε εγω εχω αυτο τον ενισχυτη 8 χρονακια περιπου.Ειναι 155 watt στα 4 ohm,95 watt στα 8 ohm.Τον εχω με 2 ηχεια acoustic research 312HO που ειναι στα 250 watt..Σκεφτομαι να του βαλω και δευτερο ζευγαρι ηχεια στο αλλο καναλι αλλα δε μπορω να αποφασισω τι να κανω....Εσυ εχεις υποψιν σου κανενα ζευγαρι?Για το PROCESSOR IN&OUT ειλικρινα δεν ειμαι σιγουρος..πιθανοτατα για equalizer...

Reaction score
16

Εγω τον ακουω τωρα με κατι BOSTON αλλα τον δοκιμασα με τα KEF C7 και μου ακουστηκε καλυτερα,τα C7 ειναι και 8 Ohm αφου τα θελεις για δευτερο ζευγαρι!

Reaction score
725

Γιατι να βαλω 8 ohm το δευτερο ζευγαρι?4 ohm ειναι καλυτερα,ετσι δεν ειναι?Στο αλλο καναλι θα τα βαλω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Re: Απάντηση: MARANTZ PM 68

Γιατι να βαλω 8 ohm το δευτερο ζευγαρι?4 ohm ειναι καλυτερα,ετσι δεν ειναι?Στο αλλο καναλι θα τα βαλω.
Σε ποιο άλλο κανάλι αναφέρεσαι?
Ο ενισχυτής είναι δικάναλος (δύο κανάλια), δηλαδή ένα το δεξί και ένα το αριστερό.
Από την ίδια έξοδο ενίσχυσης βγάζει γραμμή και για τα ηχεία Α και για τα Β που βλέπεις πίσω.
Δεν έχει διαφορετικές εξόδους.
Αν συνδέσεις δύο ζευγάρια θέλει οπωσδήποτε 8 Ωμ ηχεία όπως σωστά σου είπε ο Chris1978

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
το λοιπον λανσελοτε ...κοψε κανε μετρο απο το ψαρι γιατι τα εφαγα τα παιδακια !!!!!

Κατα του ανεκδοτου ( το οποιο αν δεν γνωριζεις να στο γραψω εχει πολυ πλακα )

Η ισχυς που αναφερεις ειναι ισχυ κορυφης υπολογισμενη κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και συγκεκριμενο χρονο οπερ σημαινει οτι το πραγματικο εκμεταλευσιμο ειναι πολυ πιο κατω και απο την μεση απο αυτο που αναφερεις .

Το συγκεκριμενο μηχανημα ειναι αξιοπρπεστατο αν και υποφερει σε μερικα σημεια μια και ο κατασκευαστης εχει επιλεξει να βαζει τοπικες σταθεροποιησεις διαπσπαρτα παντου . ενα επικυνδυνο σημειο του ειναι ο προενισχυτης του πικαπ και υπαρχουν εκει ναφορες για διαφορα προβληματα πυ κυριως εχουν να κανουν με αστοχεια υλικου και οχι κανονικες βλαβες .

Σε γενικες γραμμες τιμιο και αξιοπρεπες μηχανημα παραγωγης ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
725
Απάντηση: Re: MARANTZ PM 68

Σας ευχαριστω παιδια.Να σας ρωτησω κατι.Αποτι ειδατε εχω αυτο τον ενισχυτη και τα ηχεια acoustic research 312HO 250 watt στα 4 ohm.Για 2ο ζευγαρι ηχεια,τι ηχεια σε watt μου προτεινετε?Αξιζει να βαλω?Θα εχω καποιο αποτελεσμα ή να μεινω μονο με αυτα που εχω?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
αν τα ηχεια σου ηδη ειναι 4 ωμ εκει σταματας ο ενισχυτης αυτος δεν σηκωνει τιποτα αλλο

Reaction score
725

Ευχαριστω για την απαντηση σου.Υπαρχει επισης καποιος τροπος να συνδεσω ενεργο subwoofer στο συστημα που εχω?Κατι ειχα ακουσει για το tape out με μικτη και εκει το subwoofer.
Επισης το processor in out στον marantz τι ειναι?Για ισοσταθμιστη?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Υπαρχει πιθανοτητα να μπορεις απο το processor in out μια και ο σκοπος ειναι το οποιο sub βαλεις να ""ακολουθει "" και την ρυθμιση εντασης απο τον ενισχυτη αν συνδεθει στην εξοδο tape ναι μεν θα δουλευει αλλα δεν θα "ακολουθει" την ρυθμιση εντασης απο το ρυθμιστικο

ΘΑ κοιταξω το σχηματικο και θα σε ενημερωσω \

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
725

Σας ευχαριστω κυριε Σακη Πετροπουλε,με υποχρεωνετε!!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Λυπαμαι αλλα δεν μπορει να γινει η εξοδος processor in out ειναι πριν απο το ρυθμιστικο εντασης οποτε εαν συνδεθεις εκει με οποιοδηποτε τροπο δεν θα μπορεσεις να ρυθμιζεις την ενταση του sub μαζι με την ενταση των υπολοιπων .

Σφαξιμο μονο η crude μεθοδος με εξωτερικο διαιρετη τασης και απομονωσης σε βαρος της ποιοτητας

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
209

Έβγαζε κάτι processors η μαραντζ παλιότερα που τα σύνδεες εκεί, γι' αυτό και η ονομασία. Κάτι περίεργα που μετέτρεπαν τον ενισχυτή σε πεντακάναλο μαζί με τον processor που είχε έξοδο κεντρικού και surround. Dolby prologic εννοείται, αλλά μη φανταστείς τίποτε το σπουδαίο. Ένα κανάλι που το διαιρούσαν σε τρεις εξόδους και έπαιζαν με τη φάση του σήματος, that's all.

Reaction score
725

Στην περιπτωση που το συνδεσω στο tape out και μικτη, λειτουργει?Και ας ρυθμιζω χειροκινητα,ανεξαρτητα την ενταση του sub?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Re: Απάντηση: MARANTZ PM 68

Στην περιπτωση που το συνδεσω στο tape out και μικτη, λειτουργει?Και ας ρυθμιζω χειροκινητα,ανεξαρτητα την ενταση του sub?
Δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, αφού σε κάθε αυξομείωση της έντασης του ενισχυτή θα πρέπει να ρυθμίζεται και η ένταση του υπογούφερ.
Έτσι όμως το αποτέλεσμα πάντα θα διαφέρει, εφόσον δεν θα είναι σταθερή η αναλογία.

Reaction score
725
Απάντηση: Re: Απάντηση: MARANTZ PM 68

Μου προτεινετε αλλη λυση?Γιατι αν δεν υπαρχει,αναγκαστικα θα κανω αυτο με το tape out.Ετσι κι αλλιως δεν αυξομειωνω την ενταση του ενισχυτη σα τρελος...

Reaction score
725

Μου ειχε πει καποιος οτι πρεπει το tape out του ενισχυτη στο μικτη και απο εκει το subwoofer.Μαλλον εννοουσε με αυτο το τροπο να αυξομειωνω την ενταση του sub απο το μικτη.Γινεται να συνδεσω στο tape out απευθειας στο subwoofer?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Φυσικα ...απλα δεν μπορεις καθολου να ρυθμισεις την ενταση του μονο τοπικα απο το ιδιο το sub εαν εχει ρυθμιστικο

Η αλλιως το ανοιγει ενας τεχνικος και κανει μια επεμβαση και σου βγαζει εξοδο για το sub και τελειωνεις δεν μπορω να φανταστω οτι θα ειναι κατι το ιδιαιτερα κοστοβορο...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
725

Γνωριζεις τι συστημα εχω.Μπορεις να μου προτεινεις ενα αξιοπιστο ενεργο subwoofer που να δενει καλα με το υπαρχον συστημα?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.096
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67