Network Players

Reaction score
1.188
Απάντηση: Network Players

Εγω θα ήθελα να προσθέσω το dune hd duo, το οποίο και εχω , κάνει τα πάντα , πλην λήψης αναλογικού ραδιοφώνου , παίζει οτι αρχείο μπορεί να φανταστεί κανείς , σε προσιτή τιμή , απο το αμαζον , αλλά ως dac δεν λέει και πολλά πράματα.Εχει θύρες usb , εχει hdmi, coaxial, optical , 8κάναλη αναλογική , παίρνει και δυο σκληρούς μέσα αν θέλει κάποιος , μπαίνει σε lan μέσω ethernet, kαι βλέπει οτι του ορίσετε να βλέπει στο pc η στον nas , είτε ως folder structure είτε αλλιώς. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως προενισχυτής , παρόλο που έχει volume, η μάλλον λειτουργεί περιορισμένα.
Ποστάρω μόνο και μόνο για την ενημέρωσή σας.
http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players/12
Εδώ στην Ελλάδα έχει 500€ ;
Εξω το βρίσκεις σημαντικά φθηνότερα;

Reaction score
1.188

Είτε χρειάζεται δικτυακός δίσκος NAS με DLNA είτε PC με εγκατεστημένο το Twonky server το οποίο η yamaha δίνει μαζί με το player.

Στις ρυθμίσεις του Twonky server ορίζεις τα folders που έχεις τα μουσικά αρχεία.
Αρα εμένα που οι NAS δίσκοι μου είναι παλιοί και δεν έχουν DLNA server δεν με βολεύει... Θα πρέπει να έχω αναμμένο το PC.
Αν είναι να έχω αναμμένο το PC τότε τι τους θέλω τους NAS δίσκους; Θα μπορούσα να παίρνω από τον εσωτερικό δίσκο του PC.

Το Dune που προτείνει ο Μάρκου φαίνεται να είναι καλή λύση.
Ξέρει κανείς να μάς πει με βεβαιότητα ποιο άλλο player μπορεί να βλέπει folder structure ΧΩΡΙΣ την ανάγκη DLNA server;

Reaction score
122

Το Dune φαίνεται πάρα πολύ καλό για home cinema.

Για hi-fi χρήση νομίζω ότι θα είναι καταλληλότερο ως transport. Και με αυτή τη χρήση θέλει dac (και οθόνη). Νομίζω είναι κάπως ακριβό εαν χρησιμοποιηθεί μόνο έτσι.

Reaction score
30.036

Υπάρχει και το Dune HD Max με Blu Ray drive στην θέση του ενός σκληρού απ΄ ότι βλέπω....
Σωστά , αν σου λείπει blu ray player ναι.
Η αλήθεια είναι οτι και εγω το πήρα για hc, αλλά το χρησιμοποιώ αρκετά και ως internet radio, αλλά και ψς media player , τον πιο πολύ καιρό.
Η άλλη αλήθεια επίσης είναι οτι το εχω συνδέσει με ενα monitor 27άρι το οποίο χρησιμοποιώ, ούτως η άλλως , για μουσική και για hc, σαν οθόνη ελέγχου.
Κάνει , θα έλεγα παπάδες , και τελικά ο ήχος του σαν dac δεν είναι προς απογοήτευση. Αν υπάρχει ενα παλιό μόνιτορ για να βλέπει κανείς τα μενου κλπ είναι οτι καλύτερο.

Reaction score
30.036

Το Dune φαίνεται πάρα πολύ καλό για home cinema.

Για hi-fi χρήση νομίζω ότι θα είναι καταλληλότερο ως transport. Και με αυτή τη χρήση θέλει dac (και οθόνη). Νομίζω είναι κάπως ακριβό εαν χρησιμοποιηθεί μόνο έτσι.
Κοίτα , όπως έγραψα και στο προηγούμενο πόστ , εγω το πήρα αρχικά για hc, αλλά στην πορεία το χρησιμοποιώ πιο πολύ σαν music streamer. Οπως είπα η οθόνη για μένα είναι απαραίτητη , λόγω αποστάσεως και ηλικίας. Ομως κάνει τα πάντα , δεν του λείπει κάτι βασικό , η έστω εξεζητημένο , και ως dac μια χαρά είναι , με την προυπόθεση οτι δεν του ζητάς τις αέρινες υψηλές ή τις υγρές μεσαίες ή την λεγόμενη τρισδιάστατη στερεοφωνική εικόνα. Χωρίς να το εχω συγκρίνει Α-Β με κάποιο άλλο dac δεν μπορώ να πω . Πάντως οτι άλλο και να έπαιρνα απ media player to monitor , πάντα θα το ήθελα. Τώρα αν το βρίσκεις ακριβό , τι να σου πω? δεν ξέρω. Εγω όταν το πήρα είχα και dac και μόνιτορ. Αρα για μένα ήταν μονόδρομος, home cinema, media music player.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Dune MAX +DacMagic (συνδεση xlr)+οθονουλα τιβι 7" = ολοκληρωση καθε ηχοεικονικης απαιτησης!

Reaction score
122

Κοίτα , όπως έγραψα και στο προηγούμενο πόστ , εγω το πήρα αρχικά για hc, αλλά στην πορεία το χρησιμοποιώ πιο πολύ σαν music streamer. Οπως είπα η οθόνη για μένα είναι απαραίτητη , λόγω αποστάσεως και ηλικίας. Ομως κάνει τα πάντα , δεν του λείπει κάτι βασικό , η έστω εξεζητημένο , και ως dac μια χαρά είναι , με την προυπόθεση οτι δεν του ζητάς τις αέρινες υψηλές ή τις υγρές μεσαίες ή την λεγόμενη τρισδιάστατη στερεοφωνική εικόνα. Χωρίς να το εχω συγκρίνει Α-Β με κάποιο άλλο dac δεν μπορώ να πω . Πάντως οτι άλλο και να έπαιρνα απ media player to monitor , πάντα θα το ήθελα. Τώρα αν το βρίσκεις ακριβό , τι να σου πω? δεν ξέρω. Εγω όταν το πήρα είχα και dac και μόνιτορ. Αρα για μένα ήταν μονόδρομος, home cinema, media music player.
Εαν κάποιος το θέλει για hc και γενική χρήση είναι μια χαρά, άνετα θα το επέλεγα. Μόνο για μουσική θα προτιμούσα κάτι πιο εξειδικευμένο, λ.χ περίπου στα ίδια χρήματα το pioneer n-30.

Reaction score
403

Squeezebox touch το οποίο εχει οθόνη +iPhone iPad android app.
Και για τους απαιτητικούς +ενα dac και τροφοδοτικο.
Και ενα popcorn, dune για τις ταινίες.

Reaction score
5.621
Re: Απάντηση: Network Players

To Squeezebox Touch προτείνεται όμως μόνο εφόσον υπάρχει υπολογιστής ανοιχτός ή (καλύτερα) NAS, ώστε να τρέχει εκεί ο squeezebox server.

Reaction score
403
Απάντηση: Re: Απάντηση: Network Players

To Squeezebox Touch προτείνεται όμως μόνο εφόσον υπάρχει υπολογιστής ανοιχτός ή (καλύτερα) NAS, ώστε να τρέχει εκεί ο squeezebox server.
Ορθη παρατηρηση αλλα είναι και αυτονόητη μιας και ο τίτλος είναι Network player.

Reaction score
1.188

Σωστά , αν σου λείπει blu ray player ναι.
Η αλήθεια είναι οτι και εγω το πήρα για hc, αλλά το χρησιμοποιώ αρκετά και ως internet radio, αλλά και ψς media player , τον πιο πολύ καιρό.
Η άλλη αλήθεια επίσης είναι οτι το εχω συνδέσει με ενα monitor 27άρι το οποίο χρησιμοποιώ, ούτως η άλλως , για μουσική και για hc, σαν οθόνη ελέγχου.
Κάνει , θα έλεγα παπάδες , και τελικά ο ήχος του σαν dac δεν είναι προς απογοήτευση. Αν υπάρχει ενα παλιό μόνιτορ για να βλέπει κανείς τα μενου κλπ είναι οτι καλύτερο.
Playlists μπορείς να φτιάξεις;
Γιατί στο Turbo-X Oscar που έχω εγώ μπορείς να φτιάξεις playlists MONO με μουσικές από τον δικό του εσωτερικό δίσκο. Τραγούδια από δικτυακούς δίσκους μπορείς μεν να τα ακούσεις κατευθείαν, αλλά όχι να τα επιλέξεις για να τα προσθέσεις σε playlist. Αυτοί οι κινέζοι που έγραψαν το firmware ήθελαν πολλές κλωτσιές! Από 'κει και πέρα υπάρχει η δυνατότητα να ακούσεις τις playlists που έχεις φτιάξει στο foobar και που τις ακούς μέσω του πολύ καλού UPnP/DLNA server που διαθέτει: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_upnp

Οσον αφορά το DAC του Dune αυτό δεν με απασχολεί γιατί έχω DAC στον Accuphase μου οπότε σιγά να μην άκουγα από το δικό του όσο καλό και αν ήταν.
Ούτε η οθόνη με απασχολεί γιατί αυτό τον ρόλο μπορεί να τον παίξει είτε η τηλεόραση είτε μια παλιά παροπλισμένη οθόνη Η/Υ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Το ΜΑΧ δεν ειναι καθολου ευελικτο σε διαχειριση αρχειων (ο λογος που σκεφθηκα να το δωσω, αλλα το...μετανοιωσα!)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Η πιο μεγαλη ενοχληση (δεν με ενδιαφερουν οι λιστες) ειναι το οτι, αν θελεις να ψαξεις αλλο αρχειο πρεπει να διακοψεις το τρεχον τραγουδι! Δεν ειναι χαζομαρα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7