Ποδήλατο

Reaction score
209
Απάντηση: Ποδήλατο...

Προς άπαντες: Ποια είναι η γνώμη σας για το BMC Granfondo GF02;

Η κύρια διαφορά του με το Granfondo GF02 Disc, είναι ότι το δεύτερο έχει δισκόφρενα. Ερωτώ: Είναι ουσιώδης διαφορά; Με άλλα λόγια, τι το περισσότερο προσφέρουν τα δισκόφρενα στα road bikes;
Επιπλέον βάρος. :rolleyes:

Κοίταξε, θεωρητικά τα δισκόφρενα είναι καλύτερα ως φρένα. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για υδραυλικά δισκόφρενα όπου ανεξαρτήτως καιρού (βροχής δηλαδή) λειτουργούν απροβλημάτιστα.
Σε απόλυτες συνθήκες κούρσας, αποφεύγονται, γιατί εκεί κάθε γραμμάριο επιπλέον μετράει. Όμως σκέψου ότι λόγω τοποθέτησης παραμένουν πιο μακριά από βρωμιές και λάσπες και συνεπώς έχουν πλεονέκτημα έναντι των κλασικών. Η μικρότερη διάμετρος του δίσκου σε σχέση με τη ζάντα (δηλαδή σαν να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό δισκόφρενο από πλευράς διαμέτρου) αντιπερέρχεται ως μειονέκτημα από τη μεγαλύτερη δύναμη πέδησης που εφαρμόζεται στο δίσκο.
Οι τεχνικοί στο σέρβις μου έχουν πει και για τακάκια που έχουν περισσότερη διάρκεια. αυτό δεν το έχω εξακριβώσει. Αλλά σκεπτόμενος το δικό μου (δεν έχει δισκόφρενα) όπου πρόσφατα συμπλήρωσα 2500 χλμ, και τα τακάκια θέλουν άλλαγμα, μάλλον ισχύει.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.486

Spitfire, thanks man.

Άρα, η ικανότητα πέδησης των δισκόφρενων σε road bike είναι καλύτερη από αυτήν των κλασσικών φρένων, σωστά; Εάν όντως είναι έτσι, η διαφορά είναι όντως αντιληπτή; Ρωτάω συγκεκριμένα για road bikes, επειδή στα mountain bikes ξέρω πότε κάνουν διαφορά και πότε όχι.

Για όσους δεν πρόσεξαν τα links (π.χ. Zizik:tongue:): BMC Granfondo GF02 και BMC Granfondo GF02 Disc.

wizzy

Reaction score
22.486

Σε τσιγκλάω ρε, για να ασχοληθείς περισσότερο! Καλό το ποδήλατο, αλλά σκέφτομαι ότι για τον σκοπό που το θέλω δεν θα μου κάνει. Για να μην διερωτάσαι, ο σκοπός μου είναι να "καταπίνω" χιλιόμετρα (τουλάχιστον 60-70 κάθε φορά). Ούτε για προπόνηση, ούτε για αγώνες. Pure personal fun με κάθε ποδηλασία.

Αυτό που προτείνεις είναι ότι πρέπει για να πηγαινοέρχομαι δουλειά ή/και για να κόβω βόλτες εντός πόλης, αλλά για αυτόν τον σκοπό, έχω ήδη.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789

Η κύρια διαφορά του με το Granfondo GF02 Disc, είναι ότι το δεύτερο έχει δισκόφρενα. Ερωτώ: Είναι ουσιώδης διαφορά; Με άλλα λόγια, τι το περισσότερο προσφέρουν τα δισκόφρενα στα road bikes;
Τα δισκόφρενα στα ποδήλατα δρόμου είναι η καινοτομία που θέλουν να κάνουν μόδα οι εταιρείες. Ως τώρα είχαμε την προσθήκη περισσότερων ταχυτήτων κάθε 3-4 χρόνια (έχουμε φτάσει στις 22) και τη μετάβαση στις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αλλαγές ταχυτήτων με μεγάλη ακρίβεια και στιγμιαία απόκριση ( και με πολύ μεγάλη διαφορά τιμής...).

Η μεγάλη ώθηση στα δισκόφρενα θα δοθεί αν η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας UCI επιτρέψει τη χρήση τους στους αγώνες. Απ' όσο ξέρω, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2014-15. Αυτό δεν έχει εμποδίσει αρκετούς κατασκευαστές να έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους.

Τα +,- πολύ περιληπτικά:

ΥΠΕΡ

* Πιο "σωστό" και προοδευτικό φρενάρισμα με καλύτερη αίσθηση.
* Αποφυγή προβλημάτων με τις επιφάνειες τριβής των στεφανιών ιδιαίτερα στους carbon τροχούς (μειωμένη πέδηση, υπερθέρμανση, πτώση απόδοσης στη βροχή).

ΚΑΤΑ

* Αυξημένο βάρος
* Αύξηση αεροδυναμικής αντίστασης
* Περισσότερες πιθανότητες τραυματισμών σε ομαδικές πτώσεις από τις δισκόπλακες.

Το Grandfondo GF02 Disc δεν είναι ποδήλατο δρόμου αλλά Cyclocross. Εκεί ήδη επιτρέπεται η χρήση των δισκόφρενων. Η γεωμετρία του πλαισίου είναι εντελώς διαφορετική όπως και οι τροχοί.

Το άλλο Grandfondo GF02 είναι δρόμου και φοράει την ηλεκτρονική Shimano Ultegra.

Στη θέση σου δεν θα έπαιρνα αυτή τη στιγμή κουρσάκι με δισκόφρενα. Πρώτα πρέπει να θεσπιστούν τα στάνταρ από την ομοσπονδία για να υπάρξει μία γενική γραμμή πλεύσης στους κατασκευαστές πλαισίων και φρένων. Το GF02 είναι πολύ καλή επιλογή. Πες μας και την τιμή που στο δίνουν! :cool:

wizzy

Reaction score
22.486

@xfader: Ευχαριστώ για την απάντηση! Τιμή για το GF02 θα μάθω εντός της εβδομάδας - αν και η αγορά προγραμματίζεται για πολύ αργότερα, θα μάθω τιμή για να έχω μια ένδειξη και μάλλον θα ζητήσω τιμή και για τις τέσσερις εκδόσεις (Utlegra Di2, Sram Red, Ultegra, 105)

wizzy

Reaction score
22.486

Σήμερα, που λέτε, ο Μάιος έχει 15. Κάθε 15η Μαΐου, διοργανώνεται σε παγκόσμια κλίμακα η Ποδηλασία της Σιωπής. Αναμίχθηκα στην διοργάνωση και στην προώθηση της εκδήλωσης στη Λευκωσία, οπότε λέω σήμερα το πρωί "ας πάω με το ποδήλατο δουλειά και μετά να πάω κατευθείαν στην ποδηλασία". Ανεβαίνω που λέτε στο ποδήλατο κάνω 4-5 χιλιόμετρα και λίγο πριν έναν κυκλικό κόμβο, ενώ κινούμουν στην αριστερή λωρίδα, ένα αυτοκίνητο από τη δεξιά επιχείρησε να μπει στην αριστερή (θυμηθείτε, στην Κύπρο οδηγάνε ανάποδα) και ιδού το αποτέλεσμα:

Φωτογραφία0019.jpg Φωτογραφία0018.jpg Φωτογραφία0021.jpg

Είμαι καλά (πρόλαβα και πετάχτηκα από το ποδήλατο πριν να σταματήσει το αυτοκίνητο, αλλιώς, κρίνοντας από τη θέση της σέλας, μπορεί να μην είχα δεξί πόδι τώρα), δεν χτύπησα, ο οδηγός καλέσε αμέσως την ασφαλιστική του, γενικά όλα εντάξει. Μάλιστα, δίνοντας μου το τηλέφωνό του, μου είπε ότι εάν δεν με πάρει τηλέφωνο η ασφαλιστική του εντός 2 ημερών (όπως υποσχέθηκαν) για να πάρω την επιταγή αποζημίωσης, να τον ενημερώσω για να τους τα "χώσει". Επίσης, είπε στην ασφαλιστική του ότι "ο άνθρωπος" (εγώ) "δεν έχει αυτοκίνητο και πηγαινοέρχεται στη δουλειά του με το ποδήλατο, μην διανοηθείτε να τον ταλαιπωρήσετε"!

Απλά, δεν έχω ποδήλατο πλέον και δεν ήμουν σε φάση να πάρω άλλο την παρούσα χρονική περίοδο...

(άντε τώρα να πείσω τη σύζυγο να με αφήσει να ανέβω ξανά σε ποδήλατο...:whistling:)

Reaction score
118

Είσαι καλά κι αυτό μετράει ! Εύχομαι να σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω έτσι ώστε το καινούργιο να είναι καλύτερο από το παλιό. Κουράγιο ..

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Όχι ρε φίλε!!!!

Φτου φτου να' σαι πάντα όρθιος!!!!

Reaction score
11.759
Πωπω τι έγινε στα καλά καθούμενα! Ευτυχώς ο οδηγός είχε καλή συμπεριφορά, γιατί αν είχε γίνει το ίδιο στην Ελλάδα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789

Φτηνά τη γλύτωσες!

Όποτε μπορείς πάρε καινούργιο γιατί έτσι όπως στο έκανε δεν παίρνει επισκευή.
Άσε που νομίζω ότι η φάση ήταν στημένη για να πείσεις τη σύζυγο ότι χρειάζεσαι επειγόντως ένα BMC... :whistling:

wizzy

Reaction score
22.486

[...] Άσε που νομίζω ότι η φάση ήταν στημένη για να πείσεις τη σύζυγο ότι χρειάζεσαι επειγόντως ένα BMC... :whistling:
Γαμώτο....κάποιος με κατάλαβε....! Ευτυχώς που η σύζυγος δεν διαβάζει το forum...!:rofl:

Πλάκα πλάκα, την Παρασκευή σκόπευα να ρωτήσω τις τιμές που λέγαμε σε προηγούμενα posts για τα BMC και σήμερα έτυχε αυτό! :angel:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789

Τι άλλο να περιμένεις από hi-endά... :biggrin:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Φτηνά τη γλύτωσες!

Όποτε μπορείς πάρε καινούργιο γιατί έτσι όπως στο έκανε δεν παίρνει επισκευή.
Άσε που νομίζω ότι η φάση ήταν στημένη για να πείσεις τη σύζυγο ότι χρειάζεσαι επειγόντως ένα BMC... :whistling:
Γαμώτο....κάποιος με κατάλαβε....! Ευτυχώς που η σύζυγος δεν διαβάζει το forum...!:rofl:

Πλάκα πλάκα, την Παρασκευή σκόπευα να ρωτήσω τις τιμές που λέγαμε σε προηγούμενα posts για τα BMC και σήμερα έτυχε αυτό! :angel:
Χμμμμ,νομίζω οτί κάπου ότι υπάρχει φωτό του Μ(π)αγιάτικου με διπλοκαμπινο.:biggrin:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Σε τσιγκλάω ρε, για να ασχοληθείς περισσότερο! Καλό το ποδήλατο, αλλά σκέφτομαι ότι για τον σκοπό που το θέλω δεν θα μου κάνει. Για να μην διερωτάσαι, ο σκοπός μου είναι να "καταπίνω" χιλιόμετρα (τουλάχιστον 60-70 κάθε φορά). Ούτε για προπόνηση, ούτε για αγώνες. Pure personal fun με κάθε ποδηλασία.

Αυτό που προτείνεις είναι ότι πρέπει για να πηγαινοέρχομαι δουλειά ή/και για να κόβω βόλτες εντός πόλης, αλλά για αυτόν τον σκοπό, έχω ήδη.
Τα 60-70 χιλιόμετρα βγαίνουν με οποιοδήποτε ποδήλατο trekking των 350 ευρώ και χαλαρά.

Αν πας σε τέτοιο ποδήλατο έχεις άλλες βλέψεις. Brevet των 200 χιλιομέτρων ή και αγώνες.
Συνήθως, χρειαζόμαστε για τις ανάγκες μας ένα προϊόν Α κόστους και επιλέγουμε κάτι πολύ ακριβότερο για ψυχολογικούς και μόνο λόγους.
Με ένα fitness των 800 ευρώ είσαι κάτι παραπάνω από καλυμένος για αποστάσεις των 100 χιλιομέτρων.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
εγω εχω να δηλωσω οτι προσφατα αγορασα το ORBEA aqua T3 και εχουν πιαστει γαμπες και οχι μονο... η προηγουμενη σελα σε σχεση με αυτη ηταν πολυθρονα...

παιζει μια αλλαγη σελας να δωσει λυση ή ειναι απλα θεμα συνηθειας με το καιρο ???

help μπας και σωσω τα οπισθια μου!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Θα συνηθίσεις μόλις γράψεις χιλιόμετρα.
Όσο ποιο σκληρή είναι μία σέλα, τόσο καταλληλότερη είναι για πολλά χιλιόμετρα, όσο παράδοξο και αν ακούγεται.

Δεν αναφέρω το ποδηλατικό παντελονάκι γιατί το θεωρώ αυτονόητο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

εγω εχω να δηλωσω οτι προσφατα αγορασα το ORBEA aqua T3 και εχουν πιαστει γαμπες και οχι μονο... η προηγουμενη σελα σε σχεση με αυτη ηταν πολυθρονα...

παιζει μια αλλαγη σελας να δωσει λυση ή ειναι απλα θεμα συνηθειας με το καιρο ???

help μπας και σωσω τα οπισθια μου!!!
Όπως σου είπε και ο Πέτρος θα συνηθίσεις. Αν τώρα περάσει ένας μήνας και οι ενοχλήσεις συνεχίζουν, τότε το ξανασυζητάμε.
Αν το προηγούμενο ποδήλατο σου δεν ήταν δρόμου είναι λογικό να δυσκολεύεσαι στην προσαρμογή λόγω διαφορετικής γεωμετρίας.

Reaction score
118

Καλησπέρα,
Θα μπω αμέσως στο θέμα. Χρειάζομαι λάστιχα για το διπλής ανάρτησης MTB μου. Θα πρέπει να είναι λάστιχα μπαλαντέρ. Οι διαδρομές μου είναι κυρίως πόλης, λακκούβες, πεζοδρόμια, χωματόδρομοι και κάποιες εκτός δρόμου με χαλίκι, πολύ χώμα κλπ.
Θέλω να κρατάει καλά στην άσφαλτο, να είναι γρήγορο αλλά και ήσυχο. Tubeless ready, κάτω από 500 γραμμάρια, 26x2.10 ή 2.00.

Θέλω ν αντικαταστήσω τα Schwalbe Racing Ralph http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte/mtb/produkt/?ID_Produktgruppe=41&ID_Produkt=177 που έχω τώρα με ελαστικά κοντά στα χαρακτηριστικά τους αλλά με λίγο καλύτερη συμπεριφορά σε ελιγμούς και κλειστές στροφές στην άσφαλτο.
Αν κάποιος έχει εμπειρία με κάποιο τέτοιο ελαστικό ας το μολογίσει τώρα αμέσως .. :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster