Περί βάσεων...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απάντηση: Περί βάσεων...

Να πω ένα παράδειγμα για να εξηγήσω την οπτική μου στο θέμα των "βελτιωτικών" .
Τα λεφτά μου φτάνουν να πάρω ένα αυτοκίνητο μετ/σμενο 5ετίας 1400 κε.
Δεν με ικανοποιεί το φρενάρισμα του και αγοράζω αγωνιστικά μαρκούτσια .
Σταματάω μεν αλλά γλυστράω οπότε βάζω ζαντολάστιχα μεγαλύτερης διάστασης .
Πατάω καλά αλλά πλέον έχω χάσει ιπποδύναμη λόγω αυξημένων τριβών .
Το τουρμπίζω αλλά πλέον χρειάζομαι αμορτισέρ και ελατήρια .
Και πάει λέγοντας.........καταλήγοντας το αμαξάκι που πήρα 5000 να έχει αξεσουάρ και βελτιώσεις 7000 επάνω του.
Πόσο μ@λ@κ@ς είμαι και δεν αγόραζα ένα καινούργιο σύγχρονο καλύτερο αυτοκίνητο ;:thumbsdown:
Ξέρω ...ξέρω και στο καινούργιο θα μου πει ο Κοτσίδης μπορείς να βάλεις καλύτερα λάστιχα κλπ κλπ κλπ
Θα απαντήσω...θα έπαιρνα το μεγαλύτερο μοντέλο :wink:
Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο στην παραπάνω παραβολή.

Απλώς δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο νήμα.
Γιατί τα "αγωνιστικά μαρκούτσια" είναι χωρίς κόστος.
Οι γρανίτες θα είναι φρι οφ τσαρτζ. Σο γουάι νοτ?

Αντε, θα πληρώσω 20 ευρώ τα σορμποθανοποδάρια.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Φυσικα κ καλυτερο θα ηταν να παιρναμε καλυτερο μηχανημα με τα ιδια χρηματα που θα διναμε για βασεις κλπ, δε το συζητω.
Το πρόβλημα είναι το τι εστί καλύτερο μηχάνημα .
Οπότε πάμε στον καλύτερο ήχο ,πως αυτός ορίζεται και πως προσεγγίζεται ....
σας αφήνω στον Κόγια .

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.588
μα εδω δε συζηταμε ποιο ειναι καλυτερο μηχανημα, ουτε περιμενουμε να το μαθουμε.
Ουτε το τι εχει καλυτερο ηχο.

Για στηριξη κ βασεις μιλαμε, απλα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Ενα ντακ λοιπόν τι χρειάζεται ,γείωση η απομόνωση ;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

Βασικά σας ερωτώ διότι ένας πολύ καλός μου φίλος έχει την δυνατότητα να μου φτιάξει βάσεις από γρανίτη με μηδενικό κόστος.
Οπότε σκέφθηκα, why not?

Μάλιστα, να σας πώ πως τα δικά μου μηχανήματα πατούν όλα πάνω σε ξύλινο έπιπλο.

Οπότε με το φτωχό μου μυαλό φαντάστηκα πως όντως μπορεί να κάνει κάποια δουλειά ο γρανίτης μεταξύ μηχανημάτων και ξύλου.
Εμ, βλέπεις ότι είσαι τελείως άσχιετος; Απορώ δηλαδή πώς δεν σε έχει μπανάρει ακόμα ο zizik! Λοιπόν, άκου να μαθαίνεις.

ΔΕΝ θα πας στον καλό σου φίλο να σου κόψει γρανίτες, θα πας σε μαγαζί αγνώστου, και μακριά από το σπίτι σου. Εκεί θα διαλέξεις τον ακριβώτερο και πιο γυαλιστερό γρανίτη και βεβαίως θα του πεις να σου κόψει τα ανάλογα κομμάτια, στις διαστάσεις που θέλεις. Επίσης, επειδή το κόντρα που αφήνει ο τροχός είναι άσχημο στο ανθρώπινο μάτι - ιδίως το γυναικείο, θα του πεις να σου τους μπιζουτάρει και να γυαλίσει τα φάλτσα. Αν το κόστος τους σου φανεί έστω και ανεπαίσθητα λογικό, θα του αφήσεις οπωσδήποτε γενναίο πουρ-μπουάρ, όχι 5 ευρώ και μλκίες. Πάει αυτό. Πάμε τώρα στη μεταφορά.

ΔΕΝ θα τους κουβαλήσεις με το αυτοκίνητο. Θα τους κουβαλήσεις έναν - έναν με το ποδήλατο, το κομμάτι παραμάσχαλα και το άλλο χέρι στο τιμόνι. Αν παρ' ελπίδα κάποιο κομμάτι είναι ελαφρύ και δεν θα σου ξεράνει το χέρι στο κουβάλημα, θα το πετάξεις και θα παραγγείλεις άλλο, στις ίδιες οριζόντιες διαστάσεις, αλλά πιο χοντρό, πιο βαρύ. Αφού τους κουβάλησεις όλους, θα πρέπει να μετρήσεις το χέρι σου που τους κουβαλούσε, το οποίο θα πρέπει απαραιτήτως να έχει μακρύνει τουλάχιστον 5 πόντους, και να σε πονάει μια βδομάδα. Αν δεν, πέτα τους γρανίτες και παράγγειλε άλλους, ακόμα πιο χοντρούς.

Πάμε τώρα στο στήσιμο. Οι γρανίτες δεν μπαίνουν όπως νά' ναι κι ό,τι ώρα νά' ναι, άσχιετε. Θα τους στήσεις βράδι, τη συνοδεία ανάλογης μουσικής υπόκρουσης. Διονυσίου, Καζαντζίδης, Πουτσίνι, Rolling Stones και τα τοιαύτα δεν παίζουν - μην το προσπαθήσεις καν. Πρέπει να βάλεις στη σιντιέρα τη σωστή υπόκρουση, κανένα δισκάκι απ' αυτά που ακούν οι ξινοί κρυόκωλοι, jazz δηλαδή - αλλά όχι οποιαδήποτε jazz. Δηλαδή, για να καταλάβεις, αν βάλεις χορευτική jazz, swing και τέτοια, το στήσιμο δεν θα είναι σωστό. Όσο πιο κρυόκωλα και ξινά κομμάτια βάλεις να παίζουν, τόσο καλύτερο θα είναι το ματσάριζμα με τα μηχανήματα. Βάλε Miles Davis ή ακόμα καλύτερα John Coltrane και θα είσαι μια χαρά.

Αυτό ήταν! Βασικά να θυμάσαι, πως όσο περισσότερο σου κοστίσουν οι γρανίτες σε κόπο και -κυρίως- χρήμα, τόσο πιο καλά θα "παίζουν". Δεδομένου, δε, πως έχεις γραφτεί και στο α-βε-κλυμπ, απορώ δηλαδή πώς δεν το έχεις κάνει ακόμα, και πώς σ' ανέχονται εκεί μέσα χωρίς το σύστημά σου να έχει καλή "στήριξη". Για να μη το ξεχάσω, βάλε γρανίτη και κάτω από το mouse pad, θα δεις "μεγάλη διαφορά".

Επιπροσθέτως, αν δεις πουθενά καμιά σοβαρή τεκμηρίωση επί του θέματος, να την προσπεράσεις πάραυτα, πετάγοντας τη γνωστή, στερεότυπη ατάκα, "εξυπνάδες από κουφούς που το παίζουν ξερόλες". Βεβαίως, εδώ μέσα υπάρχουν καναδυό άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά για έννοιες αρρήκτως συνδεδεμένες με το θέμα, σκληρότητες, μάζες, δυνάμεις, ιδιοσυχνότητες, επιταχύνσεις, κυμματώσεις, δ, 2π, Q και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα, αλλά βαριούνται ν' ασχοληθούν - βασικά δε βαριούνται, κότες είναι.

Άντε, βάλε τους γρανίτες, άστους να στρώσουν κανένα μήνα, και μετά πες μας την εμπειρία σου...

Reaction score
30.452
Απάντηση: Re: Περί βάσεων...

υπερβολες ?
ελα να σου δανεισω κανενα κωνο η κανενα ραφι και μετα ξαναγραφεις ...
Πρωτού βιαστείς να πείς το οτιδήποτε, ρώτα τον argi, που είχε φέρει κάτι αντικραδασμικά , να τα δοκιμάσει στα μηχανήματά μου στο ρακ.
Δεν έκαναν τίποτα , και του έκανε φοβερή εντύπωση.
Δεν χρειάζεται τίποτα απολύτως το συγκεκριμένο ρακ.
Πέρα απο αυτό, δε λεω οτι κάποια άλλα δεν χρήζουν βελτίωσης , αλλά οι διαφορές είναι τόσο μικρές και σχεδόν μη ακουστές που δεν αξίζει τον κόπο να σχοληθεί κανείς.
Αν θέλεις σώνει και καλά να βελτιώσεις κάτι χαλώντας λεφτά , βελτίωσε το χώρο σου.

Οσο για τους κώνους και τα ράφια Μάκη , δεν ψήνομαι.Αφήνω εσένα να γράφεις που πιστεύεις σ"αυτά. Εγω δεν.

Gojakla

Reaction score
7.494

Εμ, βλέπεις ότι είσαι τελείως άσχιετος; Απορώ δηλαδή πώς δεν σε έχει μπανάρει ακόμα ο zizik! Λοιπόν, άκου να μαθαίνεις.

ΔΕΝ θα πας στον καλό σου φίλο να σου κόψει γρανίτες, θα πας σε μαγαζί αγνώστου, και μακριά από το σπίτι σου. Εκεί θα διαλέξεις τον ακριβώτερο και πιο γυαλιστερό γρανίτη και βεβαίως θα του πεις να σου κόψει τα ανάλογα κομμάτια, στις διαστάσεις που θέλεις. Επίσης, επειδή το κόντρα που αφήνει ο τροχός είναι άσχημο στο ανθρώπινο μάτι - ιδίως το γυναικείο, θα του πεις να σου τους μπιζουτάρει και να γυαλίσει τα φάλτσα. Αν το κόστος τους σου φανεί έστω και ανεπαίσθητα λογικό, θα του αφήσεις οιπωσδήποτε γενναίο πουρ-μπουάρ, όχι 5 ευρώ και μλκίες. Πάει αυτό. Πάμε τώρα στη μεταφορά.

ΔΕΝ θα τους κουβαλήσεις με το αυτοκίνητο. Θα τους κουβαλήσεις έναν - έναν με το ποδήλατο, το κομμάτι παραμάσχαλα και το άλλο χέρι στο τιμόνι. Αν παρ' ελπίδα κάποιο κομμάτι είναι ελαφρύ και δεν θα σου ξεράνει το χέρι στο κουβάλημα, θα το πετάξεις και θα παραγγείλεις άλλο, στις ίδιες οριζόντιες διαστάσεις, αλλά πιο χοντρό, πιο βαρύ. Αφού τους κουβάλησεις όλους, θα πρέπει να μετρήσεις το χέρι σου που τους κουβαλούσε, το οποίο θα πρέπει απαραιτήτως να έχει μακρύνει τουλάχιστον 5 πόντους, και να σε πονάει μια βδομάδα. Αν δεν, πέτα τους γρανίτες και παράγγειλε άλλους, ακόμα πιο χοντρούς.

Πάμε τώρα στο στήσιμο. Οι γρανίτες δεν μπαίνουν όπως νά' ναι κι ό,τι ώρα νά' ναι, άσχιετε. Θα τους στήσεις βράδι, τη συνοδεία ανάλογης μουσικής υπόκρουσης. Διονυσίου, Καζαντζίδης, Πουτσίνι, Rolling Stones και τα τοιαύτα δεν παίζουν - μην το προσπαθήσεις καν. Πρέπει να βάλεις στη σιντιέρα τη σωστή υπόκρουση, κανένα δισκάκι απ' αυτά που ακούν οι ξινοί κρυόκωλοι, jazz δηλαδή - αλλά όχι οποιαδήποτε jazz. Δηλαδή, για να καταλάβεις, αν βάλεις χορευτική jazz, swing και τέτοια, το στήσιμο δεν θα είναι σωστό. Όσο πιο κρυόκωλα και ξινά κομμάτια βάλεις να παίζουν, τόσο καλύτερο θα είναι το ματσάριζμα με τα μηχανήματα. Βάλε Miles Davis ή ακόμα καλύτερα John Coltrane και θα είσαι μια χαρά.

Αυτό ήταν! Βασικά να θυμάσαι, πως όσο περισσότερο σου κοστίσουν οι γρανίτες σε κόπο και -κυρίως- χρήμα, τόσο πιο καλά θα "παίζουν". Δεδομένου, δε, πως έχεις γραφτεί και στο α-βε-κλυμπ, απορώ δηλαδή πώς δεν το έχεις κάνει ακόμα, και πώς σ' ανέχονται εκεί μέσα χωρίς το σύστημά σου να έχει καλή "στήριξη". Για να μη το ξεχάσω, βάλε γρανίτη και κάτω από το mouse pad, θα δεις "μεγάλη διαφορά".

Επιπροσθέτως, αν δεις πουθενά καμιά σοβαρή τεκμηρίωση επί του θέματος, να την προσπεράσεις πάραυτα, πετάγοντας τη γνωστή, στερεότυπη ατάκα, "εξυπνάδες από κουφούς που το παίζουν ξερόλες". Βεβαίως, εδώ μέσα υπάρχουν καναδυό άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά για έννοιες αρρήκτως συνδεδεμένες με το θέμα, σκληρότητες, μάζες, δυνάμεις, ιδιοσυχνότητες, επιταχύνσεις, κυμματώσεις, δ, 2π, Q και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα, αλλά βαριούνται ν' ασχοληθούν - βασικά δε βαριούνται, κότες είναι.

Άντε, βάλε τους γρανίτες, άστους να στρώσουν κανένα μήνα, και μετά πες μας την εμπειρία σου...
ΓΟΥΙΛ ΝΤΟΥ ΕΞΑΚΤΛΥ ΔΕ ΑΜΠΟΒς!

Και θα σας πώ... :biggrin:

Reaction score
30.452
Απάντηση: Re: Περί βάσεων...

αντε, αρχισαμε παλι τις εξυπναδες? οσοι δεν θελετε, η δεν ακουτε, απλα μην ασχολειστε η μη βαζετε.
αφηστε τους υπολοιπους ομως..
Γιατί βρε Γιάννη ? .

Δεν αρχίσαμε καμιά εξυπνάδα η κακία. Απλά , εγω τουλάχιστον εξέφρασα την γνώμη μου.
Δεν είναι κακό να διίστανται οι απόψεις-γνώμες.
Πέρα απο αυτό όμως δεν εχω δει κανένα μηχάνημα να αλλάζει χαρακτήρα , με αλλαγή του τρόπου στήριξης. Με εξαίρεση ίσως το πικάπιον μου το οποίο όταν εδράσθη σε γρανίτη δε μου άρεσε και τον έβγαλα . Τώρα εκτελεί χρέη ανύψωσης στο κεντρικό μου ηχείο . Δεν έβρισκα τόσο λεπτό 2 πόντους ξύλο.

Reaction score
8.905

Αντωνάκη μην ξεχάσεις να βάλεις και τις μαγικές "διαχυτικές" πέτρες... και μάλιστα να είναι χρωματιστές, για καλύτερα ηχο-χρωματικά αποτελέσματα... :roflmao:

Reaction score
30.452

Αντωνάκη μην ξεχάσεις να βάλεις και τις μαγικές "διαχυτικές" πέτρες... και μάλιστα να είναι χρωματιστές, για καλύτερα ηχο-χρωματικά αποτελέσματά... :roflmao:

Αντε ρε να διαβάσεις το νόμο του ohm, εσυ. Ασχιετε.:biggrin:

Gojakla

Reaction score
7.494

Αντωνάκη μην ξεχάσεις να βάλεις και τις μαγικές "διαχυτικές" πέτρες... και μάλιστα να είναι χρωματιστές, για καλύτερα ηχο-χρωματικά αποτελέσματα... :roflmao:

Έχω ΚΑΙ τέτοιες ρε κουφάλα(ες)...
Μαζεμένες από μια μαγική παραλία που μια φορά στα 1582 χρόνια περνάει μια σαύρα με 2 πέη και κατουρά κάτω από μια βαλανιδιά 802D ετών.
E, αυτές τις κατουρημένες μου υπέδειξε ένας γνωστός (γνωστού μου), μεγάλος γκουρού, που πάει στην παραλία αυτή πολλά χρόνια... και πήγα και τις μάζεψα.

Στρώνουν όμως τα τελευταία 4 χρόνια.

Θα σας γράψω και γι' αυτές μόλις παραλάβω τα σορμποθονοποδάρια από τον Άγιο Ιμπέυ. :geek:

Reaction score
30.452

Βελανιδιά σε παραλία ρε μόρτη δε γίνεται.
Πάρτο αλλιώς.:biggrin:

Reaction score
1.565

Αν τα σασσί των μηχανημάτων σου τρίζουν όταν παίζει μουσική σίγουρα αξίζει να βάλεις. Αν το έπιπλο τρίζει αλλά τα μηχανήματα δεν, μάλλον τα ποδαράκια τους φτάνουν αλλά αφού είναι τζάμπα βάλτα. Αν δεν τρίζει ούτε το έπιπλο ούτε τα μηχανήματα μην ασχολείσαι. Αλλά μάλλον θα τρίζουν.

Gojakla

Reaction score
7.494

Κοίτα... πέραν της πλάκας τώρα... στο σπίτι δεν τρίζει κάτι όταν παίζει μουσική.
Τουλάχιστον δεν τρίζει τόσο ώστε να το ακούω εγώ.

Οπότε θα βάλω τσι γρανίτες ώστε ψυχολογικά να βελτιώσω τις μεσαίες.

:biggrin:

ΥΓ. Μετά θα δοκιμάσω 2-3 άλλα πραματάκια που συζητάμε με τον κυρΜανώλη69 μας... :tongue:

Reaction score
1.565

τρίζει είναι λάθος λέξη. Πάλλεται εννοώ. Αν ακουμπήσεις το χέρι σου πάνω του.

Gojakla

Reaction score
7.494

τρίζει είναι λάθος λέξη. Πάλλεται εννοώ. Αν ακουμπήσεις το χέρι σου πάνω του.
Δεν το έχω κάνει ποτές.
Θα το κάνω όμως από περιέργεια.

Θενκς... :geek:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid