Δεν ξερω αν ειμαι εκτος θεματος..θα ηθελα βοηθεια...

Reaction score
25
Θα ήθελα την γνώμη σας …
Σχεδόν έχω στήσει 2 διαφορετικά συστήματα ένα για ήχο και ένα για ταινίες.
Τα κομμάτια αποτελούνται από τα εξής
Naim Nait XS
Tannoy Revolution DC6T SE
AVR-X3000 - Denon
Β&W M1 set
DuneHDBase 3D
Μουσική θα παίξει από cd αλλά κυρίως από internet radio και αρκετά mp3 και flac.
Σαν playerστην αρχή είχα στο μυαλό να χρησιμοποιήσω το Duneκαι για να παίζει μουσική από τον Naimαλλά και για ταινίες πάνω στο denonη στην Samsung.Δεν ξέρω αν γίνεται όλα μαζί.
Επίσης σκέφτηκα να πάρω ένα cdplayerκαι ένα DAC (πχ. North star design) γιατον Naim. Στο DACμπορούσα να συνδέσω και το cdκαι το duneη κάποιο laptopστην usb.
Hάλλη σκέψη ήταν κάποιο networkplayerπου έχει και dac(πχ PioneerN-50) και να συνδέσω λαπτοπ η σκληρό δίσκο η το dune?? Και ένα dvd player για cd.?
Βασικά με μπερδεύει το dune.... πως αλλιώς όμως θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω.. να συνδεθεί που και με τι?
Κάθε άποψη δεκτή και σορρυ για το μπερδεμένο μήνυμα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.377

...
Σαν playerστην αρχή είχα στο μυαλό να χρησιμοποιήσω το Duneκαι για να παίζει μουσική από τον Naimαλλά και για ταινίες πάνω στο denonη στην Samsung.Δεν ξέρω αν γίνεται όλα μαζί....
Θεωρητικά γίνεται, δηλαδή να παίζεις ταινία στο Dune, στέλνοντας εικόνα και ήχο στον Denon μέσω της εξόδου HDMI, ή σκέτο ήχο στον Nait όταν παίζεις ήχο, μέσω της εξόδου audio. Εξαρτάται από την υλοποίηση του Dune, οπότε μια ματιά στο manual θα σε διαφωτίσει. Το cd player και ο dac αποκτούν νόημα μόνον εάν δεν σε ικανοποιεί ο ήχος του Dune, και έχεις πολλά (εκατοντάδες) αριπάριστα cd, ε, και βαριέσαι να τα ριπάρεις σε κάποιον δίσκο.

Πάντως, στη θέση σου, και υπό τις άνω συνθήκες, θα έψαχνα όχι cd player, αλλά αποκλειστικά sacd player. Επίσης, τα Revolution είναι δύο δρόμων με δύο γούφερ, οπότε είναι μάλλον 4ωμα και κάτω, και ως εκ τούτου ο Nait είναι ανεπαρκής γι' αυτά, χώρια που χρησιμοποιεί τη λαμαρίνα του πατώματος για ψυγείο, πράγμα που οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα πως δουλεύει σε πολύ φτωχή τάξη ΑΒ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Να σε πω πως "παιζω" με το αδελφακι του δικου σου, το DuneMax:
-Οπτικη στον πολυκαναλο οταν παιζω με hdmi στον προβολεα (οταν....)
-αλλα εδω καιρο η οπτικη παει στο dac magic δια flac κλπ

Reaction score
25
Να σε πω πως "παιζω" με το αδελφακι του δικου σου, το DuneMax:
-Οπτικη στον πολυκαναλο οταν παιζω με hdmi στον προβολεα (οταν....)
-αλλα εδω καιρο η οπτικη παει στο dac magic δια flac κλπ
και .. ευχαριστημενος? βασικα σκεφτομουν να παρω ενα dac και vα βαλω πανω το λαπτοπ η το dune και τελος.. ειναι βαρετη η διαδικασια σηκω αλλαξε cd κλπ.. ασε που ενα cd της προκοπης για ηχο ξεκιναει απο 700 και πανω.. ενω δινεις 600-1000 για dac και τελος. φυσικα κανοντας ολα τα cd 16βιτ flac....klp klp

Reaction score
25

Θεωρητικά γίνεται, δηλαδή να παίζεις ταινία στο Dune, στέλνοντας εικόνα και ήχο στον Denon μέσω της εξόδου HDMI, ή σκέτο ήχο στον Nait όταν παίζεις ήχο, μέσω της εξόδου audio. Εξαρτάται από την υλοποίηση του Dune, οπότε μια ματιά στο manual θα σε διαφωτίσει. Το cd player και ο dac αποκτούν νόημα μόνον εάν δεν σε ικανοποιεί ο ήχος του Dune, και έχεις πολλά (εκατοντάδες) αριπάριστα cd, ε, και βαριέσαι να τα ριπάρεις σε κάποιον δίσκο.

Πάντως, στη θέση σου, και υπό τις άνω συνθήκες, θα έψαχνα όχι cd player, αλλά αποκλειστικά sacd player. Επίσης, τα Revolution είναι δύο δρόμων με δύο γούφερ, οπότε είναι μάλλον 4ωμα και κάτω, και ως εκ τούτου ο Nait είναι ανεπαρκής γι' αυτά, χώρια που χρησιμοποιεί τη λαμαρίνα του πατώματος για ψυγείο, πράγμα που οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα πως δουλεύει σε πολύ φτωχή τάξη ΑΒ...
2 6αρια εχει και ειναι στα 8ohm. και πιστεψε με ακουγεται απιστευτα το σετ... naim , tannoy... ολα γουστα ειναι φυσικα.. αλλα και τι αρεσει στα αφτια μας.. πχ αν δεν επερνα τα tannoy θα επερνα τα aelite 3 που σε σχεση με καπως ακριβοτερα ηχεια που ακουσα ηταν μακραν πιο γεματος ο ηχος τους και ομως μες το forum κανεις δεν τα εχει αναφερει πουθενα τα aelite..... βεβαια καθε συζητηση και προταση σεβαστη και αλλωστε αυτος ειναι ο λογος που γραφουμε στο σιτε εδω

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
και .. ευχαριστημενος? βασικα σκεφτομουν να παρω ενα dac και vα βαλω πανω το λαπτοπ η το dune και τελος.. ειναι βαρετη η διαδικασια σηκω αλλαξε cd κλπ.. ασε που ενα cd της προκοπης για ηχο ξεκιναει απο 700 και πανω.. ενω δινεις 600-1000 για dac και τελος. φυσικα κανοντας ολα τα cd 16βιτ flac....klp klp
Πληρως! Και να το κανεις αυτο που λες! Οσο για εγγραφη των cd σε flac, τωρα που οι σκληροι ειναι παμφθηνοι γραψε τα ατοφια (waw) χωρις μετατροπη

Reaction score
25
Πληρως! Και να το κανεις αυτο που λες! Οσο για εγγραφη των cd σε flac, τωρα που οι σκληροι ειναι παμφθηνοι γραψε τα ατοφια (waw) χωρις μετατροπη
τι dac εχεις?? εγω εχω δει τα εξης αλλα δεν ε εχω ακουσει καποιο μιας και δεν ειχα flac αλλα πολλα πολλα mp3 σε ολες τις ποιοτητες
Arcam ir DAC
Micromega Mydac
Mytek 192 dsd
M2Tech young
Northstar essensio

Y

Yiannis_B

Guest
Γιατί μπρε? :rolleyes:

Y

Yiannis_B

Guest
Γιατι η Φυση ειναι wav και οχι ...lossless:p
Νταξ! με έπεισες, έστειλα mail στους άσχετους του HDtracks, και τους έχεσ@ πατόκορφα. Ούτε ένα wav οι αλήτες! :rolleyes:

Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλες οι εφαρμογές που κατεβάζουμε, έχουν ενσωματωμένο διαολάκι αποσυμπίεσης, Τώρα εξηγείται, γιατί ούλου κουλλλλλάει του πι-σι. Έχουν χαθεί μπιτ στουν θάλαμο αποσυμπιέσεως...:)

Last edited by a moderator:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αλητες ναι ναι ναι!
Στα σοβαρα τωρα: την προτιμηση για εγγραφη σε wav την προτεινα για αρχειακους λογους.

Σημ.: ακουω αποκλειστικα ...hirez!!! οποτε βγαλε συμπερασμα;)

Y

Yiannis_B

Guest
Αλητες ναι ναι ναι!
Στα σοβαρα τωρα: την προτιμηση για εγγραφη σε wav την προτεινα για αρχειακους λογους.

Σημ.: ακουω αποκλειστικα ...hirez!!! οποτε βγαλε συμπερασμα;)
Τι εννοείς?

Και γω θα σου απαντήσω σοβαρά.

1. Το EAC κάνει αυτόματα την μετατροπή σε flac, αν έχεις δηλώσει την διεύθυνση του encoder.

2. Η μετατροπή σε flac, είναι πολύ μικρό μέρος του συνολικού χρόνου ριπαρίσματος.

3. Το έχουμε φτηνούς σκληρούς δεν μπορεί να είναι επιχείρημα, από την στιγμή που για ίδιο μέγεθος δίσκου, έχουμε αποθηκεύσει τουλάχιστον τριπλάσια αρχεία σε flac από ότι σε wav.

4. Οι σύγχρονοι υπολογιστές δεν τραβάνε κανένα ζόρι για την αποσυμπίεση -on the fly- από τα προγράμματα αναπαραγωγής της μουσικής.

5. Έχεις πολύ αυξημένες δυνατότητες taging σε flac, σε σχέση με τα wav.

Κάτι θα ξέχασα, αλλά δεν πράζ...:p γιου γκατ δε πόιντ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Με το ΕΑC εχω κανει απειρες μετατροπες!
Εκεινο για το οποιο οι "φανατικοι' του ειδους αναρωτιουνται ειναι για το αν η μετατροπη γινεται με καλα μηχανηματα κλπ κλπ. Κατι που, μεταξυ μας, σε ιντερνετικα αρχεια ειναι το λιγοτερο κακο.

Βρε συ, υπερ των φλακ ειμαι -ΚΑι για τους λογους που λες!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april