Ερώτηση για τροφοδοτικό που δηλώνει την ασχετοσύνη μου

Το μεγάλο τροφοδοτικό στη συσκευή μου...

• Με πορώνει

Votes: 8 88,9%
  • Με αφήνει αδιάφορο

Votes: 1 11,1%
  • Μου δημιουργεί κράμπες στα χέρια όταν το μετακινώ

Votes: 0 0,0%
  • Δεν έχω μεγάλο τροφοδοτικό και δεν με νοιάζει στην τελική

• (...σαν πολλές επιλογές δεν έχει αυτό το poll?)

• Total voters
    9
Reaction score
1.147
Αυτό ακριβώς, δεν γνωρίζω γιαυτό ρωτάω.
Υπάρχουν λοιπόν dac που έχουν μικρό τροφοδοτικό, υπάρχουν άλλα που έχουν ένα γουρούνι που ίσα-ίσα χωράει στο σασί και υπάρχουν άλλα που είναι usb-powered.
Τι ρόλο παίζει το μέγεθος του τροφοδοτικού στον ήχο του dac αλλά και γενικότερα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Θα αναφέρω γενικότερα τη γνώμη μου για τα τροφοδοτικά των συσκευών ήχου...
Το τροφοδοτικό είναι το σημαντικότερο τμήμα οποιασδήποτε συσκευής αναπαραγωγής ήχου.
Γιατί συμβαίνει αυτό...
Το ηχητικό σήμα στην έξοδο μιας συσκευής ήχου είναι η έξοδος της τροφοδοσίας της, διαμορφωμένης σύμφωνα με το σήμα εισόδου.
Το σήμα εισόδου μπορεί να είναι ή ψηφιακό ή αναλογικό.
Αν λοιπόν η τροφοδοσία δεν είναι αυτή που πρέπει, το φτωχό αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
Τώρα για συσκευές που τροφοδοτούνται από ένα τροφοδοτικούλη ξυριστικής μηχανής ή φορτιστή κινητού ή ακόμα και από τα 5 Volts της USB θύρας ούτε λόγος για υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής!

Reaction score
1.147
ok.
ας πάρουμε ένα παράδειγμα όμως.
Το γνωστό value for money της musical fidelity M1-DAC που κατα γενική ομολογία είναι πολύ καλό (399gbp=465€)
και το νέο dac της emotiva stealth dc-1, εταιρία direct πώλησης, ελπιδοφόρα (499usd=362€)

Μ1 DAC -musical fidelity:

Stealth dc-1 Emotiva:

η διαφορά εδώ πέρα πρέπει να είναι χαοτική, σύμφωνα με τα reviews όμως δεν είναι.
Προφανώς και δεν ορίζει μια ολόκληρη συσκευή το μέγεθος του τροφοδοτικού, παίζουν και άλλα όπως το τσιπ, πυκνωτές, opamp κτλ, αλλά η παραπάνω σύγκριση με μπερδεύει. Τι παίζει εδώ?

Reaction score
1.147
Παρεμπιπτόντως..το καλύτερο ταμπούρο το άκουσα στα ηχεία σου. Πολύ ωραίος! :drinks:

Reaction score
7.194
o emotiva ομως ειναι και αναλογικος προενισχυτης αλλα και ενισχυτης ακουστικων,δεν ειναι καθαροαιμο dac.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
ok.
ας πάρουμε ένα παράδειγμα όμως.
Το γνωστό value for money της musical fidelity M1-DAC που κατα γενική ομολογία είναι πολύ καλό (399gbp=465€)
και το νέο dac της emotiva stealth dc-1, εταιρία direct πώλησης, ελπιδοφόρα (499usd=362€)

Μ1 DAC -musical fidelity:

Stealth dc-1 Emotiva:

η διαφορά εδώ πέρα πρέπει να είναι χαοτική, σύμφωνα με τα reviews όμως δεν είναι.
Προφανώς και δεν ορίζει μια ολόκληρη συσκευή το μέγεθος του τροφοδοτικού, παίζουν και άλλα όπως το τσιπ, πυκνωτές, opamp κτλ, αλλά η παραπάνω σύγκριση με μπερδεύει. Τι παίζει εδώ?
Μιας που ανέφερες το Μ1 της Musical Fidelity...
Το κύκλωμα του, αλλά και τα υλικά του, είναι ακριβώς ίδια με του V-Dac.
Που διαφέρουν?
Στη τροφοδοσία τους. Το Vdac τροφοδοτείται από ένα πακάκι ενώ μεσολαβεί καλώδιο δύο μέτρων, όταν το Μ1 έχει ένα παλμοτροφοδοτικό στο εσωτερικό του, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.
Ηχητικά τα δύο μηχανήματα έχουν αρκετή διαφορά.

Reaction score
7.194
αλλα και την μιση τιμη το ενα με το αλλο.

Οταν τροφοδοτησει κανεις το v-dac με το v-psu (το mki ομως) ή με ενα καλο τροφοδοτικο, τα πραγματα βελτιωνονται σημαντικα. Το πρωτο το ειχα διαπιστωσει μιας και ειχα τον συνδυασμο για πανω απο ενα χρονο. Οχι φυσικα οτι με το δικο του τροφοδοτικο δεν παιζει καλα για συσκευη της κατηγοριας, αλλα φαινεται οτι με αναβαθμιση της τροφοδοσιας βελτιωνεται. Δεν ειχα βεβαια ποτε την ευκαιρια να κανω συγκριση αλλα σε καποια φορουμ εχω διαβασει οτι το v-dac με ενα καλο τροφοδοτικο ειναι εφαμιλλο με το m1.

Reaction score
1
Μιας που ανέφερες το Μ1 της Musical Fidelity...
Το κύκλωμα του, αλλά και τα υλικά του, είναι ακριβώς ίδια με του V-Dac.
Που διαφέρουν?
Στη τροφοδοσία τους. Το Vdac τροφοδοτείται από ένα πακάκι ενώ μεσολαβεί καλώδιο δύο μέτρων, όταν το Μ1 έχει ένα παλμοτροφοδοτικό στο εσωτερικό του, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.
Δηλαδη...(και εγω ασχετος) εαν στο Vdac αλλαξω το πακακι με ενα που βρηκα και ειναι σταθεροποιημενο με out
12V 3-5 Ah και εξωτερικο διακοπτη θα δω διαφορα? Η κατασκευη ειναι μεταλικη και με ασφαλεια.

Reaction score
1.846
Δεν πάει τόσο απλοποιημένα. Αν το τροφοδοτικό κάνει ανάσχεση - φρενάρει - το υπόλοιπο μηχάνημα, ναι θα δεις διαφορά. Αν και η υπόλοιπη υλοποίηση είναι ανάλογης ποιότητας με το τροφοδοτικό της η τυχόν διαφορά θα είναι δυσδιάκριτη.

Reaction score
1
Δεν πάει τόσο απλοποιημένα. Αν το τροφοδοτικό κάνει ανάσχεση - φρενάρει - το υπόλοιπο μηχάνημα, ναι θα δεις διαφορά. Αν και η υπόλοιπη υλοποίηση είναι ανάλογης ποιότητας με το τροφοδοτικό της η τυχόν διαφορά θα είναι δυσδιάκριτη.
Θα αναφέρω γενικότερα τη γνώμη μου για τα τροφοδοτικά των συσκευών ήχου...
Το τροφοδοτικό είναι το σημαντικότερο τμήμα οποιασδήποτε συσκευής αναπαραγωγής ήχου.
Γιατί συμβαίνει αυτό...
Το ηχητικό σήμα στην έξοδο μιας συσκευής ήχου είναι η έξοδος της τροφοδοσίας της, διαμορφωμένης σύμφωνα με το σήμα εισόδου.
Το σήμα εισόδου μπορεί να είναι ή ψηφιακό ή αναλογικό.
Αν λοιπόν η τροφοδοσία δεν είναι αυτή που πρέπει, το φτωχό αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
Τώρα για συσκευές που τροφοδοτούνται από ένα τροφοδοτικούλη ξυριστικής μηχανής ή φορτιστή κινητού ή ακόμα και από τα 5 Volts της USB θύρας ούτε λόγος για υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής!
Θα με ενδιεφερε η γνωμη σου......

Reaction score
1.846
Την είπα τη γνώμη μου αλλά φαίνεται να έχεις απορίες. Ρώτησε ότι δεν κατάλαβες.

Reaction score
1
Γραφω συγκεκριμενα για το Vdac το οποιο δεχεται συγκεκριμενη ταση απο το τροφοδοτικο του και το αλλαξω με αλλο
οπως παλαιοτερα ειχε κανει ο Petermeni αλλα με εξωτερικο ιδιων προδιαγραφων αλλα το ρευμα θα ερχεται απο αλλη κατασκευη καλυτερη, π.χ υπαρχουν στο εμποριο ετοιμα τροφοδοτικα σταθεροποιημενα σε μεταλλικα κουτια με μεγαλυτερους-καλυτερους μετασχηματιστες, θα εχω καλυτερο αποτελεσμα. Το κοστος ειναι γυρω στα 30-40 ευρω και υπαρχει και διακοπτης
on-of.

Reaction score
1
Λοιπον το τολμησα σημερα,πηρα το AMARAD DF-1761S 12V-3-5Ah(AMARAD HELLAS ELECTRONIC) και το V-dac αλλαξε,ογκος, εικονα, βαθος.Και ολα αυτα με 30,00 ευρω.Το τροφοδοτικο ειναι Ελληνικης σχεδιασης και κατασκευη στα βαθη της Κινας. Πολλοι θα γελασουν με το απλο και φτηνο του πραγματος αλλα ακουγεται καθαροτερα και καλυτερα απο πριν,ειναι σταθεροποιημενο,μεταλλικη-στιβαρη κατασκευη με μεγαλη εξωτερικη ψυκτρα και διακοπτη ON-OF επισεις εχει ασφαλεια με προσβαση εξωτερικα και η συσκευασια ειχε και αλλες δυο ανταλλακτικες (ελπιζω να μην καιγονται). Οποιος θελει με πμ να του στειλω στοιχεια του καταστηματος που ειναι στην Δαφνη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7