Εξηγήσεις-εντυπώσεις από aptΧ Bluetooth ???

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Το έχει βγάλει κάποια εταιρεία ονόματι CSR.
Επισκεύθηκα την ιστοσελίδα τους και ισχυρίζονται ότι ο ήχος που μπορούμε να πάρουμε από αυτή την τεχνολογία είναι επιπέδου CD audio, και παραθέτουν κάποια χαρακτηριστικά (key features).

Τώρα τελευταία δε (1-2 χρόνια), έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά κάποια προϊόντα από Hi-End audio εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία (dynaudio xeo, Burmester Dac, arcam rBlink κ.α).

Η ερώτηση μου είναι η εξής, έχει δοκιμάσει κανείς από το forum αυτή την τεχνολογία;
Προσοχή δε ρωτάω αν την έχει δοκιμάσει σε Bluetooth ηχειακια, αλλά σε κανονικό σύστημα.
Μπορεί να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

Reaction score
7.194
η τεχνολογια απο μονη της δεν σημαινει κατι,σαφως ειναι με διαφορα καλυτερο απο το απλο bluetooth,αλλα το σημα που λαμβανει η συσκευη το στελνει για μετατροπη σε καποιο dac (εσωτερικο ή εξωτερικο) και αναλογα με την ποιοτητα του, ειναι και το τελικο ηχητικο αποτελεσμα. H μονη εμπειρια που εχω εγω ειναι απο αυτο

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Bluetooth-Receiver-aptx-nfc-optical out.aspx

το εχει αγορασει φιλος και το εχω ακουσει αρκετα. Ειναι αξιοπρεπεστατο,δεν εχει προβληματα στην ληψη απο αλλες συσκευες και ο ηχος του καλος,αλλα αν το συνδεσεις με αλλο dac (οχι κατι ακριβο) η βελτιωση ειναι εμφανεστατη.Ουσιαστικα ειναι ο μονος αξιοπρεπης τροπος ασυρματης μεταφορας μετα το wifi και κατι που σε λιγα χρονια θα ειναι στανταρ σε καθε ενισχυτη. Αν φυσικα υπαρχει η τελευταια δυνατοτητα (wifi) δεν βλεπω κανενα λογο να ασχοληθει κανεις με αυτο και βεβαια υπαρχει παντα η πιο απλη και προσιτη λυση ενας καλου καλωδιου.

Last edited:

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
UPDATE:
Λοιπον αγορασα το Arcam rBlink να το δοκιμασω.
Το κοστος λογικο, 200 ευρω, και σε περιπτωση που δεν με ικανοποιουσε θα το πήγαινα στον επαγγελματικο μου χωρο οποτε δεν θα πηγαινε χαμενο.

Το δοκιμασα και σε aptX mode αλλα και ως απλο bluetooth receiver.
Το rBlink δυναται να λειτουργησει και σαν transport, δηλαδη να λαβει το ψηφιακο stream ως bluetooth receiver και να το δωσει σε καποιο εξωτερικο Dac μεσω rca s/pdif, αλλα και ως ολοκληρωμενο transport+Dac αφου φοραει το Burr-Brown PCM5102 DAC.

Καθοτι αυτο το post δεν αποτελει review της συγκεκριμενης συσκευης θα προσπαθησω σε λιγες φρασεις να σας δωσω να καταλαβετε τις εντυπωσεις που μου αφησε.

Καταρχας αν και κινεζικο ειναι καλοκατασκευασμενο και οσες μερες το χρησιμοποιω ως τωρα δεν εχω παρατηρησει dropouts στο σημα.
Ηχητικα, ειναι πολυ φιλικο υπο την εννοια οτι δεν προσπαθει να εντυπωσιασει με αιχμηρες υψηλες συχνοτητες ή με in your face μεσαια περιοχη.
Οι Αγγλοι ενδεχομενως γνωριζοντας οτι μια τετοια συσκευη θα χρησιμοποιηθει κυριως με αρχεια που βρισκονται σε ενα smartphone σε lossy format, επελεξαν ισως να στρογγυλεψουν τον ηχο του μεσουψηλα και να του τονισουν λιγο την χαμηλη συχνοτικη περιοχη.
Αυτη η επιλογη παντως δεν με ενοχλησε καθολου.

Το σιγουρο ειναι οτι η τεχνολογια bluetooth δεν εχει εξερευνηθει στο επακρο ακομα, τωρα δειλα δειλα κανει την εμφανιση του ως HiFi (γιατι HiEnd δεν το λες ακομα), ενδεχομενως αν ασχοληθουν και αλλες HiFi-HiEnd εταιρειες ισως το δουμε να εξελισεται.
Ο χρονος θα δειξει...

Reaction score
50
H μονη εμπειρια που εχω εγω ειναι απο αυτο

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Bluetooth-Receiver-aptx-nfc-optical out.aspx

το εχει αγορασει φιλος και το εχω ακουσει αρκετα. Ειναι αξιοπρεπεστατο,δεν εχει προβληματα στην ληψη απο αλλες συσκευες και ο ηχος του καλος,αλλα αν το συνδεσεις με αλλο dac (οχι κατι ακριβο) η βελτιωση ειναι εμφανεστατη..

Τάσο,
το δοκίμασες με bluetooth ή NFC ?
Θέλω να στείλω από την android ταμπλέτα ή κινητό μουσική από spotify αλλά και κανά flac, οι συσκευές μου δεν υποστηρίζουν aptX, τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα?
Υπάρχει και το MF DAC-M1 για βελτίωση.

Reaction score
93
Αγόρασα το crysrtal audio BT dac το οποίο συνδεσα στο σύστημά μου με καλώδιο mini jack 3.5 σε rca της AudioQuest . Streamάρω μουσική σε αυτό από το κινητό μου - HTC ONE SV με aptx BT & με κάρτα 64 GB .Πολύ καλός ήχος near cd (μην τρελαθούμε κιόλας οτι παίζει καλύτερα από to cd μου - Audia Flight CD3) αλλά η ευκολία και το data base μουσικής που έχεις μόνιμα πάνω σου είναι απίστευτη .Επίσης να δηλώσω ότι τονίζει τα χαμηλά αλλά και ότι έχει χαμηλό gain . Δεν είναι για hi end ακροάσεις αλλά για πολύ μεγάλη ευκολία αναπαραγωγής σε καταπληκτική τιμή με wolfson dac ...

Reaction score
7.194
Τάσο,
το δοκίμασες με bluetooth ή NFC ?
Θέλω να στείλω από την android ταμπλέτα ή κινητό μουσική από spotify αλλά και κανά flac, οι συσκευές μου δεν υποστηρίζουν aptX, τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα?
Υπάρχει και το MF DAC-M1 για βελτίωση.
τωρα το ειδα....οχι με απλο bluetooth,για αυτα που θελεις θα κανει μια χαρα την δουλεια,αλλα τα flac αρχεια με το απλο θα εχουν απωλεια,με aptx θεωρητικα οχι, αλλα αυτο σημαινει και νεες συσκευες.Το dac για αυτες τις εφαρμογες μην το βαλεις στο παιχνιδι,τσαμπα θα καιει ρευμα.

I

iason

Guest
Δεν ξέρω κατά το πόσο αυτό πού εγώ έχω ταιριάζει με το θέμα δεν είναι Bluetooth αλλά είναι ασύρματο, nuforce air dac o ήχος του απλά δεν θυμίζει τίποτα από ασύρματο.Απίστευτο μπάσο και καθαρότητα διαχωρισμ'ος καναλιών αψογος, με spotify συνγκρίνεται απόλυτα με το cd, Vincent s2. Skateboard bij Iason 012.JPG

Reaction score
93
Δεν ξέρω κατά το πόσο αυτό πού εγώ έχω ταιριάζει με το θέμα δεν είναι Bluetooth αλλά είναι ασύρματο, nuforce air dac o ήχος του απλά δεν θυμίζει τίποτα από ασύρματο.Απίστευτο μπάσο και καθαρότητα διαχωρισμ'ος καναλιών αψογος, με spotify συνγκρίνεται απόλυτα με το cd, Vincent s2. View attachment 29161
Η nuforce είναι εγγυηση...απο που το πηρες τώρα που δεν εχει αντιπρόσωπο;Έχει προσφορά αυτές της ημερες το site τους αλλά δυστυχως δεν στελνουν Ελλάδα.... Black Friday....

I

iason

Guest
Η nuforce είναι εγγυηση...απο που το πηρες τώρα που δεν εχει αντιπρόσωπο;Έχει προσφορά αυτές της ημερες το site τους αλλά δυστυχως δεν στελνουν Ελλάδα.... Black Friday....
BABIS A. www.hi-stands.eu Ειναι Ολλανδία.ΟΚ

Reaction score
7.194
αυτο που εχεις ειναι καπως εξειδικευμενο,δηλαδη συνεργαζεται με υπολογιστη ή με apple συσκευες.Η αντιστοιχη συσκευη ειναι αυτη
https://www.nuforce.com/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=657&Itemid=2634

η ομοιοτητα με την συσκευη της crystal audio ειναι κατι παραπανω απο μεγαλη

Reaction score
183
Η αντίστοιχη συσκευή της harman/kardon ΒΤΑ-10 EU "διαφημίζει" την τεχνολογία μετάδοσης Truestream. Το σημαντικό είναι ότι η συσκευή αναπαραγωγής δε χρειάζεται να είναι συμβατή με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, σε αντίθεση με το apt-Χ. Αν και έψαξα δε βρήκα καμιά περαιτέρω πληροφορία για τη μετάδοση Truestream και αναρωτιέμαι μήπως πρόκειται μόνο για μαρκετινίστικο κόλπο. Έχει τύχει να έχει συγκρίνει κανείς το συγκεκριμένο προϊόν με κάποιο που φέρει την τεχνολογία apt-X;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7