Γιατί οι ροκάδες στήνουν συστήματα για μαντολίνο?

Reaction score
3.967
Ρε σείς (με το θάρρος της γνωριμίας πάντα) γιατί ακροατές που γουστάρουν heavy ακούσματα και όχι μόνο, στήνουν κάτι συστήματα που μπορούν να αποδώσουν τη ροκ κιθάρα -το πολύ- σαν μαντολίνο???
Είναι βίτσιο εισόδου στα σαλόνια του χαηεντισμού, άγνοια, κακός σύμβουλος ή κάποια μορφή αυτοτιμωρίας??

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.493
Εγώ δηλώνω πρώτος ένοχος κακών συναναστροφών... :p

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410
Ρε σείς (με το θάρρος της γνωριμίας πάντα) γιατί ακροατές που γουστάρουν heavy ακούσματα και όχι μόνο, στήνουν κάτι συστήματα που μπορούν να αποδώσουν τη ροκ κιθάρα -το πολύ- σαν μαντολίνο???
Είναι βίτσιο εισόδου στα σαλόνια του χαηεντισμού, άγνοια, κακός σύμβουλος ή κάποια μορφή αυτοτιμωρίας??

Χωρίς γνώση κουφάλογα είναι Γιώργο μου.
Κάποτε μπορεί να μάθουν κι αυτοί.

Reaction score
3.967
το θέμα ανοίχθηκε για να διατυπωθούν οι μετάνοιες δημοσίως, μιλάμε για εξαγνισμό όχι πεζότητες!!:gamer:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Γιατί είναι άσχετοι.

Reaction score
15.469
Διοτι ακουμε τη μουσικουλα μας και ουχι τα μηχανακια μας αγαπητε ! :lolsign:

Reaction score
7.856
Δίχως να είμαι μεταλλάς θα προσπαθήσω να απαντήσω ως τούτος (ε ψιτ, όχι τοιούτος >:():
  • Τι σε κάνει να πιστεύεις πως πηγαίνω στη δουλειά μου με δερμάτινα;
  • Τι σε κάνει να πιστεύεις πως έχω μισό μέτρο ξανθά βαμμένο μούσι;
  • Τι σε κάνει να πιστεύεις πως κυκλοφορώ με harley και ρεύομαι μπύρα;
  • Τι σε κάνει να πιστεύεις πως είμαι γεμάτος tatoo και βρίζω γριές;
  • Τι σε κάνει να πιστεύεις πως πηγαίνω τη κόρη μου στο μπαλλέτο με τη κιθάρα τον ενισχυτή και μια γεννήτρια εναλλασομένου περασμένα στο λαιμό μου; :p
Εντάξει πέραν της πλάκας νομίζω πως κανένας μεταλλάς δεν ξυπνάει 06:00 με το ένα μάτι κλειστό και βάζει τσίτα τα ηχεία... Για αυτόν τον λόγο παίρνουν ένα μηχάνημα που παίζει τα πάντα και στο φινάλε, ένα πχιοτικότερο σύστημα σίγουρα διαχωρίζει καλύτερα τους Nirvana από τη Husqvarna, τους Bon Jovi από το bon-filet κοκ :D

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Αν και δεν με αφορα ολοκληρο το θεμα (μαντολινο) καθοτι εχω 2 9αρια ανα ηχειο, θα πω για τους ροκαδες πως αν η πριονοκορδελλα ακουγεται σαν χορδη κοντρα μπασου, στα σιγουρα, ''μικροι'' ησαντε καρεκλαδες και ουχι ροκαδες.
Αν μαλιστα δεν εχουν τουλαχιστον 15.234 φωτογραφιες με κολαν, μας δουλευουν κανονικα, απλα δεν εχει βγει ο Τραβολτα σε δισκακια των 523,24 γρμ ......

Reaction score
5.863
Oλα μαζι,αλλα ειδικα τα 3 πρωτα,να προσθεσω και τις κακες παρεες.Ανοιξες πληγες τωρα φιλε μου.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.372
Ψιτ! Γιατρέ! Άμα σε φέρει ο δρόμος προς το νησί, έλα να σου βάλω να ακούσεις κάνα δυο ροκιές, να δεις για πότε θα αλλάξεις γνώμη!:D

Reaction score
1.550
Μπερδεύτηκα. Όταν λες ότι η ηλεκτρική κιθάρα ακούγεται σα μαντολίνο εννοείς ότι το σύστημα είναι λεπτόηχο ή ότι είναι αυτό που εννοείται ως "εξευγενισμένο" ή "χρωματισμένο"?
Το πρώτο σίγουρα δεν έχει σχέση με το hiend.
Το δεύτερο όμως έχει κάποια λογική, με την έννοια ότι καταπιέζει τρόπον τινά κακές ηχογραφήσεις που στα είδη αυτά είναι αρκετά σύνηθεις. Δεν πολυσυμφωνώ με την τακτική αυτή αλλά δε μπορώ και να διαφωνίσω. Είναι περίπλοκο θέμα.
Πάντως τα δυναμικά είναι κάτι που ένα σύστημα χρειάζεται οτιδήποτε μουσική και να ακούει κανείς.
Θα μπορούσες μήπως να εξηγήσεις με ένα παράδειγμα από κάποιο σύστημα (χωρίς να γίνει απαραίτητα αναφορά σε υπαρκτό σύστημα αν δεν επιθυμείς να αποκτήσει προσωπική χροιά το thread) που κοστίζει Χ λεφτά και δεν "κάνει" για μεταλ και ροκ και να αντιπροτείνεις κάποιο αντίστοιχης αξίας που θεωρείς ότι είναι καταλληλότερο?

Reaction score
3.967
Αγαπητέ panoramious, αν πάρεις παραμάσχαλα ένα στικάκι με ροκάκια που γουστάρεις και κάνεις τη γύρα σου ανα τας αντιπροσωπείας και εμπορίας θα διαπιστώσεις ιδίοις ωσίν και ανεξαρτήτως συνοδών, καλωδίων, χώρων κλπ, ότι η πλειοψηφία των χαιεντάδικων ηχείων αδυνατεί να "βγάλει" το απαραίτητο γρέζι, που χαρίζει την απόλαυση στο συγκεκριμένο είδος.
Οι δε ειλικρινείς πωλητές θα σου πούνε ότι η ηλεκτρική κιτάρ δεν καλοακούγεται στα ηχεία τους.
Υπάρχει βέβαια σχολή ηχείων και ήχου -αναφέρεται και εκ του αδερφού Danas- που ροκάρει ασυστόλως αλλά δεν την βλέπω σε συστήματα αδερφών εδώ μέσα που γουστάρουν και ποστάρουν αβέρτα κλιπακια γκαραζοροκ.
Τι συμβαίνει?
Είναι λιγότερο must από άλλες φίρμες, δεν προβάλλονται όπως πρέπει στη χώρα μας, είναι βρισιά νάχεις το ένα πόδι στον PA ήχο, σας μάλωσε ο Αρβανιτάκης όταν είσασταν μικροί, γιατί οι αγριεμένοι φτάνετε μέχρι τα B&W και σταματάτε εκεί?
Έχει και παρακάτω γράμματα η αλφαβήτα.
Και δώστου-πάρτου ψάξιμο σε πικαπ, ντακ, σου μου του και απο ηχεία πιφ...πιφ..η αγριάδα της τρυφερής μπάμιας.

D

Deleted member 23222

Guest
Μάλλον κανείς σοβαρός κατασκευαστής δεν είχε υπόψη του το metal...
Aν όμως πάρουν Cerwin Vega θα headbangαριστούν αξιοπρεπώς...

Reaction score
30.455
Kαι η άποψη που πολλάκις εκφράζεται εντός του site πως μια σωστη μηχανη αναπαραγωγής (είτε αυτή είναι ηχείο είτε ενισχυτης ή πηγή) οφείλει να μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς καθε είδος μουσικής?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo