5 προενισχυτές phono κάντε εσείς την σύγκριση!

D

deleted user 10898

Guest
Όχι βέβαια.Και γιατί να παίζει άλλωστε.
Πέραν του ότι είναι και τα 2 πικάπ όλα τα υπόλοιπα είναι διαφορετικά .
Παρεμπιπτόντως πιό αρχείο είναι το Continuum ;:thumbsdown:
Κάτσε ρε φίλε... Αυτο ρωτάω...
Αφου δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις, τελικά το continuum παιζει σαν το project?
Η για να το ¨ανοιξουμε¨ λιγο, μήπως υπάρχει πρόβλημα στην μεθοδολογία/εξοπλισμό? αρκούν πχ τα 24/96 να δείξουν τις διαφορες;
Μηπως τις ¨σκοτώνει ¨ η ψηφιοποίηση;
Ελα, για να ακουω... Έχουμε θέμα εδώ...

Reaction score
677
Κοιτάξτε πάντως πόσο διαφορετικές φαίνονται οι εντάσεις στο γράφημα.
Μάλλον κάτι πάει στραβά...

Κομματι 1.PNG
Κομμάτι 2.PNG
Κομμάτι 3.PNG
Κομμάτι 4.PNG
Κομμάτι 5.PNG

(Αν μεγαλώσετε τις εικόνες φαίνεται καθαρά,με το resize δεν είναι τόσο ορατό.)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Η γνώμη μου.
Το μόνο που αξίζει να τσεκάρει κανείς είναι διαφορές στα 4 αρχεία που διαφέρουν κατά το phono stage .
Αμα αλλάζεις στα πικάπ 2 ,3 η 4 παραμέτρους δεν υπάρχει πεδίον σύγκρισης .
Ένα σωστό ριπάρισμα σε 24/96 είναι ικανό να δείξει διαφορές,αλλά εδώ έχουμε αχταρμά .
Αν θεωρήσουμε οτι τα 4 phono stage ρυθμίστηκαν σωστά για την κεφαλή ,οι διαφορές θα πρέπει να είναι σχετικά μικρότερες από τον άλλο συνδυασμό .Δια της "εις 'ατοπον απαγωγής" το ακριβό είναι το 4 που όλοι συμφωνήσαμε οτι μάλλον ακούγεται "διαφορετικά"
Αν όμως διασταυρώναμε τυχαία το Υ με κάποιο άλλο phono θα ακούγαμε "άλλα πράγματα".
Ας σπαζοκεφαλιάσουν οι αναλογικάριοι για τα περαιτέρω :beach:

D

deleted user 10898

Guest
Εγω λεω οτι το 4 ειναι με το Continuum.
Μου θυμιζει αρκετα τον ηχο του Ypsilon VPS-100.

Αληθεια, πιστευεις οτι αρκει το 24/96 ?
Το 24/96 ειναι μια ασφαλής επιλογη. Λίγοι adc ειναι ικανοί να λειτουργήσουν σε 24/192 σωστά, σύμφωνα με τον Barry Diament , γνωστό μηχανικό ήχου. Πιστεύω πως η ποιότητα του adc ειναι πρωταρχικός σημασίας για την ανάδειξη διαφορών. Θα μάθουμε με ποιον το έκανε ... μαλλον...
Ισως το dsd να ήταν μια ακόμα επιλογη... Θα δυσκολευε ομως το τεστ...

Reaction score
1.685
Συμφωνω οτι ειναι ασφαλης, ειναι ομως και ικανη ?
Θυμησου λιγο τα περι "δειγματοληψιας του βινυλιου"

Last edited:

Reaction score
1.815
Άκουσα με μεγάλη προσοχή και τα 5 αρχεία.

Το «1» και το «5» είναι παρόμοια μεταξύ τους με έως και αμελητέες διαφορές.

Το ξεδιάλεγμα αρχίζει να γίνεται από το 3ο αρχείο στο οποίο φαίνεται μια μικρή διαφορά στην ομοιογένεια της ανάλυσης από το 1 & 5.

Το αρχείο «2» είναι ακόμη καλύτερο με την ίδια ομοιογένεια του «3» αλλά με πολύ καλύτερες δυναμικές και ανάλυση. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα μικροδυναμικά και η συμπαγής αίσθηση των οργάνων.

Ο όγκος των τυμπάνων ήταν τόσο σφιχτός και δεμένος που αμέσως ξεχώρισε ως το καλύτερο από τα υπόλοιπα τρία...

Το «4» είναι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχει μια βαριά αίσθηση και τεράστιο όγκο πιο γεμάτο, ιδιαίτερα στο χαμηλό και στη μεσαία περιοχή. Γενικώς οι χαμηλές του διαφέρουν τόσο που αισθάνεσαι ότι ακούς από άλλο σύστημα. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα μεταβατικά που ήταν γρηγορότερα και πιο «τσαμπουκαλήδικα» των υπολοίπων. Μελανό σημείο τα μικροδυναμικά και ορισμένα όργανα που ακούστηκαν με δυσκολία, γιατί σχεδόν καλύφθηκαν από τη φουσκωμένη (αλλά ομολογουμένως εξαιρετική) χαμηλομεσαία περιοχή που στο αρχείο 2 ήταν ολοφάνερα και αναγνωρίσιμα.

Δύσκολη η επιλογή μου καθώς μου άρεσαν το 2 και το 4 για διαφορετικούς όμως λόγους.

Αν θα μπορούσα να κρατήσω τα θετικά στοιχεία του καθενός θα έλεγα ότι μου άρεσε ο γεμάτος ήχος των χαμηλών – μεσοχαμηλών και η αίσθηση της «βαρβατίλας» του 4, αλλά σε συνδυασμό με την καθαρότερη απόκριση των μεσοϋψηλών και του ανώτερου φάσματος στο 2 μαζί με το σφιχτότερο – καθαρότερο χαμηλό του..

Τώρα ποιό είναι "ποιό" από τα 5 λίγο μου κάνει αίσθηση...
Το κομμάτι μου γούσταρε ταμάλα!:thumbsup:

Last edited:

Reaction score
29.579
Δεν τα άκουσα, ακόμα, όμως θα συμφωνήσω με τον sokmav.
Αν δεν είναι ίδιες οι στάθμες , συγκριτικό δεν μπορεί να γίνει. Και όταν λέμε ίδιες , εννοούμε ίδιες, απόλυτα ιδιες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
το αναλογικο ειναι οτι μου καπνισει…
Εδω ο κοζμος ατμιζει κι εσυ ακομα ...καπνιζεις;
για να το πω κι αλλιως: υπαρχουν τοσοι ομορφοι τροποι να κανεις εκουαλαιζεισιον (να "τιουναρεις" το συστημα ντε) οποτε για πχιο λογο εχει ενδιαφερον το τυχαιο εκουαλαιζεισχιον οπχιουδηποτε φονο;
Και επειδη αυτος σκοτωνει δηλαδη το χρονο του με ανοησιες, πρεπει να σκοτωσουμε και μεις το δικο μας πολυτιμο χρονο;
Κατα τα λοιπα, η ψηφιοποιηση και οι μετατροπεις μας ενδιαφερουν πολυ κι ειχαμε κατι σκορδογκαιλες να μαθουμε πχιον α του ντι χρησιμοποιησε ο μεσιε...

Reaction score
249
Εγώ να ρωτησω κάτι άλλο
Ο χωρος μας δε θα επηρρέαζε τα αποτελεσματα;
Κι αν όλοι συμφωνούν οτι το 4 πχ είναι καλυτερο αυτό τι μας λέει;

D

deleted user 10898

Guest
Εγώ να ρωτησω κάτι άλλο
Ο χωρος μας δε θα επηρρέαζε τα αποτελεσματα;
Κι αν όλοι συμφωνούν οτι το 4 πχ είναι καλυτερο αυτό τι μας λέει;
Βαγγέλη εχει ψηφιοποιηθει η έξοδος του phono, οποτε ο χώρος με την κλασική έννοια δεν παιζει ρόλο.
Τωρα τι μας λέει το τεστ, για κάποιους οπως ο Κώστας εαρ βλέπεις οτι θεωρειται μια ανοησία. Για κάποιους εχει σημασία η τυφλή δυνατότητα σύγκρισης phono , κεφαλήν κλπ.

Reaction score
249
Οχι ο χώρος του, ο χώρος μας
Δηλαδή εμείς που ακούμε τα ηχητικα δείγματα με διαφορετικά συστηματα-χωρους μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την καλύτερη ηχογράφηση;

Reaction score
677
Οχι ο χώρος του, ο χώρος μας
Δηλαδή εμείς που ακούμε τα ηχητικα δείγματα με διαφορετικά συστηματα-χωρους μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την καλύτερη ηχογράφηση;
Μα στον ίδιο χώρο δεν τα ακούς όλα;Σε εμάς δεν αλλάζει κάτι,είναι όλα σταθερά.
Είτε είναι καλός είτε κακός,η διαφορά θα υπάρχει.(Που υπάρχει,αφού είναι ηχογραφημένα άλλα αντί άλλων.)

Reaction score
8.905
Μα στον ίδιο χώρο δεν τα ακούς όλα;Σε εμάς δεν αλλάζει κάτι,είναι όλα σταθερά.Είτε είναι καλός είτε κακός,η διαφορά θα υπάρχει.
Σε ένα όμως αναλυτικό σύστημα....(γιατί είναι όλα σωστά στημένα / χώρος κλπ.)... θα άκουγες τις όποιες μικροδιαφορές μεταξύ των ηχογραφήσεων! Άρα στο σύστημα μας (πχ. που δεν διαθέτη ανάλυση - ισορροπία) μπορεί να μας "κρύψει" τις όποιες μικροδιαφορές που υπάρχουν! Σε ένα λοιπόν υψηλό επίπεδο συσκευών πχ. όπως τα φόνο στην περίπτωση μας, στις μικροδιαφορές κρίνονται! ;) Όλα αυτά φυσικά, εάν ήταν οι ηχογραφήσεις (ριπ) ηταν σωστές! :)

Last edited:

Reaction score
677
Σε ένα όμως αναλυτικό σύστημα....(γιατί δεν είναι όλα σωστά στημένα)... θα άκουγες τις όποιες μικροδιαφορές μεταξύ των ηχογραφήσεων! Άρα στο σύστημα μας (πχ. που δεν διαθέτη ανάλυση - ισορροπία) μπορεί να μας "κρύψει" τις όποιες μικροδιαφορές που υπάρχουν! Σε ένα λοιπόν υψηλό επίπεδο συσκευών πχ. όπως τα φόνο στην περίπτωση μας, στις μικροδιαφορές κρίνονται! ;) Όλα αυτά φυσικά, εάν ήταν οι ηχογραφήσεις (ριπ) ηταν σωστές! :)
Σωστά,αλλά εδώ η απορία είχε να κάνει με τον χώρο.
Τα υπόλοιπα εννοούνται.
(Εγώ πάντως για να νιώθω ασφαλής,τα περνάω κι ένα χέρι ακουστικά που έχω 20 χρόνια και τα ξέρω.Λες και το έχω αφήσει το έρμο το σύστημα σε ησυχία για να ξέρω τι ακούω;Πάλι το κρος τζόλευα χθες :laugh:.)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster