Βασικές ερωτήσεις για σύνθεση σύγχρονου PC.

cbk

Reaction score
5
Πάρε ένα καινούργιο, σιγά τα λεφτά.
δεν είναι τα λεφτά,
εκτός του ότι τα ide που έχω είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένα, στεναχωριέμαι να παροπλίζω εξοπλισμό που είναι λειτουργικός...
(όπως δε μπορώ να χωνέψω τον παροπλισμό παλαιότερων PC - τόσο ασύμφορα ενεργειακά είναι που δε μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές; )

cbk

Reaction score
5

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.274
δεν είναι τα λεφτά,
εκτός του ότι τα ide που έχω είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένα, στεναχωριέμαι να παροπλίζω εξοπλισμό που είναι λειτουργικός...
(όπως δε μπορώ να χωνέψω τον παροπλισμό παλαιότερων PC - τόσο ασύμφορα ενεργειακά είναι που δε μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές; )
Και βέβαια δεν είναι ασύμφορα ενεργειακά.
Η διαφορά της κατανάλωσης σε σχέση με αγορά νέου πισιού, χρειάζεται 15+ χρόνια για αποσβεστεί.
Αλλά πάντα θα είναι λίγη η μνήμη ή παλιά η κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.274
Ή κάτι θα χαλάσει.

Την περασμένη εβδομάδα είχε αστραποκαταιγίδα και το πισί στο σπίτι της φίλης μου με Core2Duo χτυπήθηκε απο κεραυνό που έπεσε σε κολώνα του ΟΤΕ. Κάηκε και το router ολοσχερώς.

Tο troubleshooting έδειξε motherboard και processor, όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν. Ευτυχώς έχω εφεδρικό πισί με 775.
Ανταλλακτικά; CPU στο Amazon και Μ/Β τρίτης διαλογής στο e-Shop.

Τι κάνουμε σ' αυτή την περίπτωση;
Προσωπικά προτίμησα να πάρω νέα, κι ας περισσέψουν τα 4GB μνήμης.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.409
Πάντως, είναι χαρακτηριστική η απότομη αύξηση των τιμών στα LGA775 board, αν μια νυκτί, προ 3-4 μηνών αν δεν απατώμαι. Πωλούνταν γύρω στα 45€ και σήμερα έχουν πάει πάνω από 70. Μάλλον δάκτυλος της Intel...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.409
Και κάτι σουρρεάλ!

• Κατάσταση προϊόντος: Το προϊόν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ελέγχθηκαν οι λειτουργίες του και δεν παρουσιάστηκε κανένα ελάττωμα.
  • Παρελκόμενα: Back panel.
  • Παρατηρήσεις: Το προϊόν είναι χωρίς τη δική του συσκευασία.
  • Προσοχή: Δεν λειτουργεί η pci-e x 16 slot θύρα.
Ελλάδα... Να μη ξέρεις από πού να φυλαχτείς. Τουλάχιστον έγραψαν σωστά το... "ελέγχθηκαν", (στο πλαίσιο βεβαίως των κανόνων αυτών των χαζο-δελμουζο-τριανταφυλλιδίστικων που έχουμε το θράσος να ονομάζουμε "γλώσσα")...

http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.526875&oem=SN103840138965

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
να ρωτησω και εγω κατιτίς

αμα βαλω λαμπατο τροφοδοτικο στο πισι
τι επιπτωσεις θα εχει......:bigboss:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.409
βρε συ μια γενιά πίσω :(

εκτός κι αν η τιμή ήταν χώμα :thumbsup:
Κάτσε να βγάλει η Intel επεξεργαστές με DDR4 2100MHz, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, να δεις πού θα είσαι κι εσύ... :p

cbk

Reaction score
5
Εγώ καινούργια της πήρα, αλλά πολλοί θα έκαναν το λάθος.

Ι3-3220, GA-Z77M-D3H, 4GB Corsair Select.
Χθες πρόσεξα πως ο 3220 δεν υποστηρίζει ταχύτητα μνήμης 1600, μόνο 1333.
Μπορεί να είναι αστείο, αλλά θα τον αλλάξω...

cbk

Reaction score
5
Ναι, σωστά, o ι3-3220(s1155) υποστηρίζει 1600!
Εγώ δεν είδα καλά, νόμιζα πως έγραφε για τον G3220 που πήρα (από τσιφουτιά :whistling: ) εγώ, και ο οποίος δεν...

Και ενώ νόμιζα πως ξεμπέρδεψα, ξαναμπήκα στην αναζήτηση, να πάρω :

1) τον G3420 που υποστηρίζει 1600Μhz αλλά δεν έχει HD4600 (=56€) & δε με νοιάζει αν είναι να βάλω κάρτα γραφικών,

2) τον i3-4330 με +1(=4)ΜΒ cache +2(=4) threads , +0,3GHz, με HD4600 στα διπλάσια χρήματα απ'τον προηγούμενο (=115€) και αν χρειαστεί να βάλω κάρτα γραφικών,

3) τον i5-4440 με +2 (=4cores) +2(=6)ΜΒ cache ως αναμφισβήτητη αξία-δύναμη (κι'ας είναι 5% πιο αργός σε single threading εφαρμογές απ'τον προηγούμενο ι3-4330!!) και για μελλοντική παιχνιδοκατάσταση αλλά με +50€(=165€) απ' τον προηγούμενο.

4) τον ι5-4670(Κ) λέω να τον ξεχάσω. +15% απόδοση απ'τον προηγούμενο που ίσως δεν χρειαστεί ποτέ?

Όπως έχω εξηγήσει, στα καθημερινά μάλλον θα με υπερκαλύπτει ο πρώτος,

σκέφτομαι όμως πως δεν θάθελα αν αποφασίσω να βάλω ένα-δυο παιχνίδια, να πρέπει να φτιάξω και άλλη σύνθεση ή να σκέφτομαι το bottleneck :D στην κάρτα γραφικών λόγω επεξεργαστή .

(από τροφοδοτικό είμαστε οκ ακόμη και για βαρβάτη κάρτα γραφικών και επειδή άλλο διάβασμα δε βλέπω να το ξανακάνω για άλλη σύνθεση σύντομα, αν δεν βαριέστε ψηφίστε τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου! )

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.726
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv