Αγορά συστήματος για σύνδεση με PC από ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ

Reaction score
2
Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος και σας χαιρετώ όλους.
Θα γράψω ένα σεντόνι που δεν είναι για καρδιακούς.

Ενδιαφέρομαι να βελτιώσω τον ήχο στον χώρο που βρίσκεται το desktop μου. Η υπάρχουσα ακουστική ""εμπειρία"" βγαίνει από μια motherboard Gigabyte Z77X-D3H (πατώντας πάνω και πηγαίνοντας στα "Audio" και "Back Panel Connectors" θα καταλάβετε μάλλον με τι έχουμε να κάνουμε) και εκφράζεται "ιδανικά" από τα ηχεία Logitech Z130. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που βάζοντας το τραγουδάκι "XXYYXX - Set it Off" [το οποίο έχω ακούσει σε ένα σύστημα αποτελούμενο από ένα Marantz CD-player, έναν ενισχυτή Yamaha RX-496RDS και ηχεία δαπέδου Mission M74] κατάλαβα οτι τόσο καιρό στον υπολογιστή μου ακούω τα μισά τραγούδια στην ουσία. Χάνεται το μισό ακουστικό φάσμα.

Συνεπώς ενδιαφέρομαι να χαρίσω κάπου αυτά τα ηχειάκια και να κάνω μια πιο σοβαρή δουλειά χωρίς να ξοδέψω πάρα πολλά χρήματα. Ο χώρος που θα καλύπτεται θα είναι ένα δωμάτιο 3x4m. Μετά από συζήτηση με ξάδερφο του οποίου ο ήχος μου έχει φανεί αρκετά ικανοποιητικός (και βγαίνει επίσης από υπολογιστή με σύνδεση AUX νομίζω (ένα παλιό Macbook είχε) έναν ενισχυτή κόστους 20ευρώ από παλαιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη και κάτι παλιά ηχεία δαπέδου Sony) νομίζω οτι πρέπει να πάω σε λύση ενισχυτής-ηχεία δαπέδου. Κάποιοι περιορισμοί άλλωστε στον χώρο που έχω για να τα τοποθετήσω όλα αυτά , νομίζω την καθιστούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Θα ήταν "ευχής έργο" αν ήξερα από ήχο και σας έλεγα "ψάχνω ενισχυτή AVG με SE preamp έως 300 ευρώ". Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου τι παίζει οπότε και το budget μου είναι κάπως στο κενό διότι δεν ξέρω τί πρέπει να ψάξω. Σίγουρα 500 ευρώ δεν μπορώ να δώσω για τον ενισχυτή και άλλα τόσα ας πούμε για ηχεία. Ειλικρινά όμως, δεν ξέρω και αν χρειάζεται.
Σχεδόν οτιδήποτε πάνω από τα ηχεία που έχω τώρα, θα είναι μια μεγάλη αναβάθμιση στην εμπειρία. Απλώς θα με ενδιέφερε κάτι το οποίο να είναι ποιοτικό γενικά. Θα συνδεθεί ο υπολογιστής βασικά πάνω του. ΑΝ τώρα υπάρχει δυνατότητα να του πετάξω κι ένα σύστημα "TV-PS3" τότε θα το συζητήσω. Είναι όμως δευτερεύον.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.192
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Στη θέση σου θα πήγαινα σε ενεργά ηχεία με subwoofer, όπου με λογικά χρήματα θα έχεις αξιοπρεπέστατο ήχο.
Αν όμως θέλεις και TV-PS3 δε θα δουλέψει το κόλπο γιατί θα έχει μια είσοδο.

Reaction score
2
Το TV-PS3 είναι δευτερεύον. Δεν με ενδιαφέρει τόσο ώστε να αξίζει τον "κόπο".

Εννοείς κάποιο σύστημα 2.1 όπως αυτό ας πούμε; Ή κατάλαβα λάθος;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.192
Όχι, κάτι σαν αυτά κι αυτά.
Προσοχή μόνο, γιατί πολλές φορές οι τιμές αφορούν τεμάχιο!

Αφού αποφασίσεις ποσό και μοντέλα, βρες ένα μαγαζί που να τα έχει και άκουσέ τα απο μικρή σχετικά απόσταση πριν αγοράσεις.

Last edited:

Reaction score
2
Μπορείς, αν δε σου κάνει πολύ κόπο, να μου πεις συνοπτικά μερικές διαφορές μεταξύ της λύσης που πρότεινες, της λύσης που κατάλαβα, της λύσης που σκεφτόμουν στην αρχή (ενισχυτής- ηχεία δαπέδου) και του τωρινού μου εξοπλισμού;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.192
Στην ίδια τιμή, καλύτερος ήχος.

Όχι ότι δεν υπάρχουν άπειροι άλλοι συνδυασμοί σε καινούργια και μεταχειρισμένα.

Ο τωρινός εξοπλισμός σου δεν είναι ήχος. :)

Reaction score
2
Καλά αυτό το γνωρίζω! Είναι για...:smg:

Εννοείς οτι η λύση ενεργά+subwoofer σε χαμηλές σχετικά τιμές, θα δώσει περισσότερα από ενισχυτή-ηχεία;

Κάτι τέτοια, με ένα τέτοιο, θα κάνουν ας πούμε τη δουλειά; Καθαρά ενδεικτικά

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.192
Δεν τα ξέρω τα ηχεία του πρώτου link (και δε μου γεμίζουν το μάτι :)), η Adam όμως είναι σοβαρή εταιρεία.
Θα προτιμούσα συμβιβασμό στο sub παρά στα ηχεία.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.367
Αν τα ηχεία που θα πάρεις, θα έχουν ψηφιακή είσοδο, μπορείς να τα οδηγείς από την οπτική έξοδο του υπολογιστή. Αν δεν έχουν - κι αντί της εξόδου ακουστικών, είναι ποιοτικά προτιμώτερο να πάρεις μια εξωτερική (USB) κάρτα ήχου σαν αυτή, η οποία θα παίζει ρόλο προενισχυτή.

Δεδομένων των μικρών διαστάσεων του δωματίου, και δεδομένου ότι μπορείς να δώσεις 470€ (τόσο κάνει το σετ που αναφέρεις πιο πάνω), είναι προτιμώτερο να πάρεις ένα ζευγάρι με 8άρια γούφερ σαν αυτό (600€ το ζεύγος), και αν διαπιστώσεις πως το μπάσο δεν επαρκεί, τότε μόνον πάρε και sub. Σε κάθε περίπτωση, ένα ζεύγος ενεργών τέτοιας ποιότητας θα έχει ανώτερο ήχο από ένα ζευγάρι φθηνά ηχεία δαπέδου με φθηνό ενισχυτή. Τα συγκεκριμένα M-Audio ίσως σου φαίνονται ακριβά, αλλά αξίζουν τα χρήματά τους μέχρι δεκάρας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Πάρε τα maudio που σου είπε κ Κόγιας με την κάρτα ήχου.
Δεν πρόκειτε να βρεις κάτι πληρέστερο σε αυτό το κοστολόγιο.

Το καλό με την scarlet είναι η παρακολούθηση από την μαμά εταιρία για την επιδιόρθωση προβλημάτων,με firmware κυρίως.

Reaction score
2
Δηλαδή στα 700€ που πάει αυτή η λύση, είναι η πλέον ενδεδειγμένη;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Για σύστημα set and forget,ναι.

Παίζεις και με το REW αν θες να φέρεις κάποια πράγματα σε μέτρα σου(μιας και η πηγή είναι υπολογιστής) και τέλος..

Reaction score
767
τα ηχεια δλδ θα τα χρησιμοποιησεις σαν (ας το πουμε) "κεντρο", στο οποιο θελεις να συνδεθουν ολα πανω (pc-tv κλπ)?

δε θα ειναι δλδ απλα για να παιζεις κανα παιχνιδακι και ν ακους στο background καμια μουσικη...

παντως, σιγουρα καμια ετοιμη λυση απ τα γνωστα ηχεια τυπου logitech-creative κλπ, δεν μπορουν να φτασουν σε αποδοση, τις πιο πανω προτασεις που ειπαν τα παιδια...

Reaction score
2
τα ηχεια δλδ θα τα χρησιμοποιησεις σαν (ας το πουμε) "κεντρο", στο οποιο θελεις να συνδεθουν ολα πανω (pc-tv κλπ)?

δε θα ειναι δλδ απλα για να παιζεις κανα παιχνιδακι και ν ακους στο background καμια μουσικη...

παντως, σιγουρα καμια ετοιμη λυση απ τα γνωστα ηχεια τυπου logitech-creative κλπ, δεν μπορουν να φτασουν σε αποδοση, τις πιο πανω προτασεις που ειπαν τα παιδια...
Αν κατάλαβα καλά, οι φίλοι μου είπαν λύσεις που θα ανεβάσουν πολλά επίπεδα την ακουστική μου εμπειρία.

Την αναβάθμιση αυτή τη σκέφτομαι διότι ακούω αρκετή μουσική (καμιά φορά ανεβάζουμε και την ένταση λίγο) οπότε θέλω να μη χάνω τόσο όπως τώρα, με τον υπάρχων εξοπλισμό. Όπως όμως είπα και στο πρώτο ποστ, αν μπορώ να τα συνδυάσω αυτά, με κάτι πιο "versatile" (TV-PS3) ας πούμε, θυσιάζοντας κάπως τα τόσα πολλά επίπεδα αναβάθμισης, θα το συζητήσω βέβαια.

Reaction score
767
οι πιο πανω λυσεις (ενεργα μονιτορ+καρτα), θα σε γλυτωσουν για πολυ καιρο, απο ασκοπα φραγκα που ισως ξοδεψεις σε αναβαθμισεις, αν πχ επιλεξεις να πας σε μια μικροτερου κοστους λυση (παλι ποιοτικοτερη απο τυπου logitech-creative κλπ), που τελικα δεν σε ικανοποιησει και σε κανει και παλι να ψαχνεσαι...δλδ να πουλας και να χανεις φραγκα απο κατι που προσφατα αγορασες...

πχ μια ποιοτικοτερη λυση απο τα γνωστα ηχειακια ειναι και αυτη εδω απ τη focal...(τιμη)...καλος ηχος, αλλα ακριβο συστημα σε γενικες γραμμες για 2.1...δεν συγκρινεται βεβαια ο ηχος του, με οτιδηποτε εχεις ακουσει απο ετοιμα πακετα που βρισκουμε στα γνωστα καταστηματα με ηχεια υπολογιστων...

αλλα (επειδη την εκανα την "πατατα" και τη πληρωνω τωρα), θα πηγαινα τελικα σε λυση που προτεινουν τα παιδια πιο πανω...και απλα, αν θες εξτρα μπασο παιρνεις μονο ενα σαμπ και τελειωνεις...

Last edited:

Reaction score
2
Έχω την εντύπωση, οτι αν πάω σε λύση ενισχυτής-δαπέδου, θα είναι πιο "ευέλικτα" σε σχέση με τις συσκευές που μπορώ να συνδέσω κλπ. Ποιά είναι τα αρνητικά μιας τέτοιας λύσης και γιατί την "αποκλείσατε"; Ρωτάω καθαρά λόγω άγνοιας.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.192
Αν θέλεις να συνδέσεις πολλές συσκευές, δεν υπάρχει επιλογή. Το έγραψα στην αρχική απάντησή μου.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Αν κατάλαβα καλά, οι φίλοι μου είπαν λύσεις που θα ανεβάσουν πολλά επίπεδα την ακουστική μου εμπειρία.
Καλώς ήρθες και καλή αρχή φίλε μου.
Όχι απλά θα ανέβεις επίπεδο, θα ακούσεις για πρώτη φορά στον χώρο σου σωστά μουσική.
Τώρα αν θέλεις να συνδυάσεις και ήχο από TV-ps3 πάρε ένα Dac με ενσωματωμένο volume να εχει 2-3 ψηφιακές εισόδους και από εκεί απευθείας στα ενεργά ηχεία.
Πάντως οι λύσεις που σου πρότειναν τα παιδιά είναι πολύ καλές.

Reaction score
2
Κατάλαβα, μάλιστα.

Αυτό που σκέφτομαι, είναι οτι ένα σύστημα monitor-κάρτα θα είναι κάπως περιορισμένο. Κάπως "συγκεκριμένου σκοπού". Ενώ κάτι με ενισχυτή δαπέδου θα είναι και πιο ευέλικτο ίσως καθώς και πιο "αναβαθμίσιμο". Ισχύει;

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7