Λαμπάτος Ενισχυτής και τα προβλήματά του !!!!

I

iason

Guest
Αγαπητοί φίλοι του φόρουμ καλησπέρα και χρονια πολλά.
Τον τελευταίο καιρό εχω στην κατοχή μου λαμπάτο ενισχυτή και η εμπειρεία μου είναι πολύ μικρή.
Εκεί πού όλα ηταν καλά ξαφνικά τις τελευταίες 4 ημέρες ο ήχος είναι λεπτός εχω πολλά μεσουψηλά και το χαμηλό σχεδόν ανύπαρκτο.Οπου και εάν κουνήσω τ α ηχεία μου ο ηχος παραμένει (επιθετικός)
Τώρα είναι αποτέλεσμα φθαρμένης λάμπας , ( ενισχυτής είναι καινούργιος 6 εβδομάδες)αρχή φθοράς θα δούμε εχω ηδη κανονίσει ραντεβού με τον αντιπρόσωπο την άλλη εβδομάδα απ΄λα είμαι πολύ περίεργος !!!!!!!!!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Αστοχία υλικού σε κάποιο εξάρτημα, το πιθανότερο πυκνωτή τροφοδοσίας, θα έλεγα.
Στο κάνει σε όλες τις εντάσεις, και στα δύο κανάλια?

I

iason

Guest
Αστοχία υλικού σε κάποιο εξάρτημα, το πιθανότερο πυκνωτή τροφοδοσίας, θα έλεγα.
Στο κάνει σε όλες τις εντάσεις, και στα δύο κανάλια?
PeterMeni και στα δύο κανάλια ,σε υψηλές εντάσεις το πρόβλημα είναι εντονότερο σχεδόν δεν υπάρχει χαμηλό παρά μονο μεσουψηλά .

Reaction score
666
Μάλλον τα ηχεία σου "καταπίνουν" την ισχύ του ενισχυτή που δεν επαρκεί να τα οδηγήσει σωστά. Γι' αυτό υπάρχει έλλειψη χαμηλού. Για ποιά ηχεία-ενισχυτή πρόκειται?

Reaction score
666
Είδα τα ηχεία και τον ενισχυτή από το προφίλ σου. Το πλήθος των μεγαφώνων και το μέγεθος των woofers, αλλά και η impedance των ηχείων σου καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ισχυρού τρανσιστοράτου ενισχυτή με 150W/κανάλι στα 8 Ohms για να απολαύσεις τη μουσική σου.
Δώσε τον λαμπάτο όσο είναι καιρός.

I

iason

Guest
Μάλλον τα ηχεία σου "καταπίνουν" την ισχύ του ενισχυτή που δεν επαρκεί να τα οδηγήσει σωστά. Γι' αυτό υπάρχει έλλειψη χαμηλού. Για ποιά ηχεία-ενισχυτή πρόκειται?
CAYIN CS100A , QUADRAL platinum m4. CS100A.jpg IMG_20140411_134320408_HDR.jpg

I

iason

Guest
Είδα τα ηχεία και τον ενισχυτή από το προφίλ σου. Το πλήθος των μεγαφώνων και το μέγεθος των woofers, αλλά και η impedance των ηχείων σου καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ισχυρού τρανσιστοράτου ενισχυτή με 150W/κανάλι στα 8 Ohms για να απολαύσεις τη μουσική σου.
Δώσε τον λαμπάτο όσο είναι καιρός.
Είχα Harman Kardon hk990 και τον πούλησα αγοράζοντας τον λαμπάτο για καλύτερο,
!!!!!!!!!!!

Reaction score
666
Δοκίμασες τον ενισχυτή με τα ηχεία σου και μάλιστα στο χώρο σου? Πού βασίστηκες και τον αγόρασες?
προτείνω το ζεύγος προ ΝΑD C165ΒΕΕ και NAD C275BEE τελικός. Θα είναι μια χαρά. Αν μπορείς δοκίμασέ τον με τα ηχεία σου.

Reaction score
1.549
Καποιο θεμα εχει ο ενισχυτης σου. Δεν ειναι θεμα ηχειων κλπ κλπ αφου οπως λες και εσυ αυτο το επαθε τις τελευταιες μερες. Φανταζομαι με τις λαμπες που φορας πρεπει να εχεις γυρο στα 40 watt στο καναλι . Εγω παιζω με 35....

Attachments

Reaction score
221
η απολυτη ελλειψη χαμηλου και μαλιστα οχι απ την αρχη δεν πρεπει να οφειλεται στη συνεργεια του σετ,40 λαμπατα PP βατ δεν ειναι λιγα για αυτα τα ηχεια...

Reaction score
895
Mη βιαστείς να απορρίψεις το συγκεκριμένο ενισχυτή. Δώσε του μια επισκευαστική ευκαιρία. Είχα κάποτε την ευκαιρία να τον ακούσω (με ευαίσθητα ηχεία βέβαια, για να είμαι ειλικρινής) και είχα(είχαμε) εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα, σε σημείο να "εκτοπίσει" πανάκριβο σετ προ-τελικού πασίγνωστης αμερικάνικης εταιρίας λαμπάτων ενισχυτικών, την οποία δε θα αναφέρω, διότι μάλλον θα στενοχωρηθούν αρκετοί φίλοι.

I

iason

Guest
η απολυτη ελλειψη χαμηλου και μαλιστα οχι απ την αρχη δεν πρεπει να οφειλεται στη συνεργεια του σετ,40 λαμπατα PP βατ δεν ειναι λιγα για αυτα τα ηχεια...[/
O ενισχυτής είναι αρκετά δυνατός για λαμπάτος για αυτό και τον εχω επιλέξει εχει 8ΚΤ στο τελικό στάδιο και αποδίδει 45 w σε triode mode .Πολύ καθαρός με καλό χαμηλό και γλυκές μεσαίες απλά εχει περίπου 4 ημέρες παίζει σχεδόν μόνο μεσουψηλά σαν να εχουν καεί τα γούφερ.και το Quadral από χαμηλό άλλο τίποτα.

I

iason

Guest
O ενισχυτής είναι αρκετά δυνατός για λαμπάτος για αυτό και τον εχω επιλέξει εχει 8ΚΤ στο τελικό στάδιο και αποδίδει 45 w σε triode mode .Πολύ καθαρός με καλό χαμηλό και γλυκές μεσαίες απλά εχει περίπου 4 ημέρες παίζει σχεδόν μόνο μεσουψηλά σαν να εχουν καεί τα γούφερ.και το Quadral από χαμηλό άλλο τίποτα.

Reaction score
221
δοκιμασατε τα ηχεια με αλλον ενισχυτη να δειτε μηπως εχουν ζημια?

BLUES

TV
Reaction score
995
Kαλημερα,αλλαξε την λειτουργια σε ultralinear και κανε ακροαση σε 8ομ και σε 4 ομ
Αν το προβλημα χαμηλου παραμενει,ειναι εμφανης η αδυναμια του ενισχυτη να τρεχει τα ηχεια σου

Reaction score
1.788
1]Οπως λεει και ο φιλος blues να γινει και μια δοκιμη σε ultra linear.
2] υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συμβαινει και αυτο που λεει o Peter Meni . Βεβαια θα πρεπει να υπαρχει και καποιος βομβος.
3] Να ελεγθει ο μεταγωγος [ ισως να το κανει με ρελε] triode , ultra linear.
4] Eαν ο ενισχυτης διαθετει διακοπτη ρυθμισης της αναδρασης να ελενγθει.

Και μια ερωτηση . Τα ρευματα ηρεμιας ειναι εκει που οριζει ο κατασκευαστης; Φανταζομαι οτι υπαρχει καποιο συνοδευτικο εντυπο που δειχνει πως να ρυθμιζεις-μετρας.

Reaction score
1.788
και κατι ακομα. κοιτα αν το [ -] των ηχειων το εχεις στο μηδεν της μπορνας εξοδου!! Καμια φορα απο βιασυνη κανουμε λαθος!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος