Τι είδαμε, τι θα δούμε








melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.173
Reaction score
41.724
Fury 6/10 πολύ καλό πολεμικό...ωραία φωτογραφία....πολλά κλισέ...ηρωισμός...ανθρώπινη πλευρά των σκληρών φαντάρων κτλ...κτλ...το σενάριο έχει αδυναμίες γιατί δεν κλιμακώνει ωραία όπως ας πούμε στον Private Ryan....
Γενικά αν η παραγωγή διαθέτει τα φράγκα και πάρεις και μια συνηθισμένη και ακίνδυνη ιστορία φτιάχνεις ένα πολύ καλό ταινιάκι....και αν είσαι και ο Brad Pit ξεφεύγεις και από το γκομενικό στυλάκι να ανόιξεις νέους δρόμους...ίσως οσκαρικούς...
τελικα το FURY ειναι πολυ καλη ταινια, μολις το ειδα
Fury 7,5 /10 ,καλο ,αλλο οχι οσο το Saving Private Ryan.
Fury (2014) aka Κούγκι, 8+/10
Εξαιρετική παραγωγή για το είδος της, χάνει πόντους από σκηνοθεσία σε κάποια σημεία και οι ερμηνείες δεν ήταν όλες στο ίδιο επίπεδο.
 

ichaltou

Αλλαχτήρι
Μηνύματα
4.032
Reaction score
1.004
Fury (2014) aka Κούγκι, 8+/10
Εξαιρετική παραγωγή για το είδος της, χάνει πόντους από σκηνοθεσία σε κάποια σημεία και οι ερμηνείες δεν ήταν όλες στο ίδιο επίπεδο.

Την είδα χθες βράδυ, εάν και γενικά είμαι συγκρατημενος στις βαθμολογίες, εγώ της βάζω 9/10. Την κατά ευχαριστηθηκα. Έχει εξαιρετικό ήχο, τα πρώτα 45 λεπτά της ταινίας διαδραματιζονται υπό συνεχής μακρινους κανονιοβολισμους που ακούγονται στο background.
Η εικόνα είναι δύσκολη καθώς πολύ μεγάλο μέρος της ταινίας είναι μέσα στο τανκς.
Πολύ καλός ο Logan Lerman, δείχνει πως είναι από τους αθορυβους ανερχομενους ηθοποιούς.
 

Μηνύματα
5.291
Reaction score
6.442
βραδιες δεκαδικων...

mud 2012 6,5/10 μαθιου δεν ειναι ρολοι για σενα, η μαλλον γιασενα την ειδα..
Equilibrium 2002 7,5/10 κριστιαν αυτος ηταν ραμμενος κομμενος για σενα!!! Neo τρεμεεεε!!!!
transformers 2014 6,5/10 γουολμπεργκ μηπως και.., αλλα μονο για τους οπαδους της "πολυλογιας αυτης"..
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.173
Reaction score
41.724
Two night stand (2014)....
ρομαντική κομεντί, προτείνεται η στρατηγική χρήση της ταινίας στη διάρκεια του χρόνου για να ανακόπτονται τα πολλά ξεφυσητά της συζύγου μετά από (αγορίστικες) ταινίες τύπου fury :D
 

Μηνύματα
627
Reaction score
39
The Keeper of Lost Causes (2013)
To πρώτο μέρος της μεταφοράς των μυθιστορημάτων "Department Q" του Δανού συγγραφέα Jussi Adler-Olsen.
Κινείται στα υψηλά στάνταρ αντίστοιχων σκανδιναβικών προσπαθειών. Καλό αστυνομικό θρίλερ, καλές ερμηνείες, σε κρατάει άνετα σε μία σχετική αγωνία. (7,5+/10)

Σήμερα, πιθανόν να δούμε και το δεύτερο: The Absent One (2014)
 


Μηνύματα
20.285
Reaction score
14.867



"Elle s'en va" / Οn my way 6 / 10

"Aναψε το τσιγαρο,δως μου φωτια..." Τι κανει κανεις για ένα τσιγαρο!:)

Προσπεραστε την, αν δεν σας αρεσει η Ντενεβ σε ωριμη ηλικα.Εκτος κι αν ειστε περίεργοι να μαθετε πως 'πηγε' στον άλλο κοσμο ο αντρας της.
 


Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Αργότερα,μετά τα μεσάνυχτα θα δω μια ενδιαφέρουσα ταινία "Η Νύχτα Πριν Πέσει Το Παρίσι"

http://www.imdb.com/title/tt3129564/



Υπόθεση:Τη νύχτα της 24ης Αυγούστου του 1944, το μέλλον του Παρισιού είναι στα χέρια του στρατηγού φον Κόλτιτζ, κυβερνήτης της ναζιστικής επαρχίας. Οι διαταγές του από τον Χίτλερ είναι ρητές: να καταστρέψει ολοσχερώς την πόλη. Ο στρατηγός είναι γνωστός ως στρατιωτικός που πάντα υπακούει ρητά σε διαταγές και τα βασικά σημεία του Παρισιού είναι ήδη παγιδευμένα με εκρηκτικά. Το συμβούλιο γύρω από τον φον Κόλτιτζ θα κάνει τα πάντα για να αποστρέψει την καταστροφή. Η νύχτα θα είναι μεγάλη και η τελική απόφαση ιστορική.
 

Μηνύματα
63
Reaction score
52
Δεν κατάλαβα καν τον λόγο ύπαρξης αυτής της ταινίας. Μάπα ολκής. 4/10
Συμφωνώ απόλυτα. Πολύ εύστοχο σχόλιο, όντως αυτή η ταινία είναι απερίγραπτη. Δεν είχε απολύτως τίποτα που να σε κρατάει, λες και ο στόχος της ήταν να σε αποκοιμίσει. Ο δε πρωταγωνιστής (τομ χάρντυ) έπαιζε λες και είχε διανοητική υστέρηση. Μπροστά της το out of the furnace μοιάζει αριστούργημα.
 

Μηνύματα
20.285
Reaction score
14.867
Αυτην θελω να δω.


Ο θρύλος του Μίχαελ Κόλχαας 2013




Γαλλογερμανική παραγωγή «Ο θρύλος του Michael Kohlhaas», βασισμένη στη νουβέλα του Χάινριχ φον Κλάιστ «Μίχαελ Κόλχαας».


Το έργο γράφτηκε το 1810, ένα χρόνο πριν αυτοκτονήσει ο φον Κλάιστ, αλλά η υπόθεσή του εκτυλίσσεται τον 16ο αιώνα -άλλωστε έχει τον υπότιτλο “Από ένα παλιό χρονικό”.Ο έμπορος αλόγων Μίχαελ Κόλχαας, νομοταγής και ευκατάστατος πολίτης, ξεκινάει από την πόλη του να πάει να πουλήσει τα άλογά του στη Λειψία. Στο δρόμο, περνάει από τον πύργο ενός νεαρού άρχοντα, ο οποίος του ζητάει άδεια διέλευσης από τα εδάφη του, οπότε ο έμπορος αφήνει αμανάτι τα δυο καλύτερα άλογά του ώσπου να βγάλει. Στη Λειψία, μαθαίνει πως τέτοια άδεια δεν υφίσταται, ήταν ένα αστείο των ανθρώπων του άρχοντα. Γυρίζοντας στον πύργο, βρίσκει τα άλογά του σε άθλια κατάσταση, ξεθεωμένα στη δουλειά και νηστικά. Πάει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του, αλλά μάταια, αφού ο άρχοντας έχει παντού γνωριμίες. Ο Κόλχαας επιμένει, γιατί ξέρει ότι έχει δίκιο. Καθώς η γυναίκα του προσπαθεί να δει τον πρίγκιπα-εκλέκτορα, τραυματίζεται και πεθαίνει.

Τότε ο Κόλχαας γίνεται αντάρτης -μόνος του, μαζί με τους λίγους έμπιστους δουλευτάδες του. Κυριεύουν τον πύργο του νεαρού άρχοντα και τον καίνε, όμως ο άρχοντας ξεφεύγει στη γειτονική πόλη, τη Βιτεμβέργη (Wittenberg). Ο αντάρτικος στρατός πληθαίνει καθώς όλο και περισσότεροι χωρικοί προσχωρούν στις γραμμές του. Βάζουν φωτιά σε γειτονιές της πόλης, ζητώντας να τους παραδοθεί ο άρχοντας. Το αίτημα του Κόλχαας είναι να υποχρεωθεί ο νεαρός άρχοντας να παχύνει ξανά τα δυο μαύρα άλογά του και να του τα παραδώσει σε άριστη κατάσταση όπως ήταν!


.........

ο Κόλχαας ήταν υπαρκτό πρόσωπο -αν και λεγόταν Κόλχαζε (Kohlhase) και πράγματι ήταν αλογέμπορος, που αδικήθηκε από έναν ευγενή για δυο άλογα, και πράγματι ξεκίνησε αντάρτικο, όλα αυτά γύρω στο 1534, και έκαψε σπίτια στη Βιτεμβέργη παρά τις παραινέσεις του Λούθηρου. Κατέληξε στον τροχό το 1540 -χωρίς να προηγηθεί αμνηστία όμως και συνεννόηση με τις αρχές του κράτους όπως στο μυθιστόρημα. Ο φιλέρευνος αναγνώστης θα βρει σε επίμετρο του βιβλίου όσα λένε οι πηγές για τον υπαρκτό Κόλχαζε.

Η νουβέλα του φον Κλάιστ έχει σημαντική θέση στη γερμανόφωνη λογοτεχνία. Το θέμα του νομοταγή πολίτη που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κατάφωρη αδικία και επαναστατεί είναι διαχρονικό και συναρπαστικό.


Σε κάποιο σημείο γίνεται λόγος για μια μολυβένια χτένα, και στην υποσημείωση ο μεταφραστής μάς πληροφορεί ότι χρησιμοποιούσαν χτένες από μολύβι για να σκουραίνουν τα μαλλιά. Αναφέρει μάλιστα και μια παροιμία της εποχής: Ein Bleikamm schwerzt die Haare, doch jüngt er nicht die Jahre, που θα πεί ότι “Η μολυβένια χτένα μαυρίζει τα μαλλιά, μα δεν μικραίνει τα χρόνια”. Στο βιβλίο τη χτένα τη χρησιμοποιεί άντρας, αλλά δεν ξέρω αν οι μολυβένιες χτένες ήταν σύνεργο αποκλειστικά αντρικού καλλωπισμού, ούτε βέβαια ξέρω αν στην ταινία εμφανίζεται η χτένα -όποιος την είδε, ας μας πει. Βέβαια, ο μόλυβδος δεν είναι ό,τι το υγιεινότερο, αλλά από παλιά οι άνθρωποι έβαζαν τα κάλλη πάνω από τον πόνο.

https://sarantakos.wordpress.com/2014/04/15/kohlhaas-2/
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.018
Μηνύματα
2.885.433
Members
37.976
Νεότερο μέλος
Spadidakis
Top