Ποιο SVS κι από πού;(Sub βρήκα τελικά.Σπίτι που θα βρω;)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.002
Όχι, έλπιζα να διαβάσω πως η κυρά σ' έσκισε και δεν ξέρεις τι να κάνεις και σκέφτεσαι να το δώσεις και παρακαλάς να το πάρει κάποιος να το ξεφορτωθείς για να μην κοιμάσαι στ' αυτοκίνητο.

Με τα τρία μην ανησυχείς, μια χαρά θα έπαιζαν.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
νομιζω πως ο νεος χρονος εχει δωσει αλλο αερα στο φιλο μας Surfdrifter και τον εχει μετατρεψει σε SurfSVSManiac! :D

τι λες βρε για ψυγεια? πας καλα? κουζουλαθηκες παντελως? :headbang: Στο Καστρουνη το πες? Να σε παρει με καμια :smg:

ακου! επειδη εσυ δε θα ηρεμησεις.παρε αλλο ενα (μαυρη λακα παντα!!) βαλτο απο πανω απο το αλλο οπως κανουν στο εξωτερικο η κοψε παλι το συνθετο...ξερεις εσυ!! :p:p μετα το προβλημα με τους γειτωνες θα γινει πολλαπλασιο αλλα ποιος του χεζει κ αυτους? :laugh::laugh:

Reaction score
2.482
Μια ειναι η λυση για σενα surf :Infinite Baffle sub πισω απο πορτα !
Οχι βέβαια! Τον χώρο για infinite baffle τον έχω καπαρωμένο για το TRW-17 που περιμένω απο μέρα σε μέρα...

Reaction score
2.482
Καλημερα φιλτατοι. Χτες είπα να πειραματιστώ με το sub, διότι παντου διαβάζω ότι "κάνει μασάζ", "κάνει σεισμό" και άλλα γραφικά τέτοια που ομολογουμένως δεν το έχω βιώσει. Η μοναδική μου εμπειρία με PB13 ήταν στο σπίτι του zizik που όμως ήταν 2 τα sub. Δεν νομίζω ότι παίζει ΤΟΣΟ ρολο αυτο, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά πως στο Edge Of Tomorrow σου έκανε όντως μασαζ, μονο που σε εμένα τριζουν πιατα, πορτες, αλλα μασαζ δεν νιώθω. Τι να το βάζω σε 16hz, τι να του βουλώνω 2 τρυπες και να το βάζω sealed (το παλιο 10hZ mode), τιποτα.

Λογω της μικρής, δεν δοκίμασα πολλά σημεια, αλλά θα το βάλω σε όλο τον χώρο (ή θα κάνω subwoofer crawl, αναλόγως τι με βολέψει καλύτερα), αλλά όσοι έχουν 1 PB13, παρακαλώ να σηκώσουν το χέρι τους. Θελω να καταλάβω αν είναι θέμα 1 ή 2 sub ή ο χώρος μου είναι ΤΟΟΟΟΣΟ χάλια που δεν υπάρχει προκοπη καμία.

IMG_2404.JPG

Reaction score
2.482
πανω στο πσιγειο το βαλες??
Πρέπει να πάω 3-4 χρόνια γυμναστήριο για να γίνει αυτό, οπότε έλεγα για κάτι πιο άμεσο χρονικά. Ηδη το ξέχασα αυτο το πλάνο!
Μετα σκεφτόμουν μπας και έχει θέμα το sub. Κάπου διαβαζα ότι κάποια svs είχαν εργοστασιακά μέσα συνδεδεμένα ανάποδα κάποια καλώδια. Αλλά δεν μπορω φυσικα να καταλάβω αν υπάρχει θέμα ή όχι.

Reaction score
2.482
Καλα αυτο θα κάνω σήμερα μάλλον, για να σιγουρευτώ ότι δεν ειναι καποιο άλλο θέμα. Εσυ με το PB2000 νιώθεις "παλμούς" κανονικά σε τέτοιες χαρακτηριστικές σκηνές;

Reaction score
6.623
δε ξερω τι η ποσα σαμπ θα σου προτεινουν οι αλλοι, αλλα νομιζω οτι εαν κλεισεις για την επομενη εικοσαετια καθημερινο μασαζ σε αναλογο στουντιο θα σου ερθει φτηνοτερα :whistling:

Reaction score
2.482
Φέρ' το απο 'δώ να δούμε αν δουλεύει.
Κι αν φύγει γράψε μου.
Πολύ άργησες. Πρώτο σε περιμένα! Αλλά σοβαρα τώρα, αυτο που ακουσα σε εσένα δεν επιτυγχάνεται με 1 PB13? Για να ξέρω προς ποια κατευθυνση να κινηθώ ρωταω. Αλλο να ξερω ότι γίνεται και άλλο πως δεν γίνεται

ο καστρουνης εχει κανει ρυθμιση?
Ναι, έχει κάνει. Πιστευω ότι έχει κάνει πολυ καλή ρυθμιση σε σχέση με το χώρο μου και τα προσωπικά μου γούστα, αλλά ξέροντας τι έχω ακουσει/αισθανθει στο σπίτι του zizik, δεν έχει καμια σχέση.

Ουτως ή άλλως θα πάρω μπασοπαγίδες, αλλά δεν νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι στον τομέα που αναφέρομαι. Ναι μεν, όταν έβαλα 2 μπασοπαγίδες δοκιμαστικά που είχα δανειστεί, το μπάσο "καθάρισε"...αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Απο μετρήσεις που έκανα με το REW, βλέπω ότι κάτω από τους 20 κύκλους, η καμπύλη βυθίζεται στα ταρταρα. Θεωρώ ότι συνεισφέρει αυτο στην έλλειψη της αίσθησης που αποζητώ, οπότε αυτο που σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει είναι να δω σε ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ επίπεδο, που μπορώ να βάλω το sub και κάπου στον χώρο μου να νιώσω αυτο που περιγράφω. Δεν με νοιάζει αν θα είναι κατω απο το τραπέζι ή κατω απο το νεροχύτη, αρκεί να δω ότι γίνεται αυτο που λέω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Το Α και Ω σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η συμπεριφορά,ακουστικά,του χώρου.Αν η βύθιση που λες οφείλετε σε αυτό τότε και 2 να βάλεις δεν θα κάνεις κάτι ουσιαστικό.Μέτρηση του χώρου έχεις κάνει;Στο λέω γιατί ο χώρος έχει μια συμπεριφορά η οποία είναι,σχεδόν,σταθερή ανεξαρτήτως τοποθέτησης και πλήθος ηχείων.Αλλάζει μόνο με room treatments.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.002
Πολύ άργησες. Πρώτο σε περιμένα! Αλλά σοβαρα τώρα, αυτο που ακουσα σε εσένα δεν επιτυγχάνεται με 1 PB13? Για να ξέρω προς ποια κατευθυνση να κινηθώ ρωταω. Αλλο να ξερω ότι γίνεται και άλλο πως δεν γίνεται

Ναι, έχει κάνει. Πιστευω ότι έχει κάνει πολυ καλή ρυθμιση σε σχέση με το χώρο μου και τα προσωπικά μου γούστα, αλλά ξέροντας τι έχω ακουσει/αισθανθει στο σπίτι του zizik, δεν έχει καμια σχέση.

Ουτως ή άλλως θα πάρω μπασοπαγίδες, αλλά δεν νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι στον τομέα που αναφέρομαι. Ναι μεν, όταν έβαλα 2 μπασοπαγίδες δοκιμαστικά που είχα δανειστεί, το μπάσο "καθάρισε"...αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Απο μετρήσεις που έκανα με το REW, βλέπω ότι κάτω από τους 20 κύκλους, η καμπύλη βυθίζεται στα ταρταρα. Θεωρώ ότι συνεισφέρει αυτο στην έλλειψη της αίσθησης που αποζητώ, οπότε αυτο που σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει είναι να δω σε ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ επίπεδο, που μπορώ να βάλω το sub και κάπου στον χώρο μου να νιώσω αυτο που περιγράφω. Δεν με νοιάζει αν θα είναι κατω απο το τραπέζι ή κατω απο το νεροχύτη, αρκεί να δω ότι γίνεται αυτο που λέω.
Και στο δικό μου κάτω απο τα 20Hz βυθίζεται στα τάρταρα.
Πιστεύω πως αποκλείεται να μην μπορείς να έχεις την αίσθηση του δικού μου εκεί με το 1 SVS.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
νομιζω οτι ο zizik εχει ενα πισω απο τον καναπε?
τι ακριβως θελεις να νοιωσεις? σεισμο? κουνημα μπατζακια?βουλωμα αυτιων?χτυπημα στηθους?
κατω απο τα 20 για να εισαι δυνατος θελεις πολλα περισοτερα απο ενα svs και δεν νομιζω εκει να ειναι το προβλημα σου.

Reaction score
6.623
καθε σημειο του ανθρωπινου σωματος εχεις διαφορετικα σημεια συντονισμου, συχνοτικα-χοντρικα αυτα αλλαζουν οπως και οι συχνοτητες απο κατω προς τα πανω ;), πολυ πιθανο το μασαζ που θες να μην το ψαχνεις στις συχνοτητες που φανταζεσε...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.323
Members
38.541
Νεότερο μέλος
drammer