προτασεις για ηχεια

Reaction score
321
καλησπερα παιδια.
ειμαι νεο μελος με λενε διονυση στα 36χρονων.
εδω και αρκετο καιρο πανω απο ενα χρονο μπηκα στο χωρο του βινυλιου,αγορα πικαπ το pro-ject
2Xperience με κεφαλη βελονα την
Ortofon 2M Bronze,
Pro-Ject Phono Box S
ενισχυτη τον creek evolution 2
και κατι ηχεια roister που ειχα τα evidence 7se.
λοιπον παιδια το διλημα μου ειχα τα ηχεια ειναι πλεον απογοητευση,δεν μπορω να ακουσω την λεπτομερια απο το βυνιλιο λες και τα ηχεια τα μπουκωνει ολα τα οργανα.
και ενας φιλος με υποδιεστερα ενισχυτη και ηχεια αλλα με ιδιο πικαπ και βελονα εχει καλυτερο αποτελεσμα.

θελω την βοηθεια σας οσο αφορα τα ηχεια,η μουσικη που ακουω ειναι κλασικο ροκ,ροκ και μεταλ,αρα θελω ηχεια να βγαζουν και μπασο,αλλα να υπαρχει και λεπτομερια π.χ να ακουγοντε τα οργανα που παιζουν πισω.

απο εκει που πηρα το συστημα με πολυ ψαξιμο μου ειπε ο τυπος αναγκαστικα πρεπει να παω σε δαπεδου ηχεια δεν θυμαμε ποια μου προτινε σε μαρκα το μονο που θυμαμε ειναι αμερικανικα,αλλα και 1.700ευρω!!!

γραφτηκα στο φορουμ γιατι μου προτινε το φιλαρακι που ειναι χρονια γραμενος σε εσας και μου ειπε οτι θα με βοηθησετε γιατι ειστε γνωστες και πορωμενοι με την μουσικη.

εγω μπορω να διαθεσω για ηχεια το μεγιστο 1.000ευρω και παλι πολλα ειναι και λιγοτερα ενοοειτε δεν εχω θεμα.

ευχαριστω για τον χρονο σας.

Last edited by a moderator:

Reaction score
321
κανεις?ετσι περιπου μια προταση στο που να κινηθω καπως,ξερω οτι ειναι υποκειμενικο για το αυτι του καθε ενος,τι θελει,εγω ειπα στο περιπου τι θελω λεπτομερια να εχει ωστε να ακουω και τα πισω οργανα κατι που τα ροιστερ τα μπουκωνει δεν ειναι διαυγες.
ενοοειτε και μπασο να εχουν τα ηχεια λογου μουσικης.
ξερω οτι αμα δεν παω να ακουσω ηχεια δεν γινετε για συμπερασμα αλλα στο που περιπου να κινηθω,θελω δαπεδου ηχεια?η τα αλλα που ειναι σαν καπως στον αερα και στηριζετε με ενα μακροστενγ σαν βαση.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος;
Σε τι απόσταση από τα ηχεία ακούς;
Τι απόσταση έχουν τα ηχεία μεταξύ τους;

Reaction score
321
απο τον καναπε που καθομε μεχρι τα ηχεια ειναι 3,5μετρα και τα ηχεια μεταξυ τους στα 3 μετρα,απο το ενα ηχειο στο αλλο

TGD

Reaction score
10.576
Μια στιγμή, το πρόβλημα που λες στον ήχο τον έχεις από άλλες πηγές, ή μόνο από το πικάπ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αναφέρεις ότι με το φίλο σου έχετε το ίδιο πικάπ και βελόνα αλλά προφανώς δεν έχετε τον ίδιο προενισχυτή κεφαλής.
Δοκίμασε έναν άλλο και δες τι συμβαίνει.
Μην βιαστείς να μπεις στη διαδικασία αλλαγής ηχείων.

Reaction score
1.019
οπως λεει ο Πετρος,επειδη και εγω προενισχυτη της project ειχα,προσφατα τον αλλαξα και ηταν η μερα με την νυχτα η διαφορα...
για πειραματισου λιγο.

Reaction score
321
Αναφέρεις ότι με το φίλο σου έχετε το ίδιο πικάπ και βελόνα αλλά προφανώς δεν έχετε τον ίδιο προενισχυτή κεφαλής.
Δοκίμασε έναν άλλο και δες τι συμβαίνει.
Μην βιαστείς να μπεις στη διαδικασία αλλαγής ηχείων.
Ο φιλος δεν εχει προενισχυτη κεφαλης,ο ενισχυτης του ειναι ραδιοενισχυτης με ενσωματομενο προενισχυση εχει τον χαρμον κατι δυο λεξεις,αρα λογικα δεν υποδιεστερο απο αυτα που εχω;λογικα δεν θα εβγαζα καλυτερο ηχο;

Reaction score
321
Δη
οπως λεει ο Πετρος,επειδη και εγω προενισχυτη της project ειχα,προσφατα τον αλλαξα και ηταν η μερα με την νυχτα η διαφορα...
για πειραματισου λιγο.
Δηλαδη τι ειχες παρατηρησει;εγω αυτο οπως ειπα οταν παιζοτν τα οργανα μεμονομενα μια χαρα ηχο βγαζει οταν π.χ παιζουν ολλα μαζι δεν μπορει τωρα το ηχειο να ανταποκριθει,παραδειγμα των pink floyd the wall εχει πολλα οργανα και παρα πολλα πισω ε στου φιλου ακουγοντε σε εμενα οχι,δεν ειναι τοσο διαυγει

Reaction score
321
για πειραματισου λιγο.
Ξεχασα να σου πω το να πειραματιστω θελει χρημα τα μηχανηματα που ειπα να εχουν λειτουργια 5 μηνες,πριν ειχα πικαπ dual ραδιοενισχυτη pioneer και ειχα πάρει ωκαι προενισχυτη των 30ευρω.οποτε το να δωσω τον pro-jet τον πρπενθσχυτη που εκανε 150 η 180ευρω να παρω αλλο λιγο δυσκολο,αυτο που μπορω να κανω επειδη εχω καλες σχεσεις με τον ανθρωπο που πηρα τα πραγματα να μου δανεισει εναν εκθεσιακο προενισχυτη να δοκιμασω

D

deleted user 10898

Guest
βαλε ενα cd player με το The wall και ακου προσεκτικα.
ξεκινα απο εκει.
μην χαλας χρονο και χρημα χωρις να εχεις εντοπισει το προβλημα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Πριν κάνεις ο,τιδήποτε, φέρτε με τον φίλο σου τα δικά του ηχεία στο δικό σου χώρο, βάλτα ακριβώς στις ίδιες θέσεις που έχεις τα δικά σου, και σύγκρινε το ηχητικό αποτέλεσμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ο φιλος δεν εχει προενισχυτη κεφαλης,ο ενισχυτης του ειναι ραδιοενισχυτης με ενσωματομενο προενισχυση εχει τον χαρμον κατι δυο λεξεις,αρα λογικα δεν υποδιεστερο απο αυτα που εχω;λογικα δεν θα εβγαζα καλυτερο ηχο;
Καθόλου αυτονόητο δεν είναι αυτό που λες. Θα ήταν, αν διέθετες έναν πραγματικά αξιόλογο προενισχυτή και πολύ ποιοτική καλωδίωση.
Εσύ έχεις επιπλέον το μειονέκτημα των δύο παραπάνω επαφών και του καλωδίου διασύνδεσης του προενισχυτή με τον Creek.
Βρες έναν καλό προ και δοκίμασε.
Μια ενδεχόμενη αλλαγή του προενισχυτή πικάπ σίγουρα θα σου κοστίσει λιγότερα από ότι αλλάζοντας ηχεία.

Reaction score
6.598
{λοιπον παιδια το διλημα μου ειχα τα ηχεια ειναι πλεον απογοητευση,..}

ελπιζω να παιζουν ολα τα μεγαφωνα,κοιτα μην εχεις καψει κανα τουιτερ λεμε τωρα...

Reaction score
321
{λοιπον παιδια το διλημα μου ειχα τα ηχεια ειναι πλεον απογοητευση,..}

ελπιζω να παιζουν ολα τα μεγαφωνα,κοιτα μην εχεις καψει κανα τουιτερ λεμε τωρα...
Οχι παιζουν κανονικα

Reaction score
321
Καθόλου αυτονόητο δεν είναι αυτό που λες. Θα ήταν, αν διέθετες έναν πραγματικά αξιόλογο προενισχυτή και πολύ ποιοτική καλωδίωση.
Εσύ έχεις επιπλέον το μειονέκτημα των δύο παραπάνω επαφών και του καλωδίου διασύνδεσης του προενισχυτή με τον Creek.
Βρες έναν καλό προ και δοκίμασε.
Μια ενδεχόμενη αλλαγή του προενισχυτή πικάπ σίγουρα θα σου κοστίσει λιγότερα από ότι αλλάζοντας ηχεία.
Κοιτα απο τον προενισχυτη προς τον ενισχυτη creek εχω βαλει τα κιμπα σαν καλωδιο. Μετα τα καλωδια με την γειωση που εχουν που πανε απο πικαπ απ σε προενισχυτη εχω προς το παρον τα μαμα καλωδια που ειχε το πικα απ. Λες για τον προενισχυτη γιατι δεν ειναι τοσο καλα οι pro-ject σε προενισχυση; Μετα πηγαινα σε ταξεως του 400ευρω και αλλη μαρκα. Στα λεφτα που διαθετα τοτε, γιατι τα πηρα ολα μαζι, λεω για προενισχυτη γυρω στα 150με 180ευρω. Στα λεφτα αυτα υπηρχε αυτος σε μαρκα

Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κοιτα απο τον προενισχυτη προς τον ενισχυτη creek εχω βαλει τα κιμπα σαν καλωδιο. Μετα τα καλωδια με την γειωση που εχουν που πανε απο πικαπ απ σε προενισχυτη εχω προς το παρον τα μαμα καλωδια που ειχε το πικα απ. Λες για τον προενισχυτη γιατι δεν ειναι τοσο καλα οι pro-ject σε προενισχυση; Μετα πηγαινα σε ταξεως του 400ευρω και αλλη μαρκα. Στα λεφτα που διαθετα τοτε, γιατι τα πηρα ολα μαζι, λεω για προενισχυτη γυρω στα 150με 180ευρω. Στα λεφτα αυτα υπηρχε αυτος σε μαρκα
Λέω για τον προενισχυτή γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αναπαραγωγή του πικάπ. Επιπλέον εμπιστεύομαι Creek, Roister & Ortofon.
Είναι πολύ ποιο εύκολο να βρεις κάποιον προ και να τον δοκιμάσεις, από το να κουβαλάς πέρα δώθε ηχεία, όπως σωστά σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Είναι πολλές οι παράμετροι που μπορεί να είναι λάθος.
Πρώτα μπορεί να είναι λάθος ρυθμισμένη η κεφαλή πάνω στον βραχίονα, μετά θα πρέπει να τσεκάρεις όλα τα καλώδια και τις ενώσεις αυτών ξεκινώντας από τα καλωδιάκια της κεφαλής και καταλήγοντας σε αυτά των ηχείων.
Μετά παίξε λίγο με τα dip switches στον προενισχυτή κεφαλής, άφου έχεις MM κεφαλή άλλαξε λίγο τις τιμές pF (αν υπάρχει η δυνατότητα σε αυτό το phono).
Αφού τα αγόρασες όλα από ένα συγκεκριμένο μαγαζί και έχεις καλές σχέσεις μαζί του τότε θα μπορέσει ο άνθρωπος, αν του το ζητήσεις, να αφιερώσει λίγο χρόνο και να περάσει να τσεκάρει όλες τις ρυθμίσεις.
Επίσης δοκίμασε αυτά που σου είπαν οι Vet και Coyias.

Reaction score
321
Είναι πολλές οι παράμετροι που μπορεί να είναι λάθος.
Πρώτα μπορεί να είναι λάθος ρυθμισμένη η κεφαλή πάνω στον βραχίονα, μετά θα πρέπει να τσεκάρεις όλα τα καλώδια και τις ενώσεις αυτών ξεκινώντας από τα καλωδιάκια της κεφαλής και καταλήγοντας σε αυτά των ηχείων.
Μετά παίξε λίγο με τα dip switches στον προενισχυτή κεφαλής, άφου έχεις MM κεφαλή άλλαξε λίγο τις τιμές pF (αν υπάρχει η δυνατότητα σε αυτό το phono).
Αφού τα αγόρασες όλα από ένα συγκεκριμένο μαγαζί και έχεις καλές σχέσεις μαζί του τότε θα μπορέσει ο άνθρωπος, αν του το ζητήσεις, να αφιερώσει λίγο χρόνο και να περάσει να τσεκάρει όλες τις ρυθμίσεις.
Επίσης δοκίμασε αυτά που σου είπαν οι Vet και Coyias.
Ναι εχει να παιξεις με ρυθμισεις σε αυτο το phono ειναι τα διακοπτακια οπως ηρθε απο το εργοστασιο δεν εχουν πειραχτει ειμαι δουλεια αλλα μπαινω απι το κινητο και κοιταγα τωρα το manual οτι έχει κατι ρυθμισεις οταν σχολασω θα παω να δω τι γινετε.ευχαριστω για τις απαντησεις σας θα επανερθω με νεοτερα οταν θα εχω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster