Πρόταση για dac

Reaction score
18
Γεια σας
θα ηθελα τις προτασεις σας για ενα dac με τα εξης κριτηρια.
1) Δεν με ενδιαφερει ο ενισχυτης ακουστικων. Δεν θα τον χρησιμοποιησω.
2) Δεν με ενδιαφερουν τα dsd dxd και λοιπα εξωτικα φορματ. mp3 και flac εχω μονο και δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να βρω τετοιο περιεχομενο στη μουσικη που ακουω.
3) Δεν με ενδιαφερει καθολου η φορητοτητα. Θα μεινει σταθερο στο ηχοσυστημα μου κ συνδεδεμενο με ενα cd player και τον mac μου. Αρα θελω να ειναι ανωτερο του ενσωματωμενου dac του Azur 550c που εχω και να ειναι συμβατο με mac.
4) Θα συνδεθει με το υπολοιπο συστημα μου το οποιο ειναι ATC sia2-150 και SCM40.
5) Η ποιοτητα κατασκευης ειναι πολυ σημαντικη για μενα.
6) Τιμή μαξιμουμ 1000 ευρω.
Σας ευχαριστω

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Καινούργιο ή και μτχ;
Από Ελλαδισταν ή και από εξωτερικό;

Reaction score
18
Καινούργιο ή και μτχ;
Από Ελλαδισταν ή και από εξωτερικό;
Δεν εχω προβλημα με τα μεταχειρισμενα αρκει προφανως να ειναι σε αριστη κατασταση.
Επισης δεν με πειραζει το απο που, ομως αντε να στειλεις ενα χιλιαρικο στο εξωτερικο πια...

Reaction score
7.194
στο χιλιαρικο πλεον τα παρισσοτερα dac εχουν και προενισχυτη ακουστικων αλλα και δυνατοτητα dsd.Επισης σιγουρα στα χρηματα αυτα θα εχουν καλυτερο μετατροπεα απο το cambridge audio,αλλα σημασια εχει να εχουν και καλο αναλογικο σταδιο .Aπλα δεν ξερω που μπορεις να τα ακουσεις .....κοιτα για τα teac ud-503,musical fidelity mx-dac,marantz hd-dac1,pioneer u-05.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι με ένα ποιοτικό Dac κοντα στο χιλιάρικo και με αυτόν τον ενισχυτή και τα ATC SCM40, έχεις ένα υπέροχο σύστημα, καλή αναζήτηση.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.807
Ο κ.Βασίλης Τουνάς της IDEON Audio, κατασκευαστής του Ayazi Digital To Analog (~880.-€), κατέβηκε στην έκθεση με ηχεία DIY που έμοιζαν πολύ με τα διάσημα Wilson Watt/Puppy και ταύτισε τον ήχο με την ψηφιακή πρότασή του. Ο Ayazi ψηφιακός μετατροπέας φορά Wolfson reclocking ελεγκτή, αποκωδικοποιεί αρχεία DSD64 and DSD128 μέσω της USB υποδοχής και ενσωματώνει κρύσταλλους από την Crystek’s CCHD-957. Τα πάει άριστα με …τελική 384kHz DXD! Made in Greece και υψηλό σκορ μουσικότητας και ανάλυσης .

" Κλεμένο " από .
HXOS & EIKONA SHOW EXPO
Νοεμβρίου
2015

• Coax and USB digital inputs,switchable from front panel
  • Class 2 USB input with electrostatic protection
  • Support for up to 32-bit/384kHz DXD audio via USB, and up to 24-bit/192kHz via Coaxial
  • DSD64 and DSD128 playback support on USB (via on-the-fly software conversion to 352.8/24)
  • Time domain jitter eliminator technology DAC chip
  • Low jitter, re-clocking S/PDIF input
  • Dedicated high speed asynchronous dual clock audio USB processor
  • New clocking architecture femto clock from Crystek used.Clocking architecture pushes jitter and noise floor below perceptible levels in our circuit
  • In house designed ultra low-noise power supply, custom-made transformer
  • High capacity main DC filter, selected audiophile series capacitors .

Gojakla

Reaction score
7.494
billy είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια σε επίπεδο dac?

Reaction score
8.905
Αντωνάκη, εάν δεν χρειάζεσαι το προενισχυτικό στάδιο εξόδου του UD, ναι σε όλα τα άλλα είναι ίδια, απλά παίρνεις το NT και με (εξτρά) του Network τα καλούδια επάνω του...;)

Gojakla

Reaction score
7.494
A, οπότε το NT δεν έχει τα της προενισχυσης;
(Δεν έχω κοιτάξει καθόλου το ΝΤ ομολογώ).

Πολύ ενδιαφέρον.
Ερώτησης: Υπάρχει περίπτωσης αυτά τα έξτρα περί δικτύου και ασυρμάτου να επηρεάζουν αρνητικά το ηχητικό αποτέλεσμα;
Εννοώ σε επίπεδο παρεμβολών ή θορύβων... Λέτε να παίζει κάνα θεματακι;

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
...Εννοώ σε επίπεδο παρεμβολών ή θορύβων... Λέτε να παίζει κάνα θεματακι;
Δεν νομίζω να έχει τέτοιο θέμα.
Στο σπίτι αυτή την περίοδο έχω το Naim Unitilite που είναι και αυτό network player και ενισχυτής μαζί.
Πριν το δοκιμάσω είχα ακριβώς την ίδια απορία με εσένα γενικά για όλα τα streamers/network players. Ε λοιπόν με το volume στο maximum και το αυτί στο ηχείο...νέκρα του τάφου σιωπή.

Gojakla

Reaction score
7.494
Σας μερσω και συγνώμη για τη κατάχρηση του νήματος, αλλά νομιζω βοηθάνε γενικώς αυτά... :hi:

Reaction score
7.194

νομιζω η τροφοδοσια ειναι ακριβως ιδια με το NT.....για τα ψηφιακα δεν βλεπω γιατι σκεπαζονται απο τις εξτρα πλακετες,αλλα μαλλον ειναι τα ιδια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.589
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan