σκληροι δισκοι και ποιοτητα εικονας ηχου

Reaction score
4.250
Χτες ενας υπαλληλος καταστηματος μου ειπε οτι οι σκληροι δισκοι (εσωτερικοι) με ταχυτητα περιστροφης 7.200 θα παιζουν καλυτερα σε εικονα απ εναν 5.400. Λετε να λεει την αληθεια? Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε κατι αναλογο θα συμβαινει και με τον ηχο. Επομενως οι SSD φορτωμενοι με ταινιες και μουσικη θα ειναι πολυ πιο προχωρημενοι. Κι εγω που παντα εψαχνα τους πιο φτηνους, μηπως πρεπει να αναθεωρησω?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Μήπως το εννοεί από πλευράς transfer rate και όχι απο πλευράς ποιότητας;

Reaction score
62
Θέμα ποιότητας δεν τίθεται. Μιλάμε για ψηφιακά δεδομένα (άσσους και μηδενικά) δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θέμα ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων (το transfer rate που είπε και ο φίλος παραπάνω) τίθεται, αλλά δε θα το καταλάβεις, για μερικά ακόμα λογικά χρόνια , στην ταινία, και δε θα το καταλάβεις ποτέ σε αρχεία μουσικής. O 5400 είναι και λιγότερο ενεργοβόρος, είναι κοντά στα 3/4 της κατανάλωσης ενός αντίστοιχου 7200, και ζεσταίνεται πολύ λιγότερο. Ο SSD είναι άλλη ιστορία.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.325
Πες του πωλητή να φύγει και να πάει νανα να νάι!!

Reaction score
8
στην θεωρια αναλογως transfer rate θα εχει πιο γρηρορο διαβασμα αρχειων οποτε μιλαμε για πιο ομαλη εικονα αλλα στην πραξη δεν εχει προβλημα ακομη και σπασιματα στην εικονα να δεις μπορει να φταιει απο το τι τρεχει απο πισω ενα πσ και οχι απο το δισκο. και κατα τα 99% αφηνω 1% οι πωλητες κανουν τη δουλεια τους πουλανε

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.644
Μου κανει μεγάλη εντύπωση πως και δεν εχει φτιαχτει αλλο ενα χαϊενταδικο μπαρούφο-παραμύθι με τους σκληρούς δίσκους τοσο καιρό.

Ξερετε, απο εκείνα που λένε οτι "ναι μεν δεν εχει διαφορά στις μετρήσεις αλλα στα αυτιά μου η διαφορά ειναι ολοφάνερη. Σηκώθηκε ενα πέπλο " κτλ.

Και να τους πουλάνε 50 φορές πάνω απο τους "απλούς"

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Μου κανει μεγάλη εντύπωση πως και δεν εχει φτιαχτει αλλο ενα χαϊενταδικο μπαρούφο-παραμύθι με τους σκληρούς δίσκους τοσο καιρό.

Ξερετε, απο εκείνα που λένε οτι "ναι μεν δεν εχει διαφορά στις μετρήσεις αλλα στα αυτιά μου η διαφορά ειναι ολοφάνερη. Σηκώθηκε ενα πέπλο " κτλ.

Και να τους πουλάνε 50 φορές πάνω απο τους "απλούς"
Εδω το σηκώνουν το πέπλο οι τζαπανιεζοι
http://www.analogueseduction.net/music-servers-streamers/melco-n1z-flagship-ssd-music-library.html

Με "ειδικούς" Audio Grade SSDs περικαλω
Μελκομπουκαλο

Reaction score
3.460
Δηλ. οι Seagate δεν ακούγονται καλύτερα απο τους Western Digital;;;
Εξαρτάται...
Στα μικρά αρχεία (μέχρι περίπου τα 10Mb, δηλαδή επιπέδου mp3), οι Seagate έχουν ένα μικρό προβάδισμα όσο αφορά τις χαμηλές συχνότητες, τόσο στον όγκο, όσο και στην ατάκα και την ταχύτητα.
Σε μεγαλύτερα αρχεία (από 10Mb μέχρι περίπου τα 25-30Mb, δηλαδή επιπέδου cd wav 16/44.1), οι WD παίρνουν ελαφρώς κεφάλι, κυρίως στη λεπτομέρεια και τον αέρα των μεσο-υψηλών και ειδικά στις γυναικείες φωνές, όπου πραγματικά είναι εκτός συναγωνισμού !!
Τέλος, όταν μιλάμε για αρχεία high definition (PCM 24/96, PCM 24/192, DSD 5,6 κλπ), ακούγονται και οι δύο το ίδιο καλά, με εξαίρεση τους WD Raptor (10,000 rpm) όπου είναι σε άλλη κλάση...
Φυσικά, στην απόδοση των δίσκων παίζουν ρόλο και διάφορες άλλες λεπτομέρειες όπως πχ με ποιό πρόγραμμα έχουν γίνει defragment, αν είναι δηλωμένοι σαν SMART από το bios κλπ...
Ελπίζω να σε κάλυψα στα βασικά...:dance2:

Reaction score
8
Δηλ. οι Seagate δεν ακούγονται καλύτερα απο τους Western Digital;;;
ναι κανουν παραπανω θορυβο αμα εχει σκασει κιολας ξυπνανε και τον γειτονα τι σαμπ το καλητερο χαμηλο εχει ο seagate

Reaction score
3.460
Και το SATA ρε το καλώδιο; Δε παιζει ρόλο; Σοβαροί είστε; Ασχετοι...
http://www.highend-audiopc.com/shop/en/sata-cables/jcat-sata-cable
Ωππππ....έχεις δίκιο, μου διέφυγε....:headbang::headbang:
Εσείς σιγά σιγά θα μας πείτε ότι τα καλά επίχρυσα καλώδια USB δεν ακούγονται καλύτερα από τα απλά.
;)
Ε όχι κι έτσι....μην είμαστε και ιερόσυλοι....:lol:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.644
Και το SATA ρε το καλώδιο; Δε παιζει ρόλο; Σοβαροί είστε; Ασχετοι...
http://www.highend-audiopc.com/shop/en/sata-cables/jcat-sata-cable
Και όμως η εταιρία ειναι ειλικρινής στην περιγραφή του προϊόντος:

Our extensive tests showed that using audio grade SATA cable is as important for sound quality in a computer audio system as using high quality USB cable with a USB DAC or USB-S/PDIF converter.

Δηλαδή: ΚΑΘΟΛΟΥ, οπως και τα high quality usb cables.

Jitter, η παγίδα του χαϊεντα. Λες την λέξη μπαλαντέρ και όλοι αρχίζουν και προβληματίζονται.

Reaction score
1.988
Ουφ.....τώρα ησύχασα.....

Είχα εδώ και λίγο καιρό θέμα με τα flac αρχεία μου.....δεν μου ακούγονταΝΕ τόσο γλυκά και μεστά όπως παλιότερα.....ο ΆΣΓχετός ο ΩΡΛας που μου έκανε το ακουόγραμμα μου είπε ότι φταίνε τα αυτιά μου που....γερνάνε μαζί με εμένα.....

Ουουουουουουου..........ΆΣΓΧετεεεεεε.........θα πά να αλλάξω τους σκληροί δίσκοι μου όλους με πολύστροφους και τα καλώδια τα usb με πλατινένια.....και θα σου δείξω εγώ.....!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis