Zappiti 4K player Duo, UHD, Dolby Atmos

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Έχουν περάσει αρκετές "μηχανές" από τα χέρια μου, καλές, μέτριες και κακές...
Χθες ήρθε στα χέρια μου ενα πολύ ενδιαφέρον μηχάνημα , media player, με ανάλυση 4Κ που δηλώνει ότι υποστηρίζει format H.265 και Dolby Atmos!

Να λοιπόν μια πρόκληση... Το setup των μηχανημάτων μου είναι ακριβώς "κουτί" για την δοκιμή του εν λόγω media player.
Έχω τον ενισχυτή της Denon 2200W που είναι 4K και Dolby Atmos, έχω την τηλεόραση της Thomson 4K UHD-3D curved 55'' και το setup των ηχείων μου είναι στημένο με Dolby Atmos λογική 5.2.2. (πέντε περιφερειακά, 2 sub και 2 ψηλά...)
Ποτέ μέχρι τώρα δεν κατόρθωσα από τα media player, BR player που είχα και από τις δοκιμές που έκανα να "ανάψω" την ένδειξη Dolby Atmos στον ενισχυτή... μέχρι τη δοκιμή του Zappiti 4K player Duo...!!!!
Να μια πρώτη εικόνα από την τηλεόραση μου για του λόγου το αληθές...

Πριν από μερικές μέρες λοιπόν επισκέφθηκα την έκθεση Athens Electronix 2016 και είδα μεταξύ άλλων στο περίπτερο του φίλου Γιάννη Καλέμη (Kalemis Bros http://www.kalemisbros.gr ) ένα καινούργιο Media Player που έκανε εισαγωγή και διάθεση...
Δεν ήταν στο ρεύμα, δεν μπόρεσα να δω κάτι από εκεί. Πήρα όμως υποσχετική για ένα Full test review από τον Γιάννη για τις επόμενες ημέρες και αυτό έγινε πραγματικότητα...

Έτσι έχω στα χέρια μου πλέον τον Player και ξεκίνησε το Deep Test το οποίο θα συνεχιστεί αναλυτικά και θα δοκιμαστούν όλες οι δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα... και πραγματικά είναι πάρα πολλές....

http://zappiti.com/zappiti_player_4k_duo.html

Με μια πολύ όμορφη, στιβαρή μεταλλική κατασκευή έρχεται το player, το οποίο παίζει σε 4Κ όλα τα format μέχρι στιγμής που δοκίμασα, με την τεχνολογία Magic Pixel που κάνει την εικόνα ακόμη πιο κρυστάλλινη, όλους τους ήχους όπως είδατε πριν στην φώτο σε 24/192, κατεβάζει αυτόματα και κάνει short όλες (μα όλες) τις ταινίες που υπάρχουν στο δίσκο, με εικόνες, τίτλους, περίληψη, στοιχεία κλπ.
Διαθέτει 2 θέσεις για σκληρό δίσκο μέχρι 8 ΤΒ ανα δίσκο, δηλαδή συνολικά 16 TB (!!!),, έχει HDMI IN (!) που θα δούμε τι ρόλο παίζει, USB-3 και πολλές, μα πάρα πολλές ακόμη λειτουργίες που θα δούμε (και θα δείτε) τις επόμενες ημέρες...
Stay tuned !

Last edited:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αν και θα αναφερθώ εκτενώς στα τεχνικά του χαρακτηριστικά και στις δυνατότητες του καθώς θα ακολουθήσουν αρκετές φωτο και αναλύσεις σχετικά με το player, εντύπωση μου έκανε το ότι παρόλο που δεν έχει "εξωπραγματικές" επιδόσεις με τετραπύρηνους , οκταπύρηνους κλπ επεξεργαστές, είναι τοοοσοοο ομαλή η κίνηση του στα 4Κ και στον ήχο, που αντίστοιχο 8πύρηνο 4Κ player που έχω, δεν το κοντράρει με τίποτα....
Τελικά το θέμα δεν είναι η ισχύς, αλλά η σωστά κατανεμημένη διαχείριση της.... Είναι αυτό που λέω, το software καθορίζει το hardware και όχι το ανάποδο.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο website... http://zappiti.com/zappiti_player_4k_duo.html

Technical Specifications

Processor: Realtek RTD1195.
CPU: Dual core CPU.
GPU: Dual core GPU.
DSP: Video and Audio DSP with hardware acceleration.
Cache: 512 KB L2.
Internal flash memory: 5 GB.
Connectors: HDMI 1.4 CEC, 4x USB 2.0 (2x on the front), 1x USB 3.0 (side), Audio/Video analogue output, Optical S/PDIF output, Ethernet 10/100/1000 Mb/s, Wi-Fi 802.11b/g/n, SD Card reader / MMC (side), AC connector, AC button On/Off (at the back), LED display on front switchable with RC.
Internal storage: Hot swap internal SATA HDD 3.5" dual rack (up to 8 TB pre formatted HDDs / up to 16 TB total capacity). To transfer your data, connect your HDD in a docking station for eSATA / USB 3.0 for a high speed transfer between your computer and your HDD. You can also transfer your data via Wi-Fi or Ethernet Gigabit. You can finally copy/paste your files in your internal HDD from an external HDD connected via USB 3.0. Note: HDD not included.
Media sources: External HDD (USB), USB devices (USB flash drive, USB card reader, etc), built-in SD card reader (SD/SDHC/MMC), PC and NAS in local network (SMB, UPnP, HTTP), other Internet and local network media sources. External multi-bay USB storage enclosures supported.
Internet navigator: Chrome. (Possibility of installing other browsers).
DLNA: Full support of DLNA standard (1.5 or 2.0).
DRM: PlayReady, Widevine, HDCP, DTCP-IP.
Video codecs: HEVC, H.265, MVC, AVC, MPEG-2, MPEG-4, XVID, DIVX, WMV9, FLV, VC-1, H.264/x.264, CVD 1.0/2.0, SVCD, AVS, Sorenson Spark L70, VP8 ; Very High Speed video bitrates supported up to 120Mbit/s.
Video file formats: BD ISO, BDMV, MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, QT, WMV, DVD-ISO, VIDEO_TS, AVCHD 2.0 (AVCHD 3D, AVHD Progressive, and AVCHD 3D / Progressive).
Video output flexibility: Output video in any resolution and format from SD to 1080p (1920x1080, up to 60p), Ultra HD (3840x2160, up to 30p) and 4K (4096x2160, 24p only). Display your movies in true 24p (23,976 Hz oupout).
Audio Codecs: AC-3, DTS, MPEG, AAC, LPCM, ALAC, AIFF, WAV, VSELP, FLAC, Ogg/Vorbis; lossless and audiophiles formats support (up to 192 kHz / 24-bit).
Multichannel Audio HD: DTS, DTS-HD, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos - Bitstream (RAW) and downmix 2.0.
Subtitle formats: SRT (external), SUB (MicroDVD) (external), text (MKV), SSA/ASS (MKV, external), VobSub (MP4, MKV, SUB/IDX external), PGS (BD ISO, BDMV, M2TS), DVBSUB (DVB-T, DVB-S, DVB-C).
3D Hardware acceleration: OpenGL.
Photo file formats: JPEG, HD JPEG (depends of apps).
Audio playback functions: Wide variety of audio playback available via download from the player from Google Play with albums cover arts display and audio lossless support. (HD sound and Codecs support depend on the Apps).
Supported formatting: FAT16/FAT32 (read-write), EXT2/EXT3 (read-write), NTFS (read-write), Mac OS enhanced (read-write).
Ethernet: 10/100/1000 Mb/s.
Wi-Fi: IEEE 802.11n 2.4 GHz with 2 antennas.
Network playback: Special optimisation of the network, guaranteeing better performances of the local network playback no matter which type of media thanks to SMB protocol (HEVC UHD files included) via Gigabit Ethernet or Ethernet 10/100.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
να εμβαθύνουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά, στο σασί δηλαδή πριν περάσουμε στο λογισμικό media center που το συνοδεύει.
Κατ' αρχή όπως έγραψα και παραπάνω φοράει τον Realtek RTD 1195, ένα διπύρηνο επεξεργαστή με μια GPU διπύρηνη και αυτή την Mali400. Διαθέτει 1 GB για τις εφαρμογές και 5 GB μνήμη για τις ανάγκες του λειτουργικού του.
Εκ πρώτης όψεως θα έλεγα με τα σημερινά δεδομένα, ότι ένα smartphone, mediaplayer κινέζικο θα είναι πολύ πιο ισχυρό, ενώ η χώρα από που μας έρχεται το ZAPPITI είναι η Γαλλία. ...

Μπορεί. Όμως δεν είναι εστιασμένα σε εφαρμογές για Media player. Εδω δεν χρειάζεσαι τεράστια μνήμη για χίλιες-δυο εφαρμογές, δεν χρειάζεσαι για παιχνίδια πολυπύρηνους επεξεργαστές και συνεπεξεργαστές και ότι άλλο προκύψει.
Εδω χρειάζεσαι ένα μηχάνημα εστιασμένο στο Video και στο Audio, να κάνει αυτά που λέει και για να παίζει όλα τα σύγχρονα format ήχου και εικόνας. Ένα μηχάνημα που να έχει μεγάλη χωρητικότητα για τις ταινίες, να είναι όμορφο , να έχει στιβαρή κατασκευή, να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα μηχανήματα του Rack και πάνω από όλα να είναι απλό και έξυπνο στη χρήση του και να έχει πολύ καλή ομάδα για υποστήριξη.
ΑΥΤΟ είναι το ZAPPITI. Τίποτα άλλο. Γιαυτό το λόγο το πήρα. Υπόσχεται και κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα.

Ας δούμε όμως πώς είναι αυτό το media player...

To Zappiti σε λειτουργία, αυτό το μπλε φως ως ένδειξη λειτουργίας, είναι εντυπωσιακό!

εδώ με τα πορτάκια των δίσκων ανοικτά. Μην ξεχνάμε ότι παίρνει 2 δίσκους των 8TB το μέγιστο ο καθένας, δηλαδή συνολικά 16ΤΒ !!! Είναι και HotSwap... Για να μπούν απλά τους σπρώχνεις στους οδηγούς και κουμπώνουν.

και μια κοντινή όπου φαίνεται και η μία απο τις 2 μπροστινές υποδοχές USB-2. Η άλλη είναι απο την άλλη πλευρά.

Εδώ είναι το πλαινό μέρος του Zappiti 4Κ, όπου φαίνεται η θύρα USB-3 που λειτουργεί HOST/USB. και δίπλα η θύρα για κάρτες SD (SD/SDHC/MMC).

και δεξια πλευρά...

Last edited:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
πάμε και στα εκ των έσω...
Αριστερά και επάνω η Motherboard, στο κέντρο η controller board και οι 2 μεταλλικοί οδηγοί (HDD tray) των σκληρών δίσκων.
Απλό και λιτό, όμως με ουσία και περιεχόμενο. Το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό.

Κοντινή της Motherboard με το επεξεργαστή του σε ψύκτρα, τα περιφεριακά τσιπ μνήμης και τα I/O controllers για τα USB κλπ.

κοντινή της Controller Board ...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
και τα περιφερειακά του που συνοδεύουν το Zappiti 4K, το τηλεκοντρόλ του, ένα ασύρματο πληκτρολόγιο - mouse (πολύ βολικό), διαφορετικά καλώδια για το τροφοδοτικό , αμερικάνικο, αγγλικό, ευρωπαϊκό, αυστραλιανό, ενα καλώδιο HDMI 2.0, ενα καλώδιο microUSB->USB και ένα καλώδιο για αναλογική σύνδεση composite, καθώς δεν διαθέτει SCART. Μαζί και το manual στα Αγγλικά.

και η πίσω όψη του Zappiti 4K, οπου μπορούμε να δουμε τις 2 θύρες USB-2 ( σύνολο 4 x USB-2, 1 x USB-3), τη θύρα HDMI out, αλλά και την HDMI in (!) . Επίσης τις εξόδους Optical και AV analog και την Ethernet 1 Gbit και τον διακόπτη ON/OFF.
Εχει επίσης και 2 κεραίες Wi-Fi 300Mbit.

Αυτή η βίδα που φαίνεται στο πάνω κεντρικό σημείο του Zappti, είναι και η μοναδική που ανοίγει το πάνω καπάκι του player... ευκολία !

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Ας περάσουμε και στα ενδότερα του λογισμικού... Φοράει το Android 4.4 , μια ειδική φτιαγμένη έκδοση από την ομάδα του Zappiti, όπως και οι εφαρμογές Media center που το συνοδεύουν. Θα σας δείξω τις εικόνες από το player, αφού έχω κάνει ήδη όλο το setup που απαιτείται και θα σας το δείξω αργότερα. Είναι σημαντικό να συνδεθεί στο Internet για να κάνεις Login στο website του Zappiti και να δηλώσεις το TOKEN που έχει με αυτοκόλλητο ο κάθε δέκτης από την κάτω πλευρά.
Αυτό μοναδικοποιεί τον δέκτη και ενεργοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά του.

Αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες , μετά την επανεκκίνηση μπαίνει απευθείας στην πρώτη οθόνη που είναι όπως σας το είχα αναφέρει, ένα απλό βασικό μενού, αλλά συνάμα και πολύ όμορφο οπτικά... Δείτε το...

Επιλέγοντας το ZAPPITI μας παραπέμπει στις παρακάτω επιλογές...

πατώντας το MOVIES μας μεταφέρει αυτόματα στις ταινίες που έχει ΗΔΗ αυτόματα (!) ανιχνεύσει από τον δίσκο σας... σε χρόνο που εμείς οι παλαιότεροι ονομάζαμε "χρόνο DT"...

Έχω συνδέσει ένα σκληρό εξωτερικό δίσκο 2,5'' 1 TB USB-3 , στην αντίστοιχη θύρα USB-3 και τα διαβάζει όλα πολύ γρήγορα.

Βέβαια για να φτάσει σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνεις Login την πρώτη φορά στο WebCloud της Zappiti και να διαβάσει τις ταινίες από την τεράστια βιβλιοθήκη που διαθέτει, για να κάνει τα update κλπ.

Εγώ δεν έκανα απολύτως τίποτα, ούτε έψαχνα να βρω εικόνες, ούτε να μετονομάσω κάποιες ταινίες για να τις βρει...ΜΟΝΟ του όλα !

και αφού επιλέξεις μια ταινία....

μια πλήρη ανάλυση της ταινίας...

και φυσικά Ελληνικοί υπότιτλοι...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
και δοκίμασα φυσικά το Dolby Atmos Demostration Disk 2014, γιατί το 2015 δεν έχει ολοκληρώσει το κατέβασμα ακόμη (κάποιο γρήγορο link?)... Είναι ωραίο να βλέπεις και να ακούς 4Κ με Dolby Atmos... Μαγεία.....

και ο ενισχυτής μου, λίγο θολές οι φωτο...αλλά διακρίνονται καθαρά τα αποτελέσματα...

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
163
πολυ καλο το review του φιλου,αυτο που θελω να επισημανω οπως κ με το dune solo τα μηχανηματα αυτα δεν ανταποκρινονται στην τιμη που πωλουνται δλδ πολυ ακριβα για αυτα που προσφερουν..........παντως realtek me 350e ειναι λιγο ακριβο κ αυτο.....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.936
πολυ καλο το review του φιλου,αυτο που θελω να επισημανω οπως κ με το dune solo τα μηχανηματα αυτα δεν ανταποκρινονται στην τιμη που πωλουνται δλδ πολυ ακριβα για αυτα που προσφερουν..........παντως realtek me 350e ειναι λιγο ακριβο κ αυτο.....
Αν σεν σου χρειάζονται οι 2 θύρες για σκληρούς, υπάρχει και το Zappiti mini στα 229€.

Εκτός αν γνωρίζεις κάποιο φθηνότερο 4K media player.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.936
Ποτέ μέχρι τώρα δεν κατόρθωσα από τα media player, BR player που είχα και από τις δοκιμές που έκανα να "ανάψω" την ένδειξη Dolby Atmos στον ενισχυτή... μέχρι τη δοκιμή του Zappiti 4K player Duo...!!!!
Αυτό που λες με παραξενεύει. Και τα 2 Dune που έχω στην κατοχή μου παίζουν τόσο αρχεία με Dolby Atmos, όσο και αρχεία με DTS:X. Λογικά όλα τα media players με ικανότητα αναπαραγωγής Dolby TrueHD και DTS HD-MA δίνουν την πληροφορία Atmos και :Χ σε ενισχυτές με δυνατότητα να την αναπαράγουν.

Θεωρώ ότι το Dolby Atmos logo στη σελίδα του Zappiti είναι απλά διαφημιστικό τρικ.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απο αναπαραγωγή 3d.iso πως τα πάει ?
δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ακόμη, αλλά θα το δοκιμάσω σήμερα και θα ενημερώσω.

Και από δίκτυο (ethernet και ασύρματο) επίσης;
Δεν έχει κανένα πρόβλημα, είτε συνδέοντας το 1GB hub 3COM που έχω, το οποίο αναγνώρισε αμέσως, είτε βλέποντας το ασύρματο δίκτυο.
Είδε και τους 2 router, τον κεντρικό με το VDSL της Forthnet και το Access Point των 300 Mbit.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Ευχαριστώ για τα σχόλια. Οσον αφορά το κόστος όντως υπάρχουν 3 διαφορετικές εκδόσεις για επιλογή, αλλά απο ότι μου είπε ο Γιάννης Καλέμης που ειναι και ο εισαγωγέας , επιφυλάσσεται για τα μέλη του AVSite μια πολύ "special" τιμή, "χώμα" όπως είπε.
Δεν το προχώρησα περισσότερο, γιατι ήθελα να δώ πρώτα το player και μετά να ζητήσω "ειδική τιμή" για τα μέλη του AVSite.gr.
Θα ενημερωθείτε την επόμενες ημέρες γιαυτό....

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αυτό που λες με παραξενεύει. Και τα 2 Dune που έχω στην κατοχή μου παίζουν τόσο αρχεία με Dolby Atmos, όσο και αρχεία με DTS:X. Λογικά όλα τα media players με ικανότητα αναπαραγωγής Dolby TrueHD και DTS HD-MA δίνουν την πληροφορία Atmos και :Χ σε ενισχυτές με δυνατότητα να την αναπαράγουν.

Θεωρώ ότι το Dolby Atmos logo στη σελίδα του Zappiti είναι απλά διαφημιστικό τρικ.
Απλά αυτό που ανέφερα είναι ότι με τα μέχρι τώρα player που έχω στην κατοχή μου δεν κατόρθωσα να ακούσω και να δω ενδείξεις Atmos και δεν είναι λίγα. Δεν έχω το Dune για να το δοκιμάσω και αυτό.
Σίγουρα την πληροφορία Atmos την περνάνε μέσα από Dolby TrueHD και DTS HD-MA , καθώς το Atmos είναι object oriented.
Αλλά και το Blu-Ray player της LG που υποστηρίζει Dolby TrueHD και DTS HD-MA και Bitstream αλλά και τα άλλα MediaPlayer καθώς και το καινούργιο 8πύρηνο 4K που πήρα, δεν μπορούσαν να παίξουν Atmos....
Not supported....
Στην παρακάτω εικόνα ο ενισχυτής αναγνωρίζει ως σήμα εισόδου το Dolby Atmos... που σημαίνει ότι στέλνει σήμα Atmos/True HD το ZAPPITI και όχι απλό passthru ή bitstream...
Και φυσικά "ανάβει" όλα τα διαθέσιμα ηχεία όπως φαίνεται δεξιά στο Active Speakers που είναι σε διάταξη Atmos 5.2.2

Reaction score
14
Πολύ ωραία παρουσιάση!
Είμαι σε φάση αγοράς καινουριου media player με 4κ δυνατότητες και ήθελα να ρωτήσω για το συγκεκριμένο εάν βλέπει δίσκους εξωτερικούς 5-6 tb ( το καταπληκτικό για την εποχή του tvix που έχω, δεν τα καταφέρνει) και επίσης εαν υπάρχει η real time ρύθμιση σε χρόνο των υπoτιτλων. Ώστε να γίνεται εφικτή η ρύθμιση και κατα την διάρκεια του αρχείου όταν αποσυγχρονιζεται και "κυλάει" συνεχως.
Ευχαριστώ!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Πολύ ωραία παρουσιάση!
Είμαι σε φάση αγοράς καινουριου media player με 4κ δυνατότητες και ήθελα να ρωτήσω για το συγκεκριμένο εάν βλέπει δίσκους εξωτερικούς 5-6 tb ( το καταπληκτικό για την εποχή του tvix που έχω, δεν τα καταφέρνει) και επίσης εαν υπάρχει η real time ρύθμιση σε χρόνο των υπoτιτλων. Ώστε να γίνεται εφικτή η ρύθμιση και κατα την διάρκεια του αρχείου όταν αποσυγχρονιζεται και "κυλάει" συνεχώς.
Ευχαριστώ!
καλησπέρα και ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Υποστηρίζει δύο δίσκους μέχρι 8TB ο ένας εσωτερικούς και έχω δοκιμάσει μέχρι 4 ΤΒ εξωτερικούς.
Δεν βλέπω το λόγο να μην υποστηρίζει και περισσότερα από 4 ΤΒ σε εξωτερικό.

Όσο για το συγχρονισμό των υποτίτλων, όχι απλώς κάνει live τον συγχρονισμό, αλλά την θέση, το χρώμα, το μέγεθος και την κωδικοποίηση.
Επίσης μην βιαστείς για την αγορά, πιστεύω αύριο μεθαύριο θα έχω μια πολύ "special" τιμή από τον εισαγωγέα για τα μέλη του AVSite...

Reaction score
14
Πάνο και πάλι σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!
Δυστυχώς η ρύθμιση υποτιτλων όπως βλέπω γινεται πάλι μέσω μενού και όχι real time χρησιμοποιώντας τους κέρσορες up/down ή left/right.
Αυτό ήταν και το χαρακτηριστικό που "λάτρεψα" στο tvix όταν είχα πρόβλημα με υποτιτλους σε σειρες που έχουν πρόβλημα κύλισης κατα την διάρκεια του αρχείου και όχι απλά μια σταθερή καθυστέρηση που ρυθμίζεται πολύ εύκολα εξαρχής.
Την ίδια επιλογή δυστυχώς έχει και το dune hd solo 4k. Μου φαίνεται πως για να πάρω 4k playback και για να κουμπώνω 5tb+ δισκους πρέπει να ξεχάσω αυτή την λειτουργία άμεσης ρύθμισης υποτιτλων ,μιας και δεν φαίνεται να αποτελεί επιλογή κανενος κατασκευαστή πια.
Σαφώς και θα περιμένουμε την τιμή για τα μέλη! Super!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.642
Μη με παρεξηγήσετε, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι εστί το "4k media player"; Υποστηρίζει 4k apps (youtube 4k, netflix 4k κλπ);

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67