marantz pm68 πως συνδεω sub

Reaction score
725
Στα σχεδια μου ειναι αγορα subwoofer.
Εχω τον ολοκληρωμενο marantz pm68 με 2 ηχεια acoustic research 312ho.
1) Υπαρχει η δυνατοτητα να συνδεσω στον υπαρχοντα ενισχυτη ενα ενεργο subwoofer που να ακολουθει ομως την ρυθμιση εντασης του marantz;
2) Αν οχι,αν αγορασω και ενα audio video receiver,μπορω στο preout του receiver να συνδεσω τον marantz πχ στο input cd, τα ηχεια κανονικα στον marantz και το sub στο subout του avr και με αυτο τον τροπο να παιζουν ηχεια και sub μαζι ρυθμιζοντας ενταση απο avr; (νομιζω την ενταση του marantz πρεπει μονιμα να την εχω στις 12 ωρα) .
3) Αν δε γινεται ουτε αυτο..τι καλυτερη λυση προτεινετε;

Απο sub μου αρεσει το svs pb 2000 ή sb 2000 (δεν ξερω πιο ειναι καλυτερο απο αυτα) .

Reaction score
1.293
Συνηθως τα sub εχουν μια εισοδο οπου αυτα κανουν την αποκοπη. Κρατανε χαμηλες και το σημα συνεχιζει στα ηχεια σου. Ειμαι εκτως σπιτιου και δεν μπορω να ψαξω για τα συγκεκριμενα μηχανηματα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.785
1) Υπαρχει η δυνατοτητα να συνδεσω στον υπαρχοντα ενισχυτη ενα ενεργο subwoofer που να ακολουθει ομως την ρυθμιση εντασης του marantz;
Υπάρχει αν το sub έχει high level inputs. Tα SVS που αναφέρεις όμως, δεν έχουν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.477
Απορία:

Κοιτώντας αυτήν την φωτό:
IMG_0718.JPG

Αναρωτιέμαι ποια ειναι η χρήση των εισόδων/εξόδων πάνω αριστερα που ειναι γεφυρωμένες;

Μηπως γίνεται κατι μέσω αυτών, δια των εισόδων/εξόδων RCA που εχει το sub κάτω δεξιά; εχουν φίλτρο στα 80Hz.

IMG_0719.JPG

Reaction score
725
Απορία:

View attachment 63485

Αναρωτιέμαι ποια ειναι η χρήση των εισόδων/εξόδων πάνω αριστερα που ειναι γεφυρωμένες;

Μηπως γίνεται κατι μέσω αυτών, δια των εισόδων/εξόδων RCA που εχει το sub κάτω δεξιά; εχουν φίλτρο στα 80Hz.

View attachment 63486
Ένας φιλος κοιτωντας το διαγραμμα του μαραντζ ειπε :
η εξοδος processor in out ειναι πριν απο το ρυθμιστικο εντασης οποτε εαν συνδεθεις εκει με οποιοδηποτε τροπο δεν θα μπορεσεις να ρυθμιζεις την ενταση του sub μαζι με την ενταση των υπολοιπων .
[DOUBLEPOST=1474547952][/DOUBLEPOST]
Υπάρχει αν το sub έχει high level inputs. Tα SVS που αναφέρεις όμως, δεν έχουν.
Αν ενα sub εχει high level inputs,πως θα γινει η συνδεσμολογια με μαραντζ;
Αν γινεται εχεις να προτεινεις καποιο τετοιο sub;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.785
Αν ενα sub εχει high level inputs,πως θα γινει η συνδεσμολογια με μαραντζ;
High level inputs είναι συνδέσεις ηχείων in & out στο sub που έτσι παρεμβάλλεται ανάμεσα στον ενισχυτή και τα ηχεία.
Μ' αυτό τον τρόπο σύνδεσης, λειτουργεί και μπορεί να ρυθμιστεί σωστά το crossover του sub ώστε να ταιριάξει αυτό με τα ηχεία.

Αποφεύγω τις προτάσεις γενικά. :p

Reaction score
725
High level inputs είναι συνδέσεις ηχείων in & out στο sub που έτσι παρεμβάλλεται ανάμεσα στον ενισχυτή και τα ηχεία.
Μ' αυτό τον τρόπο σύνδεσης, λειτουργεί και μπορεί να ρυθμιστεί σωστά το crossover του sub ώστε να ταιριάξει αυτό με τα ηχεία.

Αποφεύγω τις προτάσεις γενικά. :p
Δεν καταλαβα πως γινεται η συνδεσμολογια με αυτο τον τροπο...
Καλε προτεινε μου 1,2 τετοια ηχεισ απλα να τα δω στο ιντερνετ να παρω ιδεα.. :)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.477
Αλλη απορία:
αυτο δουλεύει αν εχεις 2 εξόδους ηχείων ;
http://www.lsound.eu/collections/dspeaker/products/dspeaker-speaker-adapter-for-anti-mode-8033

Λέει:
This adapter in needed when audio system does not have separate subwoofer output and Anti-Mode 8033 is needed.

The adapter has RCA male output connector. Length approx. 70cm. It can be extended with a normal RCA extension cord.

Can be used with any active subwoofers without Anti-Mode 8033 connected to it.

Reaction score
725
Καταλαβα.
Απο την εξοδο ηχειων του ενισχυτη συνδεω στα high level input του sub και απο τα high level out του sub συνδεω στα ηχεια.
Με αυτο τον τροπο απλα το sub παιρνει το σημα ενω τα ηχεια παιρνουν ολη την ισχυ του marantz?δεν εχω δηλαδη απωλειες σωστα;
Και με αυτο τον τροπο οι ρυθμισεις ηχου γινονται απο μαραντζ ενω την ρυθμιση ηχου του sub την εχω σε ενα σταθερο σημειο και σε πιο σημειο πιστευετε;
Καποιο τετοιου τυπου sub γυρω στα 500 watt rms μπορειτε να μου προτεινετε;
[DOUBLEPOST=1474552626][/DOUBLEPOST]
Αλλη απορία:
αυτο δουλεύει αν εχεις 2 εξόδους ηχείων ;
http://www.lsound.eu/collections/dspeaker/products/dspeaker-speaker-adapter-for-anti-mode-8033

Λέει:
This adapter in needed when audio system does not have separate subwoofer output and Anti-Mode 8033 is needed.

The adapter has RCA male output connector. Length approx. 70cm. It can be extended with a normal RCA extension cord.
Can be used with any active subwoofers without Anti-Mode 8033 connected to it.
Αυτο δε το γνωριζω αν γινεται...εσεις παιδια ξερετε;
Αν γινοταν θα βολευε επισης γιατι το δευτερο καναλι του ενισχυτη δε το εχω συνδεδεμενο με κατι..

Reaction score
834
Με αυτο τον τροπο απλα το sub παιρνει το σημα ενω τα ηχεια παιρνουν ολη την ισχυ του marantz?δεν εχω δηλαδη απωλειες σωστα;
Και με αυτο τον τροπο οι ρυθμισεις ηχου γινονται απο μαραντζ ενω την ρυθμιση ηχου του sub την εχω σε ενα σταθερο σημειο και σε πιο σημειο πιστευετε;
Με αυτό τον τρόπο παρεμβάλλεις το crossover του sub ανάμεσα στα ηχεία και στον ενισχυτή, με αποτέλεσμα τα ηχεία να μην παίζουν τις χαμηλές συχνότητες, τις οποίες τις παίζει το sub. Τις ρυθμίσεις (ένταση και σημείο cross) θα τις κάνεις εσύ ακούγοντας.

H Βρετανική BK, της οποίας τα sub πωλούνται μόνο online και θεωρούνται πολύ καλά, σου επιτρέπει να κάνεις την ίδια σύνδεση μέσω high level input με βύσμα Neutrik (δες εδώ, την ενότητα 3 - το καλώδιο στο δίνει συνήθως μαζί με το sub).

Reaction score
725
Με αυτό τον τρόπο παρεμβάλλεις το crossover του sub ανάμεσα στα ηχεία και στον ενισχυτή, με αποτέλεσμα τα ηχεία να μην παίζουν τις χαμηλές συχνότητες, τις οποίες τις παίζει το sub. Τις ρυθμίσεις (ένταση και σημείο cross) θα τις κάνεις εσύ ακούγοντας.

H Βρετανική BK, της οποίας τα sub πωλούνται μόνο online και θεωρούνται πολύ καλά, σου επιτρέπει να κάνεις την ίδια σύνδεση μέσω high level input με βύσμα Neutrik (δες εδώ, την ενότητα 3 - το καλώδιο στο δίνει συνήθως μαζί με το sub).
Δε θελω να καταργησω τις χαμηλες συχνοτητες των ar312ho... να εχω να λειτουργουν full τα ηχεια και το sub γινεται;

Reaction score
725

Επισης με την BK βλεπω χρησιμοποιει τα 2 κοκκινα και ενα ασπρο πχ του μαραντζ...και τα ar312ho που τα συνδεω;
Νομιζα απο την εξοδο ηχειων του ενισχυτη συνδεω στα high level input του sub και απο τα high level out του sub συνδεω στα ηχεια.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απορία:

View attachment 63485

Είναι για να έχεις τον ολοκληρωμένο σαν προ και να βάλεις τελικό.

Reaction score
834
Δε θελω να καταργησω τις χαμηλες συχνοτητες των ar312ho... να εχω να λειτουργουν full τα ηχεια και το sub γινεται;
Γίνεται, εαν γυρίσεις το ποτενσιόμετρο του crossover στο sub στην υψηλότερη συχνότητα. Θα παίζει χάλια όμως :)

Επίσης, απ' ό,τι έχω καταλάβει, οι high level συνδέσεις οπως αυτή της φωτό απαντώνται όλο και πιο σπάνια.

Definitive Technology Pro Sub 800 Atras.jpg

Επισης με την BK βλεπω χρησιμοποιει τα 2 κοκκινα και ενα ασπρο πχ του μαραντζ...και τα ar312ho που τα συνδεω;
Νομιζα απο την εξοδο ηχειων του ενισχυτη συνδεω στα high level input του sub και απο τα high level out του sub συνδεω στα ηχεια.
Στην περίπτωση του BK τα ηχεία παραμένουν συνδεμένα στον ενισχυτή και δεν δεν συνδέονται στο sub (δλδ. δεν παρεμβάλεται το crossover του sub). Νομίζω πως παρόμοια σύνδεση έχουν και τα REL.

Reaction score
725
Γίνεται, εαν γυρίσεις το ποτενσιόμετρο του crossover στο sub στην υψηλότερη συχνότητα. Θα παίζει χάλια όμως :)

Επίσης, απ' ό,τι έχω καταλάβει, οι high level συνδέσεις οπως αυτή της φωτό απαντώνται όλο και πιο σπάνια.

View attachment 63512

Στην περίπτωση του BK τα ηχεία παραμένουν συνδεμένα στον ενισχυτή και δεν δεν συνδέονται στο sub (δλδ. δεν παρεμβάλεται το crossover του sub). Νομίζω πως παρόμοια σύνδεση έχουν και τα REL.
Το BK χρησιμοποιει 2 κοκκινα...πως συνδεοντα τα ηχεια στον ενισχυτη;
[DOUBLEPOST=1474575020][/DOUBLEPOST]Αυτο το καλωδιο που ειπε πιο πανω ο Dimifoot...εχετε καποια αποψη;
αν γινοταν θα λυνοταν το προβλημα μου..

Reaction score
834
Το BK χρησιμοποιει 2 κοκκινα...πως συνδεοντα τα ηχεια στον ενισχυτη;
Τι εννοείς πώς συνδέονται τα ηχεία στον ενισχυτή; Οπως τα έχεις συνδεμένα τώρα που δεν έχεις sub. Αν είχες το BK, θα συνέδεες ΚΑΙ το καλώδιό του στις μπόρνες του ενισχυτή, όπως γράφει το manual που σου έστειλα (κάνε ένα κόπο να το διαβάσεις προσεκτικά, θα καταλάβεις πολλά).

Reaction score
834
Αυτο το καλωδιο που ειπε πιο πανω ο Dimifoot...εχετε καποια αποψη;
αν γινοταν θα λυνοταν το προβλημα μου..
Δες το manual του ενισχυτή. Αν είναι έξοδος προενίσχυσης, τότε ναι, δουλέψει.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.092