MK2 με rega RB-300 ( ερώτηση )

Reaction score
330
Να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο έχει τοποθετήσει κανείς σε πικάπ technics SL-1200 mk2 βραχίονα rega RΒ-300 και παρατήρησε με ίδια κεφαλή μετρήσιμη αλλαγή συμπεριφοράς ή έστω υποκειμενική σύμφωνα με τα αυτιά του ; ( ώς γνωστό τα αυτιά δεν είναι όργανα ακριβείας είναι όμως αυτά που μας ικανοποιούν στα ακούσματα - εκπαιδευμένα ή μη ) . Να παρακαλέσω να μην ξεφύγουμε με άλλες προτάσεις για το πλατό ή παραπομπές σε ξένα site ( ξέρω τι μπορώ να περιμένω από το πλατό ) . Απλά θέλω την προσωπική άποψη από κάποιον που να το έχει κάνει και έχει πραγματική άποψη . Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!!!!

Reaction score
208
Θα ειχε ενδιαφερον εαν ειχε γινει απο καποιον εδω....αλλα το βλεπω δυσκολο εως αδυνατο
Και στη δικη μου κατοχη και φαγουρα για αλλαγη αυτα που διαβαζα ηταν για jelco και sme
Αλλα για rb δεν ειχε τυχει να διαβασω κατι και σε ξενα forum
Οποτε το θεωρω δυσκολο εως απιθανο
Αλλα απο την αλλη ποτε δεν ξερεις

Reaction score
1.391
για sme ναι..

για jelco..δε ξερω αν θα αξιζε δημητρη η αλλαγη,,,jelco ειναι κ το μαμα νομιζω

Reaction score
330
Μπά σιγά τη δυσκολία . Υπάρχει έτοιμη βάση που κάθεται ακριβώς ο RB στη θέση του παλιού . Έξω το έχουν δοκιμάσει αλλά ψάχνω κανένα ελληνόπαιδο να έχω άμεση άποψη ( πρίν αρχίσω τη διάλυση - που ούτως ή άλλως θα γίνει για συντήρηση και αυτοικανοποίηση με full mods ) Ευχαριστώ που απάντησες !!!!!!

Reaction score
1.541
Φίλτατε, η originlive έχει τα πάντα για 1200/1210. (http://www.originlive.com/technics-1200-1210-series-power-supply-2.html). Από armboard μέχρι εξωτερικό τροφοδοτικό. Το δοκίμασα πριν τέσσερα πέντε χρόνια ύστερα από άρθρο του Hifi World -το καλύτερο περιοδικό για αναλογικές πήγες και η έμπνευση μου για το Garrard 301 που αποτελεί το κύριο πικάπ μου, δύο τρία κλικ καλύτερο από το mod 1210 - που έχει κάνει τα πάντα με το 1200 (μέχρι SME V έχει βάλει). Ο rega μεταμορφώνει ένα μέτριο πικάπ (με απόλυτα κριτήρια) σε ένα πολύ καλό, μιας που η αχείλιος πτέρνα του 1200 είναι ο βραχίονας του, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ JELCO. (Ότι είναι S shape δεν είναι και Jelco!!!). Πρέπει να λυθεί βέβαια όλο το πικάπ αλλά τότε υπήρχε PDF με όλες τις οδηγίες. Αξίζει ανεπιφύλακτα. Να το δοκιμάσεις. Με μια καλή κεφαλή θα εκπλαγείς. Μακάρι να είχα χρόνο να μοιραζόμουν όλη την εμπειρία βήμα-βήμα.

Reaction score
208
Το δυσκολο εως αδυνατο πηγαινε στο να εχει γινει κατι τετοιο απο καποιο μελος εδω μεσα
Και ναι με μεγαλο ενδιαφερον θα ακουσω/διαβασω τα συμπερασματα σου εαν το επιχειρησεις με το καλο
Θεωρητικα...καποιοι κατηγορουν τον μαμα βραχιονα για ελαφρως μεταλλικες ψιλες οποτε σε αυτο το κομματι η πιο γεματος χαρακτηρας θα λειτουργησει θετικα
Με μια καλη κεφαλη θα ειχε πολυ ενδιαφερον σε σχεση με τον μαμα συνδυασμο ενα καλο συγκριτικο

Reaction score
330
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Όταν θα ασχοληθώ ( όλες οι μετατροπές θα είναι DIY - και το τροφοδοτικό ) θα σας ενημερώσω . Να είστε καλά !!!!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.534
Προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζα τον βραχίωνα του Technics με έναν Rega RB-300.
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.
Ερώτηση και προς τους δύο: Εάν είχατε την ευκαιρία (=χρήματα, χρόνο, διάθεση, επιλογές κτλ), θα αλλάζατε τον βραχίωνα του Technics με κάποιον άλλον, απλά όχι τον Rega ή δεν θα τον αλλάζατε καθόλου;

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Ερώτηση και προς τους δύο: Εάν είχατε την ευκαιρία (=χρήματα, χρόνο, διάθεση, επιλογές κτλ), θα αλλάζατε τον βραχίωνα του Technics με κάποιον άλλον, απλά όχι τον Rega ή δεν θα τον αλλάζατε καθόλου;
Προσωπικά δεν θα τον άλλαζα καθόλου. Το μηχάνημα το έχω ζήσει τριάντα χρόνια και θεωρώ ότι το παίρνει κάποιος γι' αυτό που είναι. Βελτιώσεις στο θέμα βραχίωνα θα κοίταζα σε άλλα πλατώ (προσωπική άποψη).

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
O RB300/250 ειναι καλυτεροι βραχιονες εαν θα χρησιμοποιησεις κεφαλες MC κυριως.Το αν αξιζει τον κοπο εξαρταται απο το γιατι θελεις να αλλαξεις τον βραχιονα του ΜΚ2.Αν τελικα αποφασισεις να τον αλλαξεις θα προτεινα τον 250 με καλυτερο βαριδι και ισως μια λογικης τιμης ανακαλωδιωση.Μεχρι εκει,παρ'ολο που σε εναν απο τους δικους μου αλλαξα και τα ρουλεμαν με θετικα αποτελεσματα,αλλα παλιν χρησιμοποιωντας MC κεφαλη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αρχικά να πω ότι θεωρώ ιεροσυλία την οποιανδήποτε παρέμβαση σε ένα πικάπ όπως το συγκεκριμένο Technics.
Είναι αυτό που είναι και αν δεν σου αρέσει πας σε άλλο πακέτο. Γνώμη μου.

Ένας λόγος παραπάνω, όταν μιλάμε για έναν βραχίονα όπως ο RB-300.
Τον RB-300 τον θεωρώ τρελή πατάτα. Πάλι γνώμη μου.
Και για να εξηγούμαι... είχα έναν, και μάλιστα βελτιωμένο από γνωστή Αγγλική εταιρία του χώρου, τον οποίο ανέχτηκα μία βδομάδα πριν τον πουλήσω.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τον RB-300 τον θεωρώ τρελή πατάτα. Πάλι γνώμη μου.
.
Η γνωμη σου βεβαια ειναι σεβαστη.Αλλα μιλαμε για μια "πατατα" που πουλησε σχεδον 1000000 βραχιονες που τοποθετηθηκαν σε πικαπ ολων των τιμων με κεφαλες ολων των τιμων.Μια "πατατα" που απεδειξε και ανεδειξε το αθλιο vfm επωνυμων!!!!!

Reaction score
330
Καλησπέρα σε όλους . Να ξαναθυμήσω ότι αναζήτησα κάτι συγκεκριμένο χωρίς πρόθεση να βγάλω άχρηστο τον υπάρχοντα βραχίονα ή καλύτερο τον RB-300 . Ο καθένας έχει τη γεωμετρία του , τα χαρακτηριστικά του και τη συμπεριφορά του ( στα οποία μπορεί να επέμβει κανείς εν μέρη ή και βαθύτερα - ειδικά στα δύο τελευταία ) . Προσωπικά υπάρχει πάντα κάποιο σκεπτικό στο μυαλό μου όταν πάω για μετατροπή σε συσκευή και το αποτέλεσμα δικαιώνει ή δεν δικαιώνει τη προσπάθεια ( πάντα με εφαρμογή νόμων της φυσικής , μηχανικής κ.λ. - οι νόμοι δεν είναι λάθος αλλά συνήθως .... οι υποθέσεις που κάνει κανείς... και που οδηγούν και σε ανάλογο αποτέλεσμα ) . Το θέμα με ενδιαφέρει στα πλαίσια του πειραματισμού και των μετρήσεων ( και πιθανής βελτίωσης ) . Τώρα περί ιεροσυλίας ( για όποιο πικάπ ) στην παρέμβαση είναι λίγο υπερβολικό μιά που κατα βάση για θέλει κανείς να το <χαϊδεύσει> ή να κάνει <διαλογική συζήτηση> μαζί του θα έχει κάτι σαν σχέση μπαμπά - παιδιού ( που θέλεις το καλύτερο ) . Βασικά με δύο ΜΚ2 ( που υπάρχουν και όχι προερχόμενα από DJ ή μαγαζιά ) πρέπει να υπάρχει και λίγο ανταγωνισμός μεταξύ τους ( οπότε οι συγκρίσεις θα είναι άμμεσες ..... αφού λυθεί το πρόβλημα της ταλάντωσης από το μετασχηματιστή τροφοδοσίας που είναι υπαρκτό σε όλα .... και μετρήσιμό και ακουστό ) . Να είμαστε καλά να παίζουμε !!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll