Πρόβλημα με βιντεοκάμερα 4k SONY FDR-AX53

Reaction score
0
Καλησπέρα στην παρέα.Πριν από 2 μήνες περίπου αγόρασα την εν λόγω κάμερα μετά από αμέτρητες ώρες ψακτικής, παρακολούθησης βίντεο στο YOUTUBE, συγκριτικών test κλπ κλπ.....
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν γράφω και στρέφω την κάμερα δεξιά-αριστερά "θολώνει" (ας το πω έτσι) έντονα η εικόνα....αυτό βέβαια φαίνεται μόνο στον υπολογιστή (desktop και laptop) ενώ στην οθόνη της κάμερας αλλά και στην τηλεόραση δεν το παρουσιάζει.....Κάπου διάβασα ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που το παρουσιάζουν λίγο-πολύ κάποιες κάμερες αλλά το κακό είναι ότι δε θυμάμαι ούτε που το διάβασα ούτε πως λέγεται.Αν έχει κάποιος κάμερα 4k και ακόμα καλύτερα τη συγκεκριμένη,ας μου πει αν έχει παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο.

D

deleted user 10898

Guest
Αν φαίνεται μόνο σε υπολογιστή και οχι στην τηλεόραση και στην οθόνη της κάμερας ειναι moire/aliasing.

D

deleted user 10898

Guest
Τουτεστιν αν ειναι αυτό άλλαξε την ανάλυση στον υπολογιστή σε 1920x1080, κάνε μετατροπή και το video σε hd και είσαι άρχοντας.

D

deleted user 10898

Guest
Δεν ξέρω ποιο ειναι το δικό σου πρόβλημα, αλλα το ότι το βλέπεις όταν αλλάζεις ανάλυση με οδηγεί προς τα εκεί.
η τηλεόραση ειναι 4κ?
γενικά 4κ τραβάμε για ναέχουμε καλής ποιότητας hd και να κάνουμε pan/zoom και σταθεροποίηση της εικόνας μετά το γύρισμα....

Reaction score
0
Ούτε αυτό είναι....το judder που λένε αυτοί....το judder είναι σαν να κολλάει το βίντεο για κλάσματα του δευτερολέπτου....σε μένα θολώνει η εικόνα κατά την κίνηση...μου το κάνει και το κινητό αυτό το φαινόμενο (samsung s6 edge+)....αν μπορούσα να σου στείλω ένα μικρό αρχειάκι θα το έβλεπες αμέσως

D

deleted user 10898

Guest
μα αφού λες ότι θολώνει μόνο στο pc ενώ στην tv ειναι καθαρή. Σαν να χάνει την εστίαση;

Reaction score
0
μα αφού λες ότι θολώνει μόνο στο pc ενώ στην tv ειναι καθαρή. Σαν να χάνει την εστίαση;
Κάπως έτσι....όχι ακριβώς....κάτι σαν να έχεις χαμηλή ταχύτητα κλείστρου.....ας πούμε....μπορώ να ανεβάσω εδώ ένα βιντεάκι;;;

Reaction score
0
Και στα 3 βιντεάκια φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα....τα άλλα βιντεάκια που υπάρχουν στο youtube για αυτή την κάμερα είναι μια χαρά......έχει κανείς καμιά ιδέα;;;;

D

deleted user 10898

Guest
Ωραίος.
Η τραβάς σε λάθος ταχύτητα κλείστρου η είναι ο οπτικός σταθεροποιητής.
Για 25fps βάλε 1/50s και απενεργοποίησε τον σταθεροποιητή.

Reaction score
0
Ωραίος.
Η τραβάς σε λάθος ταχύτητα κλείστρου η είναι ο οπτικός σταθεροποιητής.
Για 25fps βάλε 1/50s και απενεργοποίησε τον σταθεροποιητή.
Τελικά ούτε έτσι διορθώθηκε το πρόβλημα......καμιά άλλη ιδέα;;;;

Reaction score
118
Την Πέμπτη παραλαμβάνω και εγώ την συγκεκριμένη κάμερα. Με έβαλε λίγο σε αρνητικές σκέψεις ο φίλος εδώ αλλά ελπίζω στο να μην είναι θέμα μοντέλου αλλά του συγκεκριμένου κομματιού που έχει ο φίλος (και με την εγγύηση να μπορέσει να την αλλάξει) η μια λάθος ρύθμιση.
Δυστυχώς πιο πάνω λέτε για βιντεάκια που δείχνει το πρόβλημα μα δεν υπάρχουν. Εαν υπήρχαν θα έβλεπα το "φαινόμενο" ώστε να κάνω τον ανάλογο έλεγχο και εγώ την Πέμπτη κιόλας. Αθλητικό θέμα θα κάνω την Κυριακή και άρα με πολύ κίνηση και μετά θα μοντάρω σε final cut pro σε 4Κ ανάλυση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama