Shure M44-7 σε Technics 1200 MK2

Reaction score
16
Καλησπερα,πριν λιγους μηνες οταν αγορασα το MK2 μου,το παιδι που το αγορασα μου εδωσε και μια κεφαλη κομπλε με την βελονα της shure M44-7 μεσα στο κουτι της ολοκαινουργια!Εχθες οταν βγαζοντας το καπακι απο την ortofon m2red στραβωσε η βελονα ειπα να κανω μια δοκιμη με την shure!Διαβαζοντας ομως σημερα για την συγκεκριμενη κεφαλη την αναφερουν ως 'αροτρο' και καταστροφεα δισκων ενω ειναι καθαρα για χρηση απο disc jockeys,αλλωστε το γραφει και το κουτακι της,scratch....!
Το θεμα ομως ειναι οτι σαν ηχος μου αρεσε και ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει καμια αλλη βελονα να μπαινει στο σωμα της M44-7 ή να παρω μια κανουργια βελονα για την ortofon και να τελειωνει το θεμα?

Reaction score
715
Η M44-7 είναι μια "παλιά" βελόνα. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να κατασκευάζεται από το 1964 ή κάπου εκεί. Έχει υψηλό output voltage. (9.5) που σημαίνει πως έχει πολύ δυνατή ένταση. Σύμφωνα με την Shure παραμένει ίδια όπως και τότε. Κατασκευάζεται στο Μεξικό και αυτό ίσως είναι ένα μικρό θέμα όσον αφορά τον τελικό έλεγχο ποιότητας. Στο πέρασμα των ετών όπου τα στάνταρς άλλαξαν, ελλειπτικές βελόνες έκαναν την εμφάνιση τους, καλύτερα μηχανήματα αναπαραγωγής βγήκαν στην παραγωγή καθώς και νέες τάσεις από τους djs όλου του πλανήτη. (σκρατς) η βελόνα αυτή για πολλοστή φορά είχε την θέση της ανάμεσα σε άλλες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που συνεχίζεται η παραγωγή της. Κατά την άποψή μου δεν είναι καθόλου ξινάρι, plow ή ότι άλλο έχει ακουστεί κατά καιρούς. Μάλιστα πολύ πιθανόν μέσα στο κουτί της να βρήκες και το συνοδευτικό έγγραφό της το οποίο αν προσέξεις δίνει 3 διαφορετικά setup. To πρώτο από τα 3 όπου είναι αυτό που και εγώ χρησιμοποιώ όταν κάνω ακρόαση με αυτήν είναι για listening και όχι για dj (Standard dj or unortodox dj).
Πολύς κόσμος ισχυρίζεται πως είναι καταπληκτική για ακούσματα παλαιών δίσκων ('50'60) 45άρια καθώς και ροκ από τα παλιά και πραγματικά με βρίσκει σύμφωνο!
Και μια φωτογραφία από την δική μου τώρα γιατί μπριζώθηκα! (lol)
-20161120-184154-.JPG

Υ.Γ. Το βάρος που δίνει ο κατασκευαστής είανι από 1-3γραμμάρια με typical τα 3. Αν είναι σωστά σεταρισμένη και δεν προορίζεται για σκίσιμο στο 1,8 πιστεύω πως δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα χωρίς να δουλεύει στο όριο.

Last edited:

Reaction score
330
Βάλε μια shure 97xe να δείς το μκ2 να παίζει σαν πικάπ και όταν θέλεις να ασχοληθείς με την χαρακτική βάζε την 44 ( καλή για εκεί που την προτείνει η εταιρεία ) !!!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Last edited:

ryk

Reaction score
925
Ortofon 2M red - Shure M97xe, θα έλεγα ότι είναι παρόμοιες κεφαλές -ακουστικά-, δηλαδή χωρίς μεγάλες διαφορές.
Προσωπικά κλείνω προς την Ortofon (θέλει λίγο προσοχή το "φόρτωμα" της κάθε βελόνας).

Reaction score
715
Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην γεννήτρια αυτή και ή n44g ή οποία είναι εληπτική έναντι της σφαιρικής 7 και δουλεύει με χαμηλότερο tracking force. Αν και κάποιοι κάνουν παράπονα ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν κούμπωνε σωστά ή βελόνα πάνω στην κεφαλή. Εδώ κολλάει και ο μεξικάνικος τελικός έλεγχος που έλεγα νωρίτερα.
[DOUBLEPOST=1480067209][/DOUBLEPOST]
Ortofon 2M red - Shure M97xe, θα έλεγα ότι είναι παρόμοιες κεφαλές -ακουστικά-, δηλαδή χωρίς μεγάλες διαφορές.
Προσωπικά κλείνω προς την Ortofon (θέλει λίγο προσοχή το "φόρτωμα" της κάθε βελόνας).
Τι εννοείς όταν λες φόρτωμα; Το σεταρισμα;

ryk

Reaction score
925
Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην γεννήτρια αυτή και ή n44g ή οποία είναι εληπτική έναντι της σφαιρικής 7 και δουλεύει με χαμηλότερο tracking force. Αν και κάποιοι κάνουν παράπονα ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν κούμπωνε σωστά ή βελόνα πάνω στην κεφαλή. Εδώ κολλάει και ο μεξικάνικος τελικός έλεγχος που έλεγα νωρίτερα.
pF και Ohm (τα δίνει ο κατασκευαστής της κάθε κεφαλής).
Πρέπει να γνωρίζεις τα του phono σου και των καλωδίων σου.

Reaction score
1.391
εννοεί το Recommended load capacitance

Reaction score
715
pF και Ohm (τα δίνει ο κατασκευαστής της κάθε κεφαλής).
Πρέπει να γνωρίζεις τα του phono σου και των καλωδίων σου.
Δώσε ένα παράδειγμα εάν σου είναι εύκολο. Τα έχω και εγώ λίγο μπλεγμένα σε αυτό το σημείο. Αν μπορείς χρησιμοποίησε το mk2 για να έχουμε έναν κοινό μπουσουλα.

ryk

Reaction score
925
2M red:
Recommended load resistance - 47 kOhm
Recommended load capacitance - 150-300 pF
Συνήθως τα MM phono έχουν 47kOhm, οπότε δεν ασχολείσαι (δεν ξέρω αν αξίζει να παίξεις με αυτό, στη συγκεκριμένη κεφαλή)
Για την χωρητικότητα, θα πρέπει να ξέρεις (ή να μετρήσεις) των καλωδίων σου και του phono. Αν δε το phono σου, σου δίνει και επιλογές, τότε είσαι άρχοντας. Αλλιώς παίζεις με πυκνωτές. Συνήθως τα καλώδια είναι 50-100pF.
Κάπου έχουν ξανασυζhτηθεί όλα αυτά, κάτσε να το βρω (ή αν μπορεί ας το βάλει κάποιος)

Reaction score
715
Το δικό μου στήσιμο: http://www.avsite.gr/forum/threads/Ποια-κεφαλή-χρησιμοποιείτε-στο-sl-1200mk2.92006/page-4

Κάπου εδώ μέσα είναι http://www.avsite.gr/forum/threads/technics-sl-1200-club.88679/ (σε φώτισα θα μου πεις!) Κάνε ένα search με τον όρο load capacitance.
Σε ρώτησα διότι έχω μουρλαθεί εδώ και πολύ καιρό στο διάβασμα αλλά δεν το έχω καταλάβει ως πρέπει. Για παράδειγμα στην δική μου περίπτωση έχω διαθέσιμα 2 phono. To nano phono v1 και ένα της project όπου σε αυτό έχω καρφώσει το ένα mk2. Στο nano έχω ένα dual. Και στα 2 για mm κεφαλές δίνει 47. To nano για mc δίνει και κάποιες αντιστάσεις. Στο project τίποτα. Εδώ είναι λοιπον που έχω μπερδευτεί γιατι δεν ξέρω τι να μέτρησωκαι πώς. Πολύμετρα και τα σχετικά τα έχω διαθέσιμα αλλά μου λείπουν οι λεπτομέρειες.

ryk

Reaction score
925
Επ'ουδενί δεν γυρίζεις στις ΜC. Πάντα σε ΜΜ. Δεν νομίζω να χρειάζεται να παίξεις με την αντίσταση, αλλά με την χωρητικότητα. Διάβασε το τελευταίο ποστ που ανάρτησα και τα ξαναλέμε.
Πρακτικά μετράς με καπασιτόμετρο το + - του κάθε κλάδου (αριστερό-δεξί, λογικά θα είναι ίδια).
Αθροίζεις καλώδιο πικάπ + phono, και ότι σου λείπει από την τιμή που σου δίνει ο κατασκευαστής της κεφαλής, το προσθέτεις με πυκνωτές.

Reaction score
715
Τέτοια πες μου και από αύριο έχω καμιά δεκαριά μέρες άδεια!

Πάντως ή m44-7 κεφαλοβελονα είναι μία αμφιλεγόμενη περίπτωση. Έχει τόσους φίλους όσους και εχθρούς!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Υπαρχουν καποια phono με ρυθμισεις αντιστασης και για ΜΜ.Οταν υπαρχει ειναι καλο να πειραματιζεται καποιος,πολλες φορες ειναι πολυ χρησιμο.Για παραδειγμα,η shure m97xe κελα'ι'δα στα 60ΚΩ !!! Οπως και αρκετες αλλες σε αλλα settings.

Reaction score
1.285
Επ'ουδενί δεν γυρίζεις στις ΜC. Πάντα σε ΜΜ. Δεν νομίζω να χρειάζεται να παίξεις με την αντίσταση, αλλά με την χωρητικότητα. Διάβασε το τελευταίο ποστ που ανάρτησα και τα ξαναλέμε.
Πρακτικά μετράς με καπασιτόμετρο το + - του κάθε κλάδου (αριστερό-δεξί, λογικά θα είναι ίδια).
Αθροίζεις καλώδιο πικάπ + phono, και ότι σου λείπει από την τιμή που σου δίνει ο κατασκευαστής της κεφαλής, το προσθέτεις με πυκνωτές.
Δηλαδή με το καπασιτόμετρο θα μετρήσουμε την χωρητικότητα απο ακροδέκτη καλωδίου(+), σε πηνίο φωνής κεφαλής ( πχ αριστερό κανάλι) και πάλι ακροδέκτη καλωδίου (-) ?
Θα προκύψει ένα νούμερο και το ίδιο πρέπει να είναι και στο άλλο κανάλι ?
Υπάρχει περίπτωση το καπασιτόμετρο να κάνει "κακό" στο πηνίο της κεφαλής ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.942
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm