Μπορεί το htpc να αντικαταστήσει ένα player αναφοράς?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.759
Το θέμα πιστεύω ότι απασχολεί πολύ κόσμο!
Αναφέρομαι πάντα για ψηφιακά αρχεία.

Άρα συνοπτικά, η επιλογή πχ σύστημα αποτελούμενο από Ενισχυτή hi end, πικάπ, htpc & hi end ηχεία θα καλύψει τον απαιτητικό χρήστη ή κρίνεται απαραίτητη και η χρήση ειδικού player αναφοράς (cd player κλπ) ?

Last edited by a moderator:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.759
Συγνώμη!

Μάλλον χρειάζεται διόρθωση ο τίτλος, παρακαλώ αν είναι δυνατόν να τακτοποιηθεί, htpc εννοώ φυσικά.
[DOUBLEPOST=1485852073][/DOUBLEPOST]Άνοιξα το θέμα διότι με απασχολεί η αγορά ενός player (πχ oppo). Υπάρχει διαφορά δηλαδή στην απόδοση (και μόνο), εφ όσον μιλάμε για επεξεργασία ψηφιακών αρχείων ή όχι.

Μεσολαβεί πάντα στο σύστημα dac, είτε ενσωματωμένο στον προ ενισχυτή, είτε ξεχωριστό.

Reaction score
2.001
Μετά την συμβίωση με htpc για περίπου 3 χρόνια θα σου έλεγα oppo.

Ίσως αρχικά να φαίνεται ότι το οππο ξεφεύγει σε κόστος αλλά τελικά έρχεται μια η άλλη σε βάθος χρόνου με τις αναβαθμίσεις hardware (μικρές ή μεγάλες ανάλογα με το τί έχεις ξεκινήσει) και με αγορές αυθεντικού λειτουργικού.
Επίσης δεν έχεις θέματα με λειτουργικά (την πέρασα πρόσφατα την νίλα) και φορμάτ δίσκων κλπ κλπ τέτοια.
Ο μόνος λόγος για να έχεις htpc είναι τα παιχνίδια αλλά και αυτό λύνεται με αγορά ίσως παιχνιδομηχανής (που βέβαια ανεβάζει το κόστος).

Βέβαια το όλο σχόλιο μου προυποθέτει ότι αναφέρεσαι σε αρχεία ήχου αλλά και εικόνας.
Αν μιλάμε μόνο για ήχο και αφού προϋπάρχει το dac...δεν χρειάζεται η αγορά ενός πανάκριβου player.
Άποψη μου....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Άνοιξα το θέμα διότι με απασχολεί η αγορά ενός player (πχ oppo). Υπάρχει διαφορά δηλαδή στην απόδοση (και μόνο), εφ όσον μιλάμε για επεξεργασία ψηφιακών αρχείων ή όχι.

Μεσολαβεί πάντα στο σύστημα dac, είτε ενσωματωμένο στον προ ενισχυτή, είτε ξεχωριστό.
Εξαρτάται τί είδους άνθρωπος είσαι. Αν δίνεις σημασία σε φράσεις όπως "hi-end", "αναφοράς" και άλλα τέτοια, τότε πρέπει να πάρεις ένα player όσο γίνεται πιο ακριβό, που να κοστίζει τουλάχιστον 30000€ - και λίγα λέω. Αλλιώς είσαι ψιλικατζής. Τσίπης ρε παιδί μου, πώς το λένε!

Αν δεν δίνεις σημασία σε τέτοιες φράσεις, μπορείς να πας εδώ. Δεν έχω και καμιά τεράστια εμπειρία από network players, ενώ αντιθέτως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι προεκτάσεις των χεριών μου εδώ και πάνω από 25 χρόνια, οπότε δεν με απασχολεί τί θα προκύψει στην πορεία της λειτουργίας ενός htpc, και επομένως είμαι μάλλον προκατειλημμένος υπέρ των htpc. Αλλά για τον πολύ κόσμο ένα player σαν το Sonica DAC είναι μάλλον προτιμητέα λύση, (πλέον)...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.948
pc + dac > (...)
Βολικοτητα δεν βρισκω στα streamers/network.. θα μου πεις ακουω αυτα τα αβολα τα LPs.. νταξ' λαικη δημοκρατια του ροκ ν ρολ..
Imho ενα pc την κανει αξιοπρεπεστατα τη (βρωμο)δουλεια.(τα λεφτα στο dac)
Υγ: κραταω επιφυλαξη για την περιπτωση ευκολιας χρησης σε ιντερνετ-ο-ραδιοσταθμους.
Υγ2: προσωπικα δεν..dedicated laptop..
Υγ2β: ειναι στην ιδιοσυχνοτητα..του καθενα..

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
166
τα καινουργια pc εχουνμητρικες με πολυ καλα dac και θυρες dac οι οποιες πεζουν καλυτερα απο τα φτηνα oppo k βαλε ......πλεον με 1χ στηνεις pc που ξεπερνα player αρκετων χιλαδων ευρω κ εχεις κ το bonus της εικονας 4κ

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.316
Είμαι pcάκιας μια ζωή...μπορείς να παίζεις με πολλά...svp...madvr κλπ κλπ

Μασάλι: πριν δυο εβδομάδες έστησα μια Pcάρα για έναν φίλο με μητρική gigabyte aorus x270...και εκεί που έκανα τις συνδέσεις ξαφνικά βλέπω κάτω κάτω... άκρη άκρη ένα μικρό διακοπτάκι δίπλα στο audio chipset:o...έγραφε gain switch και με έπιασε νευρικό γέλιο...είπα μέσα μου...αρχίσαμεεεεεεε :p:roflmao::roflmao:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.759
Επένδυση στο pc λοιπόν.

Προσωπικά από αυτήν την εταιρεία https://www.quietpc.com/ έχω προμηθευτεί αρκετά πραγματάκια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μηχάνημα απολύτως αθόρυβο, (δίσκοι πχ, ssd κλπ ) https://www.quietpc.com/st-fc5-alpha .
Το συγκεκριμένο "κουτί" το συντείνω, διαθέτει δε εκτός από ποιοτική κατασκευή (όλα τα μέρη από χοντρό αλουμίνιο άριστης επεξεργασίας & ποιότητας) και έξυπνη διαχείριση χώρου (υπάρχει χώρος για 6 δίσκους των 2,5" !).

Από κάρτες τώρα.

Υπάρχει διαφορά (αφού μεσολαβεί dac) επενδύοντας σε ξεχωριστή :
α: κάρτα ήχου? (Αν ναι τότε σε πια σημεία υπερτερεί) ?
β. κάρτα οθόνης.

Η μητρική μου: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4844#ov
Σημειώστε ότι σε αρχεία ανεξαρτήτου ανάλυσης κλπ, δεν εμφανίζονται καθυστερήσεις, διακοπές στον ήχο ή την εικόνα κλπ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.759
Εξαρτάται τί είδους άνθρωπος είσαι. Αν δίνεις σημασία σε φράσεις όπως "hi-end", "αναφοράς" και άλλα τέτοια, τότε πρέπει να πάρεις ένα player όσο γίνεται πιο ακριβό, που να κοστίζει τουλάχιστον 30000€ - και λίγα λέω. Αλλιώς είσαι ψιλικατζής. Τσίπης ρε παιδί μου, πώς το λένε!

Αν δεν δίνεις σημασία σε τέτοιες φράσεις, μπορείς να πας εδώ. Δεν έχω και καμιά τεράστια εμπειρία από network players, ενώ αντιθέτως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι προεκτάσεις των χεριών μου εδώ και πάνω από 25 χρόνια, οπότε δεν με απασχολεί τί θα προκύψει στην πορεία της λειτουργίας ενός htpc, και επομένως είμαι μάλλον προκατειλημμένος υπέρ των htpc. Αλλά για τον πολύ κόσμο ένα player σαν το Sonica DAC είναι μάλλον προτιμητέα λύση, (πλέον)...
Ποιοτική κατασκευή πράγματι (και σε προσιτό κόστος) αλλά.... μόνο για μουσικά αρχεία. Ξεχνάμε εικόνα, ευκολία διαχείρισης των αρχείων από οθόνη κλπ.

Το θέμα όμως έχει να κάνει με το αν αυτή η διαφορά υπερκαλύπτει σε ποιότητα αυτής του dac μας, εφ όσον το pc πλέον δεν συμμετέχει στον ήχο (αν έχω καταλάβει σωστά από τα αναγραφόμενα κατά καιρούς)... άρα σε τελική ανάλυση, μήπως η καλύτερη επιλογή (ασχέτως κόστους) είναι η λύση: Pc και επένδυση σε ποιοτικό dac.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Σαφώς, αν προστεθεί στις απαιτήσεις και η εικόνα, η υπεροχή του htpc είναι συντριπτική, με τη υποσημείωση βεβαίως, πως αυτό μάλλον πρέπει να είναι dedicated και να μην το "πειράζει" κανείς με συχνές ενημερώσεις, ή διάφορα άλλα "σκαλίσματα".

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.505
CD (δίσκος), σκληρός δίσκος, φλασάκια όλα το ίδιο είναι. Την ιδια δουλειά κάνουν, αποθηκεύουν μηδεν και άσους. Η μοναδική τους διαφορά είναι το υλικό κατασκευής.
Μέσα αποθήκευσης = κρατάνε μηδεν και άσους ακόμα και όταν δεν δέχονται ρεύμα. Πάει αυτό.

Έχεις ενα ψηφιακό μουσικό αρχείο. Όπου και αν το έχεις αποθηκευμένο αν τα χαρακτηριστικά είναι ίδια δεν υπάρχει καμία διαφορά. Π.χ. Περνάς ενα cd στο σκληρό, αν το κάνεις 100% αντιγραφή θα πάρεις ακριβώς το ίδιο αρχείο.
750MB το ένα , 750MB και το άλλο.

Το αρχείο όταν θες να το ακούσεις διαβάζεται από το software.
Μετά πάει σε ενα dac.
Το μετατρέπει σε αναλογικό σήμα, και
μετά πάει στον ενισχυτή.

Ακούς μουσική από τα ηχειάκια του υπολογιστή.
Διαβάζει το αρχείο από το σκληρό.
Πάει στο dac ( μητρική ή ξεχωριστή κάρτα ήχου)
Πάει σε ενισχυτάκο ( class d ) της πλάκας
Συνδέεις τα ηχεία με καρφί και ακούς μουσική.

Ακούς μουσική απο το cdplayer στο στέρεο.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει. Διαβάζει ένα αρχείο με μηδεν και ασους.
Το περνάει από ενα dac και το βγάζει σε αναλογικό σήμα rca για να πάει στο καλό.

Όταν αγοράζεις ενα ξεχωριστό dac.
Ουσιαστικά χρησιμοποιείς το pc ή το cdpalyer μόνο για να στέλνει μηδεν και άσους στο dac.
Παρακάμπτεις το ενσωματωμένο dac του pc ή του cdplayer.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.759
Ξεχνάς το θέμα του χρονισμού
Μας τα χαλάς τώρα... πάνω που είπαμε να βάλουμε μία τάξη και ιεραρχία. Ποιες οι συνέπειες στην απόδοση ή άλλως τι είναι τούτο ?
[DOUBLEPOST=1485945518][/DOUBLEPOST]
Το κάνεις να ακούγεται σα χρηματιστήριο! :gotcha:

Τι "επένδυση" μωρέ; :p:D

Χαχαχαχαχα, μπα σε καλό να μου βγει τόσο γέλιο!

:lolsign::lolsign::lolsign:
Ούτως ή άλλως πλέον μόνο σε κάτι τέτοια θα επενδύουμε στο (άμεσο?) μέλλον, μήπως προλάβουμε και κανένα κούρεμα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.928
Άσε τις επενδύσεις και τσίμπα ένα οποιοδήποτε μίντια πλεϊερ πχ σαν αυτό (ή το oppo που λέει ο εγκάθετος) να κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς φύκια.

Το PC πέθανε. Ζήτω!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.759
Ενταξ υπάρχει και ένα τέτχιο στο σύστημα....;)

(αρχίζει να μου αρέσει ο τρόπος που γράφετε μερικοί από εδώ μέσα) :drinks:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.505
Με το pc ,
ανοίγεις το spotify και ακούς την μουσική σου,
κατεβάζεις αρχεία ( κομψά το έγραψα),
ανοίγεις τον chrome και διαβάζεις avsite.
Βλέπεις τις ταινίες σου ή το youtube. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας. Αν σε ενδιαφέρει παίρνεις ενα blu ray player με ψηφιακή έξοδο για να στέλνεις τον ήχο στο dac σου.

link το αθόρυβο μαραφέτι που πήρα με 210€

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.759
Προσωπικά το pc καλύπτει το 90% και πάνω ίσως του χρόνου που αφιερώνω στο σύστημα.
Σπάνια θα χρησιμοποιήσω το πικάπ, μόνο παλιά lp (δεν γίνεται πλέον ανανέωση), καθώς & το dune για καμιά ταινία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4