Σχέδιο μάχης: Νέο Σύστημα

Reaction score
10
Στην περίπτωση που επιλεγούν ασύρματα ενεργά σαν τα ΚΕΦ το θέμα FM πως λύνεται; Με εξωτερικό μεταχειρισμένο/στοκ receiver;

Reaction score
596
- ωχ . . . αρχίσαμε . . . οπότε πάμε κατ΄ ευθείαν στο τέλος του έργου : pc + active loudspeakers με ενσωματωμένο dac

ευτυχώς γράφω παράλληλα σε αναλογικό νήμα και ξεχαρμανιάζω
Οκ. Κατάντησε κοινότυπο αυτό.

Έχει χαθεί το νόημα της συζήτησης εδώ στο φόρουμ.......
[DOUBLEPOST=1486061211][/DOUBLEPOST]
Τυχεροί όσοι ξεκινούν το χτίσιμο συστήματος σημερα, το 2017.

Αν εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα γνώση και τεχνολογια θα γλιτώσουν ολα τα λάθη, τη σπατάλη και την ταλαιπωρία του παρελθόντος.

Τους ζηλεύω.
Δηλαδή ακούμε από κινητά τηλέφωνα και καθαρίσαμε......

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.624
Διαβάστε στο πρώτο ποστ του νήματος τι επιθυμει ο φιλος που το άνοιξε
[DOUBLEPOST=1486063372][/DOUBLEPOST]
Έχει χαθεί το νόημα της συζήτησης εδώ στο φόρουμ
Γιατι το λες, εχει πολλά τετοια συστήματα, μπορουμε να συζητάμε για το ποιο ταιριάζει στον καθένα :D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κατά προτίμηση ασύρματα τα ενεργά..:p
Ακομη και αορατα θα ελεγα :laugh:
[DOUBLEPOST=1486108608][/DOUBLEPOST]
Πάρε ένα πικάπ άνθρωπέ μου να το ευχαριστηθείς και άσε τις γεροπαραξενες με τα πσηφιακα τους...:D
Σωστα.Αυτοι για να πανε απο το καθισμα τους μεχρι το πικαπ και να αλλαξουν δισκο,χρειαζονται τοσο χρονο οσο τους παιρνει να ακουσουν 24 τραγουδια :laugh:

ryk

Reaction score
925
Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το που θα πρέπει να προσανατολισθώ για μια καινούργια σύνθεση. Μουσική ακούω από tunein, spotify, ραδιόφωνο fm και από ένα παλιό pickup technics που παρέδωσε πνεύμα και μου έμειναν μόνο οι δίσκοι. Επίσης θα ήταν ένα συν αν μπορούσα με κάποιον τρόπο να ακούω, στο ηχοσύστημα, τις playlists του κασετόφωνου (aka youtube :unsure:). Απαιτήσεις όσον αφορά την ένταση δεν έχω μιας και μένω σε διαμέρισμα, ωστόσο θα ήθελα να είναι "μεστός" ο ήχος. Εγώ ακούω περισσότερο ηλεκτρονική μουσική και η γυναίκα κάτι λαϊκοποπ >:(

Ο χώρος μοιάζει κάπως έτσι:
..sofa............hifi...
| |
| |
|..TV.... -------|
| κουζίνα|
| χωλ .........|
| |
Οι διαστάσεις είναι ~6μ ο τοίχος πίσω από καναπέ και ~3,2μ ο κάθετος. Η κουζίνα είναι άλλα 3 τετραγωνικά. Το ηχοσύστημα δεν μπορεί δυστυχώς να μπει σε άλλο μέρος.

Με βάση τα παραπάνω και ένα μπάτζετ των 2,5Κ ποιο setup πιστεύετε πως είναι καλύτερο; Κάτι σε ενίσχυση-ηχεία δαπέδου; Μήπως σε μια λύση τύπου Sonos με ενεργά ηχεία; Μιας και πρωτάρης θα σας παρακαλούσα να λέτε και ένα "επειδή αυτή η λύση ....." και όχι μόνο ξερά μια άποψη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

έδιτ: δεν εμφανίζει σωστά το σχεδιάγραμμα χώρου στο τελικό ποστάρισμα, θα επανέλθω με καλλιτεχνία
Το πικάπ τι έπαθε; Σίγουρα δεν επισκευάζεται;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.737
- ανακεφαλαίωση : . . . ασύρματα - αόρατα - ενεργά - με ενσωματωμένο pc & dac . . . βρίσκουμε μία αλάνα , τα τοποθετούμε και χτίζουμε το σπίτι μας γύρω από αυτά

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
.
Οχι ακριβως.Απλα η συζητηση ειναι σαν τον Θαναση.Μια,για ολες τις δουλειες :D
[DOUBLEPOST=1486109356][/DOUBLEPOST]
Ear mode on...ναι ρε αόρατα δηλαδή εντοιχισμενα....Ear mode off
[DOUBLEPOST=1486109284][/DOUBLEPOST]
Ear mode on...ναι ρε αόρατα δηλαδή εντοιχισμενα....Ear mode off:tongue:
Σε "stereo mode" μου απαντας η τα βλεπω διπλα? :laugh:

Reaction score
30.456
[DOUBLEPOST=1486109356][/DOUBLEPOST]
Σε "stereo mode" μου απαντας η τα βλεπω διπλα? :laugh:
Μάλλον τα βλέπεις διπλά..για ξαναδεστο..:p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Οκ. Κατάντησε κοινότυπο αυτό.

[DOUBLEPOST=1486061211][/DOUBLEPOST]
Αν κάτι έχει ΄΄χαθεί΄,αυτό θα είναι το...νόημα της σαχλαμάρας.;)
Μια έκβαση αν μη τι άλλο ευνοϊκή,ιδίως αφού η ίδια η σαχλαμάρα φημίζεται για την...αειφορία της ύπαρξής της σε σχετικά πεδία διαλόγου.:roflmao:
Ολοι οι "σαχλοι" σε χαιρετουμε (we salute you που λεν και στο χωριο μου) και σε ευχαριστουμε,και μην με ρωτησεις γιατι απαντω εγω....... :p
Δεν έχω ανάγκη να σε ρωτήσω σχετικώς,μια και δεν είναι η....ευκόλως εννοούμενη σαχλαμάρα εκείνη που καταλογίζεται...:sneaky:
Παρακαλούνται οι επαΐοντες όπως εκφέρουν τεκμηριωμένη άποψη για τις δύο επιλογές συστημάτων στο # 25. :)
Από τη δική μου πλευρά δεν χρειάζεται καμία =τεκμηριωμένη ή μη άποψη- (έχω υποστηρίξει τα LS50 wireless σε παραπλήσιο νήμα),παρά μόνο πληκτρολόγηση των όρων Cambridge Audio reliability στη μηχανή αναζήτησης του Google...:whistling:

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν κάτι έχει ΄΄χαθεί΄,αυτό θα είναι το...νόημα της σαχλαμάρας.;)
Μια έκβαση αν μη τι άλλο ευνοϊκή,ιδίως αφού η ίδια η σαχλαμάρα φημίζεται για την...αειφορία της ύπαρξής της σε σχετικά πεδία διαλόγου.:roflmao:
Ολοι οι "σαχλοι" σε χαιρετουμε (we salute you που λεν και στο χωριο μου) και σε ευχαριστουμε,και μην με ρωτησεις γιατι απαντω εγω....... :p
[DOUBLEPOST=1486114381][/DOUBLEPOST]
Μάλλον τα βλέπεις διπλά..για ξαναδεστο..:p
Και συ θα τα ειδες διπλα πριν διαγραψεις το ενα :D

Reaction score
147
Παρακαλούνται οι επαΐοντες όπως εκφέρουν τεκμηριωμένη άποψη για τις δύο επιλογές συστημάτων στο # 25. :)

Reaction score
1.656

Για την απόσταση των 1,1 μέτρων που θα ακούς θα προτιμούσα το πρώτο. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλά μηχανήματα τα Sonos για τις ανάγκες σου. Στο 3 θα προτιμούσα την αντίστοιχη λύση της Pioneer. Στο 4 θα πήγαινα σε μεταχειρισμένο.

Στο θέμα ραδιόφωνο, μπορείς να έχεις το κινητό σου, σε λειτουργία ραδιοφώνου. Θα το συνδέσεις μετά ψηφιακά (ένα ανταπτοράκι μεταξύ κινητού και DAC χρειάζεται) και θα έχεις τον αναλογικό ήχο, μέσω του DAC στα ηχεία σου.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν έχω ανάγκη να σε ρωτήσω σχετικώς,μια και δεν είναι η....ευκόλως εννοούμενη σαχλαμάρα εκείνη που καταλογίζεται...:sneaky:
Kανενα προβλημα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948
Όχι βέβαια, υποτιμάς αδίκως την ουσία των συστάσεων.
Η τυπική χαλιενταδικη άποψη της μιας σωστής επιλογής για όλες τις δουλειές, είναι η μόνη που δεν ισχύει εδώ.
Τυπικό φαινόμενο είναι πχ να κρίνεται από την χαλιεντική κοινότητα ως υπεράνω κριτικής ο τάδε πχ ενισχυτής σε τάξη Α με λυχνίες και κόστους πολλών χιλιάδων ευρώ, ο οποίος είναι τέλειος, και κανείς δε πρόκειται να κρίνει λόγου χάριν ως ανεπαρκή την ισχύ του με αντικειμενικά κριτήρια για το ηχείο του ενδιαφερόμενου αγοραστή.
Εδώ γίνεται μία σημαντική προσπάθεια να μπουν τα πράγματα σε λογική βάση, καθώς για κάθε ερώτημα πχ ηχείων, η συζήτηση ξεκινάει με το μέγεθος του χώρου, συνεχίζει με τις αποστάσεις ακρόασης και καταλήγει σε ενδεδειγμένες επιλογές που να πληρούν αυτά τα συγκεκριμένα κριτήρια.
Δεν υπάρχουν Θανάσηδες εδώ, που να κάνουν για όλους τους χώρους και για όλες τις αποστάσεις ακρόασης, αυτοί οι Θανάσηδες ζουν και βασιλεύουν στο ανόητο κάστρο του χάλι έντ. ;)

Ακόμα και για τους σχετικά προσιτού κοστολογίου ενκορ, τους οποίους θεωρώ ως τους καλύτερους ενισχυτές στον πλανήτη, δε τους προτείνω σε πολλούς ανθρώπους, όταν τους αρκεί μία κατά πολύ οικονομικότερη επιλογή, όπως λόγου χάριν των απλών χυπεξ των 150€, συμπεριφορά που έρχεται σε πλήρη ρήξη με την τυπική συμπεριφορά στους κύκλους του χάλι έντ. ;)

Όσο για την προφανώς σαφή προτίμηση σε ηχεία που ενσωματώνουν τα οφέλη της πολυενίσχυσης και της απουσίας των παθητικών κροσοβερ, είναι ανοησία οποιουδήποτε να την κατακρίνει με οποιοδήποτε σκεπτικό, διότι έρχεται σε αντίθεση με τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου, άρα εμμένει σε υποδεέστερες επιλογές, με χειρότερο αποτέλεσμα αντικειμενικά και αναμφισβήτητα. Οπότε και κάθε λογική συζήτηση δεν έχει νόημα, εισερχόμενη στον παραλογισμό του χάλι έντ.

Αν δε βρίσκεις νόημα στη συζήτηση εδώ στο φόρουμ, δηλαδή κρίνεις ανόητες τις συζητήσεις, τότε προφανώς κρίνεις ανόητους τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις αυτές. Να μία ανοησία που μόλις προστέθηκε εκ μέρους σου, άρα δικαίως συμμετέχεις κι εσύ, ανόητε κριτή όλων, στις ανόητες συζητήσεις του φόρουμ. ;)

Ο καθένας για κάποιο λόγο συμμετέχει τελικά, κι εσύ για τον δικό σου, όλα καλά, όλα ανθηρά. :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead