Το μυστήριο της μουσικότητας

Μηνύματα
1.741
Reaction score
870
Θες ποιο "ευρεία" εφαρμογή από την τηλεφωνία; Το ραδιόφωνο; Την τηλεόραση;

Τι να πω...
έλα βρε γιατρέ μου.. στην τηλεφωνία το ραδιόφωνο και την τηλεόραση χρησιμοποιείται ο "νόμος" του 400000? θα τρελαθούμε? ποιος νόμος είναι αυτός και τον ανακαλύψαμε το 2017? τι λέμε τώρα .. βγαίνει ο κάθε πικραμένος Γιαπωνέζος ή Κινέζος ή Πολωνός, γράφει μια π@π@ριά οκ.. εμείς σώνει και καλά πρέπει να την ακολουθήσουμε?? κρίση δεν έχουμε να δούμε αν αυτά που λέει στέκουνε μαθηματικά και ηχητικά??
 




Μηνύματα
685
Reaction score
2.165
Τες πα, εδώ από το στόμα του πανμεγιστου θιελ, το 2006.

Αϊ ρεστ μαϊ κεϊς. :p
SM: What do you consider to be your greatest achievement in your career as an audio engineer?

NT: The Parameters, and through them my friendship with Ern Benson and Dick Small.

Sorry για το οφφ τόπικ, πάλι, αλλά εγώ θα το άλλαζα το όνομα α :p
 


Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Πάντως μία φορά νόμος Θίλ δέν υπάρχει. Άποψη Θίλ ναι. Το δεχόμαστε, τη σεβόμαστε, μπορεί και να έχει δίκαιο αλλα νόμος δέν είναι....

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη κρατάω μερικά αποσπάσματα:

SM: What is your favorite loudspeaker system?

NT: I have heard beautiful demonstrations at B&W and Meridian.


SM: The loudspeaker industry seems to have lagged behind other segments of the consumer electronics industry in technological advances. What do you think are the reasons for this?

NT: The loudspeaker is by now a pretty mature technology. A lot of work has already been done. Most of the work today is fine-tuning; however, I think it has a way to go yet.

και

SM: What do you see as the trends in loudspeaker design and development in the next ten years?

NT: Active loudspeakers with equalization, lower crossover frequencies, and more nearly omnidirectional radiation. They may not be trends but seem to me a better way of doing things. When people ask me what has happened that’s new in loudspeakers since 1960, the main things that I think of are iron-neodymium-boron magnets and Linkwitz-Riley crossovers.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.644
Reaction score
126.638
Ο θιελ είναι δικαίως ένας "θρύλος" στο οντιο.
Ο,τι πει, είναι νόμος. ;)
Κανείς δεν έχει το ανάστημα να διαφωνήσει μαζί του, μόνο να τον απολαμβάνεις μπορείς. ;)
 

Μηνύματα
446
Reaction score
569
Σίγουρα οι
Νομίζω όμως ότι αυτά τα απόλυτα αυτιά δεν θα ενοχληθούν αν όλη η ορχήστρα είναι κουρδισμένη με βάση τιο ΛΑ στα 391,9954Hz. Αν ο τραγουδιστής είναι βραχνιασμένος και δεν βγαίνει στο ΛΑ (440) μια χαρά το παίζουν ένα τόνο κάτω, στο ΣΟΛ (391,9954Ηz). Και όχι μόνο ένα τόνο. Φυσικά όταν εμπλέκεται ένα πιάνο, δεν μπορείς να κουρδίσεις χαμηλότερα και όλοι κουρδιζουν στο πιάνο αλλά παίζουν την ίδια κλίμακα ένα τονο χαμηλότερα.
φιλε messnger θα διαφωνησω εν μερη!
εμενα δεν με πειραζει, ουτε την κορη μου, αλλα ο γιος μου (και οι 3 με απολυτο...) δεν μπορει να ακουει οργανα εποχης στα 432, ενω εχει "ανοχη" στο "συγχρονο" κουρδισμα (442 πλεον σχεδον ολες οι μεγαλες ορχηστρες. και τα πιανα εκει επισης...)
ενα βιβλιο αποκαλυψη ειναι η "μουσικοφιλια" του ολιβερ σακς, που με ολα αυτα που βιωνα στο σπιτι, με καναν να το αγορασω και ηταν (ειναι) μια αποκαλυψη να μαθαινεις για αυτα που συμβαινουν στον εγκεφαλο σε σχεση με την μουσικη.
αυτο που θελω να πω ειναι οτι απο "απολυτο" σε "απολυτο" αυτι, υπαρχουν αρκετες διαφορες...
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.500
Reaction score
50.840
- εάν καταλήξουμε πως ένα από τα μυστήρια της μουσικότητας είναι η σωστή-ρεαλιστική αναπαραγωγή των χροιών ( οργάνων και φωνών ) , αυτό μετριέται με κάποιον τρόπο ;
 
Last edited:

Z

Zdimis

Guest
Προσωπικη άποψη με καποια παραδειγματα.
Μουσικα ειναι τα proac και τα spendor δεν είναι τα triangle η τα klipsch.
Μουσικός ειναι o copland και δεν ειναι ο gato
Mουσικο ειναι το audio nemesis και δεν ειναι το benchmark .
Μουσικο ειναι κατι το οποιο δεν ηχει αφυσικo ,κλινικo η επιτηδευμενo ήχο ,πιο σωστη λέξη απο το unhifi για το μουσικο δεν βρισκω.:)

Oι χροιες δεν ξερω αν μετριώνται αλλά ξερω οτι προσλαμβανονται υποκειμενικα .Αν δεν λαμβανονταν ετσι σιγα μην γεμιζε σταδια ο Νταλάρας με αυτη τη χροια που ανασταινει ψεκασμενες κατσαριδες.Εξου και πιασε το αυγο και κουρευτο στου κουφου την πόρτα κλπ :)
 


Z

Zdimis

Guest
Μουσικα ειναι τα piana steinway και οχι τα yamaha αν και οι μετρησεις δειχνουν υψηλή πιστοτητα κ στα δυο.Επίσης η υπερβολικη προσπαθεια για hifi οδηγει σε υπερβολές οπως τελικα ενας κλινικος χαρακτηρας η αφυσικες ωραιοποιησεις .Ωστοσο ειναι καθαρα υποκειμενικη η εννοια της μουσικοτητας μη μετρησιμη σαν τις διαφορες των 2 πιανων παραπάνω καθως σε ενα σετ απ με λάμπες και harbeth πχ to benchmark μπορει να ακουστεί αρκουντως μουσικο.
 
Last edited by a moderator:


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.500
Reaction score
50.840
- στο παράδειγμα με τα steinway και yamaha , από το μουσικό σύστημα αναπαραγωγής θα απαιτούσα τον εύκολο διαχωρισμό αυτών μέσω των αναπαραγώμενων χροιών
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.500
Reaction score
50.840
τοτε καλα θακaνες να παρεις το benchmark :)
- απόλυτα σεβαστό εργαλείο ( το έχω ακούσει καλά ) , αλλά ας μήν μιλάμε στο εν λόγω νήμα για συσκευές επωνύμως αλλά βάσει χαρακτηριστικών τους
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.148
Reaction score
20.729
Μ' αρέσει η σιγουριά σας! :D Για πολλοστή φορά, πηγαίνετε στο μαγαζί του κυρ Γιώργου του Καινουργιόπουλου, κατεβάστε αυτό το αρχείο αν τρέχετε Windows, (ή αυτό αν τρέχετε Mac OS), ξε-αυτώστε το - πωστολέν - ξεζιπάρετέ το, τρέξτε το start.exe, κάντε κλικ στο πλήκτρο start κάτω δεξιά, και με το καλημέρα ελάτε να μου πείτε για μουσικότητα στο πιάνο...
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.500
Reaction score
50.840
- η ελπίδα Κώστα . . . η ελπίδα . . . η ελπίδα . . . η ελπίδα . . . η ελπίδα . . .
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.834
Μηνύματα
2.877.770
Members
37.953
Νεότερο μέλος
simera2805
Top