Μια ακόμη προσπάθεια σε μικρό χώρο

Reaction score
23
Χαιρετώ τα μέλη. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια προσπάθεια σε αποκλειστικό χώρο ακρόασης (δικάναλο). Ο χώρος, δυστυχώς, μικρό δωμάτιο σε διαμέρισμα.
Διαστάσεις 3,61 (μήκος) Χ 2,87 (πλάτος) Χ 2,70 (ύψος).
Το στήσιμο είναι στη μεγάλη πλευρά. Περιθώρια παρεμβάσεων υπάρχουν στον τοίχο πίσω από τα ηχεία (και τις γωνίες) και στο ταβάνι.
Πρώτη κίνηση λογικά είναι η μέτρηση του χώρου από κάποιον ειδικό. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιον που να ασχολείται με το αντικείμενο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
Κανα δυο φορές το χρόνο ανεβαίνει ο Καστρουνής απο την Αθήνα.

Αλλη επιλογη ίσως να είναι οι αντιπρόσωποι της GIK acoustics που ειναι στη Θεσσαλονίκη. Πιθανόν να προσφέρουν κάποια ολοκληρωμένη υπηρεσία αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Χτύπα ένα τηλέφωνο.

https://www.liquidpro.gr/untitled

Reaction score
23
Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Λοιπόν, στη LiquidPro δεν απαντάνε οπότε μάλλον κλείσανε για καλοκαίρι. Επίσης βρήκα (google) και επικοινώνησα με τον κ. Μιτάκη (www.mitakis.gr). Αποτυχία και από εκεί. Από Σεπτέμβριο.
Αν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα θα ενημερώσω σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι παρόμοιο...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Λοιπόν, στη LiquidPro δεν απαντάνε οπότε μάλλον κλείσανε για καλοκαίρι. Επίσης βρήκα (google) και επικοινώνησα με τον κ. Μιτάκη (www.mitakis.gr). Αποτυχία και από εκεί. Από Σεπτέμβριο.
Αν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα θα ενημερώσω σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι παρόμοιο...
Στη liquidpro δεν είχα βγάλει και γω άκρη παλαιότερα. Ο κ. Μιτακης είναι ευγενέστατος, αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρεται για οικιακά συστήματα.

Reaction score
23
Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Δεν έφτασα ακόμα μέχρι εκεί :). Ίσως κάποιος που το έχει κάνει να μπορεί να απαντήσει...

Reaction score
91
Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Δεν έφτασα ακόμα μέχρι εκεί :). Ίσως κάποιος που το έχει κάνει να μπορεί να απαντήσει...
Νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό η μέτρηση τοσο μικρού δωματίου.η γνώμη μου είναι μικρά ηχεία σε βάφτιση,ακόμα και fullrance είναι ιδανικό για μικρούς χώρους.εχω φτιάξει και εγώ ένα μικρό σύστημα σε μικρό χώρο.

Z

Zdimis

Guest
παρε ηχειο με 4αρι η 5αρι ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΙΔΡΟΜΟ δωσε 50 ποντους πισω απ τα ηχεια και 80 ποντους δεξια αριστερα βαλε στις γωνιες πισω ενα φτηνο χαρτινοφωτιστικο ψηλο στησε τριγωνο 2 μετρα τα ηχεια απο αυτια κ μεταξυ τους και Ετοιμος.Μην περιμενεις καλο ηχο σε μεγαλες εντασεις αλλα σε μετριες αν σεβαστεις το μεγεθος γουφερ 4,5αρι ιδανικα η 5αρι καλα θα ακους

Reaction score
91
:rolleyes:είναι μικρός ο χώρος αφού...
που να χωρέσει κολυμπήθρα?:laugh:
I
Αυτά παθαίνει όποιος γράφει γρήγορα.....η δικιά σου πρόταση όμως δεν την ακούσαμε.

Reaction score
30.455
Και τι θα κάνεις ρε αδερφέ?
Θα τα αφήκεις αβάφτιστα?
Είναι αμαρτία αφού...:p
Ρώτα και τον μαιρηκόρη να σου πει...:D

Reaction score
23
Σε πρώτη φάση θα εξαντλήσω τη δυνατότητα παρέμβασης στο χώρο. Στη συνέχεια και αναλόγως του αποτελέσματος θα προχωρήσω σε επιλογή κατάλληλου για το χώρο ηχοσυστήματος. Απο τα υπάρχοντα θα μείνει το cd player, τα ακουστικά και το πικάπ. Πιθανότερη λύση ποιοτικό ενεργό ηχείο. Βλέπουμε...
Λοιπόν...θα προσπαθήσω να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες του χώρου. Δεν το 'χω ξανακάνει οπότε μπορεί να αποτύχει.
Έχει μείνει σκόπιμα κενός ο χώρος πίσω από το ηχοσύστημα για τις παρεμβάσεις (υπάρχει και το ταβάνι!). Πίσω δεν έχει μείνει τίποτα υπάρχουν cd παντού (και πίσω από τις κουρτίνες)...
01.JPG
02.JPG
03.JPG
04.JPG
05.JPG

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.276
Σε πρώτη φάση θα εξαντλήσω τη δυνατότητα παρέμβασης στο χώρο. Στη συνέχεια και αναλόγως του αποτελέσματος θα προχωρήσω σε επιλογή κατάλληλου για το χώρο ηχοσυστήματος. Απο τα υπάρχοντα θα μείνει το cd player, τα ακουστικά και το πικάπ. Πιθανότερη λύση ποιοτικό ενεργό ηχείο. Βλέπουμε...
Λοιπόν...θα προσπαθήσω να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες του χώρου. Δεν το 'χω ξανακάνει οπότε μπορεί να αποτύχει.
Έχει μείνει σκόπιμα κενός ο χώρος πίσω από το ηχοσύστημα για τις παρεμβάσεις (υπάρχει και το ταβάνι!). Πίσω δεν έχει μείνει τίποτα υπάρχουν cd παντού (και πίσω από τις κουρτίνες)...
View attachment 78006 View attachment 78007 View attachment 78008 View attachment 78009 View attachment 78010
... μπορει να γινει δουλεια..

Reaction score
30.455
Δεν ξέρω αν με ξεγελάει η φωτογραφία ,αλλά βλέπω πως τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από ότι το καθένα από την κορυφή του τριγώνου στη θέση ακρόασης. Ισχύει ή με ξεγελάνε τα μάτια μου?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.276
Μικροφωνο/μέτρηση κ μελετη του χωρου.
Κ ανεβασε μετρισεις εδω και βλεπουμε.
Εγω σα μαιμου θα εβαζα διαχυτες πισω απο τα ηχεια κ αποροφηση πισω απο το καναπε, πλαγια οπου μπορω διάχυση ..ταβανι ομοιως.. Κολυμπηθροξυλο να μη μεινει..λολ

Reaction score
23
Φαίνεται κάπως παρατραβηγμένο λόγω ευρυγώνιου φακού βέβαια, αλλά είναι αλήθεια ακολούθησα αυτό:
http://www.audiophysic.de/aufstellung/regeln_e.html#top (Ν.9) γιατί βόλευε λόγω χώρου :)
[DOUBLEPOST=1501754333][/DOUBLEPOST]Πίσω από τον καναπέ απορροφητικά είναι όλα σε μια προσπάθεια (πάνελ δύο αγορασμένα και τρια φτιαγμένα, κουρτίνες) για υλοποίηση LEDE. Δεν χρειάζομαι άλλη όπως σωστά λες...διάχυση θέλω και προσπάθεια για έλεγχο χαμηλών...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
I

Αυτά παθαίνει όποιος γράφει γρήγορα.....η δικιά σου πρόταση όμως δεν την ακούσαμε.
Είναι σε καλά χέρια ο φίλος και το ψάχνει,οπότε θα τη βρει τη λύση από τον ειδικό που θα πάει σπίτι του...

μιλάμε όταν έχουμε ,τουλάχιστον, αντίληψη στο πρόβλημα,
όταν σε ρωτάει κάποιος για room treatment και εσύ του μιλάς για ηχεία και full range καταστάσεις, δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμμετοχή στη λύση..

μάλλον είσαι εκτός θέματος όπως λεν και οι γκομενίτσες στο shopping Star :roflmao:

Και τι θα κάνεις ρε αδερφέ?
Θα τα αφήκεις αβάφτιστα?
Είναι αμαρτία αφού...:p
Ρώτα και τον μαιρηκόρη να σου πει...:D
βαφτίζει μόνο στέρεο ή και χόουμ σινεμάζ?:laugh:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Δεν ξέρω αν με ξεγελάει η φωτογραφία ,αλλά βλέπω πως τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από ότι το καθένα από την κορυφή του τριγώνου στη θέση ακρόασης. Ισχύει ή με ξεγελάνε τα μάτια μου?
ποιος το μαμεί το τρίγωνο...στα δικά μου,στο σπίτι που είμαι τώρα θέλει 20 μοίρες κλείσιμο στον άξονα αλφαδιάς για να βγάλουν καλή σκηνή(ξέρω... φταίει η κρυσταλλιέρα:tongue: )
στην υπόγα που ήμουν στο πατρικό,με διπλάσια απόσταση από το σημείο ακρόασης,αν και είχαν πολύ παραπάνω χώρο από πίσω και πλαϊνό τοίχο, ήθελαν σχεδόν direct στόχευση (με μια απαλή φαλτσάδα 10 μοιρών προς τα έξω,ίσα ίσα να βλέπω τις εσωτερικές πλευρές του ηχείου)

Reaction score
30.455
ποιος το μαμεί το τρίγωνο...στα δικά μου,στο σπίτι που είμαι τώρα θέλει 20 μοίρες κλείσιμο στον άξονα αλφαδιάς για να βγάλουν καλή σκηνή(ξέρω... φταίει η κρυσταλλιέρα:tongue: )
στην υπόγα που ήμουν στο πατρικό,με διπλάσια απόσταση από το σημείο ακρόασης,αν και είχαν πολύ παραπάνω χώρο από πίσω και πλαϊνό τοίχο, ήθελαν σχεδόν direct στόχευση (με μια απαλή φαλτσάδα 10 μοιρών προς τα έξω,ίσα ίσα να βλέπω τις εσωτερικές πλευρές του ηχείου)
Δε μετράει η γνώμη σου ρε..εσύ είσαι του οικιακού κινηματόγραφου...:p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7