Λάμπα για Optoma HD131Xe. Από πού;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
85.032
μόλις το άνοιξα...μια χαρά είναι το σώμα παιδιά...λίγο κάψιμο-αλλαγή χρώματος λόγω θερμοκρασίας δείχνει να έχει υποστεί η μεταλλική σίτα για την εισαγωγή αέρα στη λυχνία...τίποτα ανησυχητικό..όλα αστράφτουν:party:

να κοιτάξω και τίποτα άλλο?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.125
Τα καλώδια και το βύσμα είναι σε καλή κατάσταση;

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Τα καλώδια και το βύσμα είναι σε καλή κατάσταση;
λίγο μαύρη σκονίτσα είχε εκεί που διπλώνουν τα καλώδια...φαίνεται αν το δεις..και δεν θα την ξαναδείς..εκκαθαρίστηκε:thumbsup:
IMG_0517.JPG
IMG_0521.JPG
IMG_0522.JPG
IMG_0523.JPG

[DOUBLEPOST=1502887543][/DOUBLEPOST]πρέπει να έχετε πάθει κατά καιρούς πολύ πατατράκ με τις λάμπες σας από όσο μπορώ να αντιληφθώ:unsure:

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Ok.

Λεφτά έχεις να πάρεις άλλη; :D
άσε ρε...καταξοδεύτηκα πάλι...έχεις να μου δώκεις κάνα ψιλό..πούλα κανέναν τζιβισί και βόηθα:p:D

και χωρίς φουπουα:roflmao:
proforma.jpg

[DOUBLEPOST=1502888348][/DOUBLEPOST]
άσε ρε...καταξοδεύτηκα πάλι...έχεις να μου δώκεις κάνα ψιλό..πούλα κανέναν τζιβισί και βόηθα:p:D

proforma.jpg
Υ.Γ. Θέλει κανένας άλλος καμιά λάμπα να μοιραστούμε τα μεταφορικά?:D

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

View attachment 78478
[DOUBLEPOST=1502888348][/DOUBLEPOST]
Υ.Γ. Θέλει κανένας άλλος καμιά λάμπα να μοιραστούμε τα μεταφορικά?:D
Ρε συ μη βάζεις διευθυνσεις θα έρθει κανένας φάκελος σαν του Παπαδήμου.:gotcha::lolsign::D

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Ρε συ μη βάζεις διευθυνσεις θα έρθει κανένας φάκελος σαν του Παπαδήμου.:gotcha::lolsign::D
δεν φοβάμαι ωρέ...είμαι παλικάρι...:focus:
άσε που έχω και ιδιωτική ασφάλιση...θα πάρει φράγκα η γυναίκα:roflmao::roflmao:

Υ.Γ. Το στείλανε ήδη..μόλις έλαβα μέιλ με τρακινγκ ναμπερ,15.40 έφυγε...απίστευτη ταχύτητα:hi:

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Από πού τελικά? Πόσο πήγε?
έχω ανεβάσει το proforma invoice...πιο πάνω...Δημήτρη
από την Alphalampes.gr μέσω Πράγας...ήδη το έστειλαν και κατευθύνεται προς αεροδρόμιο Σαλόνικας:party:
99.88 βγήκε με μεταφορικά
γελάνε και τα μουστάκια μου
τους έστειλα αντίγραφο της μεταφοράς και χωρίς να δουν καν την κατάθεση στην τράπεζα(που συνήθως θέλει 1-2 μέρες) μου το έστειλαν

Reaction score
1.391
Από εκεί εγώ αγόρασα μια λάμπα για jvc ΓΝΗΣΙΑ την οποία εχω στις αγγελίες..
Ήρθε σπίτι ενδιαφερόμενος απο το avsite μας κ αφού την ΞΕΣΦΡΑΓΙΣΕ , τελικά ΔΕΝ την αγόρασε, καθώς λέει δεν είναι γνήσια..

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
Επικρατεί μια μόνιμη θολούρα με το ζήτημα. Εγώ το αντιλαμβάνομαι έτσι:

Γνήσια = Λάμπα της εταιρείας του προβολέα, πάντα με housing. JVC, Epson, Optoma, BenQ ή ό,τι άλλο.
Συμβατή = Λάμπα που μπορεί να είναι ή να μην είναι το ακριβές μοντέλο λάμπας (σκέτης ή με housing) που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής του προβολέα. Οι προδιαγραφές δεν λένε πάντα την αλήθεια και οι λάμπες είναι όλες σχεδόν ίδιες, άσε που στους καταναλωτές ανακοινώνονται μόνο τα watts.
Μαϊμού = Λάμπα που μπορεί να αναγράφει ή μη εταιρείες κατασκευής ή και μοντέλα λαμπών αλλά προέρχεται απο τα βάθη των ορυζώνων.

Δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσει ο απλός χρήστης το ακριβές μοντέλο της δεύτερης κατηγορίας απο την τρίτη, γι' αυτό προσωπικά αγοράζω μόνο γνήσιες. Όχι "γνήσιες", OEM και ό,τι άλλο βάφτισε το κατάστημα τη λάμπα ή κάποιος την επιλογή του.

Αν υπήρχε πάντως τρόπος να είμαι βέβαιος, πιθανόν να επέλεγα συμβατή αφού αλλάζω σχεδόν κάθε χρόνο. Αν για παράδειγμα τις πουλούσε απευθείας η Philips, η Osram ή όποια άλλη εταιρεία κατασκευάζει και πουλάει λάμπες στον κατασκευαστή του συγκεκριμένου προβολέα.

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Από εκεί εγώ αγόρασα μια λάμπα για jvc ΓΝΗΣΙΑ την οποία εχω στις αγγελίες..
Ήρθε σπίτι ενδιαφερόμενος απο το avsite μας κ αφού την ΞΕΣΦΡΑΓΙΣΕ , τελικά ΔΕΝ την αγόρασε, καθώς λέει δεν είναι γνήσια..
τα κριτήρια ποια ήταν και είπε ότι δεν είναι γνήσια?με το έτσι?
πχ εφόσον έχει philips με συγκεκριμένο κωδικό το προβόλι και βάλεις philips με τον ίδιο κωδικό...είναι αυτή που πρέπει να έιναι.
πως μπορεί ο κάποιος με το μάτι να κρίνει ότι δεν είναι..ήμαρτον

θυμάμαι πριν 3 χρόνια έναν πελάτη που μου είχε φέρει ένα laptop για φορματ...
φέτος πριν το καλοκαίρι του άρπαξε η gpu στο ίδιο laptop και το άνοιξε ένας φίλος του που ξέρει (ρωσοπόντιος με πτυχίο στα πάντα:headbang:γιατί εκεί στη Ρωσία έχουν τα πάντα,γι'αυτό δεν ξαναπάνε) και του λέει ότι οι κολλήσεις στην gpu δεν είναι γνήσιες:o:O_o: και ότι του τις είχε αλλάξει κάποιος...
ο κλήρος φυσικά έπεσε σε εμένα που ήμουν ο τελευταίος μάστορας(κατα τα λεγόμενα του:cautious: ) που το είδε..

όταν τον έπεισα ότι δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτό με κανένα μάτι
και δείχνοντας την διαδικασία
και πόσο χρονοβόρα είναι
και τι απαιτεί
+το κοστολόγιο
και για ποιον λόγο να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς να υπάρχει πρόβλημα
και χωρίς να το γνωρίζει...(γιατί έχει ρίσκα η διαδικασία)
ότι δεν γίνεται αυτό που λέει απαίτησα να φωνάξει και τον ρωσοπόντιο
και τον γ@μοστ@υρισα>:( αναλόγως για τις μ@λ@κίες που έλεγε μπροστά του...
όταν δεν ξέρεις δεν μπορείς να κρίνεις

στην τελική μου ζήτησε και συγνώμη ο άνθρωπος με πλήρωσε και του το έφτιαξα

και καλά έκανε:D
[DOUBLEPOST=1502973967][/DOUBLEPOST]
Επικρατεί μια μόνιμη θολούρα με το ζήτημα. Εγώ το αντιλαμβάνομαι έτσι:

Γνήσια = Λάμπα της εταιρείας του προβολέα, πάντα με housing. JVC, Epson, Optoma, BenQ ή ό,τι άλλο.
Συμβατή = Λάμπα που μπορεί να είναι ή να μην είναι το ακριβές μοντέλο λάμπας (σκέτης ή με housing) που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής του προβολέα. Οι προδιαγραφές δεν λένε πάντα την αλήθεια και οι λάμπες είναι όλες σχεδόν ίδιες, άσε που στους καταναλωτές ανακοινώνονται μόνο τα watts.
Μαϊμού = Λάμπα που μπορεί να αναγράφει ή μη εταιρείες κατασκευής ή και μοντέλα λαμπών αλλά προέρχεται απο τα βάθη των ορυζώνων.

Δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσει ο απλός χρήστης το ακριβές μοντέλο της δεύτερης κατηγορίας απο την τρίτη, γι' αυτό προσωπικά αγοράζω μόνο γνήσιες. Όχι "γνήσιες", OEM και ό,τι άλλο βάφτισε το κατάστημα τη λάμπα ή κάποιος την επιλογή του.

Αν υπήρχε πάντως τρόπος να είμαι βέβαιος, πιθανόν να επέλεγα συμβατή αφού αλλάζω σχεδόν κάθε χρόνο. Αν για παράδειγμα τις πουλούσε απευθείας η Philips, η Osram ή όποια άλλη εταιρεία κατασκευάζει και πουλάει λάμπες στον κατασκευαστή του συγκεκριμένου προβολέα.
το housing από αυτά που διάβασα στους καταλόγους δεν θεωρώ ότι αποτελεί ένδειξη γνησιότητας για τη λάμπα...το λέω γιατί στον κατάλογο,σου διαχώριζε ακόμα και την επιλογή μη γνήσιου Housing από τη γνήσια ή μη λάμπα ή και τα δύο αν ήθελες μαιμού

Last edited:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
Ξαναδιάβασε τι έγραψα. :p

Χρειαζόταν να γράψω στην πρώτη περίπτωση και "σφραγισμένη σε κουτί της εταιρείας του προβολέα"; Εννοείται. :)

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Ξαναδιάβασε τι έγραψα. :p

Χρειαζόταν να γράψω στην πρώτη περίπτωση και "σφραγισμένη σε κουτί της εταιρείας του προβολέα"; Εννοείται. :)
το ξαναδιάβασα..απλά θεωρώ λίγο άτοπο..
μια εταιρία να βγάζει την ίδια λάμπα (το ακριβές μοντέλο όπως λες)και να έχει διαφορά στις επιδόσεις...αν θα την αγοράσεις από το χέρι της εταιρίας του προβολέα ή από κάποια άλλη εταιρία που πουλάει την ίδια λάμπα

αν έχεις πειστεί για κάτι τέτοιο πάω πάσο..αλλά μου ακούγεται κάπως υπερβολικό...λεω γω τώρα

αν πχ έχεις ένα λαπτοπ toshiba με μπαταρίες samsung μέσα αλλά από έξω γράφει toshiba(που μόνο στα μαμά το βρίσκεις) και πάρεις μια μπαταρία άλλης εταιρίας(αναγκαστικά) πάλι με τα ίδια στοιχεία της samsung μέσα...ποια θα είναι η διαφορά?στον κοντρόλερ?:p

αναφέρομαι στο original της μπαταρίας και όχι στο συμβατό με ότι να'ναι μέσα

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
αν πχ έχεις ένα λαπτοπ toshiba με μπαταρίες samsung μέσα αλλά από έξω γράφει toshiba(που μόνο στα μαμά το βρίσκεις) και πάρεις μια μπαταρία άλλης εταιρίας(αναγκαστικά) πάλι με τα ίδια στοιχεία της samsung μέσα...ποια θα είναι η διαφορά?στον κοντρόλερ?:p
Πώς ξέρεις αν δεν την ανοίξεις οτι έχει τα ίδια στοιχεία; Οι λάμπες όμως, και να τις ανοίξεις είναι όλες ίδιες.

Εμείς οι ατμιστές γνωρίζουμε καλά πως οι μπαταρίες και οι ατμοποιητές κοπιάρονται σχεδόν συγχρόνως με την παραγωγή των γνήσιων, με ελάχιστες ή καθόλου διαφορές στην εμφάνιση. Στη χρήση, όπως και οι λάμπες, μπορεί να δουλέψουν αλλά μπορεί και να σκάσουν.
(Και ας μην πάμε στις ανοησίες που διαβάζω κατά καιρούς για το ζήτημα απο τους απολογητές της αγοράς τους)

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Πώς ξέρεις αν δεν την ανοίξεις οτι έχει τα ίδια στοιχεία; Οι λάμπες όμως, και να τις ανοίξεις είναι όλες ίδιες.

Εμείς οι ατμιστές γνωρίζουμε καλά πως οι μπαταρίες και οι ατμοποιητές κοπιάρονται σχεδόν συγχρόνως με την παραγωγή των γνήσιων, με ελάχιστες ή καθόλου διαφορές στην εμφάνιση. Στη χρήση, όπως και οι λάμπες, μπορεί να δουλέψουν αλλά μπορεί και να σκάσουν.
(Και ας μην πάμε στις ανοησίες που διαβάζω κατά καιρούς για το ζήτημα απο τους απολογητές της αγοράς τους)
ο κωδικός του μοντέλου της επώνυμης-γνήσιας λάμπας που αναφέρεται στο μοντέλο του προβολιού λες ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στα στάνταρ που έχει θέσει μια εταιρία πχ η jvc?
και την οποία επέλεξε για το μοντέλο της?

ετεροχρονισμένα έχω ανοίξει για να δω:Dκαι εφόσον είδα...έχω εμπιστοσύνη στον προμηθευτή μου,δεν μπορώ να τις τσεκέρνω και όλες:whistling:

από εκεί και πέρα υπάρχει και η αστοχία υλικού...που μπορεί να συμβεί και στη οριτζιναλάτη πόσο μάλλον στη συμβατή

τις μπαταρίες δεν τις τσεκέρνεις σε τον κωδικό όταν τις αγοράζεις?
(αποκλείεται να μη δεν το κάνεις...εσύ ειδικά!:tongue:)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.480
τις μπαταρίες δεν τις τσεκέρνεις σε τον κωδικό όταν τις αγοράζεις?
Σιγά μην ασχοληθώ με τις μπαταρίες. Παίρνω γνήσιες απ' την Ελλάδα.

daharis666

Moderator
Reaction score
85.032
Σιγά μην ασχοληθώ με τις μπαταρίες. Παίρνω γνήσιες απ' την Ελλάδα.
και που το ξέρεις?
από πότε η Ελλάδα μυρίζει εγγύηση?:tongue:
επειδή δεν σου έσκασαν?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.199
Members
38.668
Νεότερο μέλος