Τι είδαμε, τι θα δούμε


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.456
Reaction score
50.606
'' day of the outlaw '' - 1959





- γίνεται γουέστερν και noir ; . . . ναι και σε κατάλευκο ( χιονισμένο ) μάλιστα περιβάλον

- είναι η ηθοποιία που το κάνει έτσι σκοτεινό , οι ρυθμοί είναι όμως αρκετά αργοί αλλά δεν ενοχλεί μιάς και μας βάζει σιγά σιγά σ΄αυτό το απέραντο απομονωμένο χιονισμένο landscape

- μιά ομάδα πιστολάδων , καταλαμβάνει ένα μικρό χωριό του οποίου οι κάτοικοι αφήνουν προσωρινά τις όποιες αντιδικίες τους με σκοπό την συστράτευσή τους ενάντια στον εισβολέα

- αρκετά θεατρικό σαν το The Hateful Eight













- καλή θέαση . . . 7,0/10 . . .




Day of the outlaw 1959 with Greek subtitles

 

Μηνύματα
5.283
Reaction score
6.429
Contratiempo (The invisible guest) 8/10 ... το οτι θυμιζε σκηνοθετικα το Εl cuerpo μονο θετικα μπορει να ληφθει ,ενσταση μου ο πρωταγωνιστης , σε τανια μυστηριου δε βαζεις (παιζεις ως)"μοντελο" να... το μαρτυρα μεχρι κα η αφισα.:o..αντε να να βαλω και εγω καμια γιατι ζηλεψα τον Spock :D και ο Σωτηρακης δεν εβαλε πολλες:)

 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.507
Ο 41 ος - The Forty first - Sorok Pervy 1956


IMG_3005.JPG


7,5/10


Την περίοδο του εμφυλίου στην Ρωσία, μια μικρή μονάδα του κόκκινου στρατού διεξάγει επιχειρήσεις στην κεντρική Ασία. Η καλύτερη σκοπευτής της μονάδας είναι η Μαρζούτκα, η οποία έχει χτυπήσει ήδη σαράντα αντιπάλους Λευκορώσους. Συλλαμβάνουν έναν υπολοχαγό της Λευκής Φρουράς και η Μαρζούτκα αναλαμβάνει να τον οδηγήσει στην κεντρική διοίκηση. Το πλοιάριο τους ναυαγεί και απομένουν οι δυο τους αποκομμένοι σε ένα ερημονήσι...

Χωρισμένο σε τρία "μέρη" (η έρημος, η Αράλη και το νησί) και με κορυφαίο το τρίτο, το μοναδικής εκφραστικής δύναμης φιλμ ο «41ος» διαθέτει μια δεμένη αφήγηση που μοιάζει με μπαλάντα και μια υπέροχη έγχρωμη φωτογραφία, όλα έξοχα οργανωμένα από τον τελειομανή ποιητή των εικόνων Τσουχράι. Ένα ποίημα σκληρό, συγκινητικό, τρυφερό αλλά και ανθρώπινο ....

Τα συναρπαστικά μακρινά πλάνα και οι «απόψεις» της ερήμου (που έχουν αποτυπωθεί μοναδικά στο φακό του θρυλικού Sergei Urusevsky, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα θα μας δώσει το «Όταν Πετούν οι Γερανοί»), αυτόματα μεταβάλλονται σε συστατικό μέρος του ειδυλλίου ανάμεσα στους δύο «στρατιώτες» - όταν κάνουν έρωτα ο κόσμος τριγύρω «σταματά», όταν «μάχονται» το τοπίο – σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις του – τους «συντρίβει». ( Παναγιώτης Μπουγιας )


Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, ο ήρωας αρθρώνει κάποιες φανερά «ενοχλητικές» ατάκες, οι οποίες – ως εκ θαύματος – φαίνεται να ξεγλίστρησαν από την λογοκρισία. Αν μη τι άλλο, ο παρατεταμένος «διάλογος» των δύο ηρώων στις τελευταίες σκηνές όπου η Μαρία «αναδεικνύεται» νικήτρια πρέπει να είναι κι αυτός που γλύτωσε την ταινία του Τσουχράϊ από το «μακρύ χέρι» της λογοκρισίας. Γεγονός πάντως παραμένει πως αποτελεί θαύμα που η ταινία έφτασε στο κοινό «ανέπαφη».
http://filmcracker.blogspot.de/2013/08/41-sorok-pervyy-1956-grigoriy-chukhray.html




 
Last edited:










Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Ανταπόκριση από τις Νύχτες Πρεμιέρας νο 2.

Ο αυστριακός χειρουργός, ο μέγας ανατόμος του άξενου σύγχρονου τρόπου ζωής, ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος σκηνοθέτης πριονίζει μεθοδικά το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται μία μεγαλοαστική οικογένεια.

Στο δεύτερο μέρος περνά στην κατεδάφιση.

Καμία συμπάθεια για τους ήρωές του.

Happy End του Michael Haneke.

 
Last edited:

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Ανταπόκριση από τις Νύχτες Πρεμιέρας νο 3.

Mayhem του Joe Lynch.

Ιός μολύνει χαρτογιακάδες γιάπηδες μεγαλοεταιρείας με αποτέλεσμα να αρχίσει το μακελειό μεταξύ τους αυτή τη φορά κυριολεκτικά.

Η αλληγορία προφανής, το αποτέλεσμα λειτουργικό και διασκεδαστικό.

Με τον Steven Yeun, τον Glenn από το Walking Dead.

B - movies we Love!

 
Last edited:




rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.311
Reaction score
93.863
Baby Driver (2017)

View attachment 79827

Αν και είμαι εχθρός των εκπλήξεων το Baby Driver αποτέλεσε την εξαίρεση. O Kevin Spacey και ο Jamie Foxx είναι τα μεγάλα ονόματα-κράχτες, όμως ο πιτσιρικάς
Ansel Elgort κλέβει την παράσταση. Σε συνδυασμό με ένα υπέροχο soundtrack η ταινία αποτελεί μία πετυχημένη εναλλακτική ταινία δράσης.

7,5/10
Συμφωνώ 100%, αλλά επειδή είμαι γενικά πιο large από 'σένα στις ταινίες :p
8/10
 

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Ανταπόκριση από τις Νύχτες Πρεμιέρας νο 4.

Πνοή ουμανισμού και αλληλεγγύης από το μεγάλο μπεκρούλιακα των ευρωπαϊκών φεστιβάλ.

Χείμαρρος συναισθημάτων και αισιοδοξίας από το σκηνοθέτη που έχει μονίμως στραμμένο το φακό του στους απόκληρους της ζωής.

Με αισθητική και χρώματα που παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές και εκκεντρικό βορειοευρωπαϊκό χιούμορ που βρίσκει στόχο ακόμα και στην καθ' ημάς Ανατολή.

Η Άλλη Όψη της Ελπίδας του Φινλανδού Άκι Καουρισμάκι.

Δε πεθάναμε ακόμα κουφάλα νεκροθάφτη.

Ορθοπεταλιά στον ανήφορο της ζωής.

Αναμφίβολα μία από τις κορυφές της χρονιάς που έπεται.

 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.719
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top