ATC SCM40v2 + Cambridge Audio 851A....

Reaction score
1.738
Καλησπερα σε ολους και ευχες για καλή χρονιά με υγεία.

Εντός των ημερών, περιμένω ένα ζεύγος καινούργια scm40v2, τα οποία θα οδηγηθούν από έναν cambridge audio 851a (Class XD, 120W RMS into 8 Ohms / 200W RMS into 4 Ohms).

Πως σας φαίνεται το ταίριασμα?
Αποτυχία?
:(

Ευχαριστώ, Μάνος.

Reaction score
834

Εντός των ημερών, περιμένω ένα ζεύγος καινούργια scm40v2, τα οποία θα οδηγηθούν από έναν cambridge audio 851a (Class XD, 120W RMS into 8 Ohms / 200W RMS into 4 Ohms).

Αποτυχία?

Ευχαριστώ, Μάνος.
Τι ζηλευτό ηχείο...! Καλορίζικο :)

Νομίζω ότι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσες είσαι εσύ ο ίδιος, όταν με το καλό τα παραλάβεις.

Reaction score
1.738
Τι ζηλευτό ηχείο...! Καλορίζικο :)

Νομίζω ότι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσες είσαι εσύ ο ίδιος, όταν με το καλό τα παραλάβεις.
Ευχαριστώ πολύ!

Μετα από 250 ωρες που θέλει στρώσιμο, θα το χω συνηθίσει με τον 851 και θα μου ακούγεται μια χαρα! (Placebo...) :p :p

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.237
Ευχαριστώ!!

Επειδη ο ενισχυτής ειναι ψηφιακος, φτηνός και όχι «μεγάλο» ή «εξωτικό» όνομα....
Ο ενισχυτης σου δεν ειναι «ψηφιακος» ή class d οπως μαλλον εννοεις, ουτε εχει διακοπτικο τροφοδοτικο.
Ειναι μια παραλλαγη της ευρεως διαδεδομενης ταξης ΑΒ, στην οποια βασιζεται η πλειοψηφια των ενισχυτων που κυκλοφορουν. Δες και εδω:
https://www.cambridgeaudio.com/usa/en/blog/class-xd-explained
Μην ... ανησυχεις λοιπον.
Ή μαλλον να ανησυχεις, οταν θα αναρωτιεσαι πως θα κελαηδουσε αυτο το εξαιρετικο ηχειο με εναν απο τους ...γνωστους και μη εξαιρετεους «ψηφιακους» ενισχυτες.;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.517

Αποτυχία?

Ευχαριστώ, Μάνος.
Καλώς να τα δεχτείς :drinks:

Και οταν σου δημιουργηθεί η ανάγκη για το “κατι παραπάνω”, φτιάξε το RT60 του χωρου σου εντός προδιαγραφών και πενταπλασίασε (άντε, τριπλασίασε) την ισχύ του ενισχυτή σου.

Reaction score
1.738
Καλημέρα και σας ευχαριστώ.

Απλά, πουθενά, όσο και αν το "γκούγκλαρα" δεν είδα να έχουν τα συγκεκριμένα ηχεία με ολοκληρωμένους Cambridge Audio.

Θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Τι είναι το "RT60" του χώρου μου;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.517
Τι είναι το "RT60" του χώρου μου;
http://www.nti-audio.com/en/functions/reverberation-time-rt60.aspx
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reverberation
https://www.minidsp.com/applications/acoustic-measurements/acoustic-measurements#time-frequency

Επίσης, θα βρείτε πολλαπλές αναφορές στο θέμα εδώ στο avsite.gr, το οποίο ειναι ενα φόρουμ που ασχολείται σοβαρά με τον ήχο ;)

Αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι ανοίξατε νέο θρεντ, ενώ είχατε ήδη δημιουργήσει παρόμοιο προ ημερών
https://www.avsite.gr/forum/threads/atc-smc-40v2-με-cambridge-audio-851a.162184/

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Καλώς να τα δεχτείς καί από εμένα . :drinks:
Όλα τά λεφτά τό midrange του !
Θά τό ήθελα με Audio Research καί λάμπεs .
Αλλά είμαι σίγουροs ότι θα βρείs από μόνοs σου τί του πάει !
Ένα ηχείο γιά πολλά χρόνια .

Μάνο καλέs ακροάσειs .

-

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
αφου εκανες με παραγγελια μας ρωτας? θα σε μαλωσω και δεν το θελω...

εν τω μεταξυ αυτο το συνδιασμο καπου τον ξαναπηρε το ματι μου εδω μεσα προσφατα, εσυ ρωτουσες σε αλλο θεμα?

ναι ναι εσυ εισαι :)))

Reaction score
1.738
εν τω μεταξυ αυτο το συνδιασμο καπου τον ξαναπηρε το ματι μου εδω μεσα προσφατα, εσυ ρωτουσες σε αλλο θεμα?
ναι ναι εσυ εισαι :)))
Πρέπει να'ναι ο μοναδικός τέτοιος συνδυασμός παγκόσμια!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Εξαιρετική επιλογή ηχείου.
Προδιαγράφεται ως εξής:
Sensitivity: 85dB @ 1W @ 1metre
Max SPL: 112dB

Το 112 δεν είναι κανένα φοβερό νούμερο, και δεν ακούς στο 1μ, άρα σχετικά εύκολα θα πιάνεται.

Από την ονομαστική τιμή ευαισθησίας, απέχει 27 ντιμπι, δηλαδή αναγκαίοι είναι 9 διπλασιασμοί ισχύος για να επιτευχθεί, τουτέστιν 512 βατ.

Μηδενικό χεντρουμ δε νοείται στον ενισχυτή ισχύος...

Καλή χρονιά!

Reaction score
1.738
Εξαιρετική επιλογή ηχείου.
Προδιαγράφεται ως εξής:
Sensitivity: 85dB @ 1W @ 1metre
Max SPL: 112dB
Το 112 δεν είναι κανένα φοβερό νούμερο, και δεν ακούς στο 1μ, άρα σχετικά εύκολα θα πιάνεται.
Από την ονομαστική τιμή ευαισθησίας, απέχει 27 ντιμπι, δηλαδή αναγκαίοι είναι 9 διπλασιασμοί ισχύος για να επιτευχθεί, τουτέστιν 512 βατ.
Καλή χρονιά!
Ευχαριστώ πολύ, καλή χρονιά με μπόλικη υγεία και τύχη.

Δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά δεν πράζει.

Πάντως ακούω χαμηλά, σε απόσταση περίπου 2-2,5 μέτρα από το κάθε ηχείο και τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους 2 μέτρα.

Αν δεν τα πάει καλά ο 851A, τότε θα κοιτάξω για τον ολοκληρωμένο ATC SIA2-150 (παρόλο που είναι κακάσχημος και "αρχαίος"), τον οποίο τον άκουσα στον κο Θέμη τον αντιπρόσωπο και τα πήγε πολύ καλά με τα 40άρια.

Υγεία και τύχη να'χουμε και προτιμώ όσα λεφτάκια έχουμε ή βγάζουμε, να μας τα φάνε τα ενισχυτικά/πηγές/ηχεία/βινύλια, παρά οι γιατροί στον Άγιο Σάββα. :p :p :p

A

AKARL

Guest
τουτέστιν 512 βατ.

Δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά δεν πράζει.
Λάου λάου σου το φέρνει το κιλοβάτ... :o :D :roflmao:

ΟΚ, fair enough!

Η σκληρή & αντικειμενική πραγματικότητα επιτάσσει 1 κιλοβάτ ... :o :D :roflmao:

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Τίποτα δεν "φέρνω".
Απλώς εξηγώ τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές (του ηχείου).
Δι φακτς οφ της ατιμης της λάιφ.
Ναθινγκ ελς.

Last edited:

Reaction score
1.064
.....ο CA εχει preout που ισως τα χρειαστεις για αγορα ενος τελικου με περισσοτερη ισχυ ωστε να αποφυγεις τα πολλα εξοδα .

Reaction score
1.738
E8AF38F4-BDC4-49A8-A795-1DD57A174F24.jpeg
1F74D777-3EF1-4797-8115-7D7036A00425.jpeg
4CE285D5-8EDE-4FD5-BAAA-B1DCF900F3D8.jpeg
Καλημέρα σε όλους.

Πριν λίγο έστησα τα 40άρια και άρχισαν να παίζουν με τον 851a.

Παρόλο που ειναι άστρωτα, έχω μείνει εντυπωσιασμένος από τον όγκο, το βάθος, την καθαρότητα κλπ, κλπ.

Π.χ. στο “So What” του Mikes Davis, απο καλό Αμερικανικό βινύλιο του 70, σε μερικά σημεία, με το B&W, η τρομπέτα στο αριστερό τουίτερ, ακουγόταν σα να χει γρεζι, σαν να «κολλάει».
Με τα 40άρια, αυτό εξαφανίστηκε...
Και να μην πως πως αισθάνεσαι το κοντρα μπάσο...

Και ο 851a φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα, τα παίζει δυνατά και όμορφα και φαίνεται να έχει αποθέματα.
Ας σημειωθεί, βελβαια, ότι το «δυνατά» το δικό μου ειναι τόσο, όσο να μπορείς να μιλάς -σχετικά άνετα - στον διπλανό σου στο καναπέ!

Καλημέρα και καλό ΣΚ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef