Τελικά βλάπτουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.690
Τελικά δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ήμουν στην βόνταφον και έφυγα και πήγα στην κοσμοτέ λόγω καλύτερου προγράμματος.
Όμως το σήμα της ήταν αδύνατο και μέσα στο μαγαζί μου δεν έπιανε με τίποτα.
Έπρεπε να βγαίνω στην πόρτα ή έξω από την πόρτα για να μιλήσω.
Πολύ σπαστικό με δεδομένο ότι το τηλέφωνο χτυπάει κάθε λίγη ώρα.
Οπότε στο δίμηνο επάνω ζήτησα να φύγω από την κοσμοτέ.
Μου είπαν μάλιστα ότι δεν μπορούσα να φύγω επειδή δεν έκλεισα χρόνο αλλά τους είπα ότι εφόσον δεν έχω καλό σήμα, άρα δεν καλύπτονται οι υπηρεσίες που ζητάω, μπορώ να φύγω χωρίς να πληρώσω μία και με στοίχημα ότι θέλετε!!
Οπότε, είπαν θα το δει το τεχνικό τους τμήμα και σε 3 μέρες με πήραν τηλ. και μου είπαν ότι όντως η περιοχή έχει πρόβλημα σήματος και "σύντομα θα το λύσουν".
Εγώ πάντως έφυγα χωρίς ποινή από την κοσμοτέ και τελικά πήγα στην γουΐντ. Σήμα καμπάνα!!

ΟΜΩΣ!
Σκέφτομαι και λέω τι θα πει "σύντομα θα το λύσουν" ???
Προφανώς θα στήσουν κάποια κεραία σε κάποια οικοδομή εδώ κοντά μας.
Θα έχετε δει πολλές φορές κεραίες σε ταράτσες, άλλες φαίνονται και άλλες είναι κρυμμένες και καμουφλαρισμένες σαν καμινάδες, σαν ηλιακοί θερμοσίφωνες κ.λ.π.
Οι άνθρωποι φωνάζουμε όχι στις κεραίες, αλλά όταν δεν έχουμε σήμα βρίζουμε την εταιρία που δεν πιάνει καλά το κωλοκινητό μας.
Λέμε ότι μας κάνουν κακό στην υγεία, ενώ οι εταιρίες λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλες είναι εντός επιτρεπτών ορίων.
Τότε γιατί τις κρύβουν;
Μήπως απλά γιατί αντιδρά ο κόσμος έτσι κι αλλιώς;

Την παρακάτω φωτο την τράβηξα πολύ καιρό πριν, σε μια οικοδομή δίπλα στον περιφερειακό.
Επιτρέπεται αυτό το πράγμα πάνω σε μια οικοδομή;

Υπάρχουν και οι υπερβολές βέβαια στις αντιδράσεις του κόσμου όπως το "κεραίες του θανάτου", "οι κεραίες δολοφονούν" και άλλα τέτοια.
Ή μήπως δεν είναι καθόλου υπερβολές;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.690
Απάντηση: Τελικά βλάπτουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

Έχουμε πολλά παραδείγματα από αντιδράσεις του κόσμου αλλά και τις τακτικές των εταιριών.

Λοιπόν κάνουν κακό ή όχι;
Κάνουν τόσο μεγάλο κακό ή είναι λιγότερο από όλα τα άλλα που δεχόμαστε καθημερινά;
Μήπως αυτή η ατμόσφαιρα που αναπνέουμε είναι χειρότερη από τα ραδιοκύματα;
Μήπως οι τροφές που τρώμε είναι πιο επικίνδυνες και μας δηλητηριάζουν χειρότερα;
Μήπως ο καρκίνος δεν προκαλείται από τις κεραίες αλλά από όλα τα άλλα που υπάρχουν στο περιβάλλον που ζούμε;
Σας πειράζει που το κωλοκινητό σας δεν πιάνει παντού;

Reaction score
32

Λοιπόν κάνουν κακό ή όχι;
Κάνουν τόσο μεγάλο κακό ή είναι λιγότερο από όλα τα άλλα που δεχόμαστε καθημερινά;
Μήπως αυτή η ατμόσφαιρα που αναπνέουμε είναι χειρότερη από τα ραδιοκύματα;
Μήπως οι τροφές που τρώμε είναι πιο επικίνδυνες και μας δηλητηριάζουν χειρότερα;
Μήπως ο καρκίνος δεν προκαλείται από τις κεραίες αλλά από όλα τα άλλα που υπάρχουν στο περιβάλλον που ζούμε;
Σας πειράζει που το κωλοκινητό σας δεν πιάνει παντού;

Αγαπητέ Μιχάλη μέσα σε λίγες γραμμές είπες τα πράγματα με το όνομά τους.
Ως αναφορά για τις κεραίες της κινητής δυστυχώς ολοι αυτοί που φωνάζουν για την απομάκρυνση των κεραιών δέν εχουν σκεφτεί κάτι απλούστατο. Οταν απομακρυνθεί η κεραία και το κινητό τους κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια γιά να πιάσει σήμα τότε δέχονται μεγαλύτερη ακτινοβολία στο αυτί τους οταν μιλάνε. Απλά κάποιοι ''σύλλογοι'' πρέπει να δικαιολογήσουν την παρουσία τους με διάφορες κινητοποιήσεις. Αυτοί οι ίδιοι ομως αφήνουν τα παιδιά τους και πίνουν μεγάλες ποσότητες κοκα-κολα η οποία ειναι εντελώς ''αθωα''.
Τέλος για την κοσμοτέ που ανεφερες στην αρχη απορώ πως δεν σου συστησαν το ''τέλειο σήμα''. Το εχω βάλει στο σπίτι γιατί μετακόμισα και ειχα τα ιδια προβληματα με εσένα και τώρα είμαι μια χαρά.
Ασ μήν βιαστούν κάποιοι να πούν οτι εκπέμπει ακτινοβολία. Ναι εκπέμπει αλλά ειναι η μισή από αυτήν που εχει το ασύρματο σταθερό τηλέφωνο

Reaction score
27.119

ΜΠΑΑΑΑ!!! ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ......

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.690

Είχα διαβάσει σε ένα εγχειρίδιο τηλεφώνου sony ότι όταν το σήμα της κεραίας είναι αδύνατο, τότε η συσκευή (που την έχουμε κολλημένη στο κεφάλι μας) αυξάνει την ισχύ της για να επικοινωνεί καλύτερα και να μας ακούνε από την άλλη πλευρά.
Και αυτό είναι που κάνει πιο μεγάλη ζημιά.
Ενώ όταν το σήμα είναι δυνατό η συσκευή ρίχνει την ισχύ στην ελάχιστη ικανή για συνομιλία.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.690

........απορώ πως δεν σου συστησαν το ''τέλειο σήμα''. Το εχω βάλει στο σπίτι γιατί μετακόμισα και ειχα τα ιδια προβληματα με εσένα και τώρα είμαι μια χαρά.
Τι είναι αυτό το "τέλειο σήμα";

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.673

Reaction score
27.119

FULL RANGE-HALFRANGE ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ.
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΚΙΑ ΕΒΑΖΕΣ ΕΝΑΝ ΚΡΥΦΟ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΘΜΙΖΕΣ ΕΣΥ.
ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ,ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ,ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ, ΚΛΠ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ.

Reaction score
50
Re: Απάντηση: Τελικά βλάπτουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

Είχα διαβάσει σε ένα εγχειρίδιο τηλεφώνου sony ότι όταν το σήμα της κεραίας είναι αδύνατο, τότε η συσκευή (που την έχουμε κολλημένη στο κεφάλι μας) αυξάνει την ισχύ της για να επικοινωνεί καλύτερα και να μας ακούνε από την άλλη πλευρά.
Και αυτό είναι που κάνει πιο μεγάλη ζημιά.
Ενώ όταν το σήμα είναι δυνατό η συσκευή ρίχνει την ισχύ στην ελάχιστη ικανή για συνομιλία.
Θεωρητικά σωστό είναι αυτό. Από την άλλη, δε θυμάμαι να υπάρχει κοινώς αποδεκτή ετοιμηγορία για το εάν και πόσο βλάπτουν οι κεραίες. Οι διάφορες έρευνες κλίνουν μια προς τη μία και μια προς την άλλη κατεύθυνση. Νομίζω πάντως πως θα προτιμούσα να έχω κοντά μου μια κεραία και καλό σήμα, παρά να έχω μηδαμινό σήμα και το κινητό να ζορίζεται κάθε φορά που μιλάω.

Από 'κει και πέρα καλή λύση είναι και το bluetooth - τουλάχιστον δεν έχεις το κινητό κολλημένο στο αυτί σου και όσο να'ναι η ακτινοβολία του είναι αρκετά μικρότερη.

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά βλάπτουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

Kαλημέρα και καλό μήνα. Η τεχνολογία δεν ειναι εντελώς αθώα. Εαν δεν προσέχουμε οταν την χρησιμοποιούμε θα υποστούμε τις συνέπειες.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση προτιμώ μια κεραία ενίσχυσης του σήματος του κινητού που ειναι μακρυά απο το να εχω μισή εως μια γραμμή σήματος στο τηλέφ. οταν μιλάω.

Reaction score
433

Σωστός ετσι ειναι. Το να λες να φύγουν οι κεραίες απο τα αστικά κέντρα ενω έχεις απο 2 κινητα ο καθένας στο σπίτι τα οποία χρειάζονται σήμα ειναι χειρότερο.
Νομοθεσία , τήρηση των οριων εκπομπής και κεραίες εκει που χρειάζεται βάση του ράδιο σχεδιασμού των δικτύων ωστε με απλα λόγια τα κινητά μας να μην καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να λάβουν το σήμα απο την απομακρυσμένη κεραία του σταθμού βάσης στο βουνο.

Reaction score
2.051
Λιγο πριν το 2020, το να συζητάμε ακόμα αν βλαπτουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ειναι χειρότερο από το να πιστεύεις ότι μας ψεκάζουν.

Παιδιά σε λίγο τα πάντα θα είναι ασύρματη επικοινωνία και προσβασιμα απο το κινητο μας, IoT, Smart Cities etc.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
..............παντως το κρατος....
<κρατος> μαλλον
τις <απαγορευει>.......
...........ασχετα.......................... αν δινει αδειες στις εταιριες κινητης τηλεφωνιας.....
ρειχνει μυνησεις σε οσους νοικιαζουν χωρους......
ασχετα αν δεν γινονται ποτε δικες.....
αυτα μου ειπε φιλος που νοικιαζει χωρο για κεραια σε γνωστη εταιρια.........

gonis

Luger
Reaction score
12.454
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι για να μιλήσω στο κινητό από το σπίτι πρέπει να βγω στο μπαλκόνι :D
Παλαιο Φαληρο πλησίον παραλιακής με σύνδεση Cosmote:focus:

Reaction score
725
Κοντα στην Αγ.Αλεξάνδρου;
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι για να μιλήσω στο κινητό από το σπίτι πρέπει να βγω στο μπαλκόνι :D
Παλαιο Φαληρο πλησίον παραλιακής με σύνδεση Cosmote:focus:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis