Περί τιμών προϊόντων αγγελιών

Reaction score
1.155
Προ ολίγου καιρού χρειάστηκα ένα ανταλλακτικό για ένα από τα δύο Revox A77 που έχω, ψάχνοντας στο ebay το βρήκα από Έλληνα πωλητή ο οποίος χρέωνε για διεθνή αποστολή $32.00
όταν του έστειλα μνμ ρωτόντας πόσο είναι τα μεταφορικά για Κρήτη με ΕΛΤΑ δέμα, ακολουθεί με copy paste η απάντησή του:

<<Το κοστος μεταφοράς - Κρήτη Ρέθυμνο - μέσω ΕΛΤΑ μαζ΄υ με το κοστος διαχείρησης δεν μπορεί ναναι κάτω απο 30 $ ασχετα αν το μεταφορικο κοστος των ΕΛΤΑ είναι χαμηλότερο γιατι υπάρχει και ο χρονος μου και ολα τα γενικά έξοδα.
ΜΦΧ
Αρης>>

κι ακολουθεί η δική μου ανταπάντηση:
<<Άρη άσε θα ψωνίσω από τους Γερμανούς του ebay.de θα μου έρθει φθηνότερα, καλές δουλειές σου εύχομαι αλλά φιλικά και καλά μυαλά!>>

Κι έτσι έκανα και δεν το μετανιώνω καθόλου, εφόσον ο Γερμανός είναι πιο επαγγελματίας να πάρει αυτός τα χρήματά μου!

gid

Reaction score
10.171
Αυτό, όταν παρατίθενται στοιχεία, επιτρέπεται στο AVsite μέσα στην ίδια μέρα. Όταν βέβαια είναι ηλίου φαεινότερο δε χρειάζεται.
Τι σημαίνει "μέσα στην ίδια μέρα";

Απο ποιόν;
Από όσα μέλη (ή και διαχειριστές φυσικά) γνωρίζουν με βεβαιότητα και στοιχεία πως υπάρχει πρόβλημα. Το τι ακριβώς συνιστά "πρόβλημα" μπορεί να το ορίσει η διαχείριση. Εξωφρενική τιμή, ύποπτη γνησιότητα, ο,τιδήποτε κρίνεται απαραίτητο.

Reaction score
1.127
To ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό, τόσο που πρέπει ένα φόρουμ να έχει ξεκάθαρη πολιτική. Αν δηλαδή βλέπει θετικά επεμβάσεις τρίτων που επισημαίνουν το Χ/Ψ/Ζ στραβό με την αγγελία.

Το ότι γενικά και αόριστα "η αγορά" θα κρίνει την αγγελία δεν σημαίνει και πολλά, τα προϊόντα δεν τα αγοράζει "η αγορά" αλλά συγκεκριμένα άτομα, και υπάρχουν άτομα που έχουν βαθιά άγνοια και πολύ περιορισμένη καχυποψία. Αυτοί πρέπει να προστατεύονται από τους αετονύχηδες. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει προτεραιότητα να μην τσαντίσουμε τον πωλητή.
Ε δεν νομίζω οτί είναι και τόσο σοβαρό,ούτε χρειαζόμαστε αστυνομία:)
Αν είναι καλοπροαίρετο ένα σχόλιο φαίνεται,αν όχι πάλι το καταλαβαίνεις.
Υπάρχει βάση δεδομένων για τα μηχανήματα ,hifi shark,αν δεν κάνω λάθος.
Επίσης για τους δίσκους,το discogs.
Για προιόντα νέας εποχής το σκρούτζ.
Τώρα για τη συναισθηματική αξία αυτό είναι ανύπαρκτο σαν έννοια στις αγγελίες ρε παιδιά!
Αν έχω εγώ ένα πικάπ του πατέρα μου και σημαίνει κάτι για μένα αυτό είναι αδιάφορο στον επόμενο αγοραστή. Θα κοιτάξει ένα σωρό άλλους παράγοντες εκτός από αυτο.

gid

Reaction score
10.171
Δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε. Εξάλλου στο πρακτικό επίπεδο ενδιαφέρει μόνο η θέση της Διαχείρισης.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Τι σημαίνει "μέσα στην ίδια μέρα";
Σημαίνει οτι δεν επιτρέπεται να προωθούνται οι αγγελίες με σχόλια, που συχνά είναι ύποπτα τεχνητής προώθησης.

Από όσα μέλη (ή και διαχειριστές φυσικά) γνωρίζουν με βεβαιότητα και στοιχεία πως υπάρχει πρόβλημα. Το τι ακριβώς συνιστά "πρόβλημα" μπορεί να το ορίσει η διαχείριση. Εξωφρενική τιμή, ύποπτη γνησιότητα, ο,τιδήποτε κρίνεται απαραίτητο.
Δεν είναι δουλειά της διαχείρισης να κάνει την αστυνομία στις τιμές των αγγελιών που υπάρχουν για διευκόλυνση των χρηστών, είναι δουλειά του αγοραστή. Caveat emptor.
Όσον αφορά τη γνησιότητα, δεν γίνεται να υπάρξει έλεγχος απο τα μέλη και τη διαχείριση όταν αφορά αποκλειστικά βύσματα ή/και καλώδια με μοναδικό κριτήριο μια συνήθως κακή φωτό.

Βεβαιότητα και στοιχεία δε θυμάμαι ποτέ να υπήρξαν για κάτι, εκτός απο υποψίες ή ενδείξεις μεταπώλησης είδους προηγούμενης αγγελίας σε ακριβότερη τιμή, θέμα που επίσης δεν αφορά τη διαχείριση του φόρουμ.

Ένα search τίτλων με τα στοιχεία του προϊόντος δείχνει πολλά. ;)

S

sk4t4

Guest
Αν είναι καλοπροαίρετο ένα σχόλιο φαίνεται,αν όχι πάλι το καταλαβαίνεις.
Υπάρχει βάση δεδομένων για τα μηχανήματα ,hifi shark,αν δεν κάνω λάθος.
Επίσης για τους δίσκους,το discogs.
Για προιόντα νέας εποχής το σκρούτζ.
Τώρα για τη συναισθηματική αξία αυτό είναι ανύπαρκτο σαν έννοια στις αγγελίες ρε παιδιά!
Αν έχω εγώ ένα πικάπ του πατέρα μου και σημαίνει κάτι για μένα αυτό είναι αδιάφορο στον επόμενο αγοραστή. Θα κοιτάξει ένα σωρό άλλους παράγοντες εκτός από αυτο.
Το Discogs το εχω "συλλαβει" να εχει αρκετες ελλειψεις και ακομη περισσοτερες υπερβολες.

gid

Reaction score
10.171
Σημαίνει οτι δεν επιτρέπεται να προωθούνται οι αγγελίες με σχόλια, που συχνά είναι ύποπτα τεχνητής προώθησης.
Συνεπώς αν κάποιος μπεί 5 μέρες μετά και δει κάτι ύποπτο ή στραβό και το επισημάνει, αυτό θεωρείται "προώθηση" ;

Δεν είναι δουλειά της διαχείρισης να κάνει την αστυνομία
Φυσικά και ούτε πρότεινα κάτι τέτοιο. Απλά να θεωρείται θεμιτό (και όχι κακοήθεια) να εκφράζονται "ενστάσεις" από μέλη (στα μέλη συμπεριέλαβα και τους διαχειριστές) που βλέπουν κάτι που βγάζει μάτια, και που δεν θα δει, απαραίτητα, ο μη γνώστης.

Το σημερινό περιστατικό αποτελεί παράδειγμα.

Reaction score
1.127
Δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε. Εξάλλου στο πρακτικό επίπεδο ενδιαφέρει μόνο η θέση της Διαχείρισης.
Φυσικά και δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.Α! και σε πρακτικό επίπεδο ενδιαφέρει η άποψη οποιουδήποτε μέλους. Το thread ανοιχτηκε για να συζητήσουμε ελεύθερα το θέμα.

gid

Reaction score
10.171
Φυσικά και δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.Α! και σε πρακτικό επίπεδο ενδιαφέρει η άποψη οποιουδήποτε μέλους. Το thread ανοιχτηκε για να συζητήσουμε ελεύθερα το θέμα.
"σε πρακτικό επίπεδο" σημαίνει "τι ισχύει ως κανόνας στην πράξη", και τους κανόνες δεν τους αποφασίζουν οποιαδήποτε μέλη.

Reaction score
1.127
"σε πρακτικό επίπεδο" σημαίνει "τι ισχύει ως κανόνας στην πράξη", και τους κανόνες δεν τους αποφασίζουν οποιαδήποτε μέλη.
Τους κανόνες τους βρίσκεις στον κανονισμό ανάρτησης αγγελιών, και τα μέλη μπορούν να λένε τη γνώμη τους ελεύθερα όπως έκανα εγώ στο ποστ 24 και θα το ξανακάνω εφόσον δεν προσβάλω κανένα.
Αυτά από μένα.

gid

Reaction score
10.171
Τους κανόνες τους βρίσκεις στον κανονισμό ανάρτησης αγγελιών, και τα μέλη μπορούν να λένε τη γνώμη τους ελεύθερα όπως έκανα εγώ στο ποστ 24 και θα το ξανακάνω εφόσον δεν προσβάλω κανένα.
Αυτά από μένα.
Νομίζω πως αρπάζεσαι χωρίς λόγο φίλε. ;)

Reaction score
1.127
Το Discogs το εχω "συλλαβει" να εχει αρκετες ελλειψεις και ακομη περισσοτερες υπερβολες.
Δεν μου έχει τυχει να σου πω την αλήθεια αλλά ένα παράδειγμα θα με ενδιέφερε να δώ γιατί το συμβουλεύομαι συνήθως. Έστω και με πμ.

ryk

Reaction score
925
Καλοί οι κανόνες και χρειάζεται να υπάρχουν.
Χρειάζεται όμως (κατά τη γνώμη μου) όλοι όσοι αγαπούν τον χώρο και τον θεωρούν δικό τους, να τον προφυλάσσουν.
Γιατί στο κάτω-κάτω τι εστί φόρουμ χωρίς οι ίδιοι οι χρήστες να νοιάζονται γι'αυτό;
Αυτό βέβαια απαιτεί ορισμένες φορές να υπάρχει και μια γνώση του αντικειμένου.

Reaction score
3.486
Καλά έχω στείλει κάτι μηνύματα σε τύπους που πουλάνε παπί στρογγυλοφαναρο σε τιμή r1....Άστα για πολύ γέλιο.

Reaction score
6.236
Όταν κάτι είναι στα όρια της απατης πιστεύω ότι πρέπει να παρεμβαίνουν τα μελη. Αν έχει περάσει η μέρα καλύτερο είναι με pm σε κάποιο διαχειριστη.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Προ ολίγου καιρού χρειάστηκα ένα ανταλλακτικό για ένα από τα δύο Revox A77 που έχω, ψάχνοντας στο ebay το βρήκα από Έλληνα πωλητή ο οποίος χρέωνε για διεθνή αποστολή $32.00
όταν του έστειλα μνμ ρωτόντας πόσο είναι τα μεταφορικά για Κρήτη με ΕΛΤΑ δέμα, ακολουθεί με copy paste η απάντησή του:

<<Το κοστος μεταφοράς - Κρήτη Ρέθυμνο - μέσω ΕΛΤΑ μαζ΄υ με το κοστος διαχείρησης δεν μπορεί ναναι κάτω απο 30 $ ασχετα αν το μεταφορικο κοστος των ΕΛΤΑ είναι χαμηλότερο γιατι υπάρχει και ο χρονος μου και ολα τα γενικά έξοδα.
ΜΦΧ
Αρης>>

κι ακολουθεί η δική μου ανταπάντηση:
<<Άρη άσε θα ψωνίσω από τους Γερμανούς του ebay.de θα μου έρθει φθηνότερα, καλές δουλειές σου εύχομαι αλλά φιλικά και καλά μυαλά!>>

Κι έτσι έκανα και δεν το μετανιώνω καθόλου, εφόσον ο Γερμανός είναι πιο επαγγελματίας να πάρει αυτός τα χρήματά μου!
Άψογος! Δε μπορώ να φανταστώ, ό,τι θα υπήρχε νοήμων άνθρωπος, ο οποίος θα έκανε αγορά από τον ..Άρη της Ρεθύμνης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv