Βοήθεια για αγορά interconnects από πλατίνα και στήριξη καλωδίων RCA πάνω από 3m

Reaction score
996
...και τώρα που έχω την αμέριστη προσοχή σας:

Setup γραφείου σπιτιού
Πηγή: Laptop
Προενισχυτής/DAC/Ενισχυτής Ακουστικών: Audioengine D1
Ηχεία: Presonus Eris E5 (active monitors) & Isoacoustics βάσεις.
Ακουστικά: Sennheiser HD598

Το D1 είναι ένας ελβετικός σουγιάς για τα λεφτά που κοστίζει, εκεί που χάνει είναι στην ενίσχυση των ακουστικών.

Setup γραφείου εργασίας
DAC\Ενισχυτής Ακουστικών: CEntrance DACPort Slim από Massdrop.
Ακουστικά: Sennheiser HD598C

Το σκ@τουλάκι της CEntrance είναι κλάση Α και είναι απίστευτο.
Διευκρίνιση: Το D1 δεν υποοδηγεί τα 598 που είναι και εύκολο φορτίο, απλά το CEntrance ακούγεται (πολύ) καλύτερο στ'αυτιά μου.
Θέλω λοιπόν κάτι αντίστοιχο με το σκ@τουλάκι για να αντικαταστήσει το D1 στο σπίτι. Ιδανικά κάτι που να πληρεί τα παρακάτω:
Να είναι όλα σε ένα (Προενισχυτής για τα ηχεία, DAC και Ενισχυτής Ακουστικών)
  1. Να είναι κλάση Α (όχι λυχνίες)
  2. Να είναι μαύρο
  3. Να είναι μαζεμένο σε μέγεθος
  4. Να έχει balanced εξόδους (nice to have)
  5. Budget: 300 - 400

Αυτό που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις είναι το CENTRANCE DACmini CX, το οποίο όμως είναι εξαντλημένο.

Μετά κοντά στα specs μου υπάρχει το Schiit Jotunheim που δεν είναι όμως κλάση Α και είναι ~500+ με τη multibit DAC πλακέτα. Το Asgaard δεν με ξετρελαίνει για κάποιο λόγο. Και απ'ότι διαβάζω το Jot έχει καλύτερο ήχο από το Asgaard.
Επίσης το ifi audio micro iDSD BL το οποίο όμως φθάνει στα 600 και ΔΕΝ είναι κλάση Α.

Για πείτε καμιά γνώμη...

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.027
Γιατί ένας ενισχυτής ακουστικών να μην είναι τάξης-Α; Λες και έχει καμιά υψηλή ισχύ και να είναι πρόβλημα η κατανάλωση; Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν διαφορετικά!

Reaction score
996
Υπάρχουν όλες οι πιθανές τοπολογίες ενισχυτών σε προενισχυτές ακουστικών: Α, AB, ακόμα και D (π.χ. τα Sony DAPs χρησιμποιούν In-house developed Class D της Sony). Εγώ λοιπόν ψάχνω σε κλάση Α.

Μια άλλη επιλογή σε κλάση Α είναι ο Arcam rHead αλλά χρειάζεται ξεχωριστό DAC και δεν έχει variable line out για τα ηχεία.

A

AKARL

Guest
Βοήθεια για αγορά interconnects από πλατίνα και στήριξη καλωδίων RCA πάνω από 3m
Λοιπόν, τα πράματα είναι λίγο δύσκολα κουμπάρε.

Ιντερκονέ πλατινένιο τρίμετρο δε μπορώ να σου βρω. Θα πρέπει να βολεφτείς με ενάμισο μέτρο. Με μόνο 11,5Κ έουρως θα είσαι αρχηγόπουλο (και με ερσεά ροδίου!). Αν πρέπει, ντε και καλά, να έχεις τρίμετρα ιντερκονέ να αγοράσεις δγυό ζεβγάργια με 23Κ έουρως και να τα δώσεις του RG να σου τα κολλήσει. ;)

Για στηρικτικά των ιντερκονέ θα τη βγάλεις σχεδόν τζάμπα. Πες ότι σου χρειάζεται ένα ανά μισό μέτρο, άρα θα χρειαστείς 18 στηρικτικά. Αφτά κάνουν 5,5Κ ντόλλαρζ ... βάλε μεταφορικά, φόρους, δαζμούς και τελωνεία ... πιστέβω ότι με καμνιά δεκαργιά Κ έουρως θα είσαι κομπλέ. :king:

Το κοστουμάκι θα σου έρθει μόνο 33Κ έουρως ΚΑΙ θα σκάσουν όλες οι ζηλιάρες του αβουσάϊτ από το κακό τους... :spiteful:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.870
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, οτι το iFii Micro iDSD Black Label λειτουργεί σε τάξη Α από τις RCA αναλογικές εξόδους.

Και σε τάξη Α-Β στα ακουστικά.

[Επίσημη απάντηση από την IFi -Audio].

...και .....
Επίσης το ifi audio micro iDSD BL το οποίο όμως φθάνει στα 600 και ΔΕΝ είναι κλάση Α.

Για πείτε καμιά γνώμη...

Reaction score
996
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, οτι το iFii Micro iDSD Black Label λειτουργεί σε τάξη Α από τις RCA αναλογικές εξόδους.

Και σε τάξη Α-Β στα ακουστικά.

[Επίσημη απάντηση από την IFi -Audio].
Δεν το ήξερα αυτό, ευχαριστώ. Δυστυχώς η κλάση Α με ενδιαφέρει πρωτίστως στα ακουστικά.
[DOUBLEPOST=1538939434][/DOUBLEPOST]
Λοιπόν, τα πράματα είναι λίγο δύσκολα κουμπάρε.

Ιντερκονέ πλατινένιο τρίμετρο δε μπορώ να σου βρω. Θα πρέπει να βολεφτείς με ενάμισο μέτρο. Με μόνο 11,5Κ έουρως θα είσαι αρχηγόπουλο (και με ερσεά ροδίου!). Αν πρέπει, ντε και καλά, να έχεις τρίμετρα ιντερκονέ να αγοράσεις δγυό ζεβγάργια με 23Κ έουρως και να τα δώσεις του RG να σου τα κολλήσει. ;)

Για στηρικτικά των ιντερκονέ θα τη βγάλεις σχεδόν τζάμπα. Πες ότι σου χρειάζεται ένα ανά μισό μέτρο, άρα θα χρειαστείς 18 στηρικτικά. Αφτά κάνουν 5,5Κ ντόλλαρζ ... βάλε μεταφορικά, φόρους, δαζμούς και τελωνεία ... πιστέβω ότι με καμνιά δεκαργιά Κ έουρως θα είσαι κομπλέ. :king:

Το κοστουμάκι θα σου έρθει μόνο 33Κ έουρως ΚΑΙ θα σκάσουν όλες οι ζηλιάρες του αβουσάϊτ από το κακό τους... :spiteful:
Σωτήρα μου! Επαράγγελθησαν από 2 σετ (και για το εξοχικό της Μυκόνου).
Για τα άλλα τα πιο πεζά δεν έχεις άποψη να υποθέσω...;
[DOUBLEPOST=1538939837][/DOUBLEPOST]
Ευχαριστώ. Φαίνεται να τσεκάρει πολλά κουτάκια αλλά ξεφεύγει από το budget (θα ρίξω ένα διάβασμα όμως, φαίνεται ενδιαφέρον).

Reaction score
996
OK, διάβασα για το Meier Corda Jazz και είμαι officially biased πλέον :D
Δεν έχει DAC, δεν μπορεί να οδηγήσει ενεργά ηχεία και δεν αναφέρει και πουθενά να δουλεύει σε κλάση Α.

Πάμε παρακάτω...

Reaction score
996
Εργαλείο το Teac, αλλά νομίζω δεν είναι κλάση Α.

Και τελικά ψάχνοντας, γίνεται κανείς δυστυχισμένος γιατί βρίσκει το πράμα το καλό, το σένιο, το κλάση Α, το μαύρο, το balanced, το, το, το, που τα κάνει όλα και συμφέρει και είναι και μαύρο και έχει και VUμετρα (ψηφιακά, αν έχεις το θεό σου) αλλά κάνει κοντά στο χιλιάρικο: Κλικ

Και πάμε πάλι παρακάτω... :(
[DOUBLEPOST=1538995951][/DOUBLEPOST]
OK, διάβασα για το Meier Corda Jazz και είμαι officially biased πλέον :D
Δεν έχει DAC, δεν μπορεί να οδηγήσει ενεργά ηχεία και δεν αναφέρει και πουθενά να δουλεύει σε κλάση Α.
EDIT: Τελικά είναι biased σε κλάση Α, είχες δίκιο Πέτρο @Sonorus αλλά δεν έχει τα υπόλοιπα.

Reaction score
996

Reaction score
6
...και τώρα που έχω την αμέριστη προσοχή σας:

Setup γραφείου σπιτιού
Προενισχυτής/DAC/Ενισχυτής Ακουστικών: Audioengine D1
Ηχεία: Presonus Eris E5 (active monitors) & Isoacoustics βάσεις.
Ακουστικά: Sennheiser HD598

Το D1 είναι ένας ελβετικός σουγιάς για τα λεφτά που κοστίζει, εκεί που χάνει είναι στην ενίσχυση των ακουστικών.

Setup γραφείου εργασίας
DAC\Ενισχυτής Ακουστικών: CEntrance DACPort Slim από Massdrop.
Ακουστικά: Sennheiser HD598C

Το σκ@τουλάκι της CEntrance είναι κλάση Α και είναι απίστευτο.
Διευκρίνιση: Το D1 δεν υποοδηγεί τα 598 που είναι και εύκολο φορτίο, απλά το CEntrance ακούγεται (πολύ) καλύτερο στ'αυτιά μου.
Θέλω λοιπόν κάτι αντίστοιχο με το σκ@τουλάκι για να αντικαταστήσει το D1 στο σπίτι. Ιδανικά κάτι που να πληρεί τα παρακάτω:
Να είναι όλα σε ένα (Προενισχυτής για τα ηχεία, DAC και Ενισχυτής Ακουστικών)
  1. Να είναι κλάση Α (όχι λυχνίες)
  2. Να είναι μαύρο
  3. Να είναι μαζεμένο σε μέγεθος
  4. Να έχει balanced εξόδους (nice to have)
  5. Budget: 300 - 400

Αυτό που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις είναι το CENTRANCE DACmini CX, το οποίο όμως είναι εξαντλημένο.

Μετά κοντά στα specs μου υπάρχει το Schiit Jotunheim που δεν είναι όμως κλάση Α και είναι ~500+ με τη multibit DAC πλακέτα. Το Asgaard δεν με ξετρελαίνει για κάποιο λόγο. Και απ'ότι διαβάζω το Jot έχει καλύτερο ήχο από το Asgaard.

Για πείτε καμιά γνώμη...
Καλησπερα..με ολα αυτα που αναγραφεις το pre box s2 digital της project ειναι μια πολυ καλη λυση

Reaction score
996
Το Massdrop έχει μπόλικο πράμα για ψάξιμο.
Γνωρίζω, από εκεί πήρα το CEntrance μέσω μιας φίλης που ζει στην Αμερική. Αλλά δεν θέλω να τη βάζω σε κόπο. Η εναλλακτική του να παραγγείλω απ'ευθείας ενέχει ρίσκο τελωνείου.
[DOUBLEPOST=1539080693][/DOUBLEPOST]
Καλησπερα..με ολα αυτα που αναγραφεις το pre box s2 digital της project ειναι μια πολυ καλη λυση
Πάω να το κοιτάξω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος