Απορία για ασφάλεια στον ενισχυτή

Reaction score
283
Καλησπέρα αλλάζω σε έναν ενισχυτή τις εσωτερικές ασφάλειες με hi fi tuning Μέσα έχει 6 ασφαλειες,3 ζευγάρια δηλαδή 2 παράλληλες των 10Α και πάει λέγοντας.Οπως μετράω με το πολύμετρο να δω την κατεύθυνση που θα μπει η ασφάλεια στην ασφαλειοθηκη,μετράω και η μία πλευρά μου δίνει 0 και η άλλη πχ -1,5 αρνητικό ρευμα στη άλλη ασφάλειοθηκη με τα ίδια αμπέρ έχω θετικές τιμές και εκεί οκ κανένα πρόβλημα.Ερωτηση η ασφάλεια θα μπει με κατεύθυνση από την πλευρά που δίνει -1.5 προς το 0 η το αντίθετο;Ευχαριστώ!

Reaction score
5.938
Γιατί κάνουν καμιά διαφορά στον ήχο οι αφάλειες; Θα τρελλαθούμε τελείως; Εδώ, η πλειοψηφία, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το WAV αρχείο από το MP3 320!
Οπότε κάντε το τεστ πρώτα και μετά δώστε λεφτά για ασφάλειες!
https://www.npr.org/sections/therec...audio-quality?t=1539780947202&t=1539856088215

Reaction score
15.469
Βρε παιδια, εγω εχω μια απορια,
ιατρικη
- μια και εσχατως εχουνε πιενες οι γιατροι -
στα νοσοκομεια - εκει που εχουνε τσι αξονικους τομογραφους και τα λοιπα παραφερναλια,
τι ρευματα-ασφαλειες-καλωδια κλπ χρησιμοποιουνται ?
εκει που σου φωτογραφιζει το μυαλο και σου το κανει φετες, τι ασφαλειες χρησιμοποιουνται ?
λεω ... για παραδειγμα ... οχι εδω που (συγκριτικα) ισιωνουμε τριχες κατσαρες ...

Reaction score
283
Στ
Οι ασφάλειες δεν έχουν φορά-κατεύθυνση.
Η ασφάλεια τροφοδοσίας γίνεται έλεγχος ακουστικά,μέσα επειδή μπορώ να μετρήσω είναι ευκολία και είναι και αρκετές ασφάλειες.Βεβαια έχω πάρει απαντήσεις εκτός φόρουμ,οπότε αν μπορεί να απαντήσει,να απαντήσει κάποιος επί της ουσίας και όχι κριτική στον αν ακούω διάφορες με τις ασφάλειες.Πάντως εσύ ήσουν εντός θέματος και ευχαριστώ!

Reaction score
11.773
Πρόσεχε να μετρήσεις καλά, γιατί αν βάλεις καμία ανάποδα είναι 64 διαφορετικοί συνδυασμοί και πιο πολλή ώρα θα είσαι με το κατσαβίδι άνοιξε-κλείσε, παρά να ακούς μουσική.

Reaction score
1.173
εγώ νομίζω ότι παίζουν καλύτερα οι ασφάλειες αυτοκινήτου
victoria, intersalonica, εθνικη, anytime, notime, .. :gamer:.

Προσοχή στην πολικότητα γιατί μπορεί αντί να τραγουδάνε τα ηχεία να τραγουδάνε τα καλώδια ρεύματος μέσα στον σοβά

Reaction score
5.624
Όπως πολύ σωστά σου είπαν και ποιο πάνω δεν έχει φορά η ασφάλεια. Διάφορα αναλογα με το σύστημα σου μπορεί να δεις αλλά μπορεί και όχι. Αυτό που είναι ωραίο είναι ότι το ψαχνεις, και μπράβο σου. Με καλώδια ρευμάτων και ηχείων έχω δει μεγάλες διαφορές, ασφάλειες δεν έχω δοκιμασει. Από που αγόρασες , Ελλάδα η έξω; Αν παρατηρήσεις διάφορες καλό είναι να τις αναφέρεις για να πάρουν σειρά οι επομενοι.....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Πελατης μας φερνει εναν προενισχυτη για επισκευη
Επωνυμος και ακριβος προενισχυτης πλην ομως με μαλλον κακες περγαμηνες πισω του γενικα δεν αρεσε συν τα προβληματα που ειχε πανω του απο το περασμα του χρονου ...
Κατα την διαρκεια της επισκευης και με την γνωση του εχουμε δει εκατονταδες προενισχυτες τωρα ξερουμε τα ενα δυο σημεια που δεν εκτιμησαν σωστα οι Ιαπωνες και πλεον μπορουμε να τα βελτιωσουμε .

Περιεργως η διαφορα ειναι θεαματικη και ολοι οι προηγουμενοι πελατες που εφαρμοσαμε αυτο το πακετο εμειναν παρα πολυ ευχαριστημενοι και εκει που το μηχανημα ηταν παρκαρισμενο ξαφνικα αρχισε να παιζει πρωταγωνσιτικο ρολο στο συστημα ...

Ομοιως και αυτος ο πελατης δηλωσε εξαιρετικα ευχαριστημενος και απο την επισκευη και απο την μικρη αναβαθμιση Ομως αρκετες μερες μετα με πηρε να με ρωτησει τι μαρκα ηταν οι πυκνωτες που ειχε μεσα και τι μαρκα ηταν οι πυκνωτες που εβαλα εγω .

Απαντησα οτι το μηχανημα ειχε μεσα απο την μανα του ραμπικον την πιο φτηνη σειρα και εμεις τους αλλαξαμε με νιπον της σειρας LX με χαμηλο ESr κλπ ....

Ο πελατης μου ζητησε να φερει τον προενισχυτη πισω και να του αλλαξω ολους τους πυκνωτες με silmic Elna φυσικα με την οποια χρεωση .....Το εξεφρασα τις αντιρησεις μου οι οποιες ηταν βασισμενες στο οτι στο μηχανημα αυτο δεν υπαρχει πυκνωτης ηλεκτρλυτικος στην γραμμη του σηματος σε κανενα σημειο οποτε δεν αναμενεις καμμια απολυτως διαφορα .

Ο πελατης επεμεινε σε ασχημο σημειο οπου τελικα ενεδωσα, του εστειλα σε ενα μαιλ την λιστα με τους πυκνωτες του μηχανηματος , και τον υποχρεωσα να ψαξει μονος του να βρει τους πυκνωτες σε Ελνα silmic να μου τους φερει για να τους αλλαξω .

Πραγματι 15-20 μερες μετα ηρθε με ενα κιτρινο φακελο σφραγισμενο απο τον Μπεη που ειχε μεσα πυκνωτες silimic ....και φυσικα τον προενισχυτη στο χερι ....

Το κρατησα 2 ημερες δεν αλλαξα κανεναν πυκνωτη και τον καλεσα να ερθει να το παραλαβει ...Με ρωτησε τι χρωσταει του απαντησα οτι δεν σε χρεωνω απολυτως τιποτα αυτη την στιγμη αλλα οταν το ακουσεις και εισαι και ευχαριστημενος απο εκει και μετα θα μιλησουμε για την πληρωμη ....

3 μερες μετα με καλεσε να μου πει ποσο αλλαξε το sound stage ποσο ανεβηκε η καθαροτητα στο συστημα ποσο στακαρισε το μπασο απο την αλλαγη των πυκνωτων ..... Δηλωσε εξαιρετικα ευχαριστημενος απο την βελτιωση με ευχαριστησε δεκαδες φορες για τον διπλο κοπο που εκανα και μαλιστα εναντια στην αποψη μου και φυσικα με ρωτησε τι λεφτα να φερει ....50 ευρω του ειπα, κανενα προβλημα μου απαντησε ....

Ερχεται απο το μαγαζι μου δινει 50ευρω οπου κοιταξα το χαρτονομισμα καμια δεκαρια φορες επιδεικτικα θα ελεγα μετα παω στην ταμειακη μηχανη κοβω κανονικη αποδειξη και του την παραδινω στα χερια μαζι με το σακουλακι με τους πυκνωτες που μου εφερε φυσικα ως ειχε απολυτα σφραγισμενο .... Με κοιταξε κατεβασε τα μουτρα και εφυγε ..... Μαλλον τον εχασα απο πελατη αλλα τουλαχιστον τωρα ξερει ....

Απο την μερια σου τωρα συνεχισε να μας λες αυτα τα υπεροχα για την φορα των ασφαλειων .....

με σεβασμο και εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
5.938
Επωνυμος και ακριβος προενισχυτης πλην ομως με μαλλον κακες περγαμηνες πισω του γενικα δεν αρεσε συν τα προβληματα που ειχε πανω του απο το περασμα του χρονου ...
Κατα την διαρκεια της επισκευης και με την γνωση του εχουμε δει εκατονταδες προενισχυτες τωρα ξερουμε τα ενα δυο σημεια που δεν εκτιμησαν σωστα οι Ιαπωνες και πλεον μπορουμε να τα βελτιωσουμε .

Περιεργως η διαφορα ειναι θεαματικη και ολοι οι προηγουμενοι πελατες που εφαρμοσαμε αυτο το πακετο εμειναν παρα πολυ ευχαριστημενοι και εκει που το μηχανημα ηταν παρκαρισμενο ξαφνικα αρχισε να παιζει πρωταγωνσιτικο ρολο στο συστημα ...

Ομοιως και αυτος ο πελατης δηλωσε εξαιρετικα ευχαριστημενος και απο την επισκευη και απο την μικρη αναβαθμιση Ομως αρκετες μερες μετα με πηρε να με ρωτησει τι μαρκα ηταν οι πυκνωτες που ειχε μεσα και τι μαρκα ηταν οι πυκνωτες που εβαλα εγω .

Απαντησα οτι το μηχανημα ειχε μεσα απο την μανα του ραμπικον την πιο φτηνη σειρα και εμεις τους αλλαξαμε με νιπον της σειρας LX με χαμηλο ESr κλπ ....

Ο πελατης μου ζητησε να φερει τον προενισχυτη πισω και να του αλλαξω ολους τους πυκνωτες με silmic Elna φυσικα με την οποια χρεωση .....Το εξεφρασα τις αντιρησεις μου οι οποιες ηταν βασισμενες στο οτι στο μηχανημα αυτο δεν υπαρχει πυκνωτης ηλεκτρλυτικος στην γραμμη του σηματος σε κανενα σημειο οποτε δεν αναμενεις καμμια απολυτως διαφορα .

Ο πελατης επεμεινε σε ασχημο σημειο οπου τελικα ενεδωσα, του εστειλα σε ενα μαιλ την λιστα με τους πυκνωτες του μηχανηματος , και τον υποχρεωσα να ψαξει μονος του να βρει τους πυκνωτες σε Ελνα silmic να μου τους φερει για να τους αλλαξω .

Πραγματι 15-20 μερες μετα ηρθε με ενα κιτρινο φακελο σφραγισμενο απο τον Μπεη που ειχε μεσα πυκνωτες silimic ....και φυσικα τον προενισχυτη στο χερι ....

Το κρατησα 2 ημερες δεν αλλαξα κανεναν πυκνωτη και τον καλεσα να ερθει να το παραλαβει ...Με ρωτησε τι χρωσταει του απαντησα οτι δεν σε χρεωνω απολυτως τιποτα αυτη την στιγμη αλλα οταν το ακουσεις και εισαι και ευχαριστημενος απο εκει και μετα θα μιλησουμε για την πληρωμη ....

3 μερες μετα με καλεσε να μου πει ποσο αλλαξε το sound stage ποσο ανεβηκε η καθαροτητα στο συστημα ποσο στακαρισε το μπασο απο την αλλαγη των πυκνωτων ..... Δηλωσε εξαιρετικα ευχαριστημενος απο την βελτιωση με ευχαριστησε δεκαδες φορες για τον διπλο κοπο που εκανα και μαλιστα εναντια στην αποψη μου και φυσικα με ρωτησε τι λεφτα να φερει ....50 ευρω του ειπα, κανενα προβλημα μου απαντησε ....

Ερχεται απο το μαγαζι μου δινει 50ευρω οπου κοιταξα το χαρτονομισμα καμια δεκαρια φορες επιδεικτικα θα ελεγα μετα παω στην ταμειακη μηχανη κοβω κανονικη αποδειξη και του την παραδινω στα χερια μαζι με το σακουλακι με τους πυκνωτες που μου εφερε φυσικα ως ειχε απολυτα σφραγισμενο .... Με κοιταξε κατεβασε τα μουτρα και εφυγε ..... Μαλλον τον εχασα απο πελατη αλλα τουλαχιστον τωρα ξερει ....

Απο την μερια σου τωρα συνεχισε να μας λες αυτα τα υπεροχα για την φορα των ασφαλειων .....

με σεβασμο και εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος
:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

ika

News
Reaction score
16.783
Άμα τις πιάνεις με γάντι αντί για γυμνό χέρι, έχει καμία διαφορά στον ήχο?

wnet

Nearfield
Reaction score
18.456
Εκεί γράφει: "For best performance, the HiFi Supreme fuses should be installed one way, listened to, and then reversed the other way to determine best sonic orientation." οπότε αφού θεωρείς πως υπάρχει διαφορά (εδώ οι περισσότεροι πιστεύουμε το αντίθετο...), δε μένει κάτι άλλο από το να ακούσεις με τις ασφάλειες προς όλες τις κατευθύνσεις και να αποφασίσεις...
Προφανώς εδώ δε μπορεί να σε βοηθήσει κανείς μιας και ο κατασκευαστής είναι σαφής! Θα καθορίσεις τη φορά κατόπιν ακρόασης...

Επίσης για να μη νομίσεις πως σε τρολλάρω, μιας και δεν έχω φυσικά τέτοιο σκοπό, θα προσπαθήσω να απαντήσω και διαφορετικά στην ερώτηση σου χρησιμοποιώντας τις τάσεις που μετράς.
Οι ενισχυτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν συμμετρική τροφοδοσία, δηλαδή το τροφοδοτικό τους δίνει και θετική και αρνητική τάση σε σχέση με τη γη, π.χ. +48V & -48V.
Πιθανότατα αυτό που μετράς είναι μια μικρή πτώση τάσης πάνω στην ασφάλεια... οπότε προφανώς στον θετικό κλάδο της τροφοδοσίας μετράς το +1.5 ενώ στον αρνητικό το -1,5 ... αυτό και τίποτα παραπάνω... Αν αλλάξεις φορά την ασφάλεια, μετράς διαφορετική τάση;;;;

Last edited:

Reaction score
283
Όπως πολύ σωστά σου είπαν και ποιο πάνω δεν έχει φορά η ασφάλεια. Διάφορα αναλογα με το σύστημα σου μπορεί να δεις αλλά μπορεί και όχι. Αυτό που είναι ωραίο είναι ότι το ψαχνεις, και μπράβο σου. Με καλώδια ρευμάτων και ηχείων έχω δει μεγάλες διαφορές, ασφάλειες δεν έχω δοκιμασει. Από που αγόρασες , Ελλάδα η έξω; Αν παρατηρήσεις διάφορες καλό είναι να τις αναφέρεις για να πάρουν σειρά οι επομενοι.....
Η ασφαλεια εχει φορα 1000 τα εκατο ,απο την πιο απλη μεχρι την πιο ακριβη,βγαλε την ασφαλεια απο την τροφοδοσια γυρισε την αναποδα και αφησε την να παιξει κανα δυο μερες και ελα να πεις αν ειναι ο ηχος ιδιος,εχει τυχει να βαλω απλη κεραμικη ασφαλεια siba απο τον βενιερη και προφανως πρωτη φορα δεν ηξερα την φορα της,την εβαλα μετα απο λιγες μερες ο ηχος ηταν γενικως χαλια,κατι δεν επαιζε σωστα,την γυριζω απο την αλλη και μετα απο καμποσες ωρες δεν ειχε καμια σχεση ο ηχος με αυτο που ακουγα πριν.ΟΙ χαιενταδικες ασφαλειες εχουν γραμματα πανω η βελακι και σου δειχνουν την κατευθυνση,αλλα και παλι πρεπει να την κρινεις ακουστικα στο μηχανημα,γιατι σε καθε μηχανημα δεν ειναι παντα ιδια η φορα.Αυτο περισσοτερο με την τροφοδοσια,εσωτερικα στο μηχανημα εχουμε την πολυτελεια να μετρησουμε με πολυμετρο,μετραμε dc και οπου εχουμε μεγαλυτερες τιμες λεμε οτι εκει ειναι η εξοδος του ρευματος,οποτε τοποθετουμε αναλογα την ασφαλεια.Ευκολα και κατανοητα νομιζω!
[DOUBLEPOST=1540557740][/DOUBLEPOST]

με σεβασμο και εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος
Αυτο δεν ειναι επιχειρημα για τις ασφαλειες φυσικα!Επισης ο κυριος που πηρε το μηχανημα πισω και το κρατησε 3 μερες ακομη,απλα εδωσε την ευκαιρια να δουλεψουν παραπανω οι πυκνωτες του μηχανηματος με αποτελεσμα να ακουστει ακομη καλυτερο,δεν του εξηγησατε οτι οι καινουργιοι πυκνωτες,που σιγουρα θα συμφωνησετε εδω μαζι μου,οτι θελουν καμποσες ωρες λειτουργιας ωστε να αποδωσει ο ενισχυτης;;

Reaction score
11.773
Η ασφαλεια εχει φορα 1000 τα εκατο ,απο την πιο απλη μεχρι την πιο ακριβη,βγαλε την ασφαλεια απο την τροφοδοσια γυρισε την αναποδα και αφησε την να παιξει κανα δυο μερες και ελα να πεις αν ειναι ο ηχος ιδιος,εχει τυχει να βαλω απλη κεραμικη ασφαλεια siba απο τον βενιερη και προφανως πρωτη φορα δεν ηξερα την φορα της,την εβαλα μετα απο λιγες μερες ο ηχος ηταν γενικως χαλια,κατι δεν επαιζε σωστα,την γυριζω απο την αλλη και μετα απο καμποσες ωρες δεν ειχε καμια σχεση ο ηχος με αυτο που ακουγα πριν.ΟΙ χαιενταδικες ασφαλειες εχουν γραμματα πανω η βελακι και σου δειχνουν την κατευθυνση,αλλα και παλι πρεπει να την κρινεις ακουστικα στο μηχανημα,γιατι σε καθε μηχανημα δεν ειναι παντα ιδια η φορα.Αυτο περισσοτερο με την τροφοδοσια,εσωτερικα στο μηχανημα εχουμε την πολυτελεια να μετρησουμε με πολυμετρο,μετραμε dc και οπου εχουμε μεγαλυτερες τιμες λεμε οτι εκει ειναι η εξοδος του ρευματος,οποτε τοποθετουμε αναλογα την ασφαλεια.Ευκολα και κατανοητα νομιζω!
Ε ρε αυθυποβολή που πέφτει!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas